Sprakresor

Barcelona, Spanien

Språkresor till Barcelona på Expanish

Topprustad & fräsch skola Charmig skola med personlighet Mycket prisvärd skola Nöjda studenter

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Online & Distanskurser

Expanish erbjuder kurser i spanska i hög klass som en av Spaniens bästa arrangörer. Här erbjuds en unik upplevelse för dig som vill lära dig spanska i en effektiv och inspirerande inlärningsmiljö genom att kombinera språkstudier med autentiska kulturella upplevelser!

Expanish erbjuder:

 • Ett kommunikativt tillvägagångssätt och erfarna lärare, nyckeln till framgångsrik språkinlärning.
 • Välutrustade klassrum och fint renoverade lokaler: Modern miljö, fräsch inredning och multimedia-klassrum.
 • Aktiviteter, kulturella event och utbyten varje vecka för möjlighet att interagera med lokalbefolkningen, och träffa andra studenter på skolan.

Expanish Barcelona är en härlig boutiqueskola belägen på Passatge de Méndez Vigo i området Dreta de l’Eixample, ett område med några av stadens bästa barer, restauranger och shopping, och bara ett kvarter från Passeig de Gràcia. Det är ett utmärkt läge nära olika typer av kollektivtrafik så att du smidigt kan ta dig till olika delar av staden. Detta gör att du lätt kan dra nytta av dina fria eftermiddagar för att besöka de attraktioner som du vill se.

Skolans vision är att mixa upplevelser och lektioner i klassrummet för att du som student ska få den bästa möjliga studieupplevelsen. Expanish är en av Spaniens bästa och finaste språkskolor, smakfullt renoverad i modern stil som ger ett positivt intryck så snart du kliver in på skolan. Du möts av ett proffsigt team och välutbildade lärare som ser till att du får en bra start på din språkkurs och snabbt kommer in i studiemiljön. Till skolans språkkurser kommer deltagare från olika åldersgrupper, kulturer och länder. Majoriteten av skolans elever kommer från Europa men även USA, Kanada, Brasilien och många fler länder finns representerade. Skolan erbjuder alla de moderna hjälpmedel som behövs för att kunna ge dig som kursdeltagare bästa möjliga hjälp i din inlärning.

Expanish är ackrediterade av flera välkända organisationer, såsom t ex IALC och Instituto Cervantes, vilket intygar om skolans höga kvalitet. Det är en bra skola vare sig du vill utveckla dina framtida karriärmöjligheter, ge mervärde till aktuell utbildning, eller för dig som helt enkelt gillar att träffa nya människor och uppleva en annan kultur. Välutbildade lärare och små grupper är ett stort plus, allt paketerat i en toppmodern skola!

Barcelona

Barcelona är Spaniens näst största stad och en av Europas största kulturmetropoler. Här hör 1,8 miljoner människor hemma, liksom fotbollsklubben FC Barcelona, med sin hemmaarena Camp Nou, och konstnärerna Gaudi, Miró och Picasso.

Fritid

Det finns alltid något roligt att hitta på i Barcelona, antingen på egen hand eller med hjälp av skolans aktivitetsprogram. Berömda La Sagrada Familia når du på bara 15 minuter från skolan och till Barcelonas vackra strand har du 20 minuter. Expanish har ett aktivitetsprogram med en mängd olika aktiviteter varje vecka. Alla aktiviteter erbjuds för att ge dig som student chans att njuta av Barcelona och lära dig mer om katalansk kultur, samt för att öva spanska utanför klassrummet.

Några snabba fakta om Expanish aktivitetsprogram:

 • Varje vecka erbjuds minst fyra aktiviteter utan extra kostnad. Ytterligare aktiviteter erbjuds mot mindre kostnad. Aktiviteter erbjuds både under veckodagar och helger, och är frivilliga.
 • Aktiviteterna är indelade i olika kategorier, se nedan.
 • Aktiviteterna varierar under året och färdigställs en månad i förväg.
 • Alla aktiviteter är frivilliga.

Aktivitetskategorier:

 • Välkomstaktivitet: Varje söndag eller måndag organiseras en välkomstaktivitet.
 • Akademiska aktiviteter: Aktiviteter som kompletterar språklektionerna och kulturell fördjupning.
 • Kultur & fritid: Aktiviteter utformade för att på ett roligt och avslappnat sätt lära sig mer om Spanien.
 • Sociala möten: Aktiviteter som uppmuntrar studenter att träffa andra kursdeltagare och lokalinvånare.

Exempel på aktiviteter är välkomst-tapas, pubquiz, besök till t ex Parc Güell, Sagrada Familia eller en marknad, matlagning, vinprovning, volleyboll på stranden, utomhusbio, bowling, workshop om spansk historia, konst eller film, dagstur till Montserrat m.m. m.m.

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

Öva spanska i en grupp med i genomsnitt fem andra studenter, max 10. I dessa grupper får du som student möjlighet att få bra och mycket kontakt med läraren i en avslappnad miljö. Kursen finns på alla nivåer, från absolut nybörjare upp till avancerad nivå.

Lektionerna hålls antingen på för- eller eftermiddagen. Målet är att lära sig språket på de fyra viktigaste områdena: läsa, skriva, förstå och prata. Lärarna använder sig av en kommunikativ undervisningsmetod där man lär sig språket praktiskt istället för att memorera grammatik eller fylla i tomma rutor på arbetsblad. I klassrummet talas endast spanska så redan från dag ett kommer du att kommunicera på spanska!

Fokus ligger på att snabbt lära sig uttryck och fraser och varje dag ställs du inför nya situationer du skall lära dig att tackla på bästa sätt språkmässigt. På nybörjarnivå kommer du lära dig mycket vokabulär som t ex att lära dig räkna, hälsningsfraser och annat som kan vara användbart i din vardag. Vad gäller grammatik är mycket fokus på presens, nutid.

Lärarna följer elevernas utveckling genom en utvärdering varje vecka, för att se till att du hänger med och läser på rätt nivå.

Lektioner förmiddagar: 9.30-13.20, måndag-fredag.
Lektioner eftermiddagar: 14.30-18.20, måndag-fredag.

Extra intensiv kurs i spanska

Lektioner per vecka: 30

Expanish mest intensiva gruppkurs för dig som vill öva extra mycket spanska i grupp. Du läser den vanliga kursen med 20 lektioner per vecka (som ovan) men med två extra lektioner per dag. Ditt schema bestäms första dagen i skolan.

Lektioner förmiddagar: 9.30-13.20 + 14.30-16.20, måndag-fredag.
Lektioner eftermiddagar: 11.30-13.20 + 14.30-18.20, måndag-fredag.

Språkkurs i spanska för 30+

Lektioner per vecka: 20, 30

På en av Expanishs våningar som helrenoverades 2022 hålls kurser enbart för deltagare som är 30 år och äldre. De erbjuder ett exklusivt aktivitetsprogram med två aktiviteter per vecka utan extra kostnad anpassad för äldre studenter. Exempel på aktiviteter: vinprovning, rundtur med arkitekturtema, workshop inriktad på spansk historia m.m. Som 30+ student har du också möjlighet att delta i två aktiviteter per vecka från det ordinarie aktivitetsprogrammet tillsammans med yngre studenter.

Privatlektioner

Lektioner per vecka: 2-20

Här skräddarsyr lärarna ett språkprogram som ska passa just dig för att möta dina behov och mål som bäst. Du som student har här möjlighet att bestämma upplägget utifrån dina önskemål. Med Expanish privatkurs kommer du som student att utvecklas fort inom det spanska språket.

Tillägg privatlektioner

Lektioner per vecka: 20+5/10

Här kan du välja att kombinera dina grupplektioner med privatlektioner. Du kan välja att lägga till antingen 5 eller 10 privatlektioner per vecka.

Det är en bra kombination med grupp- och privatlektioner eftersom den tillåter studenten att ta tillfället i akt att få feedback på sina färdigheter under veckan individuellt.

Förberedande DELE-kurs

Lektioner per vecka: 10

10 privatlektioner per vecka för dig som vill förbereda dig inför den internationellt erkända språkexamen DELE (Diploma de Español como Lengua Extranjera).

Lärarkurs

Lektioner per vecka: 20+10

Expanish lärarkurs är en utbildning för nuvarande språklärare som vill förbättra sina färdigheter eller de som är intresserade av att bli spanskalärare. Kursen består av avancerade grammatiklektioner för att finjustera språkkunskaper och metodlektioner för att lära sig nya teorier och metoder relaterade till undervisning i spanska som främmande språk.

Affärsspråk

Lektioner per vecka: 20+5

Expanish kurs i Business Spanish är en kombinationskurs med deras intensiva spanskakurs med 20 lektioner per vecka + 5 specialiserade individuella lektioner under veckan. Kursen är för dem som vill förbättra sina språkkunskaper relaterade till den professionella miljön. Det fokuseras på branschspecifikt ordförråd (ekonomi, teknik, etc.), CV-skrivning och intervjuer, professionell e-post och skriftlig kommunikation och presentationer.
Kursen finns från låg nivå upp till avancerad nivå. Minimum 1 vecka, max 30 veckor.

Boende

Värdfamilj

Skolan väljer noga ut en värdfamilj som mer än gärna välkomnar dig under din vistelse i Barcelona. Att bo i värdfamilj ger en stor inblick i kulturen och det dagliga livet i staden. Med en värdfamilj ges även en trygghet då familjen gärna hjälper dig att komma till rätta i staden. Boende i värdfamilj passar dig som vill öva spanska så mycket som möjligt, då du äter tillsammans med värdfamiljen två gånger dagligen och får utökad möjlighet att tala spanska. Expanish värdfamiljer bor i de bästa och säkraste av Barcelonas områden.

Snabba fakta om att bo i värdfamilj:

 • Välj mellan enkelrum (eget rum), eller dubbelrum (dubbelrum går endast att boka om ni är två som reser tillsammans).
 • Meddela oss om ev. allergier eller om du är i behov av specialkost, eller övriga önskemål.
 • Värdfamiljerna bor i områdena Eixample, Ciutat Vella, Sagrada Familia, Gracia, Sants-Montjuïc, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi och Sant Martí.
 • Alltid max 35 minuters pendlingstid från skolan. Barcelona är en stor stad, så det är vanligt för studenter att ta kollektivtrafik (tunnelbana eller buss) för att komma till skolan varje dag, precis som lokalbefolkningen.
 • Delat badrum, eller eget badrum mot tillägg.
 • Halvpension (frukost och middag) varje dag.
 • Gratis Wi-Fi.
 • Sängkläder och handdukar inkluderat.
 • Rummet städas och handdukar/lakan byts varje vecka.
 • Tillgång till tvättmaskin.
 • Incheckning söndagar efter kl 12 och utcheckning lördagar innan kl 12.00.

Delad studentlägenhet

Boende för dig som vill bo självständigt i Barcelona tillsammans med studenter i åldern 18-30 år. I lägenheterna bor studenter både från Expanish och från andra skolor. Varje lägenhet rymmer 2-8 internationella studenter, som du delar kök och allmänna ytor med. Olika rumskategorier finns där skillnaden är storlek och tillgång till eget eller delat badrum. Lägenheterna är belägna i Barcelonas bästa och säkraste områden, nära till busshållplats eller tunnelbana som smidigt tar dig till skolan.

Fyra olika rumstyper:

 • Enkelrum (eget rum), ca 10-15 kvm.
 • Enkelrum med eget badrum och lite större rum.
 • Dubbelrum, ca 10-15 kvm (kan bara bokas av 2 pers som bokar tillsammans)
 • Dubbelrum med eget badrum (kan bara bokas av 2 pers som bokar tillsammans)

Snabba fakta om att bo i delad studentlägenhet:

 • Välj mellan enkelrum (eget rum), eller dubbelrum (dubbelrum går endast att boka om ni är två som reser tillsammans).
 • Delat badrum, eller eget badrum mot tillägg.
 • Tillgång till fullt utrustat kök med kyl, frys, ugn, micro m.m.
 • Allmänna ytor med TV, tvättmaskin m.m.
 • Gratis Wi-Fi, sängkläder, handdukar. Städning av allmänna ytor varje vecka (varje student ansvarar för sitt eget rum).
 • Alla lägenheter har blivit personligt godkända för sin kvalitet och komfort.
 • Max 35 minuter till skolan Expanish.
 • A/C kan ej garanteras, endast ett fåtal lägenheter har detta.
 • Incheckning söndagar senast kl 22 (senare incheckning på förfrågan och mot kostnad) och utcheckning lördagar innan kl 12.00.
 • 200 eur i deposit, kontakt eller med kort, betalas vid ankomst eller första dagen i skolan.
 • Åldersgräns: 18 år.

Egen studio i studentresidens

Boende i studentresidens Yugo Garbi (tidigare Nexo Garbi). Ett boende för dig som vill bo ännu mer självständigt i eget rum med eget badrum och egen kokvrå (kitchenette), men samtidigt bo i en social miljö nära skolan. Residenset har 220 rum och ligger i området Sants-Montjüic. Det är ett mycket fräscht residens som öppnade i september 2019, där både internationella och spanska studenter bor. På ditt egna rum har du säng, skrivbord, pentry (litet kök) och eget badrum (dusch). Du har tillgång till gemensamma ytor såsom t ex biorum, studierum, biljard, fotbollsspel, TV, PlayStation och ett gym som har öppet dygnet runt. Residenset har även en kafeteria öppet alla dagar i veckan där du kan köpa till måltider (frukost, halvpension eller helpension), ett säkerhetssystem och en reception som har öppet dygnets alla timmar. Sängkläder och handdukar ingår och de byts varje vecka. Du tar dig till skolan med tunnelbana på bara 12 minuter.

Priser & Datum 2024

Kurspriser (CSN-rabatterade)
20 lektioner per vecka
1 vecka: 2 810
2 veckor: 5 020
3 veckor: 5 520
4 veckor: 7 360
6 veckor: 10 840
8 veckor: 14 320
12 veckor: 21 380
13 veckor: 22 920
16 veckor:
28 240
20 veckor: 34 100
24 veckor: 39 960
32 veckor: 53 370
Extra vecka: 1 720
30 lektioner per vecka
1 vecka: 3 890
2 veckor: 7 180
3 veckor: 10 420
4 veckor: 13 860
6 veckor: 20 730
8 veckor: 27 310
Extra vecka: 3 080
Privatlektioner
10 lektioner: 4 580
20 lektioner: 8 960
Kursmaterial
Per nivå (betalas på plats): 30 eur

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 3 420
Dubbelrum: 3 090
Eget badrum, tillägg: 540
Delad studentlägenhet
Enkelrum, delat badrum, om 1-3 veckor: 3 190
Enkelrum, delat badrum, om minst 4 veckor veckor: 2 700
Eget badrum, tillägg: 1 120
Studentresidens
Enkelrum, eget badrum+kokvrå: 4 430

Kursstarter 2024

Kursstarter
Nybörjare: varje måndag
För dig med förkunskaper: varje måndag

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 29/3, 1/4, 1/5, 24/6, 15/8, 11/9, 24/9, 1/11, 6/12, 25/12, 26/12

Deltagarkommentarer

Ebba, 23 år

Det går superbra här i Barcelona. Jättenöjd med skolan, utbildningen och lärarna. Allt har gått supersmidigt och personalen på skolan är väldigt hjälpsamma och välkomnande. Skolan ligger i ett fint område nära tunnelbanan och de ordnar flera aktiviteter varje vecka. Känns familjärt då skolan är liten, så man lär känna många nya människor även om man inte går i samma klass. Bra upplägg på lektionerna med mycket interaktivt lärande och bra kursmaterial. Jag är supernöjd och trivs väldigt bra. Skulle rekommendera alla att plugga spanska i Barcelona just nu. Bra skola och staden har verkligen allt och är superhäftig.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982