Sprakresor

Bilbao, Baskien, Spanien

Språkresor till Bilbao på Instituto Hemingway

Centralt läge Fräscha lokaler Boende nära skolan

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Internet Wifi

Instituto Hemingway är en erkänd språkskola av hög kvalitet, godkänd för studiemedel hos CSN och ackrediterad av spanska Instituto Cervantes.

Här erbjuds du ett brett utbud av spanskakurser som finns för alla nivåer, från nybörjare upp till avancerad. Skolan har ett mycket bra läge i centrala Bilbao, mellan Casco Viejo och Abando Station som är stadens tågstation. Bilbaos allra bästa hotell och butiker ligger på mindre än 5 minuters gångavstånd.

Instituto Hemingway har öppet till 20.30 varje vardag för att du som student ska kunna utnyttja alla skolans resurser så mycket som möjligt – internet, datorer, böcker, lokaler etc. Oavsett hur länge du stannar så är alla kurser utformade för att på bästa sätt lära dig mer om det spanska språket, kulturen, traditionerna och lokalinvånarnas livsstil.

Att lära sig ett språk bör inte bara begränsas till klassrummet. Passa på att ta del av skolans fritidsprogram som är fyllt av aktiviteter som alla elever får delta i! Lär känna dina kurskamrater och öva samtidigt dina språkfärdigheter lite extra!

Bilbao

Bilbao är en expansiv och dynamisk hamnstad med ca 350 000 invånare och huvudorten i den baskiska provinsen Vizcaya. Bilbao är en av Spaniens viktigaste industristäder med järn- och stålindustri. Bilbao är en klart underskattad studieort i norra Spanien, av många ännu ej upptäckt. Få svenskar har hittat hit för att läsa språkkurser vilket gör att här får du använda det spanska språket mer än om du hade valt att åka på språkresa till någon av de mer exploaterade spanska städerna.

Fritid

Skolan har ett aktivitetsprogram vid sidan av undervisningen som vi rekommenderar att du tar del av. Det kan t ex vara guidade turer igenom de historiska delarna av stan (Casco Viejo, Abando, Plaza Nueva, Begona), filmvisningar, besök till lokala pubar och tapasrestauranger, Guggenheim museet, stranden, sportevenemang, konserter och biobesök. Skolan anordnar även utflykter till andra orter så som San Sebastián, Santander eller mindre baskiska byar.

Det finns även möjlighet att, mot kostnadstillägg, kombinera din språkkurs med en speciell aktivitetet så som t ex vinprovning, olika vattensporter, dans, ridning, segling, go cart eller golf!

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

Standardkurs i spanska där du studerar i en grupp med max 10 deltagare. Vanligt är dock att det är cirka 5 stycken per grupp vilket gör inlärningen väldigt effektiv. På förmiddagarna mellan 9.30-11.30 ligger fokuset på grammatik-, läs-, och skrivövningar. På eftermiddagarna 12.00-13.30 övar ni spanskan genom hör- och konversationsövningar.

Lektionstider: 9.30-13.30 måndag till fredag, inklusive 30 min rast.

Spanska + aktivitet

Det finns möjlighet att, mot kostnadstillägg, kombinera din språkkurs med en speciell aktivitetet så som t ex vinprovning, olika vattensporter, dans, ridning, hoppa fallskärm, segling, luftballong, fyrhjuling, go cart, skidor, dykning eller golf! Kontakta oss gärna om du är intresserad av en speciell aktivitet.

Lärarkurs

Lektioner per vecka: 30

En kurs med för dig som arbetar som lärare i spanska och som önskar fräscha upp dina kunskaper samt få nya tips till undervisningen. Du studerar i liten grupp med vanligtvis ca tre deltagare från olika länder. Kursstart varje måndag!

Lektionstider: ca 9.30-16.30 måndag till fredag inklusive raster.

Boende

Värdfamilj

Boende hos någon av skolans noga utvalda spanska värdar. Ett boendealternativ där du kommer det spanska vardagslivet nära inpå och får extra språkträning! Välj mellan halvpension (frukost och middag) eller helpension (frukost, lunch och middag). Familjerna bor på gångavstånd från skolan eller högst 30 minuter från skolan med lokaltrafiken. Sänglakan och handdukar tillhandahålls och du behöver inte tänka på att tvätta och laga mat. Familjerna är alla väldigt välkomnande och de tar hand om studenter som om de vore familjemedlemmar. De hjälper gärna till och ger tips på platser att besöka osv.

Delad lägenhet

Perfekt för dig som är lite mer självständig och vill bo tillsammans med andra studenter från skolan. Du har eget sovrum men delar kök, vardagsrum och två badrum med andra studenter. Lägenheterna är fullt utrustade och ligger endast ca 10 minuters promenad från skolan. Sängkläder ingår och du har förutom en säng bland annat skrivbord och garderob på rummet. TV, WiFi, tvättmaskin och diskmaskin finns. Lägenheten städas en gång i veckan.

Residens

Passar dig som vill ha ett självständigt boende med eget badrum och pentry och som vill bo med både studenter från skolan och från olika universitet. Residenset ligger i centrum och du kan promenera till skolan på 5 minuter. Varje student har ett eget sovrum med privat badrum och pentry med micro, kyl- och frys samt diskho. Alla rum har tillgång till internet, telefon och TV. På residenset finns allmänna utrymmen där du kan träffa andra studenter.

Priser & Datum 2019

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 2 760
2 veckor:  4 110
3 veckor: 5 400
4 veckor: 6 790
6 veckor: 9 740
8 veckor: 12 450
12 veckor: 18 230
13 veckor: 17 290
16 veckor: 20 870
20 veckor: 25 850
24 veckor: 30 830
36 veckor: 45 610
Extra v efter 13v: 1 290
Lärarkurs
1 vecka: 3 340
2 veckor: 5 770
Språkkurs+ aktivitet
1 vecka: 6 750
2 veckor: 10 470
Språkkurs + vinprovning
1 vecka: 6 550
2 veckor:  12 030

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj
Enkelrum, frukost: 1 890
Enkelrum, halvpension: 2 300
Residens
Enkelrum, eget badrum: 1 580
Dubbelrum, eget badrum: 1 330
OBS! Residens bokas minst en månad
Delad lägenhet
Enkelrum: 1 270
Bokningsavgift boende
Engångsavgift: 960

Kursstarter 2018

Språkkurser
Alla nivåer: varje måndag, även för nybörjare
Lärarkurs: kontakta EduPlanet!

Lovdagar 2018

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 6/1, 19/3, 29/3, 30/3, 1-2/5, 15/5, 15/8, 12/10, 1/11, 9/11, 25/12

Deltagarkommentarer

Mike, språkstudier i spanska

Min erfarenhet var fantastiskt. Min spanska är mycket bättre tack vare spanskakursen jag tog på Instituto Hemingway i Bilbao. Jag tog också en praktikplats i Barcelona (Spanien) och det har gett underverk i mitt yrkesliv. Jag kan inte säga tillräckligt om det här programmet. De är fantastiska människor och det är en stor upplevelse.

Alfred, språkstudier i spanska

Jag anmälde min dotter till en längre språkkurs. Hon kom tillbaka och talade perfekt spanska. Jag var mycket nöjd. Både familjen hon bodde med och platsen där hon bodde var fantastisk. Hon har inte slutat prata om hur mycket hon vill åka tillbaka.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982