Sprakresor

Bilbao, Baskien, Spanien

Språkresor till Bilbao på Instituto Hemingway

Centralt läge Fräscha lokaler Boende nära skolan

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Internet Wifi

Instituto Hemingway är en erkänd språkskola av hög kvalitet, godkänd för studiemedel hos CSN, medlem i spanska skolorganisationen FEDELE och ackrediterad av Instituto Cervantes.

Här erbjuds du ett brett utbud av spanskakurser som finns för alla nivåer, från nybörjare upp till avancerad. Skolan har ett mycket bra läge i centrala Bilbao, mellan Casco Viejo och Abando Station som är stadens tågstation. Bilbaos allra bästa hotell och butiker ligger på mindre än 5 minuters gångavstånd.

Instituto Hemingway har öppet till 20.30 varje vardag för att du som student ska kunna utnyttja alla skolans resurser så mycket som möjligt – internet, datorer, böcker, lokaler etc. Oavsett hur länge du stannar så är alla kurser utformade för att på bästa sätt lära dig mer om det spanska språket, kulturen, traditionerna och lokalinvånarnas livsstil.

Att lära sig ett språk bör inte bara begränsas till klassrummet. Passa på att ta del av skolans fritidsprogram som är fyllt av aktiviteter som alla elever får delta i! Lär känna dina kurskamrater och öva samtidigt dina språkfärdigheter lite extra!

Bilbao

Bilbao är en expansiv och dynamisk hamnstad med ca 350 000 invånare och huvudorten i den baskiska provinsen Vizcaya. Bilbao är en av Spaniens viktigaste industristäder med järn- och stålindustri. Bilbao är en klart underskattad studieort i norra Spanien, av många ännu ej upptäckt. Få svenskar har hittat hit för att läsa språkkurser vilket gör att här får du använda det spanska språket mer än om du hade valt att åka på språkresa till någon av de mer exploaterade spanska städerna.

Fritid

Skolan har ett aktivitetsprogram vid sidan av undervisningen som vi rekommenderar att du tar del av. Det kan t ex vara guidade turer igenom de historiska delarna av stan (Casco Viejo, Abando, Plaza Nueva, Begona), filmvisningar, besök till lokala pubar och tapasrestauranger, Guggenheim museet, stranden, sportevenemang, konserter och biobesök. Skolan anordnar även utflykter till andra orter så som San Sebastián, Santander eller mindre baskiska byar.

Det finns även möjlighet att, mot kostnadstillägg, kombinera din språkkurs med en speciell aktivitetet så som t ex vinprovning, olika vattensporter, dans, ridning, segling, go cart eller golf!

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

Standardkurs i spanska där du studerar i en grupp med max 10 deltagare. Vanligt är dock att det är cirka 5 stycken per grupp vilket gör inlärningen väldigt effektiv. På förmiddagarna mellan 9.30-11.30 ligger fokuset på grammatik-, läs-, och skrivövningar. På eftermiddagarna 12.00-13.30 övar ni spanskan genom hör- och konversationsövningar.

Lektionstider: 9.30-13.30 måndag till fredag, inklusive 30 min rast.

 

Boende

Värdfamilj

Boende hos någon av skolans noga utvalda spanska värdar. Ett boendealternativ där du kommer det spanska vardagslivet nära inpå och får extra språkträning! Välj mellan halvpension (frukost och middag) eller helpension (frukost, lunch och middag). Familjerna bor på gångavstånd från skolan eller högst 30 minuter från skolan med lokaltrafiken. Sänglakan och handdukar tillhandahålls och du behöver inte tänka på att tvätta och laga mat. Familjerna är alla väldigt välkomnande och de tar hand om studenter som om de vore familjemedlemmar. De hjälper gärna till och ger tips på platser att besöka osv.

Delad lägenhet

Perfekt för dig som är lite mer självständig och vill bo tillsammans med andra studenter från skolan. Du har eget sovrum men delar kök, vardagsrum och två badrum med andra studenter. Lägenheterna är fullt utrustade och ligger på promenadavstånd från skolan. Sängkläder ingår och du har förutom en säng bland annat skrivbord och garderob på rummet. TV, WiFi, tvättmaskin och diskmaskin finns. Lägenheten städas en gång i veckan.

Residens

Passar dig som vill ha ett självständigt boende med eget badrum och pentry och som vill bo med både studenter från skolan och från olika universitet. Residenset ligger 10 min med metro från skolan. Varje student har ett eget sovrum med privat badrum och pentry med micro, kyl- och frys samt diskho. Alla rum har tillgång till internet, telefon och TV. På residenset finns allmänna utrymmen där du kan träffa andra studenter.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 3 240
2 veckor:  4 940
3 veckor: 6 600
4 veckor: 8 330
6 veckor: 12 080
8 veckor: 15 470
12 veckor: 22 730
13 veckor: 22 140
16 veckor: 26 490
20 veckor: 32 750
24 veckor: 39 120
36 veckor: 58 410
Extra v efter 13v: 1 650

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj
Enkelrum, helpension: 3 340
Enkelrum, halvpension: 2 980
Residens
Enkelrum: 3 570
Delad lägenhet
Enkelrum: 2 330

Kursstarter 2024

Språkkurser
Alla nivåer: Kursstart varje måndag, även för nybörjare

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 6/1, 28/3, 29/3, 1/4, 1/5, 25/7, 15/8, 12/10, 1/11, 6/12, 25/12

Deltagarkommentarer

Lovisa 24 år, 13 veckor

Jag skulle rekommendera Instituto Hemingway till den som är sugen på att läsa spanska i Bilbao. Det är en liten skola, så det är lätt att lära känna alla och ta kontakt med receptionen eller lärare om det uppstår några frågor eller problem, de är alltid hjälpsamma och lätta att prata med. Det märks att de som jobbar på skolan är måna om att eleverna ska ha det bra.
Jag tycker också mycket om uppläggen på lektionerna, alla lärare har sin egen stil och ser till att undervisningen görs på ett varierat och roligt sätt. Varje skoldag är olika! Grupperna är för det mesta ganska små, så alla får tid att prata och lära känna de andra eleverna och läraren.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982