Sprakresor

Cadiz, Andalusien, Spanien

Språkresor till Cádiz på Spanish in Cádiz

Engagerad skola & lärare Vid stranden Låga priser

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Internet Wifi

Spanish in Cadiz (SIC) grundades 2003 och är en liten och modern skola som ligger i centrala Cádiz med bara ett par minuters promenad till stadens historiska centrum. Från skolan har du nära till kommunikationer och endast 30 meter till havet och stranden Santa Maria del Mar!

På skolan finns stora, ljusa, luftkonditionerade klassrum, ett samlingsrum med TV och läshörna, samt ett datarum. Du som har med dig egen dator kan koppla upp dig på skolans trådlösa nätverk både i och utanför skolan.

Skolans målsättning är att du ska få en oförglömlig tid i Spanien, vilket personalen försöker uppnå genom att ge en personlig undervisning förenad med ett brett utbud av sociala aktiviteter. Skolans metod är att indela undervisningen i olika områden, såsom grammatik, lingvistik och spansk kultur. Detta för att underlätta inlärningen av det spanska språket och kulturen. Spanskakurserna finns på fem olika nivåer från absolut nybörjare upp till avancerad nivå. Om du redan har kunskaper i spanska så får du göra ett nivåtest första skoldagen.

De studenter som rest med oss till Cádiz genom åren har varit väldigt nöjda med både språkkurs, lärare, boende och val av studiedestination. Detta är vi mycket glada över då Cádiz verkligen är en liten pärla som sticker ut! Kontakta gärna oss om du vill ha referenser eller liknande.

Cádiz

Cádiz är huvudstaden i provinsen med samma namn och har 160 000 invånare. Staden är belägen på en halvö på spanska sydkusten och är en av världens äldsta sjöstäder. Staden anlades redan omkring år 1100 f.Kr. Läget gör att Cádiz är omringad av vatten och erbjuder 10 km sandstrand utan att du ens behöver lämna staden.

Med sitt optimala läge för en hamnstad har Cádiz en rik historia vilket återspeglas i de vackra byggnaderna, de drömlika exotiska parkerna, de charmiga små torgen och de slingrande gränderna. Med ca 300 soldagar per år och en medeltemperatur på över 20 grader kan du njuta av värmen året om. För den som söker sol och stränder på sina språkresor är Cádiz ett utmärkt val av stad.

Transporterna är bra i Cádiz, bussar och tåg går regelbundet både runt i staden men även till andra närliggande städerna såsom Sevilla, Ronda och Malága som du kan vilja besöka under din språkresa i Spanien.

Varje år hålls i Cádiz en av världens mest kända karnevaler, vilken är utmärkande för sina underhållande och kreativa karaktärer, men främst för de satiriska sånggrupper som sjunger sig fram genom gator och torg. Många övar sina uppträdanden hela året för att bistå med högsta underhållning när karnevalen går av stapeln. Cádiz är den äldsta staden i Europa som varit bebodd oavbrutet. En stor turistattraktion är de två katedralerna på Plaza de la Catedral: en äldre från 1260 och en nyare byggd 1722-1838. Atmosfären i denna anrika stad är mycket harmonisk och folket är avslappnat och vänligt, vilket gör att de som åker hit på språkresor är mycket nöjda.

Fritid

Strandliv och vattensporter toppar listan på nöjen i Cádiz, men staden erbjuder även ett rikt kulturliv och en mängd nöjen som biografer, casinon, barer och klubbar. Aktiviteter som skolan anordnar är bland annat flamencokurser, middagar och tävlingar mellan lärare och studenter. Varje fredag går lärare och studenter ut på tapaskväll! Skolan erbjuder ibland även längre helgutflykter till platser som t.ex. Jerez, El Puerto, Sevilla och Marocko.

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs med 20 lektioner per vecka (4 per dag) i små grupper om max 7 deltagare (max 9 under högsäsong). Kursen finns för alla språknivåer (A1-C2) och i internationella klasser. Språkkursen delas in i två block varje dag, teori och praktik. I teoridelen går du igenom mycket grammatik genom olika övningar och på eftermiddagen sätts dessa kunskaper in i praktiska sammanhang. Som del i undervisningen ingår olika lyssningsövningar, filmer, debatter och diskussion kring aktuella tidningsartiklar och liknande.

Lektionstid: måndag – fredag mellan ca kl 09.45-13.30.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 25

Rekommenderas! Det vanligaste kursalternativet bland skolans studenter. Intensivkurs med 5 lektioner per dag. Denna språkkurs är indelad i 2 timmar konversation och 3 timmar grammatik per dag.

Lektionstid: måndag – fredag mellan ca kl 09.00-13.30. 

Kombinationskurs

Lektioner per vecka: 25+5

Intensivkurs med 25 grupplektioner + 5 privatlektioner per vecka i spanska. På förmiddagen läser du 3 lektioner inom grammatik och 2 lektioner med mera kommunikation. Eftermiddagen spenderar du med en lärare där du själv kan välja vad du vill fokusera lektionen på. Passar dig som vill ha en mer skräddarsydd språkträning och en effektiv inlärning.

Lektionstid: måndag – fredag mellan ca kl 09.00-13.30 + 13.30-14.30.

DELE examenskurs

Lektioner per vecka: 25

Språkkurs med 5 lektioner per dag som förbereder dig inför en DELE-examen, info dess fyra olika områden – läsning, skrivning, kommunikation och hörförståelse.  Cervantes Institutet utfärdar diplomen och dessa är erkända av Spaniens forsknings- och utbildningsdepartement. Observera att examensavgifter tillkommer. Kursstart varje måndag för dig som är nybörjare eller på medel/avancerad-nivå i spanska.

Lektionstid måndag – fredag mellan ca kl 09.00-13.30.

Spanska & Flamenco eller Surf

Lektioner per vecka: 25 + 5 eller 25 + 6

Kombinera din språkkurs på 25 lektioner per vecka med 5 danslektioner eller 6 surflektioner! I grupper om max 7 deltagare kan du maximera din språkresa genom en rolig och kulturell aktivitet eller lära dig vågsurfa. Kursstart varje måndag.

Lektionstid: 9.45-13.30 + Flamenco-lektioner eller Surf-lektioner

Boende

Residens

Skolans residensboende har bra standard och ligger mitt i centrum. I en neoklassisk byggnad bor du på en av två våningar, antingen i dubbel- eller enkelrum. Varje våning har 8 rum. Allrum, kök, badrum och tvättrum delas med andra studenter och personal finns på plats dygnet runt. På varje våning finns det gott om duschar (7st) och toaletter (6 st). Städ av allmänna utrymmen ingår en gång per vecka, men du ansvarar själv för att städa ditt eget rum. Om du vill ha tillgång till internet i residenset så kostar det extra (ca 24 EUR/månad). Skulle du känna för att äta ute, ligger residenset mitt i city med närhet till allt Cádiz har att erbjuda. Till skolan tar det ca 20 minuter att gå eller 5 min med bussen. Till stranden är det ca 10 min.

Se gärna skolans egen film om residensboendet i Cádiz!

Värdfamilj

Boende i noga utvald spansk familj med halvpension (frukost och lunch) alternativt helpension. Passar dig som söker extra språkträning och en större inblick i den spanska kulturen, maten, traditionerna och vardagslivet. Alla familjer har fått fylla i ett frågeformulär med personlig information (ålder, storlek på familjen, läge osv). Informationen används för att matcha studenter med passande familj. Alla studenter får också betygsätta sin familj innan hemresa, detta gör att skolan kan se till att de håller en bra standard. Alla familjer bor nära skolan, oftast på gångavstånd.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 3 010
2 veckor: 5 160
3 veckor: 7 400
4 veckor: 9 480
8 veckor: 18 380
12 veckor: 27 260
13 veckor: 29 440
16 veckor: 35 850
20 veckor: 45 640
Extra vecka -7v: 2 340
Extra vecka 8v-: 2 240
25 lektioner per vecka
1 vecka: 3 300
2 veckor: 5 710
3 veckor: 8 060
4 veckor: 10 370
Extra vecka: 2 520
25+5 Kombinationskurs & DELE
1 vecka: 4 570
2 veckor: 8 300
3 veckor: 12 470
4 veckor: 16 300
Extra vecka: 4 060
Spanska + surf
1 vecka: 4 050
2 veckor: 7 300
Extra vecka: 3 550

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 3 190
Dubbelrum: 2 960
Sommartillägg per/v 23/6-31/8: 310
*Dubbelrum endast om två bokar tillsammans
Delad lägenhet i Residens
Enkelrum: 2 800
Dubbelrum: 2 400
Sommartillägg per/v 23/6-31/8 660
*DR endast om två bokar tillsammans

Kursstarter 2024

Kursstarter
Alla nivåer: kursstart varje måndag ,även för nybörjare
Spanska + Surf: kursstart varje måndag

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 12/2, 28/2, 28/3, 29/3, 1/5, 15/8, 7/10, 1/11, 6/12, 9/12
Jullov: 15/12-7/1 2025

Deltagarkommentarer

Gisela 19 år, 13 veckor

Cadiz är en helt fantastisk stad på många olika sätt. Folket var otroligt trevligt och uppmuntrande mot spanska-studenter, de är själva inte så duktiga på engelska och har därför mycket tålamod med att ens egna spanska inte är felfri. Vädret är underbart och stränderna likaså och trots att det är en liten stad så har den bra tempo, framför allt på sommaren (som där sträcker sig ända till slutet av oktober). Staden har ett bra utbud av barer och klubbar där festen alltid håller på fram till 7 på morgonen. Restauranger finns det oändligt många av och allt är jättebilligt (förutom turistställena, men de bör man undvika).

Med min resa ville jag självklart främst lära mig spanska, vilket Cadiz är optimalt för, bortsett från deras något utmanande accent. Men jag ville också se Spanien, mer än som turist, och det fick jag verkligen chansen att göra i Cadiz. Jag kände mig otroligt hemma i staden och kommer definitivt att återvända. Jag fick höra från många andra studenter på skolan som hade varit runt på många orter i Spanien att Cadiz var överläget bäst när det kommer till att plugga spanska och att de därför återvände.

Linn 21 år, 13 veckor

Jag befann mig 3 månader i Cadiz, maj-augusti. Staden är vacker och det finns mycket att göra trots att det inte är en så stor stad. Och mycket av det som går att göra är också gratis att göra. Gå till stranden, titta på solnedgången, ta fina kort, promenera och vara med vänner men även många evenemang är gratis. Till exempel hade det utomhusteater i en park varje onsdag under en viss period. Musik och andra uppträdanden i solnedgången i Castillo de Santa Catalina. Flamencouppträdanden i baren El Pelicano varje tisdagskväll. Intercambio (språkkafé) varje onsdag i El Pelicano där man får chansen att träna spanska och engelska. Prata med spanjorer på spanska och sedan låta dem prata engelska med dig. Detta är bara några av sakerna man kunde göra när jag var där.

Under några veckoslut åkte jag iväg till andra städer och platser. Jag åkte till Sevilla, Ronda, Gibraltar, Granada, Jerez och Asilah i Marocko. Ta chansen att upptäcka mer genom  att resa på helgerna!

De här tre månaderna har varit fantastiska och jag skulle aldrig vilja byta ut dem mot något annat 🙂

Thore 21 år, 9 veckor

Det spelar ingen roll vad för slags person du är! Du kommer alltid hitta något som du gillar i Cadiz. Varpå det kanske är festandet eller kulturen.

Skolan i sig är mycket trevlig med en skolpersonal som vill lära dig språket samt ge dig ett gott skratt. Lektionerna behöver inte alltid vara att lyssna på lärarna utan dem kan faktiskt anpassa sig efter dina behov.

När det gäller utelivet så brukar lärarna hänga med och festa med eleverna. Barerna är öppna till 04:00 på morgonen och om inte det är tillräckligt så öppnar klubbarna kl 04:00 och håller på till 07:00!

Skolan lär även ut om hur det är att leva i Spanien samt att du får en inblick hur det är att vara spanjor/spanjorska! Jag trivdes mycket bra där nere och jag kan säga att det var den bästa språkresan jag varit på!! Så tveka inte om du vill lära dig spanska samtidigt som du har skit kul, Cadiz är stället du kommer älska! / En mycket nöjd student!

Mikaela, 21 år, 8 veckor

Livet i Spanien är verkligen ”mañana, mañana”
Student: Mikaela, spanskkurs på SIC Cadìz, Spanien
Nu när jag bara har en vecka kvar i paradiset (Cádiz), så tänkte jag att jag skulle skriva lite till dig och berätta om min vistelse i solen.

Första dagen när jag anlände till skolan så märkte jag direkt att det var en väldigt familjär stämning på skolan. Jag kände mig välkomnad och omhändertagen, jag visste på en gång att jag hamnat i goda händer. Det här kommer banne mig att bli en kanonupplevelse. Såhär med facit i hand kan jag inte annat än att säga att det har varit över mina förväntningar.

Hjälpsam personal på skolan
Skolan är liten, när jag kom var vi runt 30 elever, så här mot slutet har vi varit runt 10. Men det tycker jag bara är positivt, lärarnas och Alejandros (rektorn) gemenskap har smittat av sig på mig och alla andra, vi är verkligen som en familj. Varje fredagkväll går vi ut tillsammans hela skolan och slår klackarna i taget, det är alltid lika roligt! Lärarna och den övriga personalen är verkligen professionella; På dagarna är de våra lärare och inget annat, men på kvällarna är de våra kompisar som vi har tequila-race med.
När jag har haft det jobbigt så har de funnits där för mig då också. Alejandro är verkligen den snällaste människan på jorden. Han har varit lite som min ”spanska pappa” när jag behövt det. Han har hjälp mig allt mellan himmel och jord, allt från att kolla upp tågtider till att ge mig goda råd om livet. Alla lärarna är jätteduktiga, de flesta kan engelska (några mer än andra) och alla är under 35 och tjejer. Jag har även funnit en vän för i livet i en av mina lärare, María José, hon har också hjälpt mig mycket – både med språket och privata saker. Hon struntade till och med i att ta ut sin semester som hon har kvar, för att hon ville ha oss istället som sina elever ända tills vi åker hem.
Språkmässigt har jag utvecklats något enormt! Jag kunde knappt ett ord när jag kom ner hit och kände mig verkligen vilsen, eftersom att de verkligen inte kan engelska här. Men nu pratar jag obehindrat! María sa till mig senast i fredags att jag har vunnit OS, för att jag lärt mig så mycket. (Jag hade henne i konversation min första halva, och nu i grammatik andra halvan). Fast jag skall inte sticka under stolen med att jag fortfarande pratar som en invandrare från Rinkeby.

Bytte lägenhet
När jag först kom hit fick jag veta att de glömt bort att jag skulle komma den veckan. Så då fick jag bo i ett pyttelitet rum på typ 2 kvm i en nödlägenhet (skolan har 3 stycken). Men det gick bra det också, sedan fick jag flytta till en annan lägenhet som ligger mitt i centrum, där jag har Internet i mitt rum. Denna lägenheten är mycket fräschare och snyggare! Jag fick det största och bästa rummet eftersom att jag är den som skall vara här längst tid. Mina garderober är jättestora! Internet finns inte i alla rum, bara de som är närmast Plaza:t utanför lägenheten. Där finns ett gratis oskyddat nätverk som alla får använda. Det brukar sitta folk på torget med sina laptops och interneta.
I varje lägenhet finns 8 rum och ett vardagsrum/matsal med en kokvrå.

Cádiz är verkligen världens vackraste stad. Gamla delen (där vi bor och där ALLT händer) är en enda labyrint med tusentals små gränder (som är dömda att gå vilse i, vilket jag gjorde konstant mina första 3 v) och med Atlanten som omringar staden. Stränderna är jättevackra och ligger 15-30 min gångväg hemifrån. Utelivet är underbart roligt, man festar till tidigast 04.30, det är billigt och som tjej går man in gratis på alla krogar och barer. Det kommer sannerligen att känns B att komma hem till Sverige och dess stela uteliv.
Människorna är väldigt hjälpsamma och trevliga när man frågar om vägen. Den andalusiska dialekten är allt annat än lätt att hänga med – till en början, men den kommer man också in i.

Kulturskillnader
Livet i Spanien är verkligen ”mañana, mañana”, du kan inte ha bråttom här inte. Om du t ex ska åka buss till en annan stad och bussbolaget har bedyrat att ”det tar allra högst 2 timmar att åka dit”, så får du tålmodigt räkna med att det tar de dubbla. Det har hänt oss flera gånger. För det är alltid nån som vill åka nån annanstans, som är allra minst 30 minuters omväg. Men det kommer man in i ganska snabbt. Jag har aldrig levt ett sånt avslappnat liv förut, utan några måsten alls. Du gör det du vill – när du vill det.
Skolan ligger i den nya delen och det är 30 min gångväg längs havet, väldigt skönt att få sig en promenix sådär på morgonkvisten!

Det här utan tvekan det bästa jag gjort i mitt liv! Det vet jag att de andra också tycker. Jag rekommenderar verkligen andra att åka hit, det kan man inte ångra!

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982