Sprakresor

Las Palmas, Gran Canaria, Spanien

Språkresor till Gran Canaria School of Languages, Las Palmas

Strandnära läge Passar alla åldrar Året runt

Skolinfo:

  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi

Gran Canaria School of Languages har arrangerat spanska språkkurser för internationella studenter sedan 1964.

Skolan erbjuder kurser på olika nivåer, året runt. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller har kunskaper i språket. Väljer du att läsa en spanskakurs här kommer du från det ögonblick du kliver in på skolan att mötas av en välkomnande och internationell atmosfär. Här studerar du i en professionell miljö med erfarna, kvalificerade och noga utvalda lärare.

Skolan ligger bara några meter från den 3 kilometer långa stranden Las Canteras. Längs med stranden löper en livlig strandpromenad med barer och restauranger. Skolan är inhyst i en byggnad med två våningar och i närheten ligger två studentresidens som du kan bo i under tiden du studerar. I skolbyggnaden finns 8 klassrum och den har en kapacitet för max 80 elever. Förutom klassrum så finns det bland annat två uteplatser, en datasal och ett bibliotek.

Kurserna startar löpande året om och finns på 6 olika nivåer, från nybörjare upp till avancerad. Kurserna läses i grupper med max 14 deltagare (brukar vara ca 6 stycken). Målet med kurserna är att du ska lära dig så mycket allmän spanska som möjligt så att du med självförtroende kan använda språket så mycket som möjligt i vardagliga situationer och scenarion.

Som komplement till din språkkurs erbjuder Gran Canaria School of Languages aktiviteter och utflykter. Det är även möjligt att kombinera språkkursen med kurser i surfing, mountainbike eller klättring! Skolan har även ett förmånligt paketpris om du bokar kurs och boende i 4-veckorsperioder, då bjuder de bl a på en extra online-kurs, en helgutflykt, fikapaus, kurslitteratur mm – missa inte det!

Las Palmas

Las Palmas är huvudstaden på ön Gran Canaria och Spaniens nionde största stad med ca 400 000 invånare. Här stoltserar man med ett milt klimat året om, med massor av soliga dagar och en temperatur på ca 24 grader året om.

Fritid

Under din tid i Las Palmas kommer du ha allt annat än tråkigt, här finns något för de flesta. Förutom strandlivet och alla sportaktiviteter och sightseeingturer du kan ägna dig åt så har många köpcentrum dykt upp de senaste åren där de flesta lätt kan fördriva några timmar!

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

Standardkurs i spanska. Undervisningen sker i grupper med i snitt 6, max 14 internationella deltagare per grupp och tar upp språkets alla moment. Kursen finns på olika nivåer så den passar både dig som läst spanska tidigare och dig som är nybörjare. Startdatum första måndagen i varje månad för nybörjare och varje måndag för den som har kunskaper i spanska.
För den som är nybörjare finns det även två-veckors nybörjarkurser som startar den tredje måndagen i januari, februari, mars, oktober, november och december. Om du bokar kurs i minst 4 veckor och boende i residens har skolan ett förmånligt paketpris där du även utan extra kostnad får en fikapaus med kaffe eller te per dag, en extra online-kurs, kurslitteratur mm.

Lektionstider: 09.00 – 13.00, måndag – fredag.
För dig som har en avancerad nivå i spanska (C1) är lektionstiderna 09.00-12.00 i minigrupp om max 6 deltagare.

Privatlektioner

Lektioner per vecka: 10

För dig som önskar skräddarsydd undervisning. Välj mellan lektioner på förmiddagen eller eftermiddagen.

 

Boende

På din språkkurs i Las Palmas kan du välja att bo självständigt i en egen studio, det kan kan passa dig som planerar att stanna en längre period då du t.ex. kan laga och styra dina måltider själv. Stannar du en kortare period kan du boka rum på The Plus Residence där du med fördel bokar till frukost eller halvpension. Måltiderna blir en naturlig samlingspunkt för alla deltagare och ett mycket bra tillfälle att lära känna dina klasskamrater ännu bättre under trevliga och sociala former. Självfallet kan du också välja att boka ditt egna boende under språkkursen här på Gran Canaria. Skolan använder två residens, dessa nedan.

The Westerling Studios

Residens som renoverats under 2019-2020, här bokar du plats i en egen studio (varje studio rymmer max 2 personer). Totalt finns 9 studios på residenset. Varje studio är utrustad med litet kök med micro, kyl, kaffebryggare, brödrost, tekokare och keramikhäll. Privat badrum, satellit-TV och fritt WiFi. Sängkläder och handdukar ingår. Residenset ligger beläget blott 50 meter från stranden och 10 minuters promenad till skolan.

The Plus Residence

Detta residens med 8 dubbelrum byggdes år 2008. Vissa rum kan även bokas för 1 person eller upp till 3 personer. Alla rum har eget badrum och är utrustade med satellit-TV, värdeskåp och gratis trådlöst internet. Det finns gemensamma lokaler för alla studenter och kök som är utrustat med en mikrovågsugn, brödrost, vattenkokare, kaffebryggare, porslin och bestick för enklare måltider. Ingen spis, kastruller eller stekpannor finns tillgängliga.

Bor du på detta residens finns möjlighet att lägga till frukost, lunch eller halvpension. Frukost och lunch erbjuds enbart under vardagar, middag erbjuds under helger och röda dagar. Skolans kock förbereder typiska kanariska och spanska rätter och det går bra att inkomma med egna önskemål. Även gluten- och vegetariska menyer finns att tillgå.

Residenset ligger 4 minuters promenad från skolan, en kort bit från ett köpcentrum och fritidscenter, butiker och kommersiella områden, barer, restauranger, stormarknader m.m. 50 meter från stranden!

Priser & Datum 2022

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 2 440
2 veckor: 3 880
3 veckor: 5 450
4 veckor: 5 530
6 veckor: 8 730
8 veckor: 10 450
12 veckor: 15 530
13 veckor: 17 110
16 veckor: 20 510
20 veckor: 25 480
24 veckor: 30 360
32 veckor: 38 790
Extra vecka: 1 700
30 lektioner per vecka
1 vecka: 3 940
2 veckor: 6 650
3 veckor: 9 580
4 veckor: 10 980
Extra vecka: 3  180
Privatlektioner, 10 stycken
Förmiddag, pris per vecka: 4 040
Eftermiddag, pris per vecka: 3 700
Kursmateriel
Per nivå: 280
CSN
Du kan för närvarande tyvärr inte söka studiemedel från CSN för att studera på Gran Canaria School of Languages. Vill du söka studiemedel rekommenderar vi vår skola Don Quijote på Teneriffa.

Boende

Boendepriser
Studio 1-2 pers, pris per vecka och person
1 vecka: 2 750
2 veckor: 2 610
 3 veckor: 2 470
från 4v:  2 330
Tillägg frukost: 280
Tillägg halvpension: 970

Kursstarter 2022

Kursstarter
Kursstart varje måndag för dig med goda kunskaper i spanska (medelnivå eller högre).
Nybörjarstarter första måndagen i varje månad.

Lovdagar 2022

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 6/1, 24/2, 2/3, 14-15/4, 30/5, 24/6, 8/9, 12/10, 1/11, 6/12, 8/12, 25/12

Deltagarkommentarer

Britt-Marie 64 år och Magnus 62 år, 2 veckor

Vi är mycket nöjda med våra lektioner. Vi har en väldigt bra lärare, Carmen. Hon är pedagogisk och har stort tålamod. Dessutom har hon humor.

Lars 69 år, 12 veckor

Under tolv veckor studerade jag spanska i Las Palmas. Jag gick i en skola som startade för cirka femtio år sedan (Gran Canaria School of Languages). Många studenter genom åren, men inte alls konstigt för det var en riktigt trevlig skola. Bra ledning, mycket duktiga lärare, pedagogiskt upplagda kurser som A 1, A 2, B 1, B 2, C 1.  Samma lärare i fyra veckor i  A 1  osv. Ny lärare i A 2 osv. Jag hann till B 1. Grupper om högst 11 studenter, men oftast mindre. Lite mindre och lite större klassrum beroende på antal studenter. Ibland med fönster ibland utan. Lokalerna något slitna på två plan.

Grammatik varvades med diskussioner om mycket som handlade om studenterna. Var de kom ifrån, arbete eller studier, intressen, familj osv. Längd på kursen varierade väldigt vanligtvis en månad i taget, eller bara en vecka. Studenterna kom från Tyskland /75 procent/, Italien, England, Danmark, Norge, England, Schweiz, Österrike, Ryssland, Kanada, Mauritanien, Marocko osv. Vi började kl 9.00 och höll på till 10.30. En halvtimmes paus. Ny lektion klockan 11.00. Klockan 12.00 tio minuters paus efter det lektion till klockan 13.00. Många elever hade privatlektioner på eftermiddagen med de lärare som de haft tidigare på dagen.

Varje torsdag arrangerades en exkursion på eftermiddagen till olika platser i bergen. På fredagen var det rundtur i gamla staden med tapastur efteråt.

Det finns ett Residens som var mycket omtyckt bland eleverna. Där man bor och äter under studietiden. Det var Soraya som stod för maten som var sagolikt god. Vi bodde inte där och åt inte heller där någon gång eftersom vi hade egen lägenhet.

Det finns mycket utbud, bio, teater, musik, windsurfing, bergsvandring, cykel.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982