Sprakresor

Malaga, Andalusien, Spanien

Språkresor till Málaga på Malaca Instituto

Prisbelönad toppskola Passar alla åldrar Boende på och utanför campus

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Online & Distanskurser
 • Data labb

Malaca Instituto i Malaga är en av de längst drivna spanska skolorna och har ett mycket gott rykte tack vare hög kvalitet rakt igenom.

Skolan har hela 95 boenden i olika klasser från enkel-, dubbel-, trippel-, lyxigare rum och studios. Det finns 25 ljusa och fina klassrum med den mest moderna tekniken. På skolan finner du ett study center, dansstudio, film/biorum, aktivitetsrum, minigym, pool samt tre terrasser och trädgårdar. Det som står ut mest i utbudet är deras fräscha restaurang. Där kan du som student välja mellan 30 olika rätter! Runt hörnet har skolan en liten ekologisk örtträdgård som används för att göra rätterna ännu mer tilltalande. Frukost, lunch och middag serveras måndag-fredag, lördag serveras endast frukost och söndag är det både frukost och middag som serveras.

Malaca Instituto har generellt en medlem ur personalen till förfogande för tre studenter, för att kunna finnas till hands och få en mer personlig relation till eleverna på skolan. Många av lärarna har jobbat på skolan i över 20 år. Skolan har också ett eget akademiskt departement som producerar de flesta av skolans kursmaterial och böcker. De kan i mån av tid t.o.m skapa egna, personliga kursmaterial för en specifik student om det önskas. Exempelvis för den som har läs- eller skrivsvårigheter eller dylikt.

Skolan har ett mycket bra läge i Malaga i det välmående bostadsområdet Cerrado de Calderon, med trevliga omgivningar och utsikt mot havet och bergen, 10 minuters promenad till stränderna i området Pedregalejo och 15 minuter med buss till Malagas historiska centrum. Till Malagas flygplats tar det ca 20 minuter med bil. Du har nära till skolans boenden såväl som busskommunikationer. 50 meter från skolan finns ett område med supermarket, restauranger, barer, banker och butiker.

Vid fem tillfällen har Malaca Instituto vunnit pris av Star Award vid LTM (Language Travel Magazine) för bästa skola inom språkindustrin. Detta är ett pris som bedöms av ”study abroad”-agenter som oss.

Málaga

Málaga är beläget i södra Spanien och innebär värme, sol och härliga stränder. Tack vare sin trevliga atmosfär och sitt milda klimat har staden blivit en populär destination för språkstudenter från hela världen. Málaga är känd för att vara en aktiv hamnstad på välkända Costa del Sol och är även huvudstad i Málagaprovinsen i regionen Andalusien. Detta är faktiskt landets sjätte största stad med hela 600 000 invånare. De som besöker Málaga är inte så mycket turister, utan det flesta är affärsmänniskor. Därför får du chansen att uppleva den mer rika och levande spanska kulturen om du väljer att åka till Málaga!

Fritid

Malaga är en stor och fin stad fylld med möjligheter till fritidsaktiviteter! Det går bra att ta sig runt både till fots och med lokaltrafiken. Centrum är fyllt med butiker och caféer. Malaca Instituto är väldigt mån om att deras studenter ska få ta del av landets och ortens egna historia. Därför anordnar de olika guidade turer och aktiviteter. Allt från besök på Picassos konstgalleri, det arabiska palatset Alcazaba och Gibralfaro slottet till dansklasser, utomhusaktiviteter, matlagningskurser samt tapasutflykter. Eller varför inte ta ett dopp i havet och ta det lugnt på stranden. Det är bara du som sätter gränser för vad du vill se och uppleva under din studietid!

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20, 24, och 26

Dessa kurspaket är designade för dig som vill förbättra dina språkkunskaper i spanska i en lagom takt och hinna ta del av miljön och kulturen på destinationen i Malaga. Finns att läsa från 2 till 40 veckor. Det finns även en mer intensiv språkkurs i spanska att ta för dig som stannar 12 veckor eller längre. Väljer du att ha 20 lektioner per vecka är det max 10 deltagare i klassen. Läser du mera intensivt med 24 eller 26 lektioner i veckan ingår ”dimelo” vilket betyder att du fokuserar lite extra på muntliga övningar i mindre grupper (max 6 deltagare per grupp). Studerar du 20 lektioner per vecka är lektionerna förlagda:

Lektionstider: Måndag-fredag: 8.30-12.30 (16.00-20.00 förekommer)

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 30

Detta är den perfekta kursen för dig som vill få ut så mycket som möjligt av språkinlärningen och som har tänkt stanna högst 16 veckor. För-och eftermiddagskurs. Antal deltagare är satt till max 10 men oftast endast -7-8 deltagare. Utöver 20 lektioner enligt kursen ingår 10 extra lektioner som främst fokuserar på kommunikationsövningar. Dessa lektioner sker i minigrupp om max 6 deltagare.

Lektionstider: Måndag-fredag: 08.30-14.30 (kan ändras)

Spanska + dans

Lektioner per vecka: 20

Vill du kombinera att läsa spanska med att ta del av den spanska kulturen så är definitivt detta kursen för dig! Passa på att inte bara förbättra dina kommunikationskunskaper utan även din koordination och kondition! 20 lektioner standardkurs samt 10 danslektioner per vecka ingår.

Spanska + matlagning

Lektioner per vecka: 20+2

Detta kurspaket är designat för dig som vill förbättra dina språkkunskaper i spanska i en lagom takt och hinna ta del av den spanska matlagningskulturen. 1-2 veckor. Du kan inte vara nybörjare om du väljer en vecka. I kursen ingår: 20 lektoner standardkurs och 2 matlagningskurser per vecka, en gastronomitur inkl en måltid, en gastronomilektion, film och gastronomi, en halvdagstur eller tapasrundtur, en kokbok och ett förkläde.

50+kurs

Lektioner per vecka: 15

Är du 50+ och intresserad av att läsa spanska så är detta kursen för dig! Under kursen läggs det stor vikt vid den spanska historian, dess kultur och traditioner. Du läser 3 timmar per dag. I kursupplägget ingår: film och diskussion, hel- och halvdagsturer, kulturdiskussion, dans- och sportaktiviteter. 2-4 veckor. Passar alla från nybörjare till avancerad.

Lärarkurs

Lektioner per vecka: 20+10

Språkkurs för dig som är lärare och vill hitta nya infallsvinklar i din undervisning och samtidigt fräscha upp din egna spanska. Max 10 deltagare per grupp men i snitt 8. Kursen går att boka 1-2 veckor och pågår endast under sommaren. Kursen inkluderar 20 lektioner allmän spanska se ”Språkkurs i spanska” ovan, samt 10 extra lektioner fokuserade på metodik. Metodik-upplägget innebär workshops, presentationer, debatter etc. Alla lektioner är lärarledda men kräver att du själv är aktiv och tar egna initiativ. Lektionerna innehåller allt från stimulerande och roliga språklekar, alternativa idéer för grammatikutövning och kreativ och öppen interaktion mellan deltagare och lärare. Passar dig som undervisar på högstadiet i första hand men kan även fungera bra för dig som undervisar i de lägre årskurserna. Comenius-kompatibel språkkurs.

Boende

Värdfamilj/spansk värd

Att bo i värdfamilj är ett utmärkt sätt att ta del av den spanska vardagen. Värdfamiljerna består sällan av 2 vuxna + 2 barn, utan ofta har barnen flyttat hemifrån och värdfamiljen kanske består av 1-2 personer. Värdfamiljerna är noga utvalda spanska värdar där man får möjlighet att träna språket på ett enkelt och avslappnat sätt. Boende i enkelrum (eget rum) eller dubbelrum (delat tvåbäddsrum). Frukostpension eller halvpension (frukost och lunch) ingår. Föredrar du att middag ingår istället för lunch så kan det vara möjligt att du kommer överens om det med din värd, men i Spanien är lunchen huvudmålet och det är då man samlas, vilket ofta ger bättre språkträning. Vi rekommenderar starkt att boka boende med halvpension då en stor del av upplevelsen är just måltiderna tillsammans och den inblick det ger i den spanska kulturen och vardagslivet. Boendet kan vara ett fristående hus, men mer sannolikt är att det är en lägenhet. Alla familjer bor max 30 minuter från skolan.

Delad lägenhet

Detta är ett bra alternativ för dig som är mellan 18-35 år, lite mer självständig, söker ett billigare boendealternativ och som vill ta tillfället i akt att träffa nya människor. Väljer du att bo i delad lägenhet så bor du max 10 minuters promenad från skolan. Alla lägenheter har TV, wifi, tvättmöjligheter och bra komfort. Mellan maj-oktober får du tillgång till pool. Välj mellan enkelrum (eget rum) eller dubbelrum (delat tvåbäddsrum). Du delar badrum, vardagsrum och kök med de övriga studenterna. Ofta är det mellan 4-7 studenter i en lägenhet.

Minsta uthyrningstid är 2 veckor och upp till 8 veckor som längst.

Club Hispanico

Mini-campus som ligger på skolan. Du får fritt använda klassrum, bibliotek, multimediarum, uppehållsrum, sport-och dansstudio, dygnet runt reception, restaurang, pool, terasser, tvättmöjligheter och har tillgång till olika kulturella aktiviteter. Alla rum har privat badrum, säkerhetsbox, telefon, fritt WiFi och städservice. Kylskåp finns på vissa rum, men kan annars hyras på plats mot en kostnad på ca 7 € per vecka. Boendet bokas med ankomst söndag innan kursstart och utcheckning lördag efter kursslut. Välj mellan följande rumstyper:

 • Enkelrum: Du bor i eget litet rum (ca 10 kvm). Ett fåtal rum har balkong (önskemål som bekräftas närmare kursstart).
 • Tvåbäddsrum: Rum för två personer, som du kan dela med en medresenär eller annan internationell deltagare. Rummet som är ca 20 kvm går även att boka för 1 person, dock ej under högsäsong.
 • Trippelrum: För skolgrupper eller äldre tonåringar och kompisar som önskar dela rum med varandra eller andra studenter.
 • Executiverum: För dig som söker hög komfort och standard. För eget bruk, eller att dela med vän eller partner.
 • Executive studio: Skolan absoluta premiumboende. För eget bruk eller att dela med vän eller partner.

Du kan köpa till måltider från skolans fräscha restaurang:

Frukost: välj från ett urval av bakverk, kött, ostar, frukt, flingor, yoghurt, juicer och varma drycker.
Halvpension: frukost varje dag + ett mål varje dag utom lördagar då skolans restaurang stänger efter frukost. Huvudmålet består ofta av sallad eller annan ”förrätt”, och blandade rätter som du kan välja ifrån en buffé, plus bröd, dessert och dryck.
Helpension: tre måltider per dag med undantag av lunch/middag på lördagar och lunch på söndagar då restaurangen är stängd.

Priser & Datum 2022

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 2 990
2 veckor: 4 930
3 veckor: 6 880
4 veckor: 8 660
6 veckor: 12 250
8 veckor: 15 700
12 veckor: 22 320
13 veckor: 23 790
16 veckor: 27 770
20 veckor: 33 400
24 veckor: 38 730
36 veckor: 53 960
Extra v 6-12v: 1 700
Extra v fr 15v: 1 380
24 lektioner per vecka
1 vecka: 3 340
2 veckor: 5 610
3 veckor: 7 930
4 veckor: 10 080
6 veckor: 14 330
8 veckor: 18 640
12 veckor: 26 760
13 veckor: 28 450
14 veckor: 29 750
16 veckor: 32 930
Extra v 6-12v: 2 020
Extra v fr 15v: 1 590
26 lektioner per vecka
1 vecka: 3 540
2 veckor: 5 940
3 veckor: 8 420
4 veckor: 10 680
6 veckor: 14 510
8 veckor: 19 690
30 lektioner per vecka
1 vecka: 3 880
2 veckor: 6 680
3 veckor: 9 490
4 veckor: 12 190
6 veckor: 17 510
8 veckor: 22 490
Spanska + Hispanico
4 veckor: 8 640
16 veckor: 27 770
20 veckor: 32 280
36 veckor: 54 260
Lärarkurs
1 vecka: 5 500
2 veckor: 9 670
Spanska + Matlagning
1 vecka: 5 040
2 veckor: 8 650
Spanska + Dans
1 vecka: 4 470
2 veckor: 7 260
50+ kurs
2 veckor: 7 420
4 veckor: 13 860

Boende

Priser per vecka
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 2 460
Dubbelrum: 2 040
Club Hispanico
Enkelrum: 2 540
Tvåbäddsrum: 2 320
Tvåbäddsrum 1 person: 3 350
Executive enkelrum: 4 810
Delad lägenhet
Typ A
Enkelrum: 2 510
Dubbelrum: 1 580
Typ B
Enkelrum: 1 840
Dubbelrum: 1 150
Sommartillägg boende 6/6-4/9
Alla boendeformer: 610
Transfer Malagas flygplats
Enkel väg: 600
Tur & retur: 1 190

Kursstarter 2022

Kursstarter
20, 24, 26 & 30 lektioner/vecka: varje måndag
Nybörjare: 10/1, 24/1, 7/2, 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 11/4, 18/4, 2/5, 16/5, 30/5, 13/6, 27/6, 4/7, 18/7, 1/8, 15/8, 29/8, 12/9, 26/9, 10/10, 24/10, 7/11, 21/11, 5/12
50+ kurs: 7/2, 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 (30/5 – endast 2 veckors kurs), 29/8, 12/9, 26/9, 10/10, 24/10, 7/11, 21/11 (21/11 – endast 2 veckors kurs)
Spanska & dans varje måndag (nybörjare startar datumen för nybörjare, se ovan)
Lärarkurs: 18/7 (1 eller 2 veckor), 25/7 (1 vecka)

Lovdagar 2022

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 28/2, 14-15/4, 2/5, 15/8, 19/8, 8/9, 12/10, 1/11, 6/12, 8/12
Juluppehåll: 29/12 2022 – 31/12 2023

Deltagarkommentar

Agneta 65 år, 2 veckor

Jag funderade länge på att åka och nu när jag varit undrar jag varför jag inte åkt tidigare. Jag upplevde en otrolig energi hos alla deltagare, liksom hos lärare. Ett positivt klimat, roliga klasskamrater och ett ogenerat sätt att uttrycka sig på spanska trots ibland begränsade kunskaper. Helt enkelt en accepterande och lekfull stämning!

Ingrid 82 år, 50+ kurs

Jag har deltagit i en 2 veckors språkkurs i spanska i Malaga genom Språkpunkten – numera EduPlanet i Uppsala. Jag var tveksam om jag skulle våga åka men då det var en språkkurs för 50+ tänkte jag att det går nog för sig. Jag fick hjälp med alla bokningar samt inackordering med halvpension på Club Hispanico som låg i anslutning till skolan. Jag hade inte behövt oroa mig för någonting för allt var ordnat på bästa tänkbara sätt. Ett jättevackert rum med badrum, balkong med vidunderlig utsikt, kylskåp och kaffekokare. Ja inget saknades!!

På förmiddagarna hade vi lektioner och eftermiddagar och kvällar kunde vi delta i olika aktiviteter eller ligga och sola vid poolen.

Det var en härlig blandning av ungdomar och lite äldre samt alla möjliga nationaliteter. Trevlig och hjälpsam personal samt rolig och proffsig undervisning. Jag kommer att försöka åka igen till våren om det är möjligt.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982