Sprakresor

Malaga, Andalusien, Spanien

Språkresor till Málaga på Universidad de Málaga

Plugga spanska vid universitetet Kursstart varje månad ECTS-poäng

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Internet Wifi

Centro Internacional de Espanol (CIE), heter Universidad de Malagas avdelning som erbjuder internationella studenter undervisning i spansk kultur och det spanska språket. Sedan start har de erbjudit hög kvalitet på sina kurser och den service som de tillhandahåller för studenter från hela världen.

Universitetet har erbjudit språkkurser i spanska för utländska studenter sedan 1947 och tar emot flera tusen deltagare från hela världen varje år. Som på de allra flesta skolor hålls språkkurserna endast på spanska eftersom det anses vara det bästa för inlärningen av ett språk. Undervisningen fokuserar på konversation, kultur och grammatik. Studenterna uppmuntras att aktivt delta i praktiska övningar såväl som i inlärningen av grammatik.

Skolan erbjuder en mycket harmonisk och vänlig miljö med hjälpsam personal som alla gör sitt bästa för att din språkkurs ska bli oförglömlig. Ofta blir sammanhållningen mycket stark i klasserna, vilket bidrar till att många får vänner för livet. Dessutom får man en fin relation till lärarna och det är vanligt att eleverna tillsammans med lärarna går ut för att äta tapas eller ta en drink efter lektionerna. Skolan har fått höga betyg från tidigare studenter i de utvärderingar vi skickar ut efter avslutade studier.

Lokalerna ligger i den mysiga stadsdelen El Palo i östra delen av Malaga, 50 meter från närmaste busshållplats och 100 meter från stranden med en rad restauranger och caféer.

Málaga

Málaga är beläget i södra Spanien och innebär värme, sol och stränder. På grund av sitt milda klimat har staden blivit en populär destination för studenter från hela världen som vill åka på språkresor.

Fritid

Universidad de Málaga anordnar olika aktiviteter för sina studenter i och runt om staden. Utflykter till städer som Sevilla, Córdoba och Granada, besök på museum samt flamenco-uppvisningar och teatrar är några exempel. Skolan organiserar även en mycket omtyckt fotbollsturnering där varje klass bildar sitt eget lag och spelar mot varandra. Huruvida man är en duktig fotbollsspelare eller ej har ingen betydelse då fokus ligger på att skapa sammanhållning och att ha roligt.

Málaga är en stor stad med stora möjligheter till aktiviteter av olika slag. Inte långt ifrån skolan ligger stadens centrum med många butiker och kaféer. Det går bra att promenera, cykla eller ta bussen in till centrum. Dessutom är den vidsträckta stranden aldrig långt borta.

Kurser

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs i spanska som finns för alla språknivåer. Kursen kan läsas i 4 veckor-perioder (eller 2-veckorsperioder) och byggas ihop till önskad kurslängd.  En 4 veckors kurs generar 8 ECTS poäng och 2 veckor 4 ECTS. Kurstarterna ligger en gång per månad. Totalt har du 80 timmars undervisning per månad (eller 40 timmars undervisning om du studerar en 2 veckorskurs). Efter varje nivå du studerat får du ett diplom. Du studerar tillsammans med internationella studenter med max 10 elever per grupp.

Som kursdeltagare får du ett UMA studentkort som ger dig möjlighet att nyttja alla universitetets faciliteter. CIE anordnar aktiviteter där man sjäv bestämmer vad man vill anmäla sig till.

Lektionstider: Varierar mellan ca 09.00-13.00, 09.00-14.00 och 09.00-15.00, måndag – fredag, beroende på lovdagar.

Förberedelsekurs för DELE- examen

DELE är det enda provet som är officiellt erkänt av det Spanska Ministeriet för Utbildning och Vetenskap. Det är också brett igenkänt inom affärsvärlden. Denna förberedande språkkurs finns tillgänglig med cirka fem startdatum per år. Examen kan skrivas i samband med kursslut.

Lektionstider: ca 15.30-17.00, måndagar, onsdagar och torsdagar.

Boende

Delad lägenhet

Populärt boendealternativ där man kan välja att bo i enkelrum (eget rum) eller dubbelrum (delat rum) i en lägenhet tillsammans med andra studenter. Vanligtvis är man ca 2-6 studenter i en lägenhet och har gemensamt kök och badrum. Lägenheterna är fullt utrustade och lakan ingår. Tänk på att ta med egen handduk. De flesta lägenheterna ligger på gångavstånd från skolan vilket är smidigt.

Värdfamilj

Boende i spansk familj med halvpension (frukost och middag) inkluderat. Passar dig som söker extra språkträning och ger en större inblick i den spanska kulturen, maten, traditioner och vardagslivet. Många familjer tar också emot fler än en student åt gången vilket gör att det blir en extra social boendeform.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
Intensivkurs 20 h/vecka 
2 veckor: 4 940
4 veckor: 9 590
6 veckor: 14 230
8 veckor: 18 580
10 veckor: 23 220
12 veckor: 27 760
16 veckor: 36 750
Extra 2 veckor:  4 660
Extra 4 veckor: 9 240
Angående studiemedel
Intensivkurserna på denna skola ger 2 st ECTS-poäng/vecka. Det innebär att studierna klassas som eftergymnasiala. Du som är under 20 år eller har slut på studiemedel ur din gymnasiala kvot kan söka studiemedel från CSN för dessa kurser. 

Boende

Pris per vecka
Delad lägenhet
Enkelrum, ca: 1 600
Dubbelrum, ca*: 950
*Dubbelrum kan endast bokas när ni är två som bokar tillsammans.
Emgångs bokningsavgift boende 700
Under Juni-sept kan priserna vara högre, kontakta oss!

Kursstarter 2024

Intensivkurs (månadsvis)
Kursstarter
Januari: 8/1
Februari: 1/2
Mars: 1/3
April:  2/4
Maj: 6/5
Juni:  3/6
Juli:  1/7
Aug:  1/8
Sept:  2/9
Oktober:  1/10
November: 4/11
December: 2/12

Lovdagar

Lovdagar
Enskilda lovdagar: kurserna är anpassade efter lovdagar och justerade så att ev lovdag tas igen senare inom kursperioden.

Deltagarkommentarer

Nicklas 22 år, 12 veckor

Jag har haft en jättebra upplevelse på Universidad de Malaga och har haft tur och fått de bättre lärarna. Kurserna har varit bra, har läst nivå B2 och C1 som är lite högre nivåer, i C1 har de bakat in mycket intressanta minikurser där man läser historia, kultur, politik osv, en liten fördjupning i Spanien ungefär.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982