Sprakresor

Murcia, Spanien

Språkresor till Murcia på Instituto Hispanico

Genuin spansk universitetsstad Modern och charmig skola Trevlig studieort

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat

Instituto Hispanico ligger i hjärtat av staden Murcia och är omringad av museum, barer och restauranger. Alldeles i närheten ligger även katedralen och stadens universitet. Det finns många anledningar att studera här, fråga oss gärna!

Skolan har funnits i lite mer än 10 år och många vittnar om professionalismen på skolan, kvalitén på kurserna och dess innehåll. Instituto Hispanicos språkkurser är även godkända av flera nationella och internationella organisationer, däribland CSN. Lärarna på skolan är vänliga, entusiastiska och tålmodiga. Många av dem har varit på skolan sedan starten och är verkliga experter på att lära ut spanska! De tränas även kontinuerligt för att vara så uppdaterade som möjligt inom språklärarprocessen.

Skolan använder sig av en interaktiv metod där lärandet baseras på praktisk användning men självklart får du även lära dig grammatiken. Under kursen kommer du få tillgång till allt undervisningsmaterial du behöver. Skolans läroböcker består av enheter med integrerade hemuppgifter och praktiska aktiviteter, vilka kommer lära dig att förstå spanska utan att du ens märker det!

Atmosfären på skolan är internationell med både studenter och lärare från olika delar av världen. Du kommer märka att även om det är en liten skola så är den fullt utrustad med ett bibliotek, audiovisuella hjälpmedel för multimedia aktiviteter och fri tillgång till WiFi och internet. Skolan är även handikappanpassad.

Murcia

Murcia med ca 400 000 invånare är en undangömd pärla som ligger i sydöstra Spanien och där solen skiner ca 330 dagar per år! Många reser till Murcia just för att det inte är en typisk turistort som t ex Barcelona eller Alicante. Fördelarna med Murcia är även att levnadskostnaderna är lägre än många andra storstäder, så här får du mer för pengarna. Staden är även en av Spaniens säkraste, här känner man sig trygg oavsett tid på dygnet, och det är promenadvänligt. Förutom detta så finns två universitet med mer än 40 000 studenter, vilket bland annat bidrar till ett livligt nattliv.

Fritid

Som komplement för din språkresa har Instituto Hispanico ett brett program av aktiviteter och utflykter. Skolan ordnar guidade turer och välkomstpartyn för nya studenter där tanken är att man ska lära känna andra studenter och lärarna. Varje vecka har man möjlighet att följa med ut och uppleva nattlivet och man besöker ofta typiska spanska tapasbarer och restauranger.

På helgerna kan man följa med på någon av skolans utflykter där man bland annat får uppleva kontrasterna i regionens landskap och där man får en inblick i den spanska kulturen.Det finns en rad sporter man kan ägna sig åt efter lektionstid, t.ex: Cykling i bergen, bergsbestigning, klättring och orientering. För de mest äventyrliga finns det också möjlighet att delta i äventyrssporter som t ex forsränning, klättring och dykning. Medelhavet bjuder in till segling, vindsurfing, vattenskidor, rodd, paddling m.m. Andra aktiviteter som anordnas av skolan kan vara lektioner i spansk matlagning, gitarr, dans, målning, biobesök, aktuella utställningar, konserter och mycket annat.

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs i spanska med 4 lektioner per dag. Klasserna består av högst 10 elever per grupp och lektionerna fokuserar på grammatik och praktiska övningar som vokabulär och konversation. I de mer avancerade grupperna ingår även speciallektioner inom spansk kultur, geografi, historia m.m. Kursstart varje måndag för alla språknivåer.Lektionstid måndag – fredag mellan kl. 10.00 – 13.30.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 25

Som ovan standardkurs i spanska men med en extra lektioner per dag.Lektionstid måndag – fredag mellan kl. 10.00 – 14.30.

Kombinationskurs

Lektioner per vecka: 20+5

Språkkurs som bygger på standardkursen med 20 grupplektioner per vecka samt en privatlektion per dag, 5 st per vecka, för fokusering på individuell språkträning.

Specialiserade kurser

Lektioner per vecka: 30

Språkkurser i spanska i minigrupp med en speciell inriktning; Legal Spanish, Executive Spanish eller Spanish for Tourism. Max antal deltagare per grupp är 5. Kursstart varje måndag. Kurslängd 1-12 veckor.

Lektionstid måndag – fredag mellan kl. 10.00 – 13.30 + 16.00 – 18.00. Med reservation för ändringar.

DELE-examen

Lektioner per vecka: 25

D.E.L.E. examen är en officiell examen inom spanska språket som kan skrivas vid tre tillfällen per år. Denna kurs med 25 lektioner per vecka förbereder eleven inför en D.E.L.E examen. Max antal deltagare per grupp är 10. Kursstart varje måndag. Kurslängd 2-12 veckor.

Kontakta oss gärna för information om datum och pris.

Lektionstid måndag – fredag mellan kl. 10.00 – 14.30. Med reservation för ändringar.

Spanska + Dykning

Kombinera en språkkurs i spanska med dykning på eftermiddagarna! Dykkursen kan tas 2 eller 3 veckor. Efter kursen får du ett certifikat på genomgången kurs.

Spanska + Matlagning

Lektioner per vecka: 15+10

Spännande 1- eller 2-veckorskurs som kombinerar undervisning i spanska språket och spansk matlagning! Max 5 kursdeltagare under matlagningslektionerna. Kursstart varje måndag. Du behöver ha minst A2 (elementär) språknivå. En kursvecka innehåller bland annat:

 • Spanskkurs med 15 lektioner/v (10.00-12.30).
 • 10 matlagningslektioner
 • 5 måltider tillsammans med en medlem ur personalen på skolan
 • Besök till den lokala matmarknaden
 • Besök och guidad tur på en vingård inklusive vinprovning

Boende

Värdfamilj

Noga utvalda familjer som skolan i många fall har samarbetat med länge. Familjerna bor aldrig mer än 25 minuters promenad från skolan. Om du reser ensam bor du i enkelrum och reser du med en komis så finns möjligheten att bo i dubbelrum. Du kan välja mellan halvpension (frukost och middag varje dag) eller helpension (frukost, lunch och middag varje dag). Att bo i en spansk familj är garanterat det bästa sättet att lära sig språket och kulturen och du får en värdefull inblick i det vardagliga livet.

Delad Lägenhet

Lägenheter i olika storlekar med enkelrum och dubbelrum som hyrs ut av skolan. Avståndet till skolan varierar men lägenheterna ligger oftast på promenadavstånd. Kök och badrum delas med andra studenter.

Priser & Datum

Kontakta  oss
Kontakta EduPlanet för aktuella priser och datum för denna skola.
Tel:     018-551020
Mejl:  info@eduplanet.se

Deltagarkommentarer

Peter 68 år, 2 veckor

Bra skola, bra stad – ej alltför stor, inga turister, mycket spansk, bra klimat ( även i mars!)

Beatrice, 6 veckor

Fantastiskt! Allt var jättebra! Jag hade en underbar tid i Murcia och mina lektioner var väldigt lärorika och roliga. Även om jag inte kan spanska flytande än så kan jag åtminstone förstå och kommunicera. Rekommenderas varmt!

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982