Sprakresor

Nerja, Andalusien, Spanien

Språkkurs i Nerja på Escuela de Idiomas

Mysig och pittoresk ort Familjär stämning Gångavstånd till det mesta

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Kafeteria
  • Air Condition
  • Internet Wifi

Escuela de Idiomas är en populär skola i Malagaprovinsen i södra Spanien med ett charmigt läge mitt i Nerja, nära havet och centrum.

Skolan har sedan länge tagit emot kursdeltagare från hela världen som alla kommer till Nerja för att studera spanska och uppleva denna andalusiska pärla! Skolans språkkurser har ett gott rykte och hålls i en motiverande och familjär atmosfär. Den goda stämningen är bland annat ett resultat av en engagerad lärarkår och skolans medelstora storlek.

Skolan har 12 fina klassrum, en bokaffär, en kafeteria och en underbar tropisk trädgård där det är vanligt att vissa lektioner hålls. Escuela de Idiomas är noggranna med att hålla sig uppdaterade i den tekniska utvecklingen för att underlätta undervisningen. Väljer du boende via skolan, i familj, residens eller lägenhet, ligger det alltid på bekvämt gångavstånd från skolan.

Nerja är en perfekt destination för den som vill uppleva en mysig spansk kustort med typisk spansk arkitektur i en vacker miljö. Staden kan vara rätt alternativ för dig som söker dig bort ifrån storstaden och vill ha en promenadvänlig och harmonisk studieort för din språkresa. Omgivningen har också mycket att erbjuda, till exempel staden Granada uppe i bergen eller någon av de otaliga små byarna i området. Närheten till Malaga gör också att det är lätt att ta sig hit.

Nerja

Denna småstad är idyllisk med undangömda stränder, kristallklart vatten och små, charmiga gator som slingrar sig mellan de typiskt spanska vita husen. Det är ett perfekt resmål för en avslappnande och lärorik språkresa. Läs mer om kursorten >>

Fritid

Escuela de Idiomas erbjuder ett brett och varierat aktivitetsprogram för sina kursdeltagare. Staden Nerja och dess omgivningar erbjuder många trevliga upplevelser i härliga miljöer.

Nerja är en stad med stark spansk karaktär där havet har sin givna plats. Efter dagens lektioner kan du som kursdeltagare ägna dig åt bland annat spansk matlagning, danslektioner, kulturkvällar och utflykter i skolans regi. Kanske vill du prova någon av de spanska tapasrestaurangerna och kaféerna med formidabel utsikt över havet? Eller bara gå en promenad längs stranden? En stor turistattraktion är även de historiska grottorna man kan besöka vid Nerjas stränder.

Kurser

Språkkurs i spanska och kultur

Lektioner per vecka: 20

Standardkurs med 20 lektioner per vecka för alla olika språknivåer, från nybörjare till hög avancerad nivå. Du får träna alla delar i spanska språket samt lära dig om spansk kultur och samhälle. Allt för att du ska kunna använda spanskan så mycket som möjligt i det vardagliga livet.

Grupperna har maximalt 10 studenter med deltagare från hela världen. Lektionerna kan hållas antingen på förmiddagen eller eftermiddagen, det kan variera från vecka till vecka och skolan kan inte garantera det ena eller det andra, men kom gärna med önskemål.

Intensivkurs i minigrupp

Lektioner per vecka: 30

Intensiv språkkurs med 30 lektioner i veckan och i mindre grupper bestående av max 6 kursdeltagare. Vanlig kurslängd 1-4 veckor men det går även bra att läsa denna kurs under en längre tid. Passar dig som söker lite intensivare språkträning i en liten grupp.

Alltid förmiddagslektioner 9.00 – 14.30, måndag – fredag.

DELE – förberedande kurs

Lektioner per vecka: 20+5

Förbereder inför en DELE-examen vilken kan skrivas vid ett par tillfällen per år. Kursen består av 20 standardlektioner per vecka i grupp + 5 privatlektioner per vecka.

Spanska + Flamenco/ Salsa/ Tennis/ Dykning

Språkkurs i kombination med vald aktivitet: Flamencodans, salsa, tennis, golf eller nyheten fotografering. Både för dig som är nybörjare och har tidigare erfarenhet.

Flamenco: Kombinera en språkkurs med 20 lektioner per vecka med 5 flamencolektioner per vecka. Flamencolektionerna hålls 10 minuters promenad från skolan.

Salsa: Kombinera en språkkurs med 20 lektioner per vecka med 5 salsalektioner per vecka. Lektionerna äger rum kvällstid.

Tennis: Kombinera en språkkurs med 20 lektioner per vecka med 5 tennislektioner per vecka.

Dykning: Kombinera en språkkurs med 20 lektioner per vecka med 4 lektioner i dykning (scuba diving) per vecka.

50+ kurs

Lektioner per vecka: 15

Detta kurspaket är designat för dig som är runt 50 år och uppåt. Syftet är att ha en passande mix av språkundervisning och trevliga aktiviteter som gör din vistelse behaglig. Många av de som valt 50+ kursen ser det som en aktiv semester där också kontakten med kulturen och umgänget med andra deltagare är uppskattade.

Undervisningen sker i grupper med max 10 kursdeltagare och fokuserar på konversation där deltagarna på ett lättsamt sätt ska våga pratat spanska. Du kommer även få en inblick i spanska seder och kulturen. Kursen passar dig som på ett lättsamt och roligt sätt vill lära dig eller bättra på din spanska samtidigt som du får uppleva den spanska kulturen!

Själva språkundervisningen i klassrummet kombineras alltså med diverse fritidsaktiviteter. Aktivitetsprogrammet inkluderar varje vardag där du deltar (frivilligt) i en mix av olika aktiviteter såsom; guidad välkomsttur i Nerja, inblick i spansk litteratur och kultur, tapasrunda, vinintroduktion, spansk matlagning, besök i Nerja-grottorna m m. På en helgdag sker en utflykt, ofta till Malaga, Granada eller annan närbelägen stad med guidad tur och besök på kända platser. Med andra ord ett digert utbud av aktiviteter för att du ska få en trivsam och givande vistelse.

Kursen består av 15 förmiddagslektioner per vecka, måndag till fredag. Kursen finns på tre olika språknivåer; A1 (nybörjare), A2 och B1.

Observera att det går bra att boka andra typer av språkkurser för dig som är 50+, d.v.s. du behöver inte begränsa dig till en 50+ kurs. Om du vill studera på en nivå som är mer anpassad efter dina tidigare språkkunskaper eller i ett högre tempo, kan du välja en allmän språkkurs som är öppen för vuxna från ca 18 år.

Lärarkurs

Lektioner per vecka: 30

Intensiv språkkurs för dig som arbetar eller kommer att arbeta som språklärare i spanska och som önskar fräscha upp dina egna språkkunskaper samt ta del av nya metoder, trender och material som du kan använda i din undervisning för att göra den så effektiv och stimulerande som möjligt. Du får möta spansklärare från andra länder och ta del av spännande diskussioner. Du får även tips på hur du kan motivera dina elever på bästa sätt. Kursen finns med fyra startdatum under sommaren. Se fliken ”Priser & Datum”. Både förmiddags- och eftermiddagslektioner förekommer.

Varje grupp består av 4-8 deltagare på samma språknivå.

Kurslängd: Välj mellan 1 eller 2 veckor.

Boende

Värdfamilj

Noga utvalda spanska värdar där man får möjlighet att träna språket på ett enkelt och avslappnat sätt. Boende i enkelrum (eget rum) eller dubbelrum (delat rum) hos spansk värd. Frukostpension eller halvpension ingår. Halvpension innebär frukost + lunch på den här skolan. Lunchen ”al mediodía”, är dagens stor måltid som intas mellan 13.30-15.00 på dagarna. Vi rekommenderar starkt att boka boende med halvpension då en stor del av upplevelsen är just måltiderna tillsammans och den inblick det ger i den spanska kulturen och vardagslivet. Familjerna bor med max 20 minuters promenad till skolan.

Residens – Club Costa Nerja

Skolans egna residens med 30 rum endast ett par minuters promenad från skolan. Ett perfekt läge i de gamla kvarteren av Nerja. Vid residenset finns en trevlig terass med en swimingpool och fin utsikt över havet och närliggande omgivningar. Rummen är trevligt inredda och alla rum har eget badrum och luftkonditionering. Ett gemensamt kök finns tillgängligt på residenset om man vill tillreda egen mat eller fika. Frukost ingår för alla boende på residenset.

Välj mellan Standard- eller Premiumrum. Skillnaden är att Premiumrummen även har TV, kylskåp och vattenkokare. Boende vid Residens Club Costa Nerja passar dig som söker ett trevligt och prisvärt boende med ett perfekt läge. Du träffar många andra kursdeltagare från skolan på ett lättsamt och naturligt sätt, men har även bekvämligheten att ha ett eget rum med eget badrum. Städning ingår och lakan byts 1 gång per vecka, handdukar byts 2 ggr per vecka. På residenset finns även ett sällskapsrum med TV där man ofta träffar andra kursdeltagare och gör dagens hemarbete, trådlöst internet, tvättmöjligheter mot kostnad och tillgång till datorer.

Incheckning mellan 14.00 – 22.00. Om du anländer senare så kan det ordnas så att du får nyckeln av chauffören om du bokar skolans transfer från flygplatsen.
Utcheckning: Senast 11.00 (senare utcheckning på förfrågan).

Studio/ Egen lägenhet

Trevliga lägenheter för 1-2 personer belägna i Club Costa Nerja Residens ovan. Varje Studio har ett sovrum, kök, badrum samt en trevlig terass. Lägenheterna har luftkonditionering, trådlöst internet, tvättmaskin och TV.

Skolan erbjuder även flertalet lägenheter för 1-4 personer ca 10 minuters promenad från skolan och även här har man alltid eget badrum, kök, luftkonditionering, tv och tvättmaskin. Möjlighet att använda närliggande swimmingpool och kort promenadavstånd till havet. Lägenheterna är olika stora.

Priser & Datum 2021

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 3 035
2 veckor: 4 505
3 veckor: 6 025
4 veckor: 7 545
6 veckor: 10 585
8 veckor: 13 465
12 veckor: 19 285
13 veckor: 20 745
16 veckor: 25 105
20 veckor: 30 965
24 veckor: 36 795
36 veckor: 54 005
Extra vecka fr 13:e v: 1 460
Intensivkurs i minigrupp
1 vecka: 3 845
2 veckor: 6 535
3 veckor: 9 155
4 veckor: 11 635
Extra vecka: 2 438
Språkkurs + Aktivitet
1 vecka: 4 455
2 veckor: 7 365
Välj mellan tennis, dykning, flamenco, salsa,  
Aktiviteter
Matlagning, 1 lektion: 170
Vinprovning: 190
Salsa/Flamenco-lektion: 320
Heldagsutflykt Sevilla: 740
Heldagsutflykt Málaga: 580
Lärarkurs
1 vecka: 6 285
2 veckor: 11 880
50+ kurs
1 vecka: 4 330
2 veckor: 6 285

Boende

Pris per vecka
-Värdfamilj med halvpension:
Säsong jan-juni och okt-dec
Enkelrum första veckan (6 dagar): 2 120
Extra vecka (7 dagar): 2 360
Dubbelrum första veckan (6 dagar):  1 990
Extra vecka (7 dagar):  2 250
Säsongstillägg juli-sept: 
Per vecka: 270
Bokningavgift värdfamilj
Engångsavgift: 380
-Egen lägenhet:
Säsong jan-mars och nov-dec
1 person: 4 550
Säsongstillägg juni-september: 2 710
-Residens:
A.  Jan-mars och nov-dec, ej frukost
Enkelrum: 2 080
Dubbelrum*: 1 750
Enkelrum Premium: 2 740
B. Säsongstillägg ovan april-maj, och okt inkl frukost;
Enkelrum: 1 440
Dubbelrum*: 760
Enkelrum Premium: 1 090
C. Säsongstillägg juni-sept, inkl frukost
Enkelrum : 1 710
Dubbelrum*: 990
Enkelrum Premium: 1 710
*Dubbelrum kan enbart bokas om 2 pers bokar samtidigt
Transfer
Enkel väg: 950
Tur och retur: 1 620

Kursstarter 2021

Kursstart
Ej nybörjare:  varje måndag
Nybörjare:  11/1, 18/1, 1/2, 15/2, 1/3, 15/3, 5/4, 19/4, 3/5, 17/5, 31/5, 14/6, 5/7, 19/7, 2/8, 16/8, 30/8, 6/9, 13/9, 27/9, 18/10, 8/11, 15/11, 22/11
50+: 18/1, 15/2, 1/3, 5/4, 3/5, 7/6, 19/7, 2/8, 13/9, 18/10, 8/11
Lärarkurs:  valfri måndag men kontakta oss gärna för lämpliga datum

Lovdagar 2021

Lovdagar
Enskilda dagar:  6/1, 2/4, 24/6, 12/10, 1/11, 8/12
Jullov: 18/12 2021 – 9/1 2022
Inga lektioner under lovdagarna.

Deltagarkommentarer

Jonna 20 år, 16 veckor

Åk på resan i ditt liv med EduPlanet. Lär dig ett nytt språk, få nya vänner och upplev en ny kultur!

Zandra 24 år, 9 veckor

Åk och njut av vackra Nerja. Trevlig liten skola med stor gemenskap. De flesta är bara där två – fyra veckor. Ska du vara där längre va beredd på att ” byta” kompisar ofta.

Ingrid 65 år, 2 veckor

Personalen är suveräna att lära sig namnen på eleverna, trots att det är sådan omsättning! Hejar alltid och frågar hur det är, även de som arbetar i kaffeserveringar. Lärarna är jättebra! Fångar upp eventuella problem och löser dem, stöttar de som behöver det osv. Och de har humor!
Att bo i familj är som att få en extra språkkurs på köpet!

Ulla 53 år, 2 veckor

Nerja i mitt tycke är den ulitmata kursorten med en härlig blandning. Mycket kultur, härliga bad, restauranger, närhet till Malaga m.m.

Boendet hos senora Dolores gav en inblick i det spanska vardagslivet. Luncherna med henne, hennes barn och barnbarn gav något man aldrig kan få annars. Resan som helhet är en upplevelse utöver det vanliga. Kamrater runt mig säger att det ”lyser” om mig när jag pratar om resan. Det är absolut inte sista gången jag gör något sådant här. Kan med varmt hjärta och absolut ärlighet rekommendera en språkresa till Nerja på Costa del Sol.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982