Sprakresor

San Sebastian, Baskien, Spanien

Språkresa till San Sebastián på Lacunza International House

Perfekt för surf, sol & bad Toppskola med gott rykte Spansk stad med genuin känsla

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Online & Distanskurser

Lacunza International House är sannolikt den bästa språkskolan i hela San Sebastían och har lång erfarenhet av att driva språkkurser för utländska studenter!

Hit kommer kursdeltagare från hela världen för att studera språk och uppleva vardagslivet i en genuin spansk storstad. På skolan studerar även spanjorer andra språk, vilket ger möjlighet till ”intercambio”, det vill säga utbyte.

Skolan ligger i stadsdelen Egia intill Christina Enea-parken där studenter från skolan ofta kopplar av under rasterna eller efter sin skoltid. Man promenerar till det mesta i San Sebastían och från skolan är det cirka 10-15 minuters promenad till Parte Vieja (Gamla Stan) och till stranden.

Tre fina stränder kantar San Sebastíans centrum och längs med stranden löper ett långt promenadstråk. De centrala delarna blandar gammalt och nytt och längs de smala gränderna i Parte Vieja vimlar det av tapasbarer med tapas (eller Pinchos som det heter i Baskien), lokal öl eller Cava.

IH Lacunza utökade nyligen skolans lokaler och nu finns här 18 klassrum, ett självstudiecenter med möjlighet till extra övning, och datorer med gratis internet. Här finns också en uteterrass där man kan koppla av med en kaffe och dricka. Som student vid IH Lacunza erbjuds du att köpa träningskort till rabatterade priser vid det närliggande gymmet och träningsanläggningen Mundaiz Gym.

International House Lacunza passar dig som söker intensiv språkträning på en högt ansedd språkskola långt borta från Spaniens mest turistiska delar. Här studerar studenter i åldern 19-30 år såväl som äldre deltagare i åldern 30-50 år. Merparten av deltagarna på kursen är i yngre studentåldern, men skolan har regelbundet äldre deltagare också. San Sebastian som stad passar dig som vill se en annan del av Spanien och uppleva Baskien och närliggande regioner. San Sebastian har en fantastisk strand, känd för att vara en av de allra bästa i Europa för vågsurfing – så gillar du att surfa, eller vill testa på att surfa, så har du kommit helt rätt! Som destination för språkresa är San Sebastian perfekt!

San Sebastian kan jämföras med Uppsala storleksmässigt och här finns det mesta som en större stad erbjuder. Det är också en otroligt vacker stad med stor charm och spansk känsla.

San Sebastián

San Sebastián har cirka 180 000 invånare. Det är en otroligt vacker stad belägen i Pais Vasco i norra Spanien. Tre långa sandstränder sträcker sig längs stadskärnan och här kan du spendera många timmar med olika strandsporter, surfing, eller passa på att göra dagens hemuppgifter! Det många inte känner till är att det är väldigt kuperat och ganska lummig och grön vegetation, det senare till skillnad från de södra delarna av Spanien. Bebyggelsen och avsaknaden av stora turistströmmar ger staden en genuin spansk känsla.

Fritid

Lacunza erbjuder ett fullt aktivitets- och utflyktsprogram som en viktig del av din språkkurs. Detta är ett utmärkt komplement till språkundervisningen i klassrummet då du under dessa aktiviteter får möjlighet att ytterligare träna språket i dess naturliga miljö, utforska staden och landets kultur samt träffa nya vänner.

Aktivitetsprogrammet varierar från vecka till vecka men innehåller bland annat välkomstmiddagar, guidade turer, utflykter, danslektioner, kulturkvällar och mycket mer. Den sportintresserade kan bli medlem på ett gym som är prisvärt och ligger nära skolan.

San Sebastian ligger i ett väldigt kuperat naturskönt område med många vackra och intressanta platser att besöka på bekvämt avstånd. Många lockas naturligtvis av Atlanten och tillgänglighet till bad ända inne i staden. Staden är modern och bjuder också på härliga inslag av spansk arkitektur genom sin gamla pittoreska del.

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs i spanska med 20 lektioner i veckan. Kursen fokuserar på kommunikativa övningar i det spanska språket men innehåller givetvis språkets alla moment, såsom grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Kursen finns på olika nivåer, alltifrån nybörjarnivå till hög avancerad.

Lektionstider: 09.30-11.00 + 11.30-13.00

Kombinationskurs

Lektioner per vecka: 20+5 / 20+10

Intensiv språkkurs som består av 20+5/10 lektioner per vecka. 20 lektioner i spanska (som ovan) samt 5 eller 10 privatlektioner där kursdeltagaren har möjlighet till individuell språkträning med valfri inriktning. Grupplektioner i kombination med privatlektioner är en jättebra kombination som ger dig både den sociala dimensionen som kommer med en grupp och möjlighet till finslipning och anpassning av just dina specifika behov vid privatundervisningen.

Intensivkurs i minigrupp

Lektioner per vecka: 30

Intensiv språkkurs i San Sebastian med 30 lektioner i veckan där 20 lektioner är standardkurs i grupp enligt ovan, samt 10 extralektioner i minigrupp. Kursen passar dig som söker extra intensiv språkträning med mycket samtal och kanske kommer till skolan för en något kortare kurs. Minigrupperna är aldrig större än 8 personer och i genomsnitt över året endast 3 personer! 

Spanska + Surfing

Lektioner per vecka: 20+5

Läs spanska i San Sebastian på förmiddagen och ta vågsurflektioner på eftermiddagen. Kursen erbjuds året om och kan antingen bokas i förväg via oss eller väl på plats i San Sebastían. Surfkursen passar dig som är nybörjare såväl som mer erfaren och all utrustning ingår i priset. Kursen innehåller 5 surflektioner per vecka, det vill säga 1 per eftermiddag, i en grupp om max 6 deltagare.

Spanska + Matlagning

Lektioner per vecka: 4

Kursen kombinerar spanska på förmiddagen med 4 tillfällen av matlagning per vecka, tisdag – fredag 16.30 – 18.30. Första tillfället innefattar inköp av mat på den lokala marknaden samt ett besök till ”Sociedad Gastronomica”. San Sebastian är känt för sina många gourmetrestauranger.

Lärarkurs

Lektioner per vecka: 30

Kursen ”Methodology & Culture Course for Teachers” är en populär kurs för dig som arbetar som lärare i spanska. Du har inte spanska som modersmål och vill fräscha upp och bredda dina kunskaper i spanska språket, kulturen och historien, få ny inspiration, samt hitta nya vinklar för undervisningen. Alla klasser är internationella och du har möjlighet att träffa kollegor från andra länder. Språket studeras i dess naturliga miljö och lärarna på denna kurs är uppdaterade på det senaste inom pedagogik och duktiga på att ge idéer till sina kursdeltagare. Detta är exempel på vad som ingår i kursplanen:

 • Grammatik, tempusformer, vokabulärträning, ”el subjuntivo”.
 • Aktiviteter och tips för lektioner.
 • Tips på material att använda sig av i undervisningen.
 • Spansk kultur och historia.
 • Genomgång av det spanska skolsystemet.
 • Spansk film som Almodóvar, Alex de la Iglesia och Amanábar.
 • Baskiska och den baskiska kulturen.
 • … och mycket mer!

Lektionstider: 9.00-11.00 + 11.30-13.00 måndag-fredag + 14.30-16.00 måndag, onsdag, och fredag. Med observation att dessa kan ändras.

Boende

Delad lägenhet

Boende i delad lägenhet kan innebära två olika möjligheter. Antingen delar du lägenhet med andra studenter från skolan eller med en spansk värd. I det senare alternativet kan man ibland vara den enda studenten men det är också möjligt att man är två eller fler studenter från skolan som delar boende med en spansk värd.

Värdarna kan vara i olika åldrar och ibland är de själva studenter och i andra fall arbetar dem. Välj mellan enkelrum (eget sovrum) eller dubbelrum (delat sovrum, om två personer reser tillsammans) och med gemensamt kök och badrum. När man delar med andra studenter från skolan är man vanligtvis mellan 3-6 studenter per lägenhet. De flesta lägenheterna ligger på gångavstånd från skolan, räkna med cirka 10-30 minuters promenad. Lägenheterna är fullt utrustade och det ingår lakan.

Värdfamilj

Boende i enkelrum eller dubbelrum i noga utvalda spanska värdfamiljer. Halvpension ingår vilket betyder att man får frukost och middag hos sin värd. Detta boende kan varmt rekommenderas för dig som söker extra språkträning och att komma närmare den spanska kulturen och vardagslivet.

Studentresidens

Det perfekta boendealternativet för dig som vill möta och bo tillsammans med lokala universitetsstudenter. Du bor i enkelrum eller dubbelrum med frukost, halvpension eller helpension inkluderat. Alla rum har eget badrum, liten kyl, TV, skrivbord och WiFi. Residenset består av 222 rum och ligger i stadens universitetsområde, mindre än 4 km från Lacunza. I residenset finns bland annat matsal, bibliotek, multimediarum, gym, bastu, biljardbord, basketplaner, musikrum och studierum m.m. Det är lätt att ta sig till skolan med lokalbussen och det finns en cykelväg raka vägen från residenset till skolan. Möjlighet att hyra cykel finns och ibland erbjuder de även privat shuttle bus (beroende på antal studenter).

Hotell eller egen lägenhet

Vi kan även hjälpa dig att boka eller rekommendera boende på hotell, eller i en egen lägenhet för dig som söker ett självständigt, privat boende. Tänk på att priserna är annorlunda jämfört med skolans boendealternativ i delade lägenheter eller i familj.

Hur tar du dig till San Sebastian?

Till San Sebastian kan man ta sig på ett flertal sätt. Det finns inga direktflyg från Sverige men de allra flesta brukar tycka att det är värt resan när man kommit fram till San Sebastian!

Vi på EduPlanet kan hjälpa dig att boka skolans transfer från Bilbao och Biarritz till ditt boende i San Sebastian. Skolans transfer innebär att du möts upp i ankomsthallen av en chaufför med ditt och skolans namn på en skylt och blir skjutsad direkt till ditt boende. Skolans transfer är dock betydligt dyrare mot om du tar dig på egen hand till San Sebastian.

Direktflyg till Madrid och Barcelona finns från Sverige och från bägge städerna kan man ta sig till San Sebastian på följande sätt:

MADRID

Flyg: Direktflyg till San Sebastian med www.iberia.com  som tar ca 55 minuter.
Buss: Direktbuss till San Sebastian med www.alsa.es som tar ca 5,5 timmar. Det avgår 10 bussar varje dag från Avda América i Madrid.
Tåg: Direkttåg till San Sebastian med www.renfe.es som tar ca 5 timmar. Det avgår 2 tåg varje dag från tågstationen Chamartin.

BARCELONA

Flyg: Direktflyg till San Sebastian med www.iberia.com som tar ca 70 minuter.
Buss: Direktbuss till San Sebastian med www.vibasa.es som tar ca 6,5 timmar.
Tåg: Direkttåg till San Sebastian med www.renfe.es som tar ca 8,5 timmar.

Du kan även flyga till Bilbao med 1 byten från Sverige och vidare med buss till San Sebastian:

BILBAO AIRPORT
www.aeropuertodebilbao.net

Buss: Det går en buss varje timme från morgon till kväll alla dagar i veckan från Bilbaos flygplats direkt till San Sebastian. Bussresan tar 75 minuter och kostar ca 16 eur (med reservation för ändring). Se www.pesa.net för mer information.
Transfer: Vi kan även boka skolans direktransfer som går från flygplatsen direkt till ditt boende.

BIARRITZ AIRPORT
www.biarritz.aeroport.fr

Tåg: Flygplatsen är 1 km från tågstationen så ta en taxi till tågstationen. Det avgår 5 tåg varje timme till San Sebastian. Se www.voyages-sncf.com för mer information.
Buss: Det avgår 1 buss om dagen kl 15.30 till San Sebastian och resan tar 45 minuter. Se www.pesa.net för mer information.
Transfer: Vi kan även boka skolans direktransfer som går från flygplatsen direkt till ditt boende.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 2 800
2 veckor:  4 230
3 veckor: 6 000
4 veckor: 7 410
6 veckor: 10 450
8 veckor: 12 830
12 veckor: 17 790
13 veckor: 18 840
16 veckor: 23 100
20 veckor: 26 510
24 veckor: 31 720
36 veckor: 46 860
Extra vecka 5-7v: 1 630
Extra vecka 9-11v: 1 490
Extra vecka 13-19v: 1 370
Extra vecka 20v+: 1 270
20+5 lektioner per vecka
1 vecka:  4 260
2 veckor:  6 720
3 veckor:  9 780
4 veckor: 12 380
8 veckor:  23 020
12 veckor:  33 010
Extra vecka:  2 950
20+10 lektioner per vecka
1 vecka: 5 520
2 veckor: 9 490
3 veckor:  13 470
4 veckor:  17 240
8 veckor:  32 930
12 veckor:  47 770
16 veckor: 63 310
Extra vecka:  4 320
Specialpriser 12 veckor
Perioden jan-mars, april-juni, okt-dec:  16 230
Perioden juli-sep:  19 140
Intensivkurs i minigrupp
1 vecka: 3 650
2 veckor: 6 310
3 veckor:  9 120
4 veckor:  11 420
6 veckor:  17 040
8 veckor:  21 100
Extra vecka: 2 590
Surfing
5 lektioner (tillägg språkkurs) 950
Lärarkurs
2 veckor: 6 460
Sommartillägg samtliga kurser (29/6-21/8)
Per vecka:  360

Boende

Pris per vecka
Bokningsavgift boende: 
Engångsavgift: 520
Värdfamilj med halvpension 
Enkelrum 1-12v: 2 570
Dubbelrum* 1-12v: 1 790
Enkelrum fr 13v: 2 460
Dubbelrum* fr 13v: 1 700
*Dubbelrum endast när två personer bokar samtidigt
Sommartillägg 3/6-15/9
Tillägg per vecka: 200
Värdfamilj med frukost
Enkelrum 1-12v: 1 950
Dubbelrum* 1-12v:  1 370
Enkelrum fr 13v:  1 850
Dubbelrum* fr 13v:  1 250
Sommartillägg 3/6-15/9: 200
*Dubbelrum endast när två pers reser tillsammans
Delad lägenhet
Enkelrum 1-12v: 1 440
Dubbelrum* 1-12v: 900
Enkelrum fr 13v: 1 330
Dubbelrum* fr 13v:  790
Sommartillägg 3/6-15/9:  500
*Dubbelrum endast när två pers reser tillsammans
Residens lågsäsong
Enkelrum, frukost: 2 560
Dubbelrum, frukost: 2 250
Enkelrum, halvpension:  3 370
Dubbelrum, halvpension:  2 970
Residens högsäsong
Gäller perioden 31/5-19/9
Enkelrum, frukost: 3 050
Dubbelrum, frukost:  2 660
Enkelrum, halvpension:  3 900
Dubbelrum, halvpension:  3 530
Transfer
Bilbao, enkel väg: 1 560
Biarritz, enkel väg:  1 070

Kursstarter 2020

Kursstarter
För dig med förkunskaper i spanska: varje måndag
Nybörjare:  7/1, 3/2, 2/3, 6/4, 4/5, 1/6, 15/6, 29/6, 6/7, 20/7, 3/8, 17/8, 31/8, 7/9, 5/10, 2/11, 7/12
Lärarkurs:  20/7-31/7, 3/8-14/8

Lovdagar 2020

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 6/1, 20/1, 19/3, 10/4, 13/4, 1/5, 31/7, 12/10, 8/12, 25/12
Skolan har stängt: 18/12-5/1 2021

Deltagarkommentarer

Hannes 28 år, 3 veckor

Att läsa spanska på Lacunza International House i San Sebastián var en lärorik upplevelse. Väldigt bra sätt att spendera semestern/sommarlovet på. Du lär dig något användbart samtidigt som du har roligt, lär känna nya vänner och upplever en ny stad och en annan kultur.

Petra 20 år, 4 veckor

Fyra veckor kan i betraktarens öga ses som 28 dagar som flyger förbi i en vanlig vardag. Fyra veckor för mig, de fyra veckor jag spenderade i San Sebastian har visserligen i expressfart seglat förbi, men inte utan nya livserfarenheter i masten. San Sebastian hade allt, det förstod jag redan efter några dagar. Addera fantastiska människor, styrkevilja att lära sig spanska och glädje i allt det gick att göra till detta visuella paradis, så kanske en ungefärlig bild över mina 28 dagar byggts upp. San Sebastian är fylld av kulturella inslag i både mat, musik och konst och det är en glädje att få spatsera runt bland enbart vacker arkitektur, konversera med alla hjälpsamma, trevliga och öppna människor som antingen bor i San Sebastian eller som är där av liknande anledningar som jag själv.

Sista natten befann jag och mina vänner uppe på Mount Igueldo och njöt av Katxa Kultura Festibala och allt vad den innebar.

Tack San Sebastian, EduPlanet och Lacunza för en oförglömlig upplevelse.

Gudlaug 22 år, 1 vecka

Lacunza är en otroligt bra skola med bra personal, en härlig stämning och studenter i alla åldrar. San Sebastian är en idyllisk stad som tycks erbjuda allt man kan önska sig; strand, historia, natur och varma människor. Jag tog intensivlektioner på eftermiddagen som jag fick ut otroligt mycket av, både vi elever och läraren Carmen hade så roligt på lektionerna att vi ofta stannade kvar längre än det var tänkt!

Max 22 år, 3 veckor

San Sebastian och Lacunza är den bästa sommaren jag upplevt. Tre veckor med språkstudier, surfing, nyfunna vänner från hela värden, mat i världsklass och det hela förpackat i vad som är en av världens finaste städer. En av de bästa platserna jag varit på alla kategorier.Du behöver inte leta längre – det är bara att boka!

Susanne 44 år, 3 veckor

Jag har ett bra boende hos en trevlig tjej och bor mitt i centrum, nära stranden och skolan, precis enligt mina önskemål 🙂 Jag har gått kurser i spanska förut och lärarna i Alicante (universitetet) och Malaga (Malaga Plus) var bra, men inget slår staden San Sebastian och de lärare jag har haft här (Lacunza). Mexico (Solexio) var ingen höjdare. Vädret här kan vara lite trist och man får ha med både bikini och paraply då det vänder fort. Ingen solgaranti! Shoppingen och maten väger upp det i mina ögon i alla fall. Den här veckan började rean, men det kan bli dyrt ändå….så mycket fint! Jag har pluggat spanska på fyra platser förut, men aldrig pratat så mycket spanska som här. De pratar lagom fort, klart och tydligt i jämförelsen med södra delarna. Jag kan rekommendera denna vackra stad!

Fredrika 39 år, 1 vecka på Lärarkurs

Efter tio år som spansklärare fick jag en kurs i hur ett riktigt språklärarproffs undervisar, och full av inspiration kom jag tillbaka till min skola. Jobbet känns mycket mer inspirerande nu och mina elever märker det också!

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982