Sprakresor

Sevilla, Andalusien, Spanien

Språkresa till Sevilla på CLIC International House

Mycket nöjda studenter Mitt i gamla delen av Sevilla Passar alla åldrar och nivåer

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi

International House (IH) är en etablerad organisation med över 100 språkskolor i 30 länder. Alla skolor är självdrivna men kontrollerade av organisationen för att hålla samma höga standard och kvalitet på sina språkkurser och sin service.

CLIC International House i Sevilla grundades 1983 och har flera gånger blivit omtalad för sin höga kvalitet på språkundervisningen. Skolan ligger i en typisk sevillansk byggnad, som är belägen mitt i centrala Sevilla, inte långt från den kända katedralen La Giralda.

Skolan erbjuder 30 mycket fräscha klassrum med luftkonditionering och whiteboard. Här finns även en kafeteria, ett bibliotek, en bokhandel och en stor takterrass. CLIC undervisar studenter från hela världen i spanska, och är känd för att vara en mycket bra och prisvärd skola med väldigt engagerade lärare.

På CLIC International House hålls även kurser i många andra språk för spanjorer som önskar lära sig exempelvis engelska, tyska eller något annat språk. Skolans personal består av flerspråkiga och multikulturella människor och några av dem som undervisar i andra språk har en gång själva varit studenter på skolan och studerat spanska.

Sevilla

Sevilla är Andalusiens huvudstad, och Spaniens fjärde största stad, med 700 000 invånare. Staden är känd för sitt soliga klimat året runt, sina eleganta monument, samt sitt fantastiska landskap präglat av grönska och skimret från floden Guadalquivir som rinner genom staden.

Fritid

Skolan CLIC har insett hur värdefullt det är med aktiviteter i samband med inlärningen av ett språk och skolan anordnar därför en rad olika aktiviteter varje vecka, såsom utflykter, sporter, film och fester. Varje lördag anordnas heldagsutflykter till Granada, Córdoba, Cádiz eller Ronda.

Förutom skolans arrangerade aktiviteter har Sevilla mycket att erbjuda, bland annat flamenco, tjurfäktning, fotboll, teater, shopping och ett stort utbud vad gäller restauranger och barer. Det finns även många kulturella sevärdigheter som Torre del Oro, Plaza de España, La Catedral eller vackra Maria Luisa parken. Liksom de allra flesta spanska städer har Sevilla ett stort utbud av festivaler – ”fiestas”. De mest populära är Semana Santa (heliga veckan) och Feria de Abril.

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20, 25, 30

Kursen innehåller språkträning i språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Kursen finns på alla språknivåer (A1-C2) och all undervisning sker på spanska för bästa inlärning. Antal deltagare är ca 6-10 st per grupp. Välj mellan 20, 25 eller 30 lekt/v.

Lektionstider 20 lekt/v: 9.15-13.00.
Lektionstider 25 lekt/v: 9.15-14.20.
Lektionstider 30 lekt/v: 9.15-15.10.

Kombinationskurs

Lektioner per vecka: 20+5, 20+10

Språkkurs för dig som vill kombinera 20 grupplektioner per vecka med 5 eller 10 privatlektioner per vecka.  Passar dig som vill maximera din språkkurs och eller har specifika områden du vill förbättra i din spanska.

DELE examenskurs

Lektioner per vecka: 30

För dig som siktar på en officiell examen i det spanska språket. CLIC är utvalt testcenter så vill du även skriva slutprovet så går det bra att göra det på skolan i slutet av kursen. En examensavgift tas ut på plats och är baserad på vilken nivå i spanska du är på. Kurslängd: 2 eller 4 veckor. Kan förlängas med en allmän kurs i spanska, valfritt antal veckor.

50+ kurs – Språk & kultur

Lektioner per vecka: 20

Trevlig språkkurs speciellt framtagen för kursdeltagare över 50 år. Här studerar man spanska på ett lättsamt och trevligt sätt och med andra deltagare från andra länder. Kursen finns för många nivåer, från nybörjare upp till mer avancerad (A1-C1). Kurslängd 1 eller 2 veckor.

Länk till skolans broschyr: 50+ kurs i Sevilla >

Lektionstider: 09.15-13.00 + eftermiddagsaktiviteter.

I 50+ kursen ingår:

 • Språkkurs med 20 lektioner per vecka i grupper om ca 6-8 deltagare
 • Kursbok och allt kursmaterial
 • Guidad rundtur
 • Välkomstdryck
 • En måltid med lärare
 • En flamencoshow
 • Kulturella aktiviteter och inträde till museum
 • En matlagningslektion
 • En speciell aktivitet anpassad efter säsong

Observera att det går bra att boka andra typer av språkkurser för dig som är över 50 år, d.v.s. du behöver inte begränsa dig till en 50+ kurs. Om du vill studera en längre period, på en nivå som är mer anpassad efter dina tidigare språkkunskaper eller i ett högre tempo, kan du välja en allmän språkkurs som är öppen för vuxna från 17 år.

Boende

Vi kan erbjuda flera trevliga boendealternativ för dig som språkstudent på CLIC. Alla boenden bokas normalt från söndag 16.00 till lördag 12.00.

Delad lägenhet med lokalinvånare

För den som vill ha ett självständigt boende men på samma gång ta del av den spanska livsstilen. En eller två lokalinvånare delar lägenheten med en eller två studenter som går på CLIC. Du har tillgång till ett gemensamt kök och lakan och handdukar ingår. Man ansvarar tillsammans för städningen. Alla lägenheter ligger i centrala, historiska delen av Sevilla och max 20 minuters promenad från skolan. Enkelrum (eget rum) eller dubbelrum (delat rum). Dubbelrum går endast att boka för två personer som reser tillsammans.

Värdfamilj

Boende i enkelrum eller dubbelrum hos en noga utvald värd eller familj. Halvpension ingår vilket innebär att man får frukost och lunch varje dag. Vill du hellre boka helpension där även middag igår så är det också möjligt. Detta boende kan varmt rekommenderas för dig som söker extra språkträning och vill komma närmare den spanska kulturen och vardagslivet. Alla värdfamiljer bor max 20 minuters promenad från skolan.

Familjerna väljs noga ut av skolans personal som utgår efter ett flertal kriterier; Läge, kvalitet på boendet, möbler, utrustning och måltider. De väljs även ut pga deras gästfrihet och positiva feedback från tidigare studenter. Städning, tvättning och byte av sängkläder en gång per vecka ingår. Du får egna nycklar och får komma och gå som du vill men bör följa familjens regler för t ex mattider. Eget badrum på förfrågan och mot tillägg. Dubbelrum kan endast bokas för två personer som reser tillsammans. Specialkost (vegan, gluten, laktos) kan bokas mot tillägg.

Residens

Boende i enkel- eller dubbelrum på ett av skolans residens. I residensen bor mellan 6-15 studenter som studerar på skolan och de ligger på max 20 minuters gångavstånd från skolan. De är fullt utrustade med ett kök där studenter lagar sin egen mat, stort vardagsrum, badrum och alla nödvändiga faciliteter. Det finns möjlighet att boka eget badrum men tidig bokning rekommenderas då. Lakan ingår men du behöver ta med egna handdukar. Rumsstädning och byte av sängkläder ingår en gång per vecka. Du behöver betala en deposition på 150 eur som återbetalas till dig när du flyttar ut.

Egen lägenhet / Studio

Eget boende med hög standard ca 10 minuters promenad från skolan. Två historiska byggnader med 10 helt möblerade och fullt utrustade lägenheter och 8 studios i Sevillas centrum. Lägenheterna ligger på en lugn gata och har totalrenoverats och moderniserats. Alla arkitektoniska element från de ursprungliga byggnaderna är bevarade (uteplatser med marmorpelare, kakel, klinkers, tak, etc.) och blandas med den moderna stilen i möblerna.

Omgivningen kring lägenheterna har förändrats mycket under de senaste åren. Alameda de Hercules är ett fint område för friluftsliv, omgivet av kaféer, barer och restauranger. Det är ett av de mest fashionabla områdena för att gå ut. Många av de historiska husen runt Alameda har renoverats för att återgå till sin tidigare prakt.
Du behöver betala en deposition på 150 eur som återbetalas till dig när du flyttar ut, detta gäller både för studios och lägenheter.

Egen studio med delat eller eget kök i residens: Skolans studios kan bokas för 1 person (enkel studio) eller 2 personer (dubbel studio) och du kan boka med delat kök eller betala extra för eget kök. Alla har eget badrum, luftkonditionering, uppvärmning och TV. Den gemensamma takterrassen och uteplatsen erbjuder en trevlig miljö för avkoppling utomhus. Trådlöst internet finns också tillgängligt i hela byggnaden. Varje studio är mellan 20-30 kvadratmeter. Handdukar och sängkläder byts varje vecka. Kostnad för slutstädning tillkommer.

Egen lägenhet: Lägenheterna är ljusa och smakfullt inredda och har luftkonditionering, uppvärmning, hiss, TV och tvättmaskin. Den gemensamma takterrassen och uteplatsen erbjuder en trevlig miljö för avkoppling utomhus. Trådlöst internet finns också tillgängligt i hela byggnaden. Varje lägenhet består av vardagsrum och fullt utrustat kök, sovrum med dubbelsäng och badrum. Lägenheterna har olika planlösning och är mellan 50-60 kvadratmeter i storlek. Handdukar och sängkläder byts varje vecka. Vatten och el ingår upp till 12,50 eur/vecka. Kostnad för slutstädning tillkommer.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 grupplektioner per vecka
1 vecka: 2 980
2 veckor: 5 290
3 veckor: 7 740
4 veckor: 10 130
6 veckor:  15 010
8 veckor: 19 520
12 veckor: 26 250
13 veckor: 28 350
16 veckor: 34 740
20 veckor: 42 420
24 veckor: 44 770
32 veckor:  58 010
Extra vecka fr 12-24v: 2 210
Extra vecka fr 33v: 1 840
Tillägg 5 konversationslektioner / vecka
Kombineras med 20 lektioner per vecka, ovan
1-11 veckor: 640
Från 12 veckor: 580
30 lektioner per vecka
1 vecka: 4 310
2 veckor: 8 010
3 veckor: 9 530
4 veckor: 15 330
Extra vecka: 3 660
20 grupp+5 privatlektioner per vecka
1 vecka: 5 400
2 veckor: 10 590
3 veckor: 15 550
4  veckor: 20 330
Extra vecka: 3 600
20 grupp+10 privatlektioner per vecka
1 vecka: 8 070
2 veckor: 15 750
3 veckor:   23 090
4 veckor: 30 230
Extra vecka: 4 920
DELE-kurs
På begäran
4 veckor: 16 090
*Examensavgift för DELE examen tillkommer på plats med ca 1 600-2 400 kr 
50+ kurs
1 vecka: 5 070
2 veckor: 8 100
Kursmateriel
Per språknivå: ca 360 kr

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Dubbelrum: 2 260
Enkelrum: 2 580
Specialkost (vegan, laktos, gluten): 310
Tillägg helpension värdfamilj:
Tillägg per vecka: 510
Delad lägenhet 
Enkelrum: 1 860
Dubbelrum: 1 570
Residens
Enkelrum: 2 560
Eget badrum i residens
Tillägg per vecka: 580
Egen lägenhet 
Egen studio 1-2 pers: 4 510
Högsäsongstillägg egen lgh
10/3-10/6 och 10/9-3/11
Per vecka: 570

Kursstarter 2024

Kursstarter
Nybörjare: varje måndag
Ej nybörjare: varje måndag
50+ kurs: 4/3, 18/3, 8/4, 6/5, 3/6, 23/9, 14/10, 4/11
DELE-förberedelse:

Lovdagar 2024

Lovdagar då skolan är stängd
Enskilda lovdagar: 1/1, 6/1, 28/2, 28/3, 29/3, 17/4, 1/5, 30/5, 15/8, 1/11, 6/12, 9/12, 25/12
Juluppehåll: 21/12 2024 – 7/1 2025

Deltagarkommentarer

Sabina 21 år, 17 veckor

Skolpersonalen på CLIC är helt underbara!! De hjälper en med allt man kan tänkas behöva hjälp med och inga frågor är för dumma eller onödiga. De kommer jag sakna! Sevilla är helt underbart! UNDERBART!!

Det här är staden som har allt. Charm, vackra byggnader, galet många mysiga barer, restauranger, klubbar, en flod, parker…Fastän staden är riktigt stor så är stämningen som i en småstad/by. Det är lätt att känna sig hemma här! Hittills min absoluta favorit bland alla städer i Europa. Bättre än London, Paris, Nice, Madrid… Dessutom är vädret ett stort plus! Solen skiner nästan jämnt här! Kan dock inte tänka mig att vara här i slutet av juni, juli och augusti. Just idag har det vart tillräckligt svalt för att ha jeans på sig. Men vi har haft veckor med strålande sol då det har vart en pina att gå från skolan och hem. Kommer man från Sverige är man inte precis van att lida av värme. Men en 20 min promenad i stekande hetta med flipflops, shorts och linne i slutet av april kan visst vara jobbig…Det enda som Sevilla inte har är en strand. Men det funkar fint ändå. På helgerna är det bara att ta bussen ut till Cadiz eller Matalanscanas. Och vill man bara sola så är parken bredvid floden perfekt!

Petra 19 år, 14 veckor

Jag trivs huuuur braaa som helst! Har träffat massor av folk redan, åkt till Cordoba! Har en jättebra lärare i skolan. Trivs hos tanten, hon är jättegullig. Älskar staden, den är heelt fantastisk. Svettas konstant av värmen haha, men njuter ändå. Spanskan går bättre för varje dag!

Fanny 21 år, 13 veckor

Jag är helt förälskad i Sevilla. Det bästa jag gjort i mitt liv hittills! Förutom att jag är ett språk rikare, har jag haft så fruktansvärt roligt! Mycket bra aktiviteter som skolan ordnar! Varje dag fanns det något vi kunde göra; besöka monument, museer, äta tapas tillsammans, möta intercambios, se på film, gå på flamenco. Det fanns alltid MINST en aktivitet per dag, och på helgerna anordnade de alltid resor, större eller mindre. Ibland bara till en stad eller by som fanns i närheten, ibland till städer längre bort i Andalusien, ibland till och med till Marocko.

Pernilla 19 år, 8 veckor

Jag är supernöjd med språkkursen och är väldigt glad att jag valde CLIC. Kursen plus de aktiviteter man kunde delta i gjorde att de får ett så högt betyg. Väldigt professionell och seriös skola. Min lärare jag hade under 2 månader var toppen, hade egentligen inte många andra men att gå efter honom är lärarna väldigt bra och hjälpsamma, man lär sig mycket. Boken var bra. Material som läraren skrev ut även de. Mitt boende var väldigt bra då de låg så centralt och mitt rum var stort. Det gick också bra att dela kök och badrum. Mixat tillsammans är det en jättebra skola. Bra läge, lärare, aktiviteter och alltid hjälpsamma. Väldigt bra fritidsaktiviteter, alltid ett bra utbud varje vecka och jag deltog alltid i något. Dock kunde vissa saker vara dyra ibland.

Jag blev faktiskt lite förälskad i Sevilla och har redan bestämt mig för att åka tillbaka. En stor stad men ändå väldigt mysig och karaktäristisk, mycket att se och göra och en fantastisk kultur.

9.15 ringer klockan in oss på lektion efter att tagit en kaffe i cafeterian och småpratat lite med vännerna. Klasserna förändras varje vecka men i min klass var jag alltid nöjd med de elever som gick där, en mix av olika nationer. Jag lärde mig alltid något nytt på lektionerna. Klockan 1 ringer vi ut för att sedan göra Sevilla eller för att gå hem på en siesta. En öl på Plaza Salvador som blir 3 som sedan fortsätter i middag i någon liten gränd där man hör katedralens klockor slå om kvällen. Det är folk överallt, varje dag, det spelar ingen roll. Man är omringad av vänner, studenter och spanjorer, du är aldrig ensam. Det finns alltid något att göra, alltid folk att träffa. Mitt boende låg centralt och jag trivdes väldigt bra precis på  centrumsidan av Trianabron. Att komma in och leva i den spanska kulturen är häftigt, något nytt. De spelar ingen roll vad klockan är, vart man är och när man ska upp dagen efter. Det finns alltid tid för det man vill göra.
Det känns kul att jag snart sitter på bar Alfalfa, dricker Tinto de verano och mår bra i denna stad, Sevilla.

Anne-Marie 58 år, 50+ kurs

Toppen! Var så mycket aktiviteter! Helt suveränt! Min huvudlärare hade jag haft som lärare vid en tidigare språkkurs i en annan skola och hon är toppen! Ta vara på tiden i Sevilla; använd spanskan vid så många tillfällen som möjligt.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982