Sprakresor

Vejer de la Frontera, Spanien

Språkresor till Vejer de la Frontera på La Janda Colegio de Español

Mysig pittoresk by på höjden 10 min till fina stränder Lite högre medelålder

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Internet Wifi

La Janda Colegio de Español är en liten, personlig och familjeägd språkskola med ett fantastiskt läge i Cadízprovinsen och en hängiven och dedikerad lärarkår.

Personalen på skolan gör att du snabbt känner dig som hemma här. Skolan är mycket uppskattad av tidigare deltagare tack vare sin storlek, läge och det engagemang man möter på plats. Många av de som kommer hit för att studera en språkkurs har blivit rekommenderade av vänner som varit här tidigare, vilket tyder på skolans goda rykte.

Skolbyggnaden är från 1800-talets mitt och byggdes ovanpå ruinerna av den gamla moriska stadsmuren. Som student har man tillgång till bibliotek, datorer och fri WIFI. Skolan är omgiven av vacker natur och väldoftande blommor. Här finns bland annat två innergårdar omringade av apelsinträd, jasmine och bougainvillea, där det är vanligt att lektioner hålls.

La Janda ligger ca 10 minuter med buss från fina sandstränder, mitt i trevliga Vejer de la Frontera som sägs vara en av de vackraste orterna i Spanien! Skolan välkomnar deltagare från 17 år och uppåt men medelåldern ligger i snitt på 30 år under året. Många som varit över 50 år och deltagit i kurserna har varit väldigt nöjda.

Vejer de la Frontera

Någon mil norr om den spanska sydspetsen mot Atlanten sticker den lilla pärla till by, Vejer de la Frontera, upp från en höjd. Denna historiska stad har fått titeln ”Vackraste staden i Spanien” och är känd för att vara ett område av historiskt och artistiskt intresse.

Fritid

La Janda erbjuder många olika frivilliga aktiviteter för sina kursdeltagare. Antalet aktiviteter kan variera något beroende på säsong och erbjuds ofta mot en liten kostnad som betalas på plats. Vanliga aktiviteter kan vara filmvisning på skolan, spansk matlagning, flamencokurs, ridning eller besök till lokala restauranger och tapasbarer.

Ca 15 minuter med buss från Vejer ligger de spektakulära stränderna El Palmar och Los Canos de Meca. Här kan du koppla av efter en dags studier med någon sport eller bara njuta av miljön, sol och bad. Tack vare sin vackra natur och sitt geografiska läge är Vejer och dess omgivningar ett populärt ställe för att vind- och vågsurfare, snorkling, dykning, vandring, golf m.m. I barrskogen som löper in från El Palmar kan man även cykla, vandra och titta på fåglar.

Från Vejer är det inte långt till Cádiz, Tarifa, Sevilla och Jerez. Många passar på att göra en utflykt till någon eller flera av dessa städer, på egen hand eller genom skolans utflyktsprogram.

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs i spanska med 4 lektioner per dag, med bara 4-10 deltagare per klass. Språkkursen fokuserar på språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Fokus ligger på att hela tiden träna konversationen inom alla moment.

Skolan välkomnar deltagare från 17 år och uppåt men medelåldern ligger i snitt på 30 år under året. Många som varit över 50 år och deltagit i kurserna har varit väldigt nöjda.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 30

Intensiv språkkurs i spanska med 6 lektioner per dag. Samma innehåll som kursen ovan men där eftermiddagslektionerna anpassar mer efter dina och gruppens särskilda behov.

Privatlektioner

Lektioner per vecka: Valfritt

För dig som söker intensiv skräddarsydd språkträning och som verkligen vill utnyttja tiden maximalt. Välj själv om du vill läsa enbart privatlektioner eller kombinera en gruppkurs ovan med ett par privatlektioner för ytterligare boost!

Språkkurs i spanska + Aktivitet

Lektioner per vecka: 20+3

Kombinera en språkkurs i spanska med 20 lektioner + praktisk övning i valfri aktivitet med tre lektioner per vecka. Inga förkunskaper krävs. Du kan välja mellan bl a, surfing, yoga eller flamenco.

Språkkurs i spanska + Ridning

Lektioner per vecka: 20 + 3

Skolan har också en speciellt kursupplägg för dig som är hästintresserad och vill kombinera det med din språkkurs i spanska. Denna kurs är 2 veckor lång och innehåller 20 + 3 lektioner tillika rutter per vecka. Du läser grupplektioner i spanska på förmiddagen och sedan ingår 3 ridsessioner första veckan, den andra veckan ingår tre ”routes” i Vejer på hästryggen.

Språkkurs i spanska + Golf

Lektioner per vecka: 20

Kombinera lektioner i spanska på förmiddagarna med golf på golfbanan Montenmedio (18 hål) på eftermiddagarna. Kontakta oss gärna för mer information.

Boende

Värdfamilj

Boende i spansk familj med halvpension (frukost och lunch eller middag) eller helpension (frukost, lunch och middag). Familjerna är noga utvalda av skolans personal efter ett flertal kriterier som t ex läge, kvalitet på boendet, faciliteter, måltider samt service och tidigare feedback från studenter. Du får egen nyckel och kan komma och gå som du vill. Städning av ditt rum, en tvätt och byte av sängkläder en gång per vecka ingår. Detta boendealternativ passar dig som söker extra språkträning och en större inblick i den spanska kulturen, maten, traditionerna och vardagslivet!

Delad lägenhet

Populärt boendealternativ där man kan välja att bo i enkelrum (eget rum) eller dubbelrum (delat rum) i en lägenhet tillsammans med max 6 andra studenter. Lägenheterna ligger på gångavstånd från skolan och är fullt utrustade med tvättmaskin, WIFI och gemensamt kök och badrum.

Egen lägenhet

Skolan har tillgång till olika typer av lägenheter för upp till fem personer. Priset varierar lite beroende när på året du åker, under juli-augusti är priserna som högst. Kontakta oss för mera info om denna boendetyp.

Att ta sig till Vejer de la Frontera

Från Malaga till Vejer de la Frontera kan man antingen ta buss + taxi (från hållplats ca 1,5 km från Vejer) eller direkttransfer. Buss kostar inte jättemycket och tar ca 4,5 timmar. Direkttransfer från flygplatsen ända fram till Vejer de la Frontera kostar ca 160-245 euro och tar ca 2,5 timme.

Från Jerez åker man också antingen buss eller direkttransfer till Vejer de la Frontera. Buss tar ca 1,5 timme och kostar ca 8-10 Euro. Direkttransfer tar ca 50 minuter och kostar ca 90-100 Euro.

Det går också att flyga till Sevilla och därifrån ta buss eller direkttransfer till Vejer de la Frontera. Buss tar ca 2,5 timme och kostar ca 16 Euro. Direkttransfer tar ca 1 timme och 50 minuter och kostar ca 200 Euro.

 

Priser & Datum

Kontakta  oss
Kontakta EduPlanet för aktuella priser och startdatum för denna skola.
Tel:     018-551020
Mejl:  info@eduplanet.se

Deltagarkommentarer

Sören 68 år, 2 veckor

Jag tyckte kursen var toppen, den bästa jag varit med på. Speciellt bra insater gjorde lärarna. Sedan var det lite lyxigt att första veckan enbart vara två elever med två lärare. Den andra veckan tillkom tre elever. Vi var ju fortfarande en relativt liten grupp så även den veckan var utmärkt. Bostaden var utmärkt och staden mycket charmig.

Aki 54 år, 3 veckor

Helt fantastisk miljö att vistas i. Det gamla genuina spanska samhället är beroendeframkallande. Lärarna var helt fantastiska och engagerade personer. Gav sitt yttersta för att vi skulle lära oss spanska.

Tips – se er omkring i landet. Åk med lokalbussen till t.ex Gibraltar och andra intressanta platser. Sök upp det lokala gymmet i Vejer om du vill träna. Folk är mycket behjälpliga på gatan. Det är lätt att resa med buss.

Kerstin 69 år, 1 vecka

Lärarna var mycket duktiga och trevliga. Vi fick många goda skratt tillsammans i gruppen. Fick goda vänner bland studiekamraterna som jag kommer att träffa nästa gång jag är i Spanien. Väldigt roligt tillsammans hade vi. Staden Vejer är fantastisk.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982