Sprakresor

Valencia, Spanien

Språkresor till Valencia på Españolé International House

En av Spaniens finaste språkskolor Fräscht boende på gångavstånd Hög kvalitet till bra pris

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Data labb

Españolé International House i Valencia är en skola där man känner sig välkommen från första stund – och häpnar över atmosfären och den historiska känsla som präglar skolans lokaler.

Här erbjuds högkvalitativ språkundervisning i mycket fina och smakfulla lokaler och i en vänlig och internationell atmosfär. Skolan erbjuder kurser i spanska på sex olika nivåer, från nybörjare till avancerad.

Skolan är inhyst i det historiska Palacio de los Fernández de Córdova, mitt i hjärtat av Valencias gamla stadskärna. Samtliga av skolans lokaler är mycket smakfullt och omsorgsfullt renoverade, där en betydande del av det gamla finns bevarat i den över 153 år gamla byggnaden. Även delar av den arabiska muren från 1100-talet som går rakt genom klassrummen finns bevarad, vilket gör att både tusenårig historia och mystik genomsyrar hela skolan och dess klassrum. Espanolé International House huserar på en 2100 kvm stor yta med 28 klassrum – alla med interaktiva whiteboards vilket underlättar och moderniserar undervisningen. Här erbjuds också ett studentkafé, datasal och läshörna med flera böcker och magasin till låns. Utanför skolan finns två tillhörande uteplatser med solstolar samt en generös och imponerande takterass med solsängar, fruktträd samt duschar att svalka sig i. Detta är verkligen en skola utöver det vanliga!

På Espanolé International House är målet att så snabbt som möjligt lära dig att tala spanska, samtidigt som du njuter av solen, stränderna och den spanska livsstilen och kulturen. Skolan har ett generöst utbud av aktiviteter varje vecka som du som student gärna får ta del av. Första dagen får du ett informationsblad med vilka aktiviteter som finns att välja bland. Om du är extra nyfiken på spansk mat finns ett fullt utrustat kök installerat i skolan där deras matlagningskurser äger rum, de flesta är utan kostnad att delta i.

På skolan finns studenter från hela världen och i olika åldrar. Alla lärare på skolan har universitetsutbildning och god erfarenhet av att undervisa i spanska, dessutom deltar de ofta i aktiviteterna som skolan anordnar. Personalen på skolan är otroligt engagerade och finns där för dig under hela vistelsen.

Valencia

I Valencia finns någonting för alla, staden är modern men är samtidigt rik på historia och kultur. Staden har ett ljuvligt klimat, mycket gröna ytor, spännande arkitektur och närhet till fantastiska stränder, samt ett stort utbud av nöjen och aktiviteter.

Fritid

Under din tid i Valencia kan du bland annat se fram emot strandliv, shopping, goda middagar, ett bra uteliv och goda möjligheter att uppleva spansk kultur och historia. Valencia är en stad som verkligen erbjuder något för alla och passar framförallt dig som trivs i en lite större stad med ett rikt utbud av nöjen och aktiviteter, men staden har också vackra parker och trädgårdar för avkoppling. Den gamla flodbädden mitt i staden har gjorts om till en 9 km lång park och passar perfekt för en spring- eller cykeltur eller andra aktiviteter.

Skolan har ett generöst utbud av aktiviteter för sina studenter såsom stadsvandringar, välkomstparty, besök på museum och marknader, paellaparty, tävlingar, sportaktiviteter, teater, salsakvällar, filmvisningar, picknick på stranden, shopping med mera. Minst 4 aktiviteter per vecka är kostnadsfria. Man har även möjlighet att följa med på heldagsutflykter på helgerna mot en mindre kostnad som betalas på plats.

Det är lätt att ta sig runt i Valencia med cykel, buss, metro och spårvagn. Innan din kursstart kan du få information om olika kort du kan köpa på plats, annars hjälper skolans personal till med information på plats.

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs i spanska med 4 lektioner per dag måndag till fredag. Undervisningen sker i grupper med i snitt 6, max 10 internationella deltagare per grupp och tar upp språkets alla moment. Kursen finns på olika nivåer så den passar både dig som läst spanska tidigare och dig som är nybörjare. Minst 1 gång per månad görs ett litet test så läraren ser att alla hänger med på momenten som gåtts igenom.

Lektionstider: 09.10-13.00 eller 14.10-18.00. Schemat får du första dagen i skolan.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 25, 30

Intensivkurs i spanska som ovan men med en eller två valbara kurser per dag, de kurser som finns att välja bland är dessa:

 • Uttal och kommunikation
 • Affärsspanska
 • Grammatik
 • Spanskt vardagsliv och kultur

De valbara kurserna pågår under fasta tider, antingen på morgonen eller eftermiddagen.

Lektionstider:

Språkkurs i spanska: 09.10-13.00 eller 14.10-18.00 måndag-fredag
Valbara kurser: 08.00-09.05, 13.10-14.00 eller 14.10-15.00, utvalda dagar

Språkkurs i spanska + privatlektioner

Lektioner per vecka: 20+5

Intensivkurs i spanska med 20 grupplektioner + 5 privatlektioner per vecka. Privatlektionerna skräddarsys helt efter dina behov och önskemål. Kontakta oss för priser. Kursen finns på olika nivåer så den passar både dig som läst spanska tidigare och dig som är nybörjare.

Affärsspanska

Lektioner per vecka: 20+5

Kursupplägget liknar intensivkursen ovan med 20 lektioner per vecka + 5 lektioner med språkträning inom Business Spanish. Kursen passar dig som använder eller kommer att använda, spanska i ditt arbete. Undervisningen i Business Spanish sker i minigrupper med max 4 deltagare. Det krävs att du ligger på minst B1-nivå (medel) i spanska.

Segling

Lektioner per vecka: 6

Segling är stort i Valencia och IH erbjuder en kurs där du kan kombinera lektioner i spanska med segling. Kursen innehåller 6 lektioner segling per vecka fördelat på 2 dagar. Passar både vana seglare och nybörjare. Valfri kurslängd mellan 1-6 veckor. Antal deltagare i seglingsklasserna är max 5. Observera att kursen endast är öppen under sommarmånaderna.

Matlagning

Lektioner per vecka: 6

Gastronomi är en viktig del av den spanska kulturen. Lär dig tillaga paella, tapas och mycket mer med skolans matlagningsklasser. Denna aktivitetskurs går att välja som tillägg till din språkkurs och innehåller 6 lektioner per vecka fördelat på 2 dagar. Antal deltagare är max 5.

Spanska & Volontärarbete

Lektioner per vecka: 20

Kombinera minst 2 veckors spanskkurs (20 lektioner i veckan) med efterföljande volontärarbete under valfri tid, minst 4 veckor. Volontärprojekten finns inom olika områden såsom kultur, utbildning, miljö och sjukvård. Det är en fantastisk möjlighet att lära sig om Spanien och ha roligt på samma gång. Kursstart varje måndag för dig med förkunskaper i spanska.

Boende

Delad lägenhet

Bo med 1-6 stycken andra kursdeltagare i en av skolans delade lägenheter, i enkelrum (eget rum) eller dubbelrum (delat rum). Lägenheterna består oftast av 3-4 sovrum och 1-2 gemensamma badrum. I lägenheten finns även kök, tvättmaskin och TV. Städning av allmänna utrymmen ingår varannan vecka. Lakan ingår men du behöver ta med egna handdukar. Lägenheterna ligger vanligtvis på promenadavstånd från centrum av Valencia och till skolan tar det ca 15 minuter med buss eller metro (max 25 minuters restid). Delad lägenhet är ett trevligt sätt att bo på om man vill dela boende med andra studenter och kunna laga sin egen mat.

Värdfamilj

Boende i en noga utvald spansk värdfamilj där man har sitt eget rum (enkelrum) och halvpension inkluderat. Halvpension innebär att man äter frukost och middag hos familjen. Det finns även möjlighet att boka helpension eller endast frukost. Familjerna bor ca 10-20 minuter från skolan med buss eller metro. Boende i värdfamilj ger dig möjlighet till extra språkträning och en inblick i den spanska kulturen, mattraditionen och det spanska vardagslivet. Boende i värdfamilj passar alla åldrar. Lakan och handdukar ingår.

Residens

Espanolé International House använder sig av två moderna studentresidens med 12 respektive 16 enkelrum och dubbelrum. Residensen ligger i några av de bästa och mest populära delarna av Valencia, endast 10-20 minuters promenad från skolan. Möjlighet till rum med eget badrum. Några rum har balkong och ett av residensen har en takterass. Möjlighet till egen matlagning finns, men det finns även möjlighet att boka frukost, halv- eller helpension. Städning av allmänna utrymmen varje vecka och reception som har öppet dygnet runt. Lakan och handdukar ingår.

Egen lägenhet/studio

Skolans studios för max 1 eller 2 personer ligger i Valencias centrum, inom gångavstånd från skolan. De har ett vardagsrum med en bäddsoffa eller separat säng, ett pentry och ett badrum. Boendet inkluderar sängkläder, tillgång till ett fullt utrustat kök och tvättmöjlighet, måttliga el-, gas- och vattenkostnader och städning av gemensamma utrymmen en gång per vecka.

Priser & Datum 2021

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 2 630
2 veckor:  4 210
3 veckor: 5 900
4 veckor:  7 690
6 veckor: 11 170
8 veckor: 15 160
12 veckor: 17 940
13 veckor: 19 200
16 veckor:  23 580
20 veckor:  29 310
24 veckor: 34 850
36 veckor: 50 860
Extra vecka fr 13v-: 1 460
25 lektioner per vecka
1 vecka: 2 990
2 veckor: 4 940
3 veckor: 7 100
4 veckor: 9 350
6 veckor:  13 660
8 veckor: 17 970
12 veckor: 22 420
Extra vecka fr 13v-: 1 840
30 lektioner per vecka
1 vecka: 3 650
2 veckor: 5 670
3 veckor: 8 290
4 veckor: 10 810
6 veckor: 15 950
Affärsspanska 20+5
1 vecka: 2 970
2 veckor: 5 390
Segling eller matlagning
6 lektioner: 840
Volontärarbete
4 v volontär, placeringsavgift: 5 640
Privatlektioner
10 stycken: 4 100

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj
Enkelrum, frukost: 1 800
Enkelrum, halvpension: 2 110
Dubbelrum, frukost: 1 580
Dubbelrum, halvpension: 1 900
Residens
Enkelrum: 2 310
Dubbelrum: 1 850
Tillägg eget badrum (residens)
Tillägg per vecka: 200
Delad lägenhet
Enkelrum: 1 520
Enkelrum med eget badrum: 1 950
Dubbelrum: 1 030
Student House (öppet 21/8-27/6)
Enkelrum: 1 900
Enkelrum med eget badrum: 2 160
Dubbelrum: 1 490
Egen studio/lägenhet för 1 pers
1 vecka: 5 750
2 veckor: 10 960
3 veckor: 13 830
4 veckor: 17 880
Egen studio/lägenhet för 2 pers
Valfritt antal veckor: På förfrågan
Övriga tillval:
Transfer från flyg/tåg, en person: 770

Kursstarter 2021

Kursstarter
20, 25, 30 lektioner per vecka, ej nybörjare: Kursstart varje måndag, året runt
Nybörjare: 4/1, 18/1, 1/2, 15/2, 1/3, 15/3, 6/4, 19/4, 3/5, 17/5, 31/5, 14/6, 28/6, 5/7, 12/7, 19/7, 26/7, 2/8, 9/8, 16/8, 23/8, 6/9, 20/9, 4/10, 18/10, 2/11, 29/11
Spanska & Segling Varje måndag mellan 7/6-30/8
Spansk matlagning 4/1, 18/1, 1/2, 15/2, 1/3, 15/3, 6/4, 19/4, 3/5, 17/5, 31/5, 14/6, 28/6, 5/7, 12/7, 19/7, 26/7, 2/8, 9/8, 16/8, 23/8, 6/9, 20/9, 4/10, 18/10, 2/11, 29/11

Lovdagar 2021

Lovdagar då skolan är stängd
Officiella lovdagar: 6/1, 19/3, 2/4, 5/4, 12/10, 1/11, 8/12
Juluppehåll: 18/12 2021 – 2/1 2022
När skolan är stängd på de officiella lovdagarna, ersätts lektionerna med en utflykt.

Deltagarkommentarer

Elin 23 år, 2 veckor

Det var jättekul och jag tyckte mycket om staden. Skolan jag gick på ligger mitt i centrum, vilket jag tyckte var bra. Den var fräsch med många klassrum och även många duktiga lärare. Alla kunde inte engelska men det gick bra ändå med undervisningen. Alla de lärare jag hade var mycket trevliga och lärde ut spanska på ett bra sätt med en blandning av att sitta med läroboken och göra övningar till ibland spela spel.

Boendet var också mycket bra. Jag bodde först på ett ställe där jag inte trivdes så bra, men det var mest på grund utav de andra studenterna som jag delade lägenhet med, att de misskötte sig. Så jag fick flytta och hamnade sen på ett mycket bättre ställe med mycket bättre lägenhetskompisar! Där bodde jag då resten utav tiden. Lägenheten låg ca 20 minuter (gåendes) till skolan och ca 7 minuter med tunnelbana.

Jag ångrar verkligen inte att jag gjorde detta, det har varit en fantastisk upplevelse och jag har lärt mig så mycket spanska. Att även ha fått uppleva lite utav den spanska kulturen har också varit väldigt roligt.

Emma 20 år, 11 veckor

Jag har spenderat 6 dagar nu i Valencia och 5 på skolan och jag känner redan nu att det kommer bli bland det bästa jag gjort! Människorna i staden är vänliga och hjälpsamma även fastän de inte kan engelska. Staden i sig är extremt vacker och jag gillar hur det är lätt att hitta i den. I skolan trivs jag lika bra. Lokalerna är en aning små och de kunde ha fixat lite fler sittplatser ute på innergården, men annars är det toppen. Lärarna är drivande, undervisningen är rolig och skolan i sig väldigt fräsch. Jag ser verkligen fram emot mina tre månader här.

Therese 23 år, 4 veckor

Valencia är verkligen en stad att rekommendera. Staden är full av liv då det bor många utbytesstudenter där. Valencia erbjuder shopping, mat, kultur och för att inte glömma den fantastiska stranden.  Skolan Españolé var riktigt bra. Seriösa lärare som i mitt tycke var väldigt bra på att lära ut. Tempot är ganska högt men man lär sig väldigt mycket på kort tid. Skolan anordnade aktiviteter varje dag för de som ville vara med på det. Jag har träffat många nya kompisar och hela upplevelsen har varit väldigt spännande och utvecklande.

Anna 22 år, 15 veckor

Valencia var en underbar upplevelse för mig. Jag var där under en hösttermin, 15 veckor totalt, och kände inte till staden alls när jag kom dit. Det var en stor stad, mycket större än jag trodde! Skolan låg mitt i gamla stan i det jättemysiga området Carmen, och lägenheten jag bodde i låg 20 minuters promenad från skolan. Den var jättetrevlig med balkong och fräscht kök. Helt klart en tid av mitt liv jag aldrig kommer att glömma, med vänner för livet.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982