Sprakresor

Valencia, Spanien

Språkresor till Valencia på Españolé International House

En av Spaniens finaste språkskolor Fräscht boende på gångavstånd Hög kvalitet till bra pris

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Data labb

Españolé International House i Valencia är en mycket omtyckt skola där man känner sig välkommen från första stund – och där man häpnar över atmosfären och den historiska känsla som präglar skolans lokaler.

Skolans lokaler ligger i ett gammalt restaurerat gotiskt palats, byggt på den arabiska mursen som omgav Valencia på 1000-talet. Här möts du av en charm utöver det vanliga då det historiska mixas med ett komplett utbud av moderna faciliteter. I de fina och smakfulla lokalerna erbjuds högkvalitativ språkundervisning i en vänlig och internationell atmosfär. Skolan erbjuder kurser i spanska på sex olika nivåer, från nybörjare till avancerad.

Skolan är inhyst i det historiska Palacio de los Fernández de Córdova, mitt i hjärtat av Valencias gamla stadskärna. Samtliga av skolans lokaler är mycket smakfullt och omsorgsfullt renoverade, där en betydande del av det gamla finns bevarat i den över 153 år gamla byggnaden. Även delar av den arabiska muren från 1000-talet som går rakt genom klassrummen finns bevarad, vilket gör att både tusenårig historia och mystik genomsyrar hela skolan och dess klassrum.

Espanolé International House huserar på en 2100 kvm stor yta med 28 klassrum – alla med interaktiva whiteboards vilket underlättar och moderniserar undervisningen. Här finns också studentkafé, datasal och läshörna med flera böcker och magasin till låns. Utanför skolan finns två tillhörande uteplatser med solstolar samt en generös och imponerande takterass med solsängar, fruktträd samt duschar att svalka sig i. Detta är verkligen en skola utöver det vanliga!

På Espanolé International House är målet att så snabbt som möjligt lära dig att tala spanska, samtidigt som du njuter av solen, stränderna och den spanska livsstilen och kulturen. Skolan har ett generöst utbud av aktiviteter varje vecka som du som student gärna får ta del av. Första dagen får du ett informationsblad med vilka aktiviteter som finns att välja bland. Om du är extra nyfiken på spansk mat finns ett fullt utrustat kök installerat i skolan där deras matlagningskurser äger rum, de flesta är utan kostnad att delta i.

På skolan finns studenter från hela världen och i olika åldrar. Alla lärare på skolan har universitetsutbildning och god erfarenhet av att undervisa i spanska, dessutom deltar de ofta i aktiviteterna som skolan anordnar. Personalen på skolan är otroligt engagerade och finns där för dig under hela vistelsen.

Valencia

I Valencia finns någonting för alla, staden är modern men är samtidigt rik på historia och kultur. Staden har ett ljuvligt klimat, mycket gröna ytor, spännande arkitektur och närhet till fantastiska stränder, samt ett stort utbud av nöjen och aktiviteter.

Fritid

Under din tid i Valencia kan du bland annat se fram emot strandliv, shopping, goda middagar, ett bra uteliv och goda möjligheter att uppleva spansk kultur och historia. Valencia är en stad som verkligen erbjuder något för alla och passar framförallt dig som trivs i en lite större stad med ett rikt utbud av nöjen och aktiviteter, men staden har också vackra parker och trädgårdar för avkoppling. Skolan ligger mitt i centrum, två minuters promenad från katedralen och nära till stadens sevärdheter. Stranden ligger ungefär 20 minuters bussresa från skolan. Den gamla flodbädden mitt i staden har gjorts om till en 9 km lång park och passar perfekt för en spring- eller cykeltur eller andra aktiviteter. Nära skolan finns även gym och möjlighet att utöva t ex tennis, basket, fotboll eller aerobics.

Skolan har ett generöst utbud av aktiviteter för sina studenter såsom stadsvandring, välkomstparty, besök till museum, marknader, sevärdheter, paellaparty, tapasmiddag, tävlingar, sportaktiviteter, teater, salsakväll, filmvisningar, picknick på stranden, shopping med mera. Minst 3 aktiviteter per vecka är kostnadsfria. Man har även möjlighet att följa med på heldagsutflykter på helgerna mot en mindre kostnad som betalas på plats.

Det är lätt att ta sig runt i Valencia med cykel, buss, metro och spårvagn. Innan din kursstart kan du få information om olika kort du kan köpa på plats, annars hjälper skolans personal till med information på plats.

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

Populärt val! Standard intensivkurs i spanska med 4 lektioner per dag måndag till fredag. Undervisningen sker i grupper med i snitt 6, max 10 internationella deltagare per grupp och tar upp språkets alla moment. Kursen finns på olika nivåer så den passar både dig som läst spanska tidigare och dig som är nybörjare. Minst en gång per månad görs ett litet test så läraren ser att alla hänger med på momenten som gåtts igenom. Du kan boka kursen valfritt antal veckor 1-48 veckor. De flesta börjar med att boka 2-20 veckor och vill man läsa längre kan man enkelt förlänga kursen.

Lektionstider: 09.10-13.00 eller 14.10-18.00. Schemat får du första dagen i skolan.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 25, 30

Intensivkurs i spanska som ovan men med en eller två valbara moduler per dag, de inriktningar som finns att välja bland är dessa:

 • Uttal och kommunikation
 • Affärsspanska
 • Grammatik
 • Spanskt vardagsliv och kultur

De valbara inriktningarna kombineras med standardkursen och pågår under fasta tider, antingen på morgonen 8.00-9.05 eller eftermiddagen 13.10-14.00.

Lektionstider:

Språkkurs i spanska: 09.10-13.00 eller 14.10-18.00 måndag-fredag
Valbara kurser: 08.00-09.05, 13.10-14.00, tisdag-fredag

Språkkurs i spanska + privatlektioner

Lektioner per vecka: 20+5

Intensivkurs i spanska med 20 grupplektioner + 5 privatlektioner per vecka. Privatlektionerna skräddarsys helt efter dina behov och önskemål. Kontakta oss för priser. Kursen finns på olika nivåer så den passar både dig som läst spanska tidigare och dig som är nybörjare.

Affärsspanska

Lektioner per vecka: 20+5

En kurs utformad för studenter och yrkesverksamma som är intresserade av affärsvärlden i spansktalande länder. Du kommer att studera specifika språkliga strukturer som används i näringslivet. Kursupplägget liknar intensivkursen ovan med 20 lektioner per vecka + 5 lektioner med språkträning inom affärsspanska. Kursen passar dig som använder eller kommer att använda spanska i ditt arbete. Undervisningen i Business Spanish sker i minigrupper med max 4 deltagare. Det krävs att du ligger på minst B1-nivå (medel) i spanska.

Segling

Lektioner per vecka: 6

Segling är stort i Valencia och IH erbjuder en kurs där du kan kombinera lektioner i spanska med segling. Kursen innehåller 6 lektioner segling per vecka fördelat på 2 dagar. Passar både vana seglare och nybörjare. Valfri kurslängd mellan 1-6 veckor. Antal deltagare i seglingsklasserna är max 5. Observera att kursen endast är öppen under sommarmånaderna.

Matlagning

Lektioner per vecka: 6

Gastronomi är en viktig del av den spanska kulturen. Lär dig tillaga paella, tapas och mycket mer med skolans matlagningsklasser. Denna aktivitetskurs går att välja som tillägg till din språkkurs och innehåller 6 lektioner per vecka fördelat på 2 dagar. Antal deltagare är max 5.

Spanska & Volontärarbete

Lektioner per vecka: 20

Kombinera minst 2 veckors spanskkurs (20 lektioner i veckan) med efterföljande volontärarbete under valfri tid, minst 4 veckor. Volontärprojekten finns inom olika områden såsom kultur, utbildning, miljö och sjukvård. Det är en fantastisk möjlighet att lära sig om Spanien och ha roligt på samma gång. Kursstart varje måndag för dig med förkunskaper i spanska.

DELE förberedande examenskurs

Lektioner per vecka: 20

4 veckors kurs som förbereder för DELE-examen som är en internationellt erkänd examen i spanska, organiserad av Instituto Cervantes. Kontakta oss för priser och datum.

Ungdomskurs i spanska 16-19 år

Lektioner per vecka: 20

Under ett par sommarmånader anordnar skolan en ”Summer Getaway” för deltagare 16-19 år. Detta är ett paket som består av språkkurs i spanska, roliga aktiviteter och boende hos utvalda familjer eller på ett närliggande residens, helpension ingår i båda alternativen.

Denna sommarkurs är gjord för dig som gärna vill upptäcka Valencia under sommaren tillsammans med andra ungdomar i liknande ålder. Programmet är lagom uppstyrt vilket innebär att du även har gott om egentid att hitta på saker vid sidan av skolan och aktiviteter.

Aktiviteter och kulturella besök/sevärdheter anordnas under 3 eftermiddagar och 3 kvällar per vecka, stannar du minst 2 veckor ingår även en heldagsutflykt.

Välj själv om du vill bo i dubbelrum i värdfamilj (tillsammans med en annan deltagare av samma kön) eller om du hellre bor i ett dubbelrum i residens med helpension inkluderad. Residenset ligger beläget ca 12 minuters promenad från skolan och alla rum har privat badrum samt luftkonditionering.

Transfer till och från flygplatsen i Valencia går att lägga till mot tillägg.

Boende

Vi kan tillsammans med skolan erbjuda flera bra boendealternativ i olika prisklasser under din tid i Valencia. Du kan välja mellan värdfamilj, delad lägenhet, egen studio och fina studentresidens. Vi kan hjälpa dig boka något av alternativen, eller så kan du välja att ordna boende på egen hand. Wifi ingår i alla boendealternativ. Boendet bokas ofta med incheckning söndag och utcheckning lördag.

Delad lägenhet

Bo med 1-6 stycken andra kursdeltagare i en av skolans delade lägenheter, i enkelrum (eget rum) eller dubbelrum (delat rum). Lägenheterna består oftast av 3-5 sovrum och 1-2 gemensamma badrum. Vissa lägenheter har rum med eget badrum som bokas på förfrågan mot kostnadstillägg. I lägenheterna finns även gemensamt kök, vardagsrum, tvättmöjligheter, TV och wifi. Städning av allmänna utrymmen ingår varannan vecka. Lakan ingår men handdukar behöver man oftast ta med sig. Vissa av lägenheterna ligger endast med ca 15 min promenad till skolan medan de billigare alternativet innebär en resa med buss eller metro ca 25 minuter. Delad lägenhet är ett trevligt sätt att bo på om man vill dela boende med andra studenter och kunna laga sin egen mat. Du har tillgång till boendet från kl 16.00 på söndagenfram till lördag kl 12.00.

Värdfamilj

Boende i en noga utvald spansk värdfamilj där man har sitt eget rum (enkelrum) och halvpension inkluderat. Halvpension innebär att man äter frukost och middag hos familjen. Det finns även möjlighet att boka helpension eller endast frukost. Genomsnittlig restid till skolan är 25 minuter. Boende i värdfamilj ger dig möjlighet till extra språkträning och en inblick i den spanska kulturen, mattraditionen och det spanska vardagslivet. Du kommer att ha dina egna nycklar för att komma och gå som du vill, men du måste respektera vissa grundläggande regler och tider, särskilt för måltider. Boende i värdfamilj passar alla åldrar. Lakan och handdukar ingår.

Residens

Residens La Nave och Gran Vía

Espanolé International House använder sig av flera populära och fina studentresidens som alla ligger på promenadavstånd från skolan och har öppet året runt. Residensen har 12 respektive 16 enkelrum och dubbelrum och ligger i några av de bästa och mest populära delarna av Valencia, endast 12 och 25 minuters promenad från skolan. Rummet har säng, sängbord, skrivbord och garderob/förvaring. Några rum har balkong och ett av residensen har en takterass. Möjlighet till rum med eget badrum. I residensen finns fullt utrustat gemensamt kök, bord och stolar, tvättmöjligheter, strykjärn och gemensamt vardagsrum med tv. Städning av allmänna utrymmen varje vecka och reception som har öppet dygnet runt. Lakan och handdukar ingår och du får nya fräscha varje vecka. Du har tillgång till boendet från kl 16.00 på söndagen innan kursstart.

Residens

Resiolé Mercado Student House

Studentboende med 16 rum beläget på ett litet torg i området ”El Carmen”, nära Valencias berömda saluhall och bara 6 minuters promenad från skolan. På residenset finns det ett gemensamt kök, vardagsrum, uteplats och tvättrum. Wifi i hela byggnaden. Du kan välja att boka enkelrum, dubbelrum eller trippelrum. Luftkonditionering i allmänna utrymmen. Städning av allmänna utrymmen och rum varje vecka. Sängkläder och handdukar ingår och byts varje vecka.

Egen lägenhet/studio

El Puerto residence

Egen studio med eget badrum och kök. I byggnaden finns gym, cykelparkering och bilparkering. Luftkonditionering på rummet och i allmänna utrymmen. Möjlighet att boka till måltider. I residenset finns ett gemensamt utrymme med microvågsugnar där man kan äta. Städning och byte av handdukar och sängkläder varannan vecka. Residenset ligger 10 min trevlig cykelväg till skolan.

Priser & Datum 2024

Kurspriser inkl. kursbok/material
20 lektioner per vecka
1 vecka: 3 380
2 veckor:  5 750
3 veckor: 8 030
4 veckor:  10 500
6 veckor: 15 040
8 veckor: 19 790
12 veckor: 24 010
13 veckor: 25 790
16 veckor:  31 610
20 veckor:  38 910
24 veckor: 46 420
36 veckor: 68 920
Extra vecka fr 13v-: 1 980
25 lektioner per vecka
1 vecka: 3 670
2 veckor: 6 420
3 veckor: 9 230
4 veckor: 11 940
6 veckor:  17 450
8 veckor: 22 970
12 veckor: 28 080
Extra vecka fr 13v-: 2 370
30 lektioner per vecka
1 vecka: 4 350
2 veckor: 7 290
3 veckor: 10 530
4 veckor: 13 580
6 veckor: 19 960
20 grupp + 5 privatlekt/v
1 vecka: 5 190
2 veckor: 9 480
3 veckor: 13 660
4 veckor: 17 850
Extra vecka: 4 390
Segling eller matlagning
6 lektioner (tillägg till språkkurs): 1 070
Privatlektioner
10 stycken: 4 620
Sommarkurs för ungdomar 16-19 år
2 veckor ink boende i familj: 19 120
2 veckor ink boende i residens: 24 840

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj
Enkelrum, frukost: 2 560
Enkelrum, halvpension: 2 900
Dubbelrum, frukost: 2 160
Dubbelrum, halvpension: 2 510
Residens Resiolé Mercado Student House (ej på sommaren) 
Enkelrum: 2 610
Dubbelrum: 2 060
Residens La Nave
Enkelrum: 3 390
Enkelrum med eget badrum: 3 660
Dubbelrum: 2 820
Delad lägenhet (ca 25 min resväg från skolan)
Enkelrum: 1 990
Enkelrum med eget badrum: 2 940
Dubbelrum: 1 600
Egen studio
Egen studio, eget badrum + kök: 4 240
Övriga tillval:
Transfer från flyg/tåg, en person: 960

Kursstarter 2024

Kursstarter
20, 25, 30 lektioner per vecka, ej nybörjare: Kursstart varje måndag, året runt
Nybörjare: 8/1, 22/1, 5/2, 19/2, 4/3, 18/3, 2/4, 15/4, 6/5, 20/5, 3/6, 17/6, 1/7, 8/7, 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8, 19/8, 2/9, 16/9, 30/9, 7/10, 21/10, 4/11, 18/11, 2/12, 16/12
Spanska & Segling Segling tillgängligt 3/6-13/9
Spansk matlagning Kursstart varje måndag för dig med förkunskaper i spanska. Startdatum för nybörjare samma datum som ovan för nybörjare.
Summer Getaway, 16-19 år Kursstart varje måndag från 17/6 fram till 17/8 (ankomst söndagar och avresa lördagar)

Lovdagar 2024

Lovdagar då skolan är stängd
Officiella lovdagar: 19/3, 29/3, 1/4, 1/5, 9/10, 1/11, 6/12
Juluppehåll: 21/12 2024 – 6/1 2025
När skolan är stängd på de officiella lovdagarna, ersätts lektionerna med en utflykt (bör bokas hemifrån om lovdagen infaller i början av studieperioden).

Deltagarkommentarer

Elin 23 år, 2 veckor

Det var jättekul och jag tyckte mycket om staden. Skolan jag gick på ligger mitt i centrum, vilket jag tyckte var bra. Den var fräsch med många klassrum och även många duktiga lärare. Alla kunde inte engelska men det gick bra ändå med undervisningen. Alla de lärare jag hade var mycket trevliga och lärde ut spanska på ett bra sätt med en blandning av att sitta med läroboken och göra övningar till ibland spela spel.

Boendet var också mycket bra. Jag bodde först på ett ställe där jag inte trivdes så bra, men det var mest på grund utav de andra studenterna som jag delade lägenhet med, att de misskötte sig. Så jag fick flytta och hamnade sen på ett mycket bättre ställe med mycket bättre lägenhetskompisar! Där bodde jag då resten utav tiden. Lägenheten låg ca 20 minuter (gåendes) till skolan och ca 7 minuter med tunnelbana.

Jag ångrar verkligen inte att jag gjorde detta, det har varit en fantastisk upplevelse och jag har lärt mig så mycket spanska. Att även ha fått uppleva lite utav den spanska kulturen har också varit väldigt roligt.

Anna 19 år, 8 veckor

Ih Valencia Espanole var en jättefin skola med hjälpsam personal och bra lärare. När jag blev sjuk fick jag hjälp att ta mig till vårdcentral, de anordnade roliga fritidsaktiviteter och det var lätt att prata med nya människor på rasterna då alla samlades på torget utanför skolan. Jag rekommenderar verkligen denna skola och Valencia som stad. 

Emma 20 år, 11 veckor

Jag har spenderat 6 dagar nu i Valencia och 5 på skolan och jag känner redan nu att det kommer bli bland det bästa jag gjort! Människorna i staden är vänliga och hjälpsamma även fastän de inte kan engelska. Staden i sig är extremt vacker och jag gillar hur det är lätt att hitta i den. I skolan trivs jag lika bra. Lokalerna är en aning små och de kunde ha fixat lite fler sittplatser ute på innergården, men annars är det toppen. Lärarna är drivande, undervisningen är rolig och skolan i sig väldigt fräsch. Jag ser verkligen fram emot mina tre månader här.

Therese 23 år, 4 veckor

Valencia är verkligen en stad att rekommendera. Staden är full av liv då det bor många utbytesstudenter där. Valencia erbjuder shopping, mat, kultur och för att inte glömma den fantastiska stranden.  Skolan Españolé var riktigt bra. Seriösa lärare som i mitt tycke var väldigt bra på att lära ut. Tempot är ganska högt men man lär sig väldigt mycket på kort tid. Skolan anordnade aktiviteter varje dag för de som ville vara med på det. Jag har träffat många nya kompisar och hela upplevelsen har varit väldigt spännande och utvecklande.

Anna 22 år, 15 veckor

Valencia var en underbar upplevelse för mig. Jag var där under en hösttermin, 15 veckor totalt, och kände inte till staden alls när jag kom dit. Det var en stor stad, mycket större än jag trodde! Skolan låg mitt i gamla stan i det jättemysiga området Carmen, och lägenheten jag bodde i låg 20 minuters promenad från skolan. Den var jättetrevlig med balkong och fräscht kök. Helt klart en tid av mitt liv jag aldrig kommer att glömma, med vänner för livet.

Lo 19 år, 12 veckor

Min resa till Valencia är det bästa jag gjort i hela mitt liv. Jag har heller aldrig varit så nervös någonsin inför något, men det var värt det tusen gånger om. Att varje dag gå till skolan och lära sig spanska i några timmar och sedan hänga med kompisar och vara ute i solen är helt fantastiskt.

Residenset Mercado som jag bodde på var det bästa med hela vistelsen. Vi fick en superbra sammanhållning och blev verkligen som en liten familj. Där fanns alltid någon att prata med eller göra något tillsammans med.  Jag har fortfarande tät kontakt med många av de jag lärde känna där och ska åka och hälsa på dem i deras hemländer. Men jag lärde också känna lokala invånare vilket var ovärderligt. Genom dem lärde jag mig jättemycket spanska.

Skolan var också en viktig del av helheten. Där fick jag prata spanska flera timmar med lärarna som har spanska som förstaspråk. Det var också skönt att dagarna fick struktur genom att ha några timmar i skolan varje dag. Men eftersom det inte var hela dagarna, och inte särkilt mycket läxor alls, så kunde man göra vad man ville i princip varje dag efter skolan. I skolan kunde man också träffa folk som man aldrig hade träffat annars. Sammanfattningsvis vill jag råda alla som har övervägt att åka på språkresa att göra det. Det är det mest utvecklande man kan göra för sig själv och absolut bland det roligaste. Jag kommer vara evigt tacksam för min resa. Det har gett mig ett så mycket starkare självförtroende och en nyfikenhet på världen utanför. 

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982