Sprakresor

Benalmádena, Andalusien, Spanien

Språkresa för ungdomar till Benalmádena på Maravillas Programas Internacionales

Engagerade ledare Noga utvalda värdfamiljer Mycket prisvärda paket inklusive transfer

Skolinfo:

 • Ej Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi

Maravillas Programas Internacionales i Benalmádena har lång och mycket god erfarenhet av språkundervisning för ungdomar. Benalmádena är en trygg studieort med närhet till havet, stranden och en rad nöjesaktiviteter.

På skolan Maravillas råder en familjär atmosfär och ungdomskurserna här är internationella med ungdomar från hela världen. Kursen syftar till att ge ungdomar bästa möjliga förutsättningar för att på ett tryggt och roligt sätt träna sin spanska, träffa andra ungdomar, upptäcka nya omgivningar, delta i aktiviteter och boosta sitt självförtroende. Förutom lektioner i klassrummet så ingår en mängd aktiviteter, såsom besök till närliggande städer och sevärdheter.

Vi på EduPlanet har mycket goda erfarenheter av skolans språkresor för ungdomar och kan varmt rekommendera skolan och kursen för de som söker en aktiv och rolig kurs i en ”lagom” stor stad. Många uppskattar självklart även det varma vädret och närheten till havet. Det är även lätt och smidigt att ta sig hit från flygplatsen i Malaga. Alla som bokar kurs och boende blir hämtade och lämnade på flygplatsen av personal från skolan.

För mer information om vad som ingår, se fliken ”Kurser & Program”.

Benalmádena

Benalmádena ligger i hjärtat av Costa del Sol, mellan Torremolinos och Fuengirola, ca 18 kilometer väster om Malaga city och ca 9 km från Malagas flygplats. Denna strandidyll har 53.000 invånare och har blivit ett mycket populärt semestermål, inte minst för ungdomar på språkresa!

Staden som anses vara ljuset på Costa del Sol, har tre olika karaktäristiska områden:

Benalmádena Pueblo ligger beläget närmast bergen och står för det tysta och lugna i staden, här finner man gästvänliga människor på tapasbarer och restauranger längs gatorna.

Arroyo de la Mielmed moderna shoppingstråk som lockar köpglada turister från hela världen, här ligger vår språkskola!

Benalmádena Costa är ett område beläget längs med kusten och denna del av staden står för ett fantastiskt uteliv, exceptionella restauranger, en härlig strandpromenad och ett kasino. Här samlas folk i alla åldrar från hela världen för att njuta av den spanska atmosfären, det tropiska klimatet och de lyxiga båtarna som glider förbi. Här finner du även ett spännande akvarium och den prisbelönta hamnen som utnämnts till en av världens bästa småbåtshamnar.

Fritid

Benalmádena är perfekt för den som vill ha närhet till strand och bad längs solkusten, utan att hamna i en för stor stad. Närheten till ett flertal olika städer och attraktioner gör att man på ungdomskursen får upptäcka mer än bara en stad.

Ett fartfyllt aktivitets- och utflyktsprogram ingår i ungdomskursen vid Maravillas Programas Internacionales och allt sker under övervakning av skolans lärare och fritidsledare! Närvaron är obligatorisk på lektioner, eftermiddags- och kvällsaktiviteter såväl som alla utflykter. Skolan har nolltolerans när det kommer till alkohol och droger och är det någon deltagare som missköter sig skickas hen hem.

Vid bokning kommer vi att maila ett formulär som målsman/förälder fyller i gällande tider som ens ungdom får vistas ute under kvällstid.

För att se exempel på vilka aktiviteter och utflykter som ingår se fliken ”Kurser & Program”.

Kurser

Ungdomskurs i spanska

Lektioner per vecka: 15

Ungdomskursen vid Maravillas Programas Internacionales erbjuds sommartid för ungdomar i åldrarna 13-17 år, vilka kommer från olika delar av världen. Allt är inkluderat avseende lektioner, boende i familj, transfer från och till Málagas flygplats, mat och ett gediget aktivitetsprogram. Allt är anpassat till deltagarnas ålder och ordnat för att alla ska trivas.

Språkundervisningen är upplagd på 15 inspirerande och roliga lektioner per vecka, mellan ca kl 9.00-13.00, måndag till fredag. Undervisningen är inriktad på ”det talade språket” och ges i mindre grupper. Skolan har lagt ned mycket möda på aktiveter varje dag som ungdomar gillar, exempelvis olika sporter, dans, bad, utflykter och kvällsdiscon. Ledare finns tillgängliga dygnet runt. I kurspaketet ingår hämtning och lämning på Málaga flygplats. Ankomstdag och avresedag är söndagar. Boendet har studenterna tillgång till från söndagen innan kursstart till söndagen efter kursslut. Varje lördag anordnas en heldagsutflykt till exempelvis Granada, Sevilla, Córdoba eller Ronda.

Detta ingår i ungdomskursen

 • 15 timmars undervisning per vecka med max 16 ungdomar per grupp.
 • Språktest första dagen och ett kurscertifikat i slutet av kursen. All undervisning sker på spanska.
 • Kursbok och allt kursmaterial.
 • Boende i delat rum i noga utvald familj.
 • Helpension (Frukost, lunch och middag varje dag).
 • Tillgång till internet.
 • Danslektioner: Olika latinodanser.
 • 4 eftermiddagar med aktiviteter vid skolan eller på stranden.
 • En halvdagsutflykt per vecka till en närbelägen stad eller sevärdhet, t ex till: Malaga, Marbella, Mijas eller Nerja.
 • En heldagsutflykt varje lördag inkl. inträde till muséeum och sevärdheter. Exempel: Granada, Sevilla, Cordoba och Ronda.
 • Spanska ledare följer med på alla aktiviteter och utflykter.
 • Ledare tillhands dygnet runt.
 • Kvällsaktiviteter som t ex bio, bowling, besök på nöjespark, Prison Island (typ som Fångarna på fortet) m.m.
 • Transfer i privat bil från/till Málagas flygplats (Ankomst och hemresa bör ske på söndagar mellan 07.00-23.00. Tillägg på 25 € om hämtning/lämning utanför dessa tider).

Tillägg

Golf eller Segling

För dig som önskar testa golf* eller segling** under din ungdomskurs i Benalmádena, finns möjlighet att boka till 8-12 lektioner per 2 veckor inom vald aktivitet. Bokas med fördel innan avresa men kan även bokas på plats.

 • *Golflektionerna hålls på en 9-håls bana bara 5 minuters resväg från skolan, tillägget passar bra för dig som är nybörjare på golf eller är på en elementär nivå. 8 timmar utspridda på 2 veckor.
 • ** Seglingen sker på Club Nautico. Detta tillägg passar bra för dig som aldrig testat att segla tidigare eller har väldigt grundläggande kunskaper. 12 timmar utspridda på 2 veckor.

Boende

Värdfamilj

Boende i dubbelrum med en annan student av samma kön i en noga utvald spansk värdfamilj. Familjerna får kontinuerligt besök av skolans personal samt intervjuas innan de väljs ut. Helpension ingår i kurspriset vilket innebär frukost och middag hos familjen samt skolans omtyckta lunchbuffé. På helgerna serveras lunchen hos familjen. Familjerna som skolan arbetar tillsammans med med bor på gångavstånd från skolan, max 20 minuters promenad. Bor någon familj längre bort än så har familjen en bil vilket innebär att du blir erbjuden skjuts.

Ankomst & transfer till Benalmádena

Vi är noga med att ankomsten till Spanien och resan hem till Sverige ska kännas trygg. I paketpriset för ungdomskursen i Benalmádena ingår transfer tur och retur. Det innebär att du som kursdeltagare möts upp i ankomsthallen på flygplatsen i Malaga av personal från Maravillas Programas Internacionales. De har blivit informerade på förhand om vilken tid man kommer och med vilken flight. De ser till att alla på ett säkert sätt tas emot och de följer med hela vägen till värdfamiljen. Samma sak gäller för hemresan, de vet vilket flyg man ska komma med och ser till att man kommer i god tid tid till flygplatsen.

Transfer ingår från Malagas internationella flygplats (AGP) med ankomst söndagen innan kursstart mellan 07.00-22.00 och hemresa söndagen efter kursslut mellan 09.00-23.00. Transfer annan tid/dag/flygplats på förfrågan och mot ett tillägg på minst 25 eur + kostnad för extranatt. Kom ihåg att meddela oss om flygdetaljer senast 2 veckor innan avresa.

Assistans för ensamresande barn

Vissa flygbolag erbjuder assistans som är en tilläggstjänst för ensamresande barn där de tar hand om en under hela resan. Den är ofta obligatorisk för barn mellan 5-11 år men kan även bokas för barn mellan 5-15 år. Servicen brukar innebära att flygbolaget ansvarar för att barnet blir följt ombord på flyget, blir introducerat för besättningen ombord och blir lämnat till dem som möter barnet på ankomstflygplatsen.

Flygbolaget får veta namn och telefonnummer till den som möter på flygplatsen och den personen måste kunna uppvisa giltig legitimation med bild. Observera att denna information är generell och vi på EduPlanet ansvarar inte för ändringar av dessa regler, vi rekommenderar att ni själva kollar med aktuellt flygbolag vad som gäller. Reser ditt barn som UM, Unaccompanied Minor (under 13 år), tillkommer en kostnad på cirka 35 € tur och retur som faktureras av oss.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
Ungdomskurs i spanska inkl boende
1 vecka (start juni/juli): 8 320
1 vecka (start 31/7 och framåt): 8 210
2 veckor (start juni/juli) 15 990
2 veckor (start 31/7 och framåt): 15 460
3 veckor (start juni/juli): 23 170
3 veckor (start 31/7 och framåt): 22 600
Ungdomskurs utan boende
1 vecka: 5 360
2 veckor: 9 990
3 veckor: 14 490
Tillägg seglingslektioner
Segling 2 veckor (12 timmar): 2 900
Övrigt
Specialkost (celiaki, laktos, gluten, vegan): 190
Vad ingår i priset?
Bokar du ungdomskursen inklusive boende ingår detta: 15 lektioner spanska per vecka, kursmateriel, kursdiplom, aktiviteter och utflykter, boende i familj, helpension och transport tur och retur från Málagas internationella flygplats. 

Kursstarter & datum 2024

Ungdomskurs i Benalmádena
Kursstarter, alla nivåer: 10/6, 17/6, 24/6, 1/7, 8/7, 15/7, 22/7, 29/7 5/8, 12/8, 19/8
Segling (2v/12 tim): 26/6-12/8
Ankomstdag/tid: söndagar mellan 07.00-22.00.
Hemresedag/tid: söndagar mellan 09.00-23.00.

 

Deltagarkommentarer

Emelie 16 år, 1 vecka

Ett stort tack för hjälpen med allt vad gäller Emelies språkvecka i Spanien. Hon hade en fantastisk vecka med en underbar ”mamma” och bra lärare. Hon är mycket nöjd med undervisningen, utflykterna, mat och boende! Jag som förälder ser ju också att hon ”vuxit” med uppgiften att ”klara sig” på egen hand utan oss, men jag är väldigt tacksam för att kursen som sådan har täta vuxenkontakter, det verkar som om de vuxna har haft ”koll” hela tiden! Vi är jättenöjda!

Johan 16 år, 2 veckor

Rolig och lärorik språkkurs med flexibla startdatum! Roliga aktiviteter, fast man har aldrig tid att vila. Det är aktiviteter hela tiden.

Ylva 15 år, 2 veckor

Innan jag åkte iväg på min resa var jag nervös. Jag var orolig över att jag inte kände någon annan, och hade fått för mig att alla andra skulle komma med en kompis. Men när jag väl kom till Benalmadena försvann en efter en av farhågorna, som om dom aldrig funnits där. Min rumskompis visade sig vara extremt trevlig, rolig och överhuvud taget härlig att ha och göra med. Likaså min ensamstående värdmamma, hon var snäll, bra på att laga mat, och slutade aldrig prata! Lägenheten var jättefin, rummet var lagom stort och välstädat. Jag trivdes otroligt bra!

Första dagen i skolan visade sig också gå mycket lättare än jag väntat mig, ingen hade kommit dit med en kompis, och alla var väldigt trevliga. Jag fick många nya vänner, både killar och tjejer. Lektionerna var roliga, och lärarna var fantastiska, bra på att lära ut, och gjorde lektionerna till en rolig del av dagen. Vi lekte både lekar, och hade ”normala” lektioner där vi övade grammatik osv. Skolans personal var väldigt bemötande. Jag behövde aldrig direkt hjälp, men dom var alltid väldigt trevliga, och närvarande när man behövde dom.

Skolan uppnådde mina förväntningar, och mycket mer! Miljön är underbar, med öppna ytor, växter, en lagom fräsch känsla och en perfekt stämning! Lektionerna var bra, rasterna lagom långa och trevliga. Det fanns aktiviteter såsom flamenco-dans, men det hela kändes väldigt avslappnat. Maten var väldigt god, och det fanns alltid massor med sallad, melon och ibland glass!

Aktiviteterna som skolan stod för var varierade och bra. Schemat var så fullspäckat att man knappt fick sig en ledig stund att andas ut, men det var på ett bra sätt, vi hölls upptagna, och vi hade alltid roligt! När jag hade fritid med mina kompisar gick vi ofta till stranden.

Staden Benalmádena är underbar, hela känslan av den lagom stora staden var så härlig! Det är fullt utav fruktaffärer, bagerier och caféer. I mitten av dom stora gatorna växer det palmer, och även om vägen ner till stranden var sluttande, och väldigt tung på vägen hem, så var det värt det. Den långa sandstranden var perfekt för solning, bad, och promenader. Människorna i Benalmádena var trevliga, och jag skulle väldigt gärna åka tillbaka på semester!

Dom två veckorna som jag spenderade i Spanien var helt underbara, och jag är mer än nöjd med min resa!

Marcus 16 år, 2 veckor

Första dagen var jättenervös, men det gick snabbt över och efter två veckor har jag nu massor med nya kompisar från andra länder som jag håller kontakt med. Det var några från Sverige men dom flesta kom från Frankrike, Tyskland och USA. Jag tycker skolan var superbra för vi fick prata så mycket, och det var roligt att det fanns så mycket aktiviteter att göra. Min familj som jag bodde hos var jättesnälla och mamman och pappan pratade bara spanska med mig, men så jag förstod. Språkresan är nog det roligaste jag gjort i mitt liv och min spanska känns inte så svår längre:) Jag vill åka igen nästa sommar!

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982