Sprakresor

Cadiz, Andalusien, Spanien

Språkresa för ungdomar till Cádiz på CLIC International House

Drivs av toppskolan CLIC i Sevilla Trevlig ort för ungdomar Boende på gångavstånd i residens eller värdfamilj

Skolinfo:

 • Ej Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Internet Wifi

Med nästan 30 års erfarenhet av språkundervisning, har CLIC International House utvecklat en hög kvalitet, utmärkt pedagogiskt material och ett välarbetat program som syftar till att ungdomar från hela världen ska få en rolig och utvecklande upplevelse och samtidigt på ett effektivt sätt lära sig spanska.

CLIC International House har ett team av specialiserade och kvalificerade lärare som vet hur man kombinerar lektioner, aktiviteter och fritid för att garantera att eleverna förbättrar sina muntliga och skriftliga kunskaper genom att öva spanska i och utanför klassrummet. Alla lektioner och aktiviteter sker på spanska.

Som kursdeltagare känner man sig trygg och verkligen sedd. För att säkerställa kvalitén så går det 1 ledare på 4 studenter.

Ungdomskuren kombinerar på ett roligt och stimulerande sätt lektioner i spanska med ett aktivitetsprogram som b.la. innefattar surfing, kajakturer, guidade turer i Cadiz samt utflykter till närliggande orter.

Cádiz

Cádiz är en suverän studieort som gång efter gång får höga betyg av de som väljer att åka dit på språkresa. Cádiz är huvudstaden i provinsen med samma namn och har 160 000 invånare. Staden är belägen på en halvö på spanska sydkusten omgiven av Atlanten och kantad av gyllene sandstränder och gamla försvarsmurar. Staden är 3 000 år gammal och den äldsta staden i Spanien. Befolkningen i Cádiz betraktas vara bland de vänligaste i landet. Ytterligare ett plus är att solen skiner mer än 300 dagar per år!

Fritid

I ungdomskursen ingår ett fullspäckat aktivitetsprogram som innehåller bland annat sportaktiviteter, kulturella besök, sociala event, cykelutflykter, surfing, utflykter till stranden, nöjesparker, närbelägna byar och mycket mer!

Kurser

Ungdomskurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

CLIC International House sommarkurs i Cádiz för ungdomar i åldern 13-17 låter dig bo och studera i en säker och vacker kuststad tillsammans med ungdomar i samma ålder!

Stranden och staden är alltid full av aktivitet och är perfekt att utforska för unga studenter. CLIC International House tar emot studenter från nybörjarnivå till avancerade nivåer i spanska. Kursschemat är fullspäckat med roliga saker att göra, i kombination med skolans erkänt effektiva kurser i spanska.

Efter dina inspirerande lektioner med skolans vänliga och erfarna lärare, finns det ett stort urval av eftermiddags- och kvällsaktiviteter, inklusive dagsturer, sportaktiviteter och sightseeing.

För att du ska studera på rätt nivå får du en länk till ett onlinetest som du kan göra hemifrån innan du reser. När du sedan är på plats i Cadiz kommer du ha en lättsam intervju med en lärare som inte bara utvärderar din nivå utan också dina mål med kursen och dina intressen.

Lektionerna brukar pågå måndag- fredag mellan ca 09.15-13.00 inklusive rast mellan 10.55-11.20. Varje grupp består av 6-12 elever. Efter lektionerna serveras lunch och senare under eftermiddagen har man aktiviteter, utflykter och mellanmål. Varje lördag arrangeras en heldagsutflykt till t.ex. den vita byn Vejer de la Frontera och stranden eller till kuststäderna Tarifa och Bolonia med besök till Castle of Guzman el Bueno och till romerska staden Baelo Claudia. På utflykterna får man med sig lunchlåda.

I ungdomskursen i Cádiz ingår:

 • Språktest
 • 20 lektioner á 50 min per vecka
 • Boende i värdfamilj eller residens
 • Helpension
 • Aktiviteter dagligen
 • En halvdagsutflykt per vecka (onsdagar)
 • En heldagsutflykt per vecka (lördagar)
 • Kursdiplom efter avslutad kurs
 • Tillsyn av kursledare dygnet runt

Boende

För ungdomskursen i Cadiz finns flera olika boendealternativ som du kan läsa om här nedan. Boendet bokas söndag-söndag. Skulle du behöva boka en extranatt kan det bokas mot ett kostnadstillägg på förfrågan.

Residens

Ett bekvämt och tryggt boende med centralt och fantastiskt läge i den historiska delen av Cádiz nära katedralen. Från residenset tar det ca 8 minuter att gå till stranden och 10 minuter till skolan.

Residensbyggnaden kombinerar det traditionella andalusiska med moderna faciliteter. Du bor i enkelrum (eget rum) eller dubbelrum (delat rum) med privat badrum, wifi och luftkonditionering. I residenset finns bland annat ett studiecenter, kök/matsal och gemensamma ytor där man kan umgås och träna spanskan med sina nyfunna vänner. Boendet håller hög kvalitet och rekommenderas varmt. Ledare finns på plats dygnet runt.

Värdfamilj

De familjer som tar emot kursdeltagare på ungdomskursen är noggrant utvalda utifrån följande kriterier: Läge, boendekvalitet, möblemang, faciliteter och måltider. De har också valts ut för sin gästfrihet och genom åren så har de fått positiva recensioner från tidigare studenter.

Du bor inom 20 minuters promenadavstånd från skolan, i tvåbäddsrum eller trebäddsrum som delas med en eller två andra studenter av annan nationalitet, vilket bidrar till att främja användningen av spanska. Åker du med en kompis kan du/ni välja att dela rum om ni vill. Enkelrum (eget rum) finns på förfrågan och mot ett kostnadstillägg. Lakan och handdukar ingår. Detta boendealternativ rekommenderas varmt för den som vill få en djupare inblick i den spanska kulturen!

Priser & Datum 2024

Kurspriser
Boende i residens, dubbelrum
2 veckor: 20 460
3 veckor: 30 680
4 veckor: 36 390
Boende i värdfamilj, 2- eller 3-bäddsrum
2 veckor: 16 510
3 veckor: 23 560
4 veckor: 29 600
Grupptransfer från Malaga*
Enkel resa: 910
Tur och retur: 1 830
* Grupptransfer Malagas flygplats-Cádiz finns endast på söndagar 9/6-18/8
för flyg som ankommer och avgår mellan kl 10.30-19.30.
Privat transfer
Malaga flygplats, enkel väg: 3 020
Jerez flygplats, enkel väg: 650
Sevilla flygplats, enkel väg: 1 620
Vad ingår i priset?
Priserna inkluderar lektioner, kursmaterial och kursbok, boende, helpension, fullt aktivitetsprogram, dagliga aktiviteter, en halvdags- och en heldagsutflykt per vecka, spansk olycks- och hälsoförsäkring.

Kursstarter 2024

Ungdomskurs i Cádiz
Boende i värdfamilj: Kursstarter: 25/3, 1/4, 8/4, 3/6, 10/6, 17/6, 24/6, 1/7, 8/7, 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8 (sista kursdag 18/8)
Boende på residens: Kursstarter: 1/7, 8/7, 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8 (sista kursdag 18/8)

Lovdagar

Lovdagar
Enskilda lovdagar: inga dagar som påverkar ungdomskursen

Resa hit

Transfer och Meet & Greet service

Vi är noga med att ankomsten till Spanien och resan tillbaka till Sverige ska kännas trygg! Vi rekommenderar att du bokar till CLIC’s transfer och så kallade Meet and Greet service mot extra kostnad. Det innebär att varje kursdeltagare möts upp i ankomsthallen på flygplatsen i Malaga av en representant för CLIC som står med en skylt. Personalen har blivit informerade på förhand om vilken tid man kommer och med vilken flight. De ser till att alla på ett säkert sätt tas emot och de följer med hela vägen till boendet i Cadiz. Samma sak gäller för hemresan, de vet vilket flyg man ska komma med och man får hjälp med incheckningen. Ankomst söndagar och hemresa söndagar. Dessa tider måste respekteras, ankommer du en annan dag eller avvikande tider bokas en privat transfer istället vilket är avsevärt mycket dyrare.

Assistans för ensamresande barn

Vissa flygbolag erbjuder en assistanstjänst för ensamresande barn där de tar hand om en under hela resan. Den är ofta obligatorisk för barn mellan 5-11 år men kan bokas för barn mellan 5-15 år. Servicen brukar innebära att flygbolaget ansvarar för att barnet blir följt ombord på flyget, blir introducerat för besättningen ombord och blir lämnat till dem som möter barnet på ankomstflygplatsen. Flygbolaget får veta namn och telefonnummer till den som möter på flygplatsen och den personen måste kunna uppvisa giltig legitimation med bild. Observera att denna information är generell och vi på EduPlanet ansvarar inte för ändringar av dessa regler, vi rekommenderar att ni själva kollar med aktuellt flygbolag vad som gäller.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982