Sprakresor

Cadiz, Andalusien, Spanien

Språkresa för ungdomar till Cádiz på CLIC International House

Drivs av toppskolan CLIC i Sevilla Trevlig ort för ungdomar Boende på gångavstånd i residens eller värdfamilj

Skolinfo:

 • Aktivitetsprogram
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Internet Wifi

Med nästan 30 års erfarenhet av språkundervisning, har CLIC International House utvecklat en hög kvalitet, utmärkt pedagogiskt material och ett välarbetat program som syftar till att ungdomar från hela världen ska få en rolig och utvecklande upplevelse och samtidigt på ett effektivt sätt lära sig spanska.

CLIC International House har ett team av specialiserade och kvalificerade lärare som vet hur man kombinerar lektioner, aktiviteter och fritid för att garantera att eleverna förbättrar sina muntliga och skriftliga kunskaper genom att öva spanska i och utanför klassrummet. Alla lektioner och aktiviteter sker på spanska.

Som kursdeltagare känner man sig trygg och verkligen sedd. För att säkerställa kvalitén så går det 1 ledare på 4 studenter.

Ungdomskuren kombinerar på ett roligt och stimulerande sätt lektioner i spanska med ett aktivitetsprogram som b.la. innefattar surfing, kajakturer, guidade turer i Cadiz samt utflykter till närliggande orter.

Cádiz

Cádiz är en suverän studieort som gång efter gång får höga betyg av de som väljer att åka dit på språkresa. Cádiz är huvudstaden i provinsen med samma namn och har 160 000 invånare. Staden är belägen på en halvö på spanska sydkusten omgiven av Atlanten och kantad av gyllene sandstränder och gamla försvarsmurar. Staden är 3 000 år gammal och den äldsta staden i Spanien. Befolkningen i Cádiz betraktas vara bland de vänligaste i landet. Ytterligare ett plus är att solen skiner mer än 300 dagar per år!

Fritid

I ungdomskursen ingår ett fullspäckat aktivitetsprogram som innehåller bland annat sportaktiviteter, kulturella besök, sociala event, cykelutflykter, surfing, utflykter till stranden, nöjesparker, närbelägna byar och mycket mer!

Kurser

Ungdomskurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

CLIC International House sommarkurs i Cádiz för ungdomar i åldern 13-17 låter dig bo och studera i en säker och vacker kuststad tillsammans med ungdomar i samma ålder!

Stranden och staden är alltid full av aktivitet och är perfekt att utforska för unga studenter. CLIC International House tar emot studenter från nybörjarnivå till avancerade nivåer i spanska. Kursschemat är fullspäckat med roliga saker att göra, i kombination med skolans erkänt effektiva kurser i spanska.

Efter dina inspirerande lektioner med skolans vänliga och erfarna lärare, finns det ett stort urval av eftermiddags- och kvällsaktiviteter, inklusive dagsturer, sportaktiviteter och sightseeing.

Lektionerna brukar pågå måndag- fredag mellan ca 09.15-14.00 inklusive rast mellan 10.55-11.25. Kursmaterial tillkommer, cirka 200 kr och den/de böcker du ges får du självklart behålla. Lunch brukar serveras kl 14.00 och från kl 16.00 har man aktiviteter, utflykter och mellanmål. Middag brukar serveras kl 21.00. Varje lördag arrangeras en heldagsutflykt till t.ex. byn Vejer och stranden eller till kuststäderna Tarifa och Bolonia med besök till Castle of Guzman el Bueno och till romerska staden Baelo Claudia. På utflykterna får man med sig lunchlåda.

I ungdomskursen i Cádiz ingår:

 • Språktest (görs online samt via Skype)
 • 20 lektioner per vecka
 • Boende i värdfamilj eller residens
 • Helpension (21 måltider per vecka)
 • Tre sport- och kulturaktiviteter per dag
 • En halvdagsutflykt per vecka (onsdagar)
 • En heldagsutflykt per vecka (lördagar)
 • Studentkort och välkomstpaket
 • Kursdiplom efter avslutad kurs
 • Övervakning av personal dygnet runt

Boende

Residens

Ett bekvämt och tryggt boende med fantastiskt läge vid strandpromenaden i Cádiz, bara 500 meter från skolan och 5 minuters promenad till den gamla, historiska delen av staden och massor av sevärdheter. Du bor i enkelrum (eget rum) eller dubbelrum (delat rum) med privat badrum och en imponerande utsikt över havet! I residenset finns bland annat en kafeteria och en matsal. Boendet håller hög kvalitet och rekommenderas varmt. Ledare finns på plats dygnet runt. Ankomst och hemresa söndagar.

Värdfamilj

De familjer som tar emot kursdeltagare på ungdomskursen är noggrant utvalda utifrån följande kriterier: Läge, boendekvalitet, möblemang, faciliteter och måltider (helpension). De har också valts ut för sin gästfrihet och genom åren så har de fått positiva recensioner från tidigare studenter. Du bor på max 20 minuters promenadavstånd från skolan, i dubbelrum (twin room) som delas med en annan student av annan nationalitet, vilket bidrar till att främja användningen av spanska.

Familjerna bor utspridda på max 20 minuters promenadavstånd från skolan.

Detta boendealternativ rekommenderas varmt för den som vill få en djupare inblick i den spanska kulturen. Ankomst och hemresa söndagar.

Priser & Datum 2021

Kurspriser
Boende i residens
2 veckor: 15 530
3 veckor: 23 230
4 veckor: 29 230
Boende i värdfamilj
2 veckor: 12 340
3 veckor: 17 000
4 veckor: 21 260
Grupptransfer från Malaga**
Enkel resa: 550
Tur och retur: 1 100
Privat transfer (frivilligt tillägg)*
Malaga flygplats, enkel väg: 2 100
Malaga flygplats tur och retur: 4 200
Sevilla flygplats, enkel väg: 1 530
Sevilla flygplats tur och retur: 3 060
*Gäller endast avvikande dagar/tider än för delad transfer.
**Ankomst (sön) före 19.30 och hemresa efter 10.30 (sön) 
Vad ingår i priset?
Priserna inkluderar lektioner, kursmaterial och bok, boende, helpension, fullt aktivitetsprogram, dagliga aktiviteter, en halvdags- och en heldagsutflykt per vecka, spansk olycks- och hälsoförsäkring m.m.

Kursstarter 2021

Ungdomskurs i Cádiz
Boende i värdfamilj: Kursstarter: 29/3, 5/4, 14/6, 21/6, 28/6, 5/7, 12/7, 19/7, 26/7, 2/8, 9/8
Boende på residens: Kursstarter: 5/7, 12/7, 19/7, 26/7, 2/8, 9/8* (*1 vecka)
Sista dagen med lektioner: 13/8

Lovdagar 2021

Lovdagar
Enskilda lovdagar: inga dagar som påverkar ungdomskursen

Resa hit

Transfer och Meet & Greet service

Vi är noga med att ankomsten till Spanien och resan tillbaka till Sverige ska kännas trygg! Vi rekommenderar att du bokar till CLIC’s transfer och så kallade Meet and Greet service mot extra kostnad. Det innebär att varje kursdeltagare möts upp i ankomsthallen på flygplatsen i Malaga av en representant för CLIC som står med en skylt. Personalen har blivit informerade på förhand om vilken tid man kommer och med vilken flight. De ser till att alla på ett säkert sätt tas emot och de följer med hela vägen till boendet i Cadiz. Samma sak gäller för hemresan, de vet vilket flyg man ska komma med och man får hjälp med incheckningen. Ankomst söndagar och hemresa söndagar. Dessa tider måste respekteras, ankommer du en annan dag eller avvikande tider bokas en privat transfer istället vilket är avsevärt mycket dyrare.

Assistans för ensamresande barn

Vissa flygbolag erbjuder en assistanstjänst för ensamresande barn där de tar hand om en under hela resan. Den är ofta obligatorisk för barn mellan 5-11 år men kan bokas för barn mellan 5-15 år. Servicen brukar innebära att flygbolaget ansvarar för att barnet blir följt ombord på flyget, blir introducerat för besättningen ombord och blir lämnat till dem som möter barnet på ankomstflygplatsen. Flygbolaget får veta namn och telefonnummer till den som möter på flygplatsen och den personen måste kunna uppvisa giltig legitimation med bild. Observera att denna information är generell och vi på EduPlanet ansvarar inte för ändringar av dessa regler, vi rekommenderar att ni själva kollar med aktuellt flygbolag vad som gäller.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982