Sprakresor

San Sebastian, Baskien, Spanien

Språkresa för ungdomar till San Sebastian på Lacunza International House

Nära till härliga stränder Möjligheter till surflektioner Väl utvalda värdfamiljer

Skolinfo:

 • Ej Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi

Lacunza International House erbjuder spanska språkkurser för ungdomar mellan 14-17 år under sommaren. Välkommen till en av EduPlanets absoluta favoritorter i Spanien!

Under juni till augusti så erbjuder skolan vid sidan av sina kurser för vuxna deltagare, populära språkkurser för ungdomar. Här kombineras språkundervisning i klassrummet med roliga aktiviteter, utflykter och besök. Ungdomar från hela världen samlas i San Sebastián för att lära sig och förbättra sin spanska, men också för att träffa nya vänner från världens alla hörn och för att få en rolig och positiv upplevelse!

Ungdomskursen i spanska äger rum på två olika campus i San Sebastían, campus Lacunza Benta Berri och Ekintza. Vilket campus du ska studera vid meddelas närmare din kursstart. Ekintza ligger beläget strax sydväst om Ondarreta beach och från Lacunza Benta Berri har du blott 14 minuters promenad till Zurriola beach.

Lacunzas ungdomskurser är trygga lösningar där språkkurs, aktiviteter och boende med helpension ingår. Transfer till och från flygplatsen går att köpa till. Utanför lektionstid ordnas det en rad aktiviteter, allt under kontroll och översyn från vuxna ledare; det gäller alla timmar på dygnet. En språkresa ska vara rolig, men också kännas trygg för alla!

San Sebastián

San Sebastián har cirka 180 000 invånare. Det är en otroligt vacker stad belägen i Pais Vasco i norra Spanien. Tre långa sandstränder sträcker sig längs stadskärnan och här kan du spendera timmar med olika strandsporter eller surfing! Det många inte känner till är att det är väldigt kuperat och ganska lummigt med grön vegetation, det senare till skillnad från de södra delarna av Spanien.

Bebyggelsen och avsaknaden av stora turistströmmar ger staden en genuin spansk känsla. Det finns många vackra och intressanta platser att besöka på bekvämt avstånd. Staden är väldigt promenadvänlig. Många lockas naturligtvis av Atlanten och möjligheten till bad mitt inne i stadskärnan. Staden är vacker, med vissa mer moderna delar i kontrast till Parte Vieja (gamla stan) där det är trånga gränder och mycket äldre spansk arkitektur. Staden är trygg för ungdomar att vistas i och medelstor till storleken.

Fritid

I ungdomskursen ingår ett komplett aktivitets- och utflyktsprogram som tagits fram bland annat utifrån tidigare feedback från studenter. Programmet har en bra blandning av rekreation, kultur, sport och sociala aktiviteter under eftermiddagar, kvällar och helger. Aktivitets- och utflyktsprogrammet är ett viktigt moment av din språkresa och ett utmärkt komplement till språkundervisningen som hålls i klassrummet. Det ger dig möjlighet att ytterligare träna språket i dess naturliga miljö, samt uppleva mer av lokalinvånarnas vardag och det som finns att se och göra i omgivningarna. Aktivitetsprogrammet varierar från vecka till vecka, se fliken Kurser & Program för mer information om aktiviteter som förekommer.

EduPlanets språkresor till Spanien

Vid sidan av språkresor till San Sebastían erbjuder EduPlanet ett brett utbud av språkresor för ungdomar till Spanien. Ta gärna del av hela vårt skolutbud för fler förslag!

Kurser

Ungdomskurs i spanska

Lektioner per vecka: 25

Spännande ungdomskurs i spanska, för åldrarna 14-17 år, i San Sebastián. Ungdomar från olika länder samlas för att lära sig spanska, uppleva omgivningarna och kulturen, umgås och träffa vänner från världens alla hörn. Spanskundervisning i klassrummet varvas med spännande aktiviteter och utflykter! Hela tiden finns kursansvarig på plats för att säkerställa att alla ungdomar trivs och har det bra. Ungdomskurserna hålls sommartid och vanlig kursperiod är 2-3 veckor.

Hur brukar en kursvecka se ut?

 • Spansklektioner måndag-fredag mellan 9.30-14.00.
 • Lunch och eftermiddagsaktiviteter 14.00-19.00.
 • Fri tid eller valbar aktivitetskurs tisdag & torsdag eftermiddag.
 • Heldagsutflykt varje lördag 10.00-18.00.
 • Tid med värdfamiljen på söndagar.
 • Middag med värdfamiljen varje dag ca 20.00.
 • Det finns möjlighet att gå ut efter middagen men skolan har regler för vilka tider som gäller för olika åldrar. Som förälder har man möjlighet att tidigarelägga tiden som ens ungdom ska vara hemma, men ej utöka.

I kurspriset för ungdomskursen vid IH Lacunza i San Sebastián ingår:

 • 20 grupplektioner tillsammans med andra internationella ungdomar.
 • 5 lektioner med projektarbete i grupp.
 • Boende i spansk värdfamilj, från söndag innan kursstart till lördag efter kursslut.
 • Helpension (frukost, lunch och middag).
 • Aktivitetsprogram med tre eftermiddagsaktiviteter per vecka (måndag, onsdag, fredag) och heldagsutflykt på lördagar.
 • Intyg efter avslutad kurs.

Aktiviteter

En minst lika stor del av språkkursen i San Sebastian som lektionerna i spanska, är det aktivitetsprogram som ingår varje vecka. Exempel på aktiviteter är:

 • Panoramic Tour i San Sebastian
 • Cykeltur i San SebastianBesök till planetarium och muséer
 • Nöjesparken Monte Igueldo
 • Sportaktivitet på stranden + minipicknick
 • Picknick och bad på ön Santa Clara
 • Scanvenger Hunt
 • Capoeira i parken Cristina Enea
 • Dans: Salsa och Merengue
 • Fiske
 • Bio med film på spanska
 • Semana Grande Festival (inträffar i augusti)
 • Eftermiddagsutflykter till t.ex, den lilla kuststaden Zarautz, fiskebyn Pasajes San Juan med båttur
 • Helgutflykter till t.ex. Biarritz, Saint Jean de Luz, Zumaia (baskisk strandort), Bilbao (Guggenheim Muséet), Guernica, San Juan Gastelugatxe, fiskebyn Hondarribia och Hendaye.

Utöver det ordinarie aktivitetsprogrammet kan man lägga till ytterligare aktiviteter mot en extra kostnad beroende på aktivitet. Dessa infaller på tisdagar och/eller torsdagar vilket gör att du inte missar något i det ordinarie programmet:

 • Surfing: 2 tillfällen á 90 min (tisdag & torsdag). Minst 4 anmälda deltagare krävs för att aktiviteten ska arrangeras. Hyra av surfbräda och våtdräkt ingår i priset med du bör ta med badkläder och handduk. Försäkring ingår.
 • Baskisk matlagning: 1 tillfälle på 4 timmar (första och tredje torsdagen varje månad). Minst 3 anmälda deltagare krävs för att aktiviteten ska arrangeras.

Boende

Värdfamilj

Lacunzas spanska värdfamiljer är noga utvalda speciellt för ungdomar och de flesta har skolan jobbat med i flera år. Alla familjer behöver signera ett kontrakt som säkerställer att skolans boendestandard uppfylls och de går även igenom en check ur polisens belastningsregister. Familjerna bor i trygga bostadsområden på promenadavstånd alternativt en kort bussresa från skolan. I de fall som man behöver åka buss kommer värdfamiljen ordna busskort för den första veckan. De flesta boenden har Wi-Fi. Värdfamiljen kan tvätta dina kläder minst en gång i veckan och städa ditt rum på lördagar. Helpension ingår. Frukost och middag äter man hos värdfamiljen och till lunch får man med sig ett lunchpaket till skolan.

Observera att dubbelrum endast går att boka när två kompisar åker och bor tillsammans. Om man reser själv bor man i enkelrum (eget rum) men om man vill kan vi försöka ordna så att två kursdeltagare bor i samma familj i varsitt enkelrum, vi kan dock ej lämna garanti för detta.

Boende bokas från kl 14.00 på söndagen innan kursstart till kl 12.00 lördagen efter kursslut. Behöver du en extranatt kan vi boka detta mot tillägg i mån av plats.

Priser & Datum 2024

Ungdomskurs i spanska
Kurspaket m. boende i familj i enkelrum
1 vecka: 10 690
2 veckor: 19 630
3 veckor: 28 170
Extra vecka: 8 990
Kurspaket m. boende i familj i dubbelrum*
1 vecka: 9 650
2 veckor: 17 640
3 veckor: 25 390
Extra vecka: 8 090
* Dubbelrum endast bokningsbart om 2 pers reser tillsammans!
Specialkost mot tillägg
Per vecka: 360
Transfer
Bilbao flygplats, enkel, om en person: 2 170
Bilbao flygplats, enkel, om två personer: 1 220
Biarritz flygplats/tågstation, enkel, om en person: 1 590
Biarritz flygplats/tågstation, enkel, om två personer: 920
San Sebastian flygplats, enkel, om en person: 950
San Sebastian flygplats, enkel, om två personer: 570
Irún/Hendaya tågstation, enkel, om en person: 990
Irún/Hendaya tågstation, enkel, om två personer: 520
Tillval, surflektioner
2 lektioner (totalt 3 h): 920
Tillval, matlagning
1 tillfälle: 1 200
Vad ingår i priset?
Bokar du ungdomskursen inklusive boende ingår detta: 20+5 lektioner spanska per vecka, kursmateriel, kursdiplom, aktivitets- och utflyktsprogram, boende i värdfamilj med helpension. Transfer kan bokas mot extra kostnad, se ovan.

Kursstarter 2024

Ungdomskurs i San Sebastián
Nybörjare i spanska: 3/6, 1/7, 29/7
Ej nybörjare: alla måndagar perioden 3/6 – 24/8
Ankomstdag: söndag
Hemresedag: lördag

Lovdagar 2024

Lovdagar då skolan är stängd
Enskilda lovdagar (preliminärt): 1/1, 6/1, 28/3, 29/3, 1/4, 1/5, 25/7, 31/7, 15/8, 12/10, 1/11, 6/12, 25/12

 

Deltagarkommentarer

Håkon 17 år, 4 veckor

Min familj var jättesnäll och pratsam, hjälpte alltid och… ja, helt perfekt. San Sebastian var ett idyllisk paradis. Nära till stränder, centrum, skolan, vänner m.m. Min aktivitetsledare var kanon. Alltid ett smil på lager, samt förståelse för olika personers behov. Kanon. 3-4 veckor är nästan för lite. Tiden går så fort att du inte fattar vart den tog vägen.

Resa hit

Till San Sebastian kan man ta sig på ett flertal sätt. Det finns inga direktflyg från Sverige men de allra flesta tycker att det är värt resan.

Om du bokar skolans transfer så blir du mött i ankomsthallen på flygplatsen och skjutsad direkt till familjen. Kostnaden varierar beroende på vilken flygplats du kommer till. Skolans transfer är dock betydligt dyrare mot om du tar dig på egen hand till San Sebastian. För att resa till San Sebastian kan du flyga till Bilbao, San Sebastian eller till Biarritz. Vill du ankomma till San Sebastians lokala flygplats behöver du vara beredd på att mellanlanda i antingen Madrid eller Barcelona. Vissa tider på året finns direktflyg från Arlanda till Bilbao och Biarritz.

Har du bokat flygbolagets UM-service (service för ensamresande barn mot kostnad) är transfer obligatorisk att boka via skolan. Då tillkommer även ett extra kostnadstillägg då en särskild person (utvald av skolan) ansvarar för hämtning och lämning.

Reser du med en eller två kompisar ges en rabatt på transferkostnaden – kontakta oss!

Direktflyg till Madrid och Barcelona finns från Sverige och från bägge städerna kan man ta sig till San Sebastian på följande sätt:

MADRID

Flyg: Direktflyg till San Sebastian med www.iberia.com  som tar ca 55 minuter.
Buss: Direktbuss till San Sebastian med www.alsa.es som tar ca 5,5 timmar. Det avgår 10 bussar varje dag från Avda América i Madrid.
Tåg: Direkttåg till San Sebastian med www.renfe.es som tar ca 5 timmar. Det avgår 2 tåg varje dag från tågstationen Chamartin.

BARCELONA

Flyg: Direktflyg till San Sebastian med www.iberia.com som tar ca 70 minuter.
Buss: Direktbuss till San Sebastian med www.vibasa.es som tar ca 6,5 timmar.
Tåg: Direkttåg till San Sebastian med www.renfe.es som tar ca 8,5 timmar.

Du kan även flyga till Bilbao med 1 byten från Sverige och vidare med buss till San Sebastian:

BILBAO AIRPORT
www.aeropuertodebilbao.net

Buss: Det går en buss varje timme från morgon till kväll alla dagar i veckan från Bilbaos flygplats direkt till San Sebastian. Bussresan tar 75 minuter och kostar ca 16 eur (med reservation för ändring). Se www.pesa.net för mer information.
Transfer: Vi kan även boka skolans direkttransfer som går från flygplatsen direkt till ditt boende.

BIARRITZ AIRPORT
www.biarritz.aeroport.fr

Tåg: Flygplatsen är 1 km från tågstationen så ta en taxi till tågstationen. Det avgår 5 tåg varje timme till San Sebastian. Se www.voyages-sncf.com för mer information.
Buss: Det avgår 1 buss om dagen kl 15.30 till San Sebastian och resan tar 45 minuter. Se www.pesa.net för mer information.
Transfer: Vi kan även boka skolans direktransfer som går från flygplatsen direkt till ditt boende.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982