Sprakresor

Augsburg, Bayern, Tyskland

Språkresa för ungdomar till Augsburg på DID Deutsch-institut

Studentstad Välkänd tysk språkkedja 30 minuter från München

Skolinfo:

 • Aktivitetsprogram
 • Internet Wifi

DID Deutsch-institut, grundad 1970, har en mycket god kvalité på sina språkkurser samt ett brett och varierat kursutbud.

Undervisningens höga standard garanteras av GfdS (Gesellschaft für deutsche Sprache). DID erbjuder ungdomskurser på flera orter runt om i Tyskland, bland annat i Wiesbaden och Aschaffenburg. I DIDs program finns utöver sommarkurser för ungdomar även kurser för vuxna studenter och affärsresenärer. Varje år deltar över 7 000 personer från ett 40-tal länder på skolan språkkurser.

Skolans lokaler är belägna i en trevlig byggnad i centrala Augsburg, bara några minuter från den historiska stadskärnan och tågstationen. Augsburg är även en studentstad så du kommer hitta flera trevliga caféer med studentrabatter och atmosfären känns ung och genuin!

Det finns fem ordinarie klassrum samt ytterligare tre på ett närliggande hotell som kan användas sommartid, det gör DID i Augsburg till en av de lite mindre skolorna med som max 120 studenter på plats under högsommaren. Det finns en reception där du kan ställa frågor som rör din språkkurs och skolans lokaler är alla utrustade med WiFi. Skolan i Augsburg är öppen året runt men har som flest studenter här mellan juni-mitten av augusti.

Augsburg

Välkommen Augsburg! En charmig studentstad med ca 290 000 invånare, inte långt från Münchens stressade storstadsliv. Runt omkring staden finner du porlande fontäner, ett charmigt café- och uteliv samt ungdomar som samlas i parkerna för att spela fotboll. Augsburg är också en historisk plats, under renässansen blommade arkitekturen, musiken och konsten här som aldrig förr vilket har lämnat spår i staden än idag.

Men Augsburg är inte bara fikapauser och häng i fina parker – du som åker hit får också uppleva ett rikt utbud av kultur och historia. Förutom stadshuset med sin gyllene sal från renässansens dagar, den berömda marionetteatern Augsburger Puppenkiste, och den magnifika katedralen, hittar du också ett stort utbud av muséer, restauranger, och shopping. Du som inte lider av höjdskräck rekommenderas att åka upp i Perlachtornet, som ger dig en fantastisk panoramavy över hela Augsburg!

Augsburg beskrivs som avslappnad studentstad – perfekt för dig som åker hit på språkresa. Inte mindre än 23 000 studenter gör dig sällskap i denna tyska lilla pärla.

Fritid

Aktiviteter anordnas 4 kvällar i veckan, och en heldagsutflykt i veckan ingår i ungdomskursen. Till exempel olika sporter, temakvällar, disco och musikquiz. Helgutflykter ordnas till andra städer, sevärdheter och platser. Exempel på aktiviteter och utflykter:

 • Olika sportaktiviteter
 • Besök till närbelägna städer som t.ex. München och Nürnberg
 • Musik-quiz
 • Pyssel
 • Kvällsunderhållning och temafester
 • Disco

Kurser

Ungdomskurs i tyska

Lär dig tyska samtidigt som du upptäcker den charmiga staden Augsburg och träffar nya vänner för livet! Under språkkursen här kommer du att ha mycket tid över att uppleva Tyskland och dess kultur och att utöva sport och andra aktiviteter vid sidan om.

Språkkurs i tyska

Lektioner per vecka: 20 eller 24

Skolans pedagogik lär ut språket på ett lekfullt sätt i en avslappnad atmosfär. Läraren leder undervisningen med en praktisk inriktning med mycket konversation, och du blir snabbt bättre på tyska. I gruppen är ni max 15 kursdeltagare men oftast runt 10-12 stycken, kursen går att läsa från 2 till 9 veckor och passar dig som redan läst lite tyska sen innan.

Lektionerna pågår från 9.00 till 12.30, måndag till fredag (läser du 24 lektioner per vecka studerar du även två eftermiddagar i veckan mellan 13.00-14.30). Efter lektionerna ges tid för lunch och sedan följer skolans aktivitetsprogram som innehåller allt från guidade stadsturer, workshops, museumbesök och utflykter. Läs nedan för exempel.

Aktiviteter

En minst lika stor del av kursen går ut på att delta i de sociala aktiviteter som arrangeras av skolan. Fyra aktiviteter under vardagarna (måndag-torsdag) samt en längre utflykt under lördagen är inkluderat i priset. Detta program brukar i regel starta efter lunch och varieras varje vecka under sommaren. Aktiviteterna kan hållas både inomhus och utomhus och bestå av allt från matlagning i grupp, besök till den välkända simhallen i jugendstil, bowling, guidade stadsturer med mera.

Under helgerna brukar lite längre utflykter anordnas. Exempel kan vara dagsturer till München och Nürnberg eller studiebesök till Dachau, ett av de förintelseläger som finns kvar.

Här ser du exempel på aktiviteter som kan äga rum:

 • Guidad rundtur i stans historiska centrum (ges alltid till nya deltagare!)
 • Bad i Kuhsee
 • Minigolf, simning
 • Besök på zoo
 • Kanottur
 • Besök på Allgäu Skyline Park
 • Museumbesök t.ex. Naturhistoriska
 • Studiebesök till FCA Football Stadium
 • Studiebesök till lokala bryggerier
 • Heldagsutflykt till t.ex. Nürnberg, München eller Rothenburg

Boende

Åker du på språkkurs till Augsburg så bor du hos en värdfamilj. De allra flesta familjer i Augsburg har tagit emot unga deltagare under flera års tid och personalen på skolan är bekant med flera av familjerna. Det görs besök 1 gång per år för att skolan ska få koll och överblick hur familjernas situation ser ut och om det är några förändringar de behöver vara aktsamma på. Många familjer i Tyskland har relativt fasta regler vad gäller tider och liknande vilket man som gäst måste ta hänsyn till.

Värdfamilj

Du bor i dubbelrum med en annan student från skolan (ej av samma nationalitet). Ibland kan värdfamiljen hysa flera studenter åt gången. Familjerna väljs ut efter studentens önskemål, var noga med att berätta för oss om du har allergier eller andra särskilda önskemål du vill att familjen och skolan skall veta om. Familjerna bor ytterst sällan längre bort än 45 minuter, buss är det vanliga färdmedlet till och från skolan. Vid ankomst kommer du också få transportkort som du använder när du tar dig till och från skolan. Helpension ingår i priset (frukost, lunch, middag). Bra att veta är att frukosten ofta är enkel och till lunch förbereder familjen matsäck som du får med dig till skolan. Middagen serveras på kvällen efter det att skolans aktiviteter är avslutade för dagen.

Hur tar jag mig till Augsburg?

Transfer från Münchens flygplats till familjen går att boka mot ett tillägg, enkel väg eller tur och retur. En representant från skolan kommer då vänta på dig i ankomsthallen och skjutsa dig till familjen. Ankomst är alltid söndag innan kursstart och avresa är lördag efter kursslut. Behöver du boka till en extranatt brukar detta gå att göra mot en kostnad. Vill du ta dig på egen hand till München så tar tågresan cirka 30 minuter.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
Ungdomskurs i tyska
2 veckor: 13 530
3 veckor: 19 770
Extra vecka: 6 320
Intensivkurstillägg
Tillägg per vecka: 540
Enkelrumstillägg
Tillägg per vecka: 1 080
Transfer från Münchens flygplats
Enkel väg: 810
Tur och retur: 1 620
Vad ingår i priset?
20 lektioner per vecka, aktivitets- och utflyktsprogram, registreringsavgift, kursmaterial, transportkort, boende med helpension i familj i dubbelrum. Transfer mot extra kostnad.
Transfer
Transfer gäller T/R från Münchens flygplats. Ankomst söndagar 8.00-20.00 och avresa lördagar 8.00-20.00. Vid avvikande tider, kontakta oss för priser.

Datum och lovdagar 2020

Kursdatum
Kursperiod: 7/6-22/8
Ankomstdag: söndag
Hemresa: lördag
Enskilda lovdagar: 6/1, 10/4, 13/4, 1/5, 21/5, 1/6, 11/6

Deltagarkommentarer

Charlotte 16 år, 1 vecka

Jag hade två olika jättebra lärare som lärde ut på ett roligt sätt, samtidigt som man fick mycket kunskap och blev självsäker. Alla i skolan var trevliga, informativa och hade svar på ens frågor. Man blev bemött på ett bra sätt och de var lätta att prata med.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982