MONTPELLIER, FRANKRIKE

ANDREA

SPRÅKRESA FRANKRIKE – Språkskolan Institut Lingusitique Adenet (ILA)

Hur kom du till beslutet att åka på språkresa?
Jag var på semester i södra Frankrike och kände starkt att jag ville komma tillbaka under en längre period och att jag vill lära mig språket. Så jag bestämde mig för att ta tjänstledigt från jobbet i tre månader för att få njuta av en tidig vår och samtidigt lära mig franska.

Hur ser en vanlig skoldag/vecka ut för dig?
Jag promenerar till skolan varje dag då jag bor ca 25 minuter därifrån. Sedan har jag lektion 9-12.15 med en rast på 15 minuter. Efter skolan brukar jag äta lunch på stan, antingen själv eller med klasskamrater. Vi har lite självstudier som jag lägger ca en timme om dagen på.

Vad gör du på din fritid? Anordnar skolan aktiviteter?
Skolan anordnar aktiviteter varje dag förutom på söndagar. Det kan vara allt från guidade stadsvandringar till ostprovning, laserdome eller helsdagsutflykter till närliggande städer. Jag har varit med på en aktivitet hittills och annars har jag umgåtts mycket med några vänner som jag lärde känna genom en Facebook-grupp.

Hur bor du?
Jag bor i ett litet hus/studio i en familjs trädgård. Familjen är svensk/fransk och jag hittade dem i en Facebook-grupp. Jag trivs jättebra med mitt boende då jag får mycket egentid med samtidigt kan umgås med familjen ibland!

Vad tycker du om din studieort?
Jag älskar Montpellier! Jag hade aldrig varit här tidigare men jag ville till en inte allt för stor stad i södra Frankrike och blev då rekommenderad Montpellier. Här finns allt jag kan önska; mycket restauranger och barer, fin arkitektur, mysiga gator med små butiker och närheten till Medelhavet. Det är dessutom en stad med i snitt 300 soldagar per år.

Skulle du rekommendera din språkskola till andra?
Det skulle jag absolut göra!

 Varför valde du att boka via EduPlanet?
Jag googlade och tyckte EduPlanet lät som ett bra alternativ. Efter att ha kontaktat dem kände jag mig ännu mer säker på mitt val och allt har hela tiden känts jättebra!