BARCELONA, SPANIEN

ADAM

BUSINESS ADMINISTRATION – EU Business School 

Beskriv en typisk dag i skolan, och berätta om ett projekt eller annan uppgift du tyckte om.

”En vanlig varierar beroende på schemat. Men klassik dag skulle kunna vara en fredag då jag har första kursen i Financial statements and analysis 11:40 på ena campus så då tar jag L6 metro direkt upp till campus. Kursen pågår fram till 14:00 med en rast i mellan och sedan har jag Business development från 15:00 till 17:00 på andra campus som är bara 15 minuter bort. Så som Svensk traskar man dit istället för vissa som tar bussen. När dagarna är klara har man generellt rätt mycket egen fördelnings tid och det gäller att få in alla timmar i veckan som är rekommenderade. Sen är de Barcelona så att vara på fritiden är sjukt viktigt och spenderas bäst med vänner ute på något roligt”

Berätta om ditt boende och om hur det gick att ta sig mellan skolan, boendet eller andra platser av intresse.

”Jag bor väldigt centralt så jag har alla förbindelser vid mig allt inom en 10 minuter gång radios. Brukar ta mig strax under 30 minuter att ta mig till skolan kollektivt eftersom jag bor väldigt downtown och skolan ligger väldigt uptown. Men jag trivs som handen i handsken att bo där jag bor. Jag bor just nu med 3 andra roommates som delar allmänna utrymmena. Jag bor i ett litet rum med eget badrum vilket var viktigt för mig. Själva stället är lite överprisat såklart men vad är inte det nu förtiden”

Om du har några framtidsplaner, berätta gärna om dem, och om de har ändrats under din tid på skolan så berätta gärna hur och varför!

”Just nu är det lite se vad som händer men jag jobbar på att försöka bygga en bra grund för dem flesta branscher inom finance och affärer (business) generellt. Ambitionen är att skapa kunskap och unika spetskompetenser för att bli attraktiv arbetsmarknaden”

Har du några tips eller råd för andra som funderar på att ansöka till din skola?

”Jag tycker man ska bara göra det, är du redan i kontakt med EDU har du kommit tillräckligt långt ändå så kör. Sen absolut finansiellt perspektiv att kostar pengar absolut och då är de inte att bara göra det. Mina planer sprack när Brexit vart för krångligt för att plugga i England och Jonas på Edu hjälpte mig styra om hit till Barcelona och jag var skeptisk när första planerna sprack men, Jag hade kommit så långt nu kör vi bara och jag skulle inte vilja ändra på något nu i efterhand”

Övrigt! Om du har något annat du vill tillägga, skriv det här.

”Jag kom till Barcelona utan någon kompis eller trygghet på 6 månader träffade jag vänner jag skulle kunna gå i krig för så var inte rädd att vara obekväm en stund”