Medicinstudier utomlands

Studera till läkare, tandläkare eller veterinär utomlands

Funderar du på att studera medicin utomlands? Du är inte ensam. Ungefär var fjärde svensk läkarstudent, ca 2 500 personer studerar medicin utanför Sveriges gränser idag!

Anledningen är framför allt bristen både på läkare och utbildningsplatser i Sverige. Många av de utländska utbildningarna är också betydligt lättare att komma in på än här hemma. Öststatsländerna går starkt framåt och har idag gått om Danmark i popularitet.

Med Eduplanet kan du ansöka till flertalet högt ansedda universitet över hela Europa - från Spanien i väst till Lettland i öst. Flera av våra universitet tillämpar också antagningsprov istället för att gå på gymnasiebetygen vilket innebär att alla, även de som inte fick så bra betyg på gymnasiet, har möjlighet att komma in på sin drömutbildning!

EduPlanets webinar - för dig som vill veta mer

Vill du få en ordentlig genomgång av medicinstudier utomlands råder vi dig att anmäla dig till EduPlanets Medicin-webinar som hålls varje torsdag mellan kl 17.00 - 18.00. Vi går igenom ansökningsprocesserna, ansökningskraven och allmänt om de medicinskolor vi samarbetar med, följt av en öppen frågestund. För att anmäla dig till webinariet vill vi att du lämnar namn, mejladress, telefonnummer och personnummer när du anmäler dig på mejllänken ovan. Om du vill får du gärna även skriva lite om vad du är intresserad av (utbildning/land/ort) och kanske även din situation med betyg. Om du i mejlet även skickar med en kopia av ditt betyg kan vi bedöma dina chanser att bli antagen och ge dig rekommendationer om vilka universitet som passar för dig att söka till och eventuelt vilka betyg du kan behöva läsa upp.

Anmäl dig till webinaret

Studentberättelse

Starten i Kaunas har varit bra. Det var en smidig övergång då vi började med 2 introduktionsveckor där vi bland annat fick lära oss allmänna saker om hur Litauen fungerar, vad som behöver göras för att få stanna i landet (migration issues) och regler universitet har angående prov. Medicinstudenterna börjar studierna med en veckas nursing-kurs efter introduktionen medan tandläkarstudenterna börjar direkt med parasitology och cytology som läses parallellt. Vi (medicinarna) har hittills haft 2 colloquium som tillsammans står för 40% av betyget. 20% utgörs av dagliga läxförhör (quiz) och ett mikroskop test där man ska identifiera parasiter och deras ägg. 40% utgörs av final exam. Allt detta sker inom loppet av ca 1 månad så tempot är högt och betygssystemet är ganska straight forward 1-10.

Första september hade universitetet en liten invigning för oss nya studenter och våra gruppmentorer (elever från övre åren). Vi fick gå runt i en parad och höra ett tal av borgmästaren samt rektorn vid paradens slut. På kvällen blev det en mingel/partaj i en mysig bar på gamla stan.

Hittills känns det bra att plugga här på LSMU även fast det är ett hårdare tempo så tycker jag att man lär sig mycket och att det lönar sig.

Delina, Läkarstudent vid LSMU i Litauen


Daniella

Fråga Daniella!

Skype: daniella_eduplanet 
Mejl: medicin@eduplanet.se
Telefon: 018-55 10 20


Johan

Fråga Johan!

Skype: johan_eduplanet 
Mejl: medicin@eduplanet.se
Telefon: 018-55 10 20


Kostnadsfri Service

Det kostar aldrig något extra att anmäla sig till en utbildning via EduPlanet. Vi samarbetar med olika skolor och universitet världen över och vår service är kostnadsfri för dig som student eftersom skolorna betalar oss för att representera

Vi vill hjälpa dig!

Flera av oss som jobbar på EduPlanet har själva studerat utomlands och vi delar gärna med oss av våra egna tips och råd. Vi älskar vårt jobb och att se till att studenter ”hittar rätt” i utbildningsdjungeln är den bästa belöningen!

EduPlanet siktar alltid på att ha ett brett utbud av kvalitetsskolor runt om i världen. För medicinstudier har vi valt att ha ett litet, men varierande utbud för att alla ska kunna hitta den utbildning som passar dem bäst.

Medicinstudier utomlands inom EU

Det är ett tryggt val att studera medicin utomlands i ett EU-land eftersom det finns särskilda yrkes- och utbildningsdirektiv inom EU. Dessa direktiv innebär att varje medlemsstat godkänner ditt utbildningsbevis från ett annat EU-land samt ger tillstånd att arbeta som läkare och tandläkare utan att ställa särskilda krav på kompletterande utbildning eller särskilda språkkunskaper.

Vi hjälper dig med:

  • Störst på medicin
  • Gratis ansökningshjälp
  • Personlig bedömning
  • Prov & betygsantagning
  • PreMed-kurser
  • Medicinwebinar varje vecka

Skolor med medicinutbildningar:

Vi hittade 11 utbildningar

Eduplanet startade redan 1982 och är idag ett av Sveriges största företag inom utlandsstudier. Här på vår hemsida kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare med rekommendationer och ansökningar.

 
 

TELEFON: 018-55 10 20    SKYPE: info_eduplanet    MEJL: info@eduplanet.se

BESÖK OSS: EduPlanet, Sysslomansgatan 35 A, Uppsala

ÖPPETTIDER: Mån-tor 09.00-17.30, Fre: 09.00 - 16.00, helger stängt.

POSTADRESS: EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala