College

Sydney, Melbourne, Adelaide, Brisbane, Perth, Gold Coast, Australien

Studera på Kaplan Business School i Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaide, Perth

Många bra businessinriktningar Scholarship upp till 20% Campus på 6 orter

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Scholarship
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Visumkrav
 • Data labb

Kaplan Business School jobbar väldigt professionellt och med mycket bra och prisvärda business-inriktningar. De har sex olika campus i Australien: Sydney, Melbourne, Adelaide, Brisbane, Perth och Gold Coast. Collegen är en del av den internationella organisationen Kaplan Inc,  där de även erbjuder språkkurser i engelska i flera världsdelar.

Med hjälp av välutbildade lärare och moderna campus ger Kaplan dig verktygen som behövs för en framtid inom business. De har lagt mycket möda på att hålla skarpa utbildningar inom Business, från kortare Diplom-kurser till Bachelor och Master. Deras Bachelor-program finns med olika inriktningar och specialiseringar som är eftertraktade internationellt såsom; Business allmänt, Accounting, Finance, Hospitality & Hotel, Marketing och Management.

Kaplans campus är trevliga och mycket fräscha med fokus på just Business. Stämningen på skolorna blir lätt personlig och det är aldrig är långt till föreläsningssalarna eller något av de moderna datorrummen. Tack vare att Kaplan satsat på tajta campus med väl valda utbildningsalternativ skapar det en närmre kontakt till lärarna. Skolans personal är väldigt måna om att ta hand om varje student, du kommer att få bra hjälp och vägledning under hela din utbildning Kaplan Business School. Läs mer om campusen här nedan!

Sydney

Med en befolkning på över 4 miljoner agerar Sydney idag Australiens inofficiella huvudstad och är enligt många Australiens ”centrum”. Staden är belägen på Australiens östra kust och är hem till många multikulturella restauranger och fina stränder. I underbara Sydney finner du vacker natur och arkitektur såväl som shopping och ett brett nöjesliv.

Melbourne

Melbourne är huvudstad i delstaten Victoria och röstas ofta fram som den stad med högst levnadsstandard i hela världen. Gamla byggnader blandat med modern arkitektur gör Melbourne till en intressant stad, där gammalt blandas med nytt. Melbourne är betraktat som ett mecka för shopping och sport i Australien och erbjuder spännande evenemang och attraktioner som lockar året runt. Staden skyltar också med sina utbildningsinstitutioner i världsklass, samt sina vackra stränder.

Adelaide

Adelaide är en välkomnande och trevlig stad med ca 1.1 miljoner invånare, vilket gör den kan jämföras med Stockholm. Adelaide är belägen i södra Australien och är en kompakt stad som det är lätt att hitta i, samt är omgiven av grönskande parker. Gatorna kryllar av mysiga caféer och restauranger med mat från hela världen. I stadens omnejd finner du surfstränder och nationalparker som är väl värda sitt besök.

Brisbane

Detta campus är helt nytt och ligger mitt i staden myllrande centrum. Brisbane med nästan 2 miljoner invånare har det mesta och är huvudstaden i regionen Queensland, som är känd som the Sunshine State. Staden är populär för ”outdoor life” med massor av möjligheter till sportaktiviteter och events året runt. De långa vita sandstränderna med närliggande laguner lockar också många.

Kurser

Bra att veta om utbildningarna på Kaplan Business School:

 • Om du läser färdigt en Bachelor- eller Master-utbildning på KBS kan du få ditt visum förlängt med ytterligare två år!
 • KBS erbjuder ett stipendium i form av 20% rabatterat kurspris till de som har bra betyg. Kontakta oss för mer info!

Diploma of Business (1 år)

Du som väljer att studera Diploma of Business kommer att examineras med kunskapen och förutsättningar för att fortsätta studierna till andra året för en Bachelor of Business eller någon annan Bachelor på ett australiensiskt universitet, om så önskas. Att studera vidare är förstås inget tvång, men möjligheten finns. När du har klarat av programmet kommer du ha djup insikt i hur den ekonomiska, sociala och det ekonomiska regelverket inom ekonomi ser ut. Programmet är 1 år långt och fördelat över två trimesters.

Bachelor of Business (3 år)

Kaplan har flera olika Bachelor inriktningar inom Business. Gemensamt för alla är att du läser programmen i 3 år och blir civilekonom med en gedigen och högklassig utbildning som är gångbar internationellt. Här är de olika inriktningarna de har:

 • Bachelor of Business – Allmän
  Denna utbildning är en bred ekonomutbildning där du kan arbeta inom många olika områden inom business. När du examineras kommer du att ha förbättrat din analytiska och problemlösnings- och kommunikativa förmågor. Du kommer att kunna jobba i team-miljöer med fokus på utveckling där management och strategisk planering och utförande är viktiga. En mycket bra bas för att ta dig fram till chefsansvar.
 • Bachelor of Business – Accounting
  Inriktningen  mot Accounting på deras Bachelor program ger dig den nyckelkunskaper som krävs för att arbetar internationellt med accounting, eller bokföring som det heter på svenska. Du kommer att behärska alla delar i bokföring och redovisning för att kunna arbeta med ett företags ekonomi och bokslut, där t ex avancerad analytisk förmåga av företagets utveckling görs.
 • Bachelor of Business – Hospitality & Tourism
  Hospitality och Tourism är idag en av världens största industrier. Australien är världsledande avseende utbildning inom detta område och Kaplan har en topputbildning inom  detta. Denna utbildning ger dig bl a kommunikationsförmåga, business ,finansiella och ekonomiska kunskaper och en chefsutbildning för att kunna jobba inom turismbranschen, både internationellt och nationellt på management-position.
 • *Bachelor of Business – Marketing
  Bachelor:n inom Marketing är idealisk om du vill göra karriär som professionell marknadsförare. Du kommer att få teoretiska kunskaper och praktiskt ha studerat verkliga exempel på hur man jobbar framgångsrikt med marknadsföring och strategiska marknadsbeslut för organisationer och företag.  Du kommer t ex erhålla kunskaper inom utveckling, problemlösning, innovation, optimering och strategi.
 • Bachelor of Business – Management
  Denna Bachelor är gjord för dig som vill jobba i chefsposition i en professionell och krävande omgivning där ekonomi är centralt. Teoretiska kunskaper om ekonomi kopplas ihop med ledarskap och beslutsfattande på hög nivå. Målet är att du ska kunna jobba i en ledande roll där strategiska, organisatoriska och företagsmässiga beslut krävs för få en positiv utveckling av en organisation.

Master (1 år och 8 mån – 2 år)

Kaplan har även Master program inom Business. Kontakta oss för mer information om du vill veta mer om någon av dessa:

 • Master of Accounting (2 år)
 • Master of Business Analytics (2 år)
 • Master of Business Administration – MBA (2 år)

Här kan du läsa mer om Kaplan Business Schools olika program inom Business. Kontakt oss om du är intresserad av att läsa ett Masterprogram.

Boende

Kaplan Business School (KBS) erbjuder ett flertal boendealternativ. Skolan kan hjälpa dig att hitta en hyresrätt eller så kan du bo i värdfamilj eller på vandrarhem för studenter.

Under ansökningsprocessen till KBS kan du välja om du vill ha hjälp med boende via skolan, t.ex. boende hos en värdfamilj. Självklart går det också bra att ordna med boende off campus, på egen hand.

Ansökan

Eduplanet hjälper dig att söka till Kaplan Business School helt kostnadsfritt!

Antagningskrav

För att bli antagen till Kaplan Business School krävs ett slutbetyg från gymnasiet och en engelsknivå på C i Eng 5 och 6. Du kan även göra ett IELTS-test. Där krävs ett resultat på mellan 5.5 och 7.0 beroende på vilket program du ansöker till. Om du inte uppfyller engelskkraven kan du boka en förberedande språkkurs, kanske på en av våra språkskolor i Australien?

Ansökningsprocess

Beställ information och ansökningshandlingar genom att fylla i vårt kontaktformulär som ett första steg, eller genom att kontakta info@eduplanet.se med frågor och funderingar. Genom att ansöka till ett college eller universitet med vår hjälp godkänner du våra bokningsvillkor, som du hittar genom att klicka på länken.

Hur hjälper EduPlanet till?

Vi guidar dig genom hela ansökningsprocessen och erbjuder dig studierådgivning och mycket mer!

Ansökningsdokument

 • Ansökningsblankett (som du får av oss på EduPlanet)
 • Vidimerad kopia på ditt examensbevis från gymnasiet översatt till engelska
 • Kopia på ditt pass
 • Bevis på tillräcklig engelsknivå

Priser & datum 2024

Utbildningar per läsår
Bachelor of Business * AUD 20 800
Bachelor of Information Technology AUD 22 560
Priser för hela utbildningen:
Diploma of Business (1 år) AUD 20 800
Master Business Analytics AUD 36 960
Master of Accounting AUD 49 280
Master of Business Administration (MBA) AUD 53 400
Master of Information Technology AUD 39 600
*Inklusive alla inriktningar: Accounting / Hospitality and Tourism Management / Management / Marketing
Det finns även chans till stipendium om du har höga betyg eller arbetserfarenhet. Läs mer här!

Boende

Ungefärliga boendekostnader
Per år: AUD 15 000- 18 000

Kursstarter

Trimester 1-3
Trimester 1:  mars – juni
Trimester 2: juli – okt
Trimester 3: nov- feb
En trimester = 14 veckor (ink examensvecka). Mellan varje trimester görs ett uppehåll på ca 3 veckor.

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982