College

Sydney, Australien

Studera utomlands på The Hotel School of Sydney

Mycket goda jobbmöjligheter Betald praktik Toppskola för Hotell & Turism

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Visumkrav
 • Online & Distanskurser

The Hotel School of Sydney är ett unikt samarbete mellan Southern Cross University och Mulpha Australia’s Hotel Portfolio som innefattar några av Australiens främsta hotell såsom InterContinental Sydney, Hyatt Sanctuary Cove och Hilton Melbourne. De är rankade som en av de 40 bästa hotellskolorna i världen!

Här kan du studera utbildningar inom Hotel Management under ett-, två- eller tre år. Skolans utbildningar har alla formats av Southern Cross University vilket innebär att du får din examen från det universitetet men undervisningen sker på The Hotel School Sydney.

The Hotel School of Sydney är mycket praktiskt orienterad där andra terminen består av betald arbetspraktik. Detta har uppskattats av studenterna då de får värdefulla arbetslivserfarenheter redan under sin utbildning. Skolans unika relationer med framstående hotell bidrar till att många studenter får extrajobb och snabbt kan jobba sig uppåt inom hotellbranschen. På skolan går 450 studenter varav ca 105 är internationella.

Skolan ligger otroligt vackert belägen i Circular Quay mitt i Sydney, ett stenkast bort från operahuset och Harbour Bridge.

Sydney

Byggd kring en av världens vackraste hamnar, med ett sprudlande nattliv och ett klimat som inte lämnar många besvikna, är Sydney med sina 4 miljoner invånare den perfekta staden för ett studentliv. Här kan du strosa omkring i romantiska Darling Harbour längs fullsatta restauranger där musik ljuder ur högtalarna och se hur solnedgången gömmer sig bakom horisonten.

I Sydney finns ett oändligt utbud av aktiviteter. Ett måste är att gå på en konsert i operahuset. Missa heller inte att ta båten över till Toranga Zoo där du finner Australiens typiska koalor och kängurur. Oxford Street erbjuder både billig och exklusiv shopping, här finner du också en mängd pubar och klubbar du kan besöka frampå småtimmarna.

Är du sugen på sol och bad bör du bege dig till Bondi- eller Manly Beach. Hit tar du dig enkelt med buss från centrum. Sydney har ett välutvecklat transportsystem med både tåg och bussar.

Program

Ansökan till skolan för samtliga program görs till den 3-åriga Bachelor-utbildningen. Väl på skolan kan du sedan välja att studera någon av de kortare utbildningarna på ett eller två år om du hellre vill. Det är ett mycket bra upplägg där du alltså under alla år har valmöjligheten att stanna efter ett år och erhålla Graduate-Diplomet nedan, stanna efter två år och erhålla en Associate Degree eller fullfölja alla tre åren och få en Bachelor Degree.

Graduate Diploma of International Hotel Management – 1 år

Denna diplomkurs ges över ett år. Första terminen består av lektioner på skolan där man ger en övergripande inblick i hospitality med management fokus. Kursen börjar med Management Communication där du sedan kan välja inriktning såsom tex; Marketing, International Tourism Systems, Hospitality Management, Tourism Planning mm. Stor del av programmet får eleverna chans att ge praktisera med lön. Skolan har goda kontakter med några av Australiens bästa hotell så du kommer inte ha några problem att hitta praktikplats. Bland annat ingår de i samma organisation som den högklassiga internationella hotellkedjan Hotel Intercontinental.

Associate Degree in Hotel Management – 2 år

Denna utbildning kan du läsa över två år, vilket sär samma som Bachelor-utbildningens första två år. Första året har samma innehåll som ovanstående diplomkurs. Det andra året ger en djupare inblick i ledarskap, personalfrågor, finans, marknadsföring och kommunikation.

Bachelor of Business in Hotel Management – 3 år

Antingen läser du detta program från första terminen eller så kan du efter att ha avslutat en Associate Degree in Hotel Management fortsätta att studera ytterligare ett år och erhålla denna Bachelor. Denna Bachelor innehåller alltså dels första årets kurser som finns på Diploma of Hotel Management ovan. Andra året är samma som år två på Associate Degree in Hotel Management (som ovan beskriven). Under det tredje året förbereds studenter för högre ledarskap inom hotellbranschen genom mer analytiska och teoretiska studier. Bachelor-programmet syftar på en karriär inom hospitality som manager och chef. Utbildningen är mycket konkurrenskraftig och precis som för Diplom- och Associate-programmen innehåller de meriterande praktik.

Här kan du läsa mer om The Hotel Schools Bachelor.

Boende

Skolan har en lista på olika hyresvärdar som erbjuder studentboenden i olika former. Du kommer att få information om hur du söker boende i samband med din ansökan till skolan. Även boende i värdfamilj är ett alternativ.

Här hittar du också en länk där du kan leta boende på egen hand.

Priser & datum 2024

Priser per läsår
Diploma of Hotel Management, 1 år: AUD 31 864

Levnadskostnader

Pris per vecka
Priser varierar beroende på standard och läge. Här anges uppskattade veckopriser:
Familj, enkelrum: ca 350 AUD
Familj, dubbelrum: ca 300 AUD
Lägenhet, enkelrum: ca 400 AUD
Lägenhet, dubbelrum: ca 250 AUD

Viktiga datum

Kursstarter
Session 1: Feb
Session 2: Juli
Session 3: Nov

Ansökan

EduPlanet hjälper dig att söka till The Hotel School of Sydney helt kostnadsfritt!

Antagningskrav

För att bli antagen till The Hotel School of Sydney krävs ett slutbetyg från gymnasiet och en engelsknivå på VG/C i Eng A/5 och B/6. Du kan även göra ett IELTS-test. Där krävs ett resultat på mellan 5.5 – 6.5 beroende på vilket program du vill söka.

Hotel School of Sydney har inget sista ansökningsdatum, utan tar emot nya ansökningar så länge det finns plats kvar på kurserna. Vi rekommenderar våra studenter att ansöka minst 4 månader innan kursstart.

Om du inte uppfyller engelskkraven kan du boka en förberedande språkkurs, kanske på en av våra språkskolor i Sydney?

Ansökningsprocess

Beställ information och ansökningshandlingar genom att fylla i vårt kontaktformulär som ett första steg, eller genom att kontakta info@eduplanet.se med frågor och funderingar. Genom att ansöka till ett college eller universitet med vår hjälp godkänner du våra bokningsvillkor.

Ansökningsdokument

Detta kommer du att behöva för att ansöka till The Hotel School of Sydney:

 • Ansökningsblankett (som du får av oss på EduPlanet).
 • Vidimerad kopia på ditt slutbetyg från gymnasiet översatt till engelska.
 • Bevis på tillräcklig engelsknivå.
 • Kopia på ditt pass.
 • Ett nytaget passfoto av dig.
 • Korrekt ifyllt CV (enligt en mall som vi skickar till dig).
 • Skicka gärna med kopia på tidigare referensbrev på engelska.

Studentkommentarer

Lisa 22 år, Bachelor of Hotel Management

Skolan är hur bra som helst och jag trivs väldigt bra!! Jättefräscha lokaler och jättemysigt. Lärarna är kanon och unga. Tjejer runt 30 allihopa, i alla fall de jag har nu.

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982