College

Brisbane, Melbourne, Sydney, Australien

Studera utomlands på JMC Academy i Brisbane, Melbourne, Sydney

Kreativ & inspirerande miljö Topputrustade lokaler Tre spännande campus

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi

JMC grundades 1982 i Sydney av John Martin Cass, med ambitionen att skapa utbildningar som leder fram till ett kvalificerat yrkesliv inom underhållningsindustrin. JMC academy är Australiens första privata- och mest framgångsrika college inom musik, film, tv och digital media.

Med de senaste verktygen inom respektive område, ett engagerat team av akademiker och branschfolk, samt mängder av förstklassiga föreläsningar bevisar JMC att en hög standard på utbildningarna hålls. Allt för att ge studenterna bästa möjliga grund inom sitt område, så att de kan lämna sitt eget avtryck inom industrin.

Programmen är strukturerade så att alla aspekter av industrin täcks i respektive utbildning. Det är viktigt att studenterna förstår varje del av industrin, samt sin egen plats inom den. När studenterna är klar med sin utbildning och lämnar skolan, görs detta med hela den kunskap och med de färdigheter som utbildningen har lett till. På JMC erbjuds sex stycken program där du kan ta ett Diploma, en Associate’s Degree eller en Bachelor’s Degree.

JMC har tre olika campus; Sydney, Melbourne och Brisbane, där en mängd olika program inom industrin erbjuds.

Sydney

Sydney är Australiens största stad med cirka 4 miljoner invånare. Väljer du att studera här går du knappast sysslolös på fritiden! Sydney har 37 olika stränder varav de flesta finns inom 30 min från centrum. Vare sig du vill turista, shoppa eller bara sitta ner och äta gott så har Sydney allt.

JMC Academy’s campus har ett perfekt läge i Surrey Hills som utgör ett bra pendlingsavstånd in till Sydney.

Melbourne

Melbourne är Australiens näst största stad med cirka 3,5 miljoner invånare. Med sina stora köpcenter och exklusiva butiker anses Melbourne vara Australiens shoppingstad nummer ett. År 1994 utsåg Population Growth Council Melbourne till ”The worlds most liveable city”. Melbourne är dessutom Australiens främsta universitetsstad och därav ett perfekt val för dig som vill leva studentlivet fullt ut.

Brisbane

Brisbane är en stad på uppgång och har snabbt blivit en destination för studenter och entreprenörer. I Brisbane råder en väldigt avslappnad stämning och här finns tillgång till många museum, konserthallar, teatrar och biografer. Perfekt för dig som söker att avslappnat studentliv med tillgång till mycket kultur. JMCs campus ligger mitt i stan vilket gör det lätt för dig att ta dig dit vare sig det är med buss eller tåg.

Kurser

Du kan läsa mer om alla kurser på JMC academy på deras webbplats.

Animation

JMC 3D Animation Program utrustar dig med teoretisk och praktisk kunskap samt det kreativa och kritiska tänkande som krävs för att lyckas i denna snabbt expanderande bransch. Programmet har tagits fram i samarbete med animation artister från bland annat Pixar och Animal Logic. Lär dig den senaste tekniken och följ med i trenderna som formar och för branschen vidare. När du är klar med utbildningen har du fått kunskapen som krävs samt skapat ett portfolio och show reel för att ge dig ut på arbetsmarknaden

Digital Design

Om du gillar att arbeta med design och ny teknik är JMC’s Digital Design (Visual Communication) program något för dig! Lär dig att designa för att skapa upplevelser på webben, i appar och det verkliga livet

Game Design

Vill du bli en speldesigner? Då är det här programmet för dig! År 2001 blev JMC Academy den första privata skolan som kunde dela ut betyg för högre studier. Detta har de byggt vidare på och game design programmet har utvecklats till ett spännande program där man kan läsa sig till ett Diploma, en Associate’s- eller en Bachelor’s Degree. Här får du chansen att utvecklas och göra dina idéer till verklighet. Om du vill bygga din egen värld eller berätta en historia så ger det här programmet dig chansen.

Film & Television Production

Detta program erbjuder dig kunskapen som du behöver för att bli en framgångsrik film- & tv producent. Som student på det här programmet kommer du att bli motiverad, utmanad och inspirerad av ledande människor inom industrin, akademiker och klasskamrater som hjälper dig att utföra arbeten som du kan vara stolt över. Du kommer att bland annat att få chansen att producera en musikvideo, en dokumentär eller en kortfilm.

Audio Engineering and Sound Production

Som student på detta program kommer du att få lära dig allt som finns att veta om ljudproduktion. Programmet lägger stort fokus på produktion, redigering, inspelning och mixning. Man får lära sig både analog- och digital inspelning, hur det fungerar i studion, post-produktion för både TV och film, akustisk design, musikredigering för film och midi. Du får också studera Copyright law och Music publishing law för att se till att du förstår reglerna inom musikindustrin.

Entertainment Business Management

Eftersom yrket kräver stor kunskap och många färdigheter så fokuserar programmet främst på att bygga bra företagarerfarenhet med syfte på musik och underhållningsbranschen. Kunskapen du får av det här programmet är så överhängande att den kan tillämpas på vilken typ av företagsverksamhet som helst. Eleven får lära sig grunderna inom handel, copyright, bokföring/budget, ekonomi, marknadsföring och Business Law. Eleverna får öva sin praktiska kunskap genom rollspel och arbete med elever ifrån andra kurser.

Contemporary Music & Performance

Studenterna på JMC Academy’s Contemporary Music and Performance program, kan se fram emot ett program där möjlighet till att utveckla sin kreativitet och tekniska förmåga ges. I programmet ingår det kurser i låtskrivande, arrangemang, improvisation, samt uppträdande på scen såväl som på film och i studion. Som student här kommer du att få omfattande träning i det instrument du väljer och få spela i band, samt träning i scenframträdande.

Boende

JMC academy har inget campusboende men skolan kan hjälpa till med att hitta passande boende i närheten av campus. Exempel på olika boenden är hostel, värdfamilj, lägenhet och delat boende. Kostnaden för att bo i Sydney, Melbourne eller Brisbane beror mycket på elevens livsstil val av boende och vardagliga utgifter.

Priser & datum 2024

Samtliga inriktningar*
* Undantaget Media. Se nedan för denna inriktning.
Bachelor’s Degree (2-3 år): AUD 39 600
Diploma: AUD 26 400
Registreringsavgift: AUD 150
Priser är per läsår (3 trimesters)
Screen and Media
Certificate III: AUD 2 750

Levnadskostnader

Pris per vecka
Värdfamilj: AUD 110-270,
Hostel eller Guest House: AUD 80-135
Delad lägenhet: AUD 70-250
Egen lägenhet: AUD 100-400
Hur stora dina månadskostnader är beror givetvis på dina egna vanor. Siffrorna ovan är generella uppskattningar. Summan baseras på uppgifter vi fått från skolan, men JMC tillhandahåller inga egna boenden för studenter.

Viktiga datum

Kursstarter
Trimester 1: Feb
Trimester 2: Juni
Trimester 3: Sept
Ansökan till JMC skickas in i god förtid, minst 4 månader innan kursstart är en bra måttstock.

Ansökan

EduPlanet hjälper dig att söka till JMC Academy helt kostnadsfritt!

Antagningskrav

För att bli antagen till skolan krävs det att du har ett slutbetyg från gymnasiet samt en tillräcklig engelsknivå. VG/C i Eng B/6 eller så kan du göra ett IELTS-test med resultatet 6.0. Vill du söka till 3D animation eller Game Design kan även en portfolio krävas, och för utbildningen i Music performance tillkommer ett audition-moment.
Om du inte uppfyller engelskkraven kan du boka en förberedande språkkurs, kanske på en av våra språkskolor i Australien?

Ansökningsprocess

Beställ information och ansökningshandlingar genom att fylla i vårt kontaktformulär som ett första steg, eller genom att kontakta info@eduplanet.se med frågor och funderingar. När du väl bestämt dig för att ansöka till skolan kan du börja med att samla ihop de dokument som finns uppräknade nedan. När din kompletta ansökan inkommit till oss skickar vi in den till JMC. Efter det kommer du bli inbokad för en telefon- eller Skypeintervju med en representant från JMC Academy. Genom att ansöka till ett college eller universitet med vår hjälp godkänner du våra bokningsvillkor.

Ansökningsdokument

Detta kommer du att behöva för att ansöka till JMC Academy:

 • Ansökningsblankett (som du får av oss på EduPlanet)
 • Vidimerad kopia på ditt examensbevis från gymnasiet översatt till engelska
 • Uppvisande av tillräcklig engelsknivå
 • Kopia på ditt pass
 • Motivationsbrev på max 1 sida (Behövs ej om du gör ett engelskprov)
 • Intyg om studiefinansiering från CSN (Blankett 5514W, som du kan få av oss)
 • OSHC (Over SeaS Health Cover) giltig försäkring, vi rekommenderar CSNs försäkring för studier utomlands

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982