College

Brisbane, Gold Coast, Sunshine Coast, Cairns - Australien

Studera utomlands på TAFE Queensland East Coast

Flertalet destinationer & campus Yrkesförberedande Prisvärda kurser

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Online & Distanskurser

TAFE Queensland East Coast har tio campusområden i orterna Sunshine Coast, Gold Coast, Brisbane och Cairns. TAFE står för Technical and Further Education och ägs av australiensiska staten vilket garanterar stabilitet och hög kvalitet.

Utbildningarna är prisvärda och har många praktiska inslag med en bra möjlighet för dig som antingen vill komma ut i arbetslivet direkt efter utbildningen eller vill fortsätta studera.

Skolan har sammanlagt ca 15 000 studenter varav ca 250 är internationella studenter från mer än 40 länder. TAFE är också populärt bland svenska studenter, men majoriteten av dina kurskamrater är alltså från Australien och andra länder.

Efter dina studier vid TAFE East Coast kan du söka dig vidare och ta en Bachelor Degree (Kandidatexamen) på ett australiensiskt universitet. Ett av de universiteten som de samarbetar med är t.ex. University of the Sunshine Coast. Bra är också att du på många av TAFE-utbildningarna kan tillgodoräkna dig Diplom-kurserna vid fortsatta studier. En Bachelor på University of the Sunshine Coast blir då bara två istället för tre år om du läst ett ettårigt diplomprogram!

Samtliga av TAFE:s campus är väldigt moderna med den senaste utrustningen för undervisning. Byggnader och lokaler är gjorda för att studenterna ska trivas och få ut så mycket som möjligt av utbildningarna. TAFE är även kända för att ha hög kvalitet på sina lärare, t.ex. kräver skolan att lärarna har en stark koppling till näringslivet inom de områden de undervisar i.

Skolan har noggrant valt så bra placeringar som möjligt för sina campus med närhet till orternas utbud av affärer, restauranger, sport, kultur & studentaktiviteter. Val av utbildning styr placering på campus då de olika campus har olika inriktning.

Sunshine Coast

Sunshine Coast i området Queensland och är perfekt för dig som vill ha en avslappnad livsstil alltid nära till naturen och stranden. Kanske önskar du dig bort ifrån storstadslivet. Här är det varmt med subtropiskt klimat året runt, perfekt för surfing och ses även som porten till södra barriärrevet. Sunshine Coast-området är också känt för sin matkultur och är en av australiensarnas favoritområden för att tillbringa semester. Storstaden Brisbane ligger nära bara 1,5 timme bilresa bort. TAFE:s campusområdet ligger naturnära längs Sunshine Coast inbäddade i populära mindre orter.

Gold Coast

Gold Coast ligger i den södra delen av Queensland East Coast och är en storstad med ca 500 000 invånare. Kuststräckan vid staden är ca 60 km lång med kända stränder såsom Surfers Paradise, Main Beach m.fl. Klimatet är även här soligt och subtropiskt med värme i princip året runt. Den passar perfekt för den surfintresserade eller den som söker ett aktivt fritidsliv i en storstadsmiljö. Staden har ett stort utbud av nöjen, affärer, kultur och näringsliv som ofta är kopplat till turism. Varje år besöks staden av 10 miljoner människor, vilket gör den till en av södra halvklotets mest besökta.

Brisbane

Brisbane är huvudstad i Queensland och en riktig storstad med ca 2 miljoner invånare, vilket gör den till den 3:e största i Australien. Precis som för de flesta andra orter längs Queenslands kust är klimatet varmt året runt och det är alltid nära till naturen och havet. Mitt i staden ligger t.ex. beachen South Bank som många njuter av i vardagen. Brisbane har en miljonstads utbud av nöjen, shopping, sport, fritid, äventyr mm. Det finns också mycket spännande i dess närhet att upptäcka, floder, laguner, öar, berg, klättring, mountainbike mm.

Cairns

Cairns är nog mest känt för sin närhet till Det Stora Barriärrevet, vilken nås på mindre än en timmes båttur. Den dykintresserade har här hittat sitt Mekka. Inåt landet finns många nationalparker att besöka. Klimatet är tropiskt med behaglig temperatur året runt. Staden har 130 000 invånare och växer snabbt. Den är modern och ung med många alternativ för dig som vill ha en aktiv fritid. Trots att det inte är en miljonstad är det gott om nöjen, restauranger, butiker och annat som en riktig stad kan erbjuda, du blir inte besviken!

Kurser

TAFE har populära utbildningar med praktisk inriktning från 6 månader upp till 2 år. Många studenter går direkt efter utbildningarna ut i yrkeslivet, då kurserna ofta är yrkesförberedande och gångbara på arbetsmarknaden. Andra studenter väljer att läsa vidare på universitet. För de som vill läsa vidare på universitet i Australien ger de flesta av TAFE:s utbildningar rätt att tillgodoräkna sig kurserna, tex. på University of the Sunshine Coast.

Utbildningarna är fördelade på tio olika campus på fyra olika studieorter i delstaten Queensland på Östkusten; Sunshine Coast, Gold Coast, Brisbane och Cairns. Nedan har vi listat deras olika utbildningar. Vill du läsa mer om kursinnehållet kan du göra det på TAFE:s egna hemsida!

Vi är stolta att vara representant för TAFE i Sverige och guidar dig gärna till den utbildning som passar dig bäst. Vår hjälp är gratis och vi kan deras program!

Diplom

Här är en lista på de utbildningsområden som TAFE har Diplom-program inom och som är godkända för studiemedel från CSN.

 • Digital Media, Arts and Design
 • Interior Design
 • Fashion
 • Events
 • Travel & Tourism
 • Hospitality
 • Business
 • Accounting
 • Engineering
 • Fitness & Sports
 • Graphic Design
 • Beauty Therapy

Digital Media, Arts & Design

Interactive Digital Design (Gaming and 3D Animation), 6 månader

Information Technology Networking, 6 månader

Kursort: Brisbane

På dessa kurser i Brisbane lär du dig kreativa och tekniska färdigheter för att kunna designa och skapa multimediaproduktioner, helt enkelt förbereda dig för att arbeta inom Gaming- och animationsindustrin. Du lär dig bland annat att producera animeringar och grafik, designa och strukturera webbsidor, leda projekt och även hur man skriver och korrigerar för multimedia.

Karriärmöjligheter: Spelutvecklare, Grafisk- och Webbutvecklare, Multimediadesigner, Webbillustratör.

Interior Design

Interior Design and Decoration, 2 år

Kursort: Brisbane, East Coast

Kursen tar dina idéer inom Interior Design till verkligheten genom TAFE:s moderna designlaboratorier. Du utvecklar din förmåga att ta fram komplett interiördesign-planering för boende och kommersiella lokaler. Du lär dig också hur man presenterar detta för kunder och kommunicerar under den kreativa processen. Kunskaperna inkluderar även materialval, 3D-modellering, strategier för möblering, färgsättning och ljussättning. Hjälpmedlen är den sensate datortekniken och programmen.

Karriärmöjligheter: Interior Designer, Stylist och Dekoratör, Color Consultant mm.

Fashion

Applied Fashion Design and Technology, 1,5 år

Kursort: Sunshine Cost, Gold Coast

Kursen ger dig en möjlighet att arbeta inom modeindustrin och du får lära dig om b.la. illustration, sömnad, mönsterarbete, modedesign och produktion, CAD (datoranvändande), marknadsföring och försäljning av klädprodukter. Full träning sker i skarpa lägen i moderna laborationssalar med de senaste tekniska hjälpmedlen. Ingen tidigare erfarenhet krävs utan det här är en möjlighet för dig som drömt om modeskapande men inte tidigare hittat en utbildning som håller hög standard och ger arbetsmöjligheter.

Karriärmöjligheter: Fashion Designer, Production Manager, Modestylist, Sömmerska, Dress Maker, Retail Manager.

Events

Events, 1 år

Kursort: Brisbane, East Coast, Sunshine Coast

Kursen ger dig kunskaper om allt som rör Event Management, både på nationell och internationell nivå. Du kommer att kunna genomföra events inom t.ex. idrott, kultur, näringsliv och företagande från planering till utförande. Utbildningen sker i samverkan med företag inom eventindustrin och du får vana från verkliga situationer. Event & Tourism har en stark koppling till turistindustrin. Samtliga kurser ger goda möjligheter att arbeta i hela världen.

Karriärmöjligheter: Event Assistant, Event Organizer & Coordinator, Event or Conference Manager, Event Project Manager.

Travel & Tourism

Travel & Tourism, 6 månader

Kursort: Brisbane, Cairns, East Coast

Du kommer på utbildningen att få praktiska och teoretiska kunskaper om detta breda område, allt ifrån planering av nya turistnäringar, den senaste bokningsteknologin, säljstrategier, koordinering och marknadsföring online, management, till kunduppföljning och så vidare. Möjligheterna till arbete inom turistnäringen är stora både i Sverige och internationellt.

Karriärmöjligheter: Turism och Resespecialist, Tourist Officer, Försäljnings- och Marknadsansvarig, Tourist Manager.

Hospitality

Hospitality, 1 år

Kursort: Brisbane

Hospitality & Business, 1 år

Kursort: East Coast

Kurserna syftar till en karriär inom Hospitality management. På kursen får du färdigheter inom hotell- och restaurangbranschen såsom administration & bokning, marknadsföring, budgetering, finansiering, affärsskrivande, personalhantering- och ledning mm. Du kommer också få testa dina färdigheter skarpt med stor koppling till yrkeslivet.

Karriärmöjligheter: Receptionsansvarig, Hotellassistent och Manager, Mat- och Dryckesansvarig.

Business

Business*, 6 månader

Kursort: Cairns, East Coast, Gold Coast

Business Administration, 6 månader

Kursort: Gold Coast

Kurserna inom Business går igenom principerna inom företagsekonomi och hur de används för att skapa lönsamhet. Delarna inkluderar teori inom business strategier, ledarskap och HR samt praktisk träning i kommunikation problemlösning, beslutsfattande budgetering, rekrytering mm.

Karriärmöjligheter: Office Manager, Office Administrator, Team Leader.

*Kräver kursen Business Administration eller Accounting.

Accounting

Accounting, 6 månader

Kursort: Cairns, East Coast

På Accounting-kursen lär du dig basen för bokföring och dess uppbyggnad, löneredovisning, business- och finansiell information och rapportering, internkontroll, budgetering, beskattning mm. Kursen mynnar ut i en bra grund för att läsa vidare på universitet eller en bas för möjlighet till framtida karriär inom accounting:

Karriärmöjligheter: Account Manager, Finance Manager, General Accountant, Financial Invest Adviser.

Engineering

Engineering, 6 månader

Kursort: East Coast

Engineering Mechanical eller Fabrication Trade, 1,5 år

Kursort: East Coast

Du utvecklar din praktiska och tekniska förmågor att designa och skissa olika tekniska applikationer för transportsystem såsom t.ex. pipelines, dammar, broar, byggnader och fabriker, gruv- och vattenindustrin. Kursen lär dig sätta upp maskiner, mekanik och teknik för tillverkning och underhåll av systemen. Alla moment med stark koppling till verkligheten och industrin.

Karriärmöjligheter: Montör, Svetsare, Ingenjör mm.

Vi hjälper dig gärna hitta rätt utbildning bland TAFE:s program och deras olika campus, maila gärna på info@eduplanet.se eller ring oss på 018-551020 för mer info!

Boende

Det finns flera typer av boenden att välja bland, skolan hjälper till med tips på det du önskar. Många studenter bokar ett tillfälligt boende innan de åker ned och sedan på plats ett längre boende (ofta delad lägenhet) tillsammans med andra studenter.  Boendena är prisvärda som du har råd med som student. Månadskostnaden varierar lite beroende på campus och tillgänglighet.

Värdfamilj

Här bor du hos en australiensisk familj i eget rum med eller utan mat, du väljer själv om du vill ha frukost-, halv-, eller helpension (alla måltider). Du bor på rimligt avstånd från ditt campus.

Campus, residens, delad eller egen lägenhet

Boendeformen på campus varierar, men det finns alltid boendealternativ där du kan bo med andra studenter eller själv. Samtliga boenden är möblerade och de flesta har matlagningsmöjligheter. I alla utom egen lägenhet delar du oftast på toalett/badrum och gemensamma utrymmen. Priset varierar mycket beroende på typ av boende, standard och läge. Kostnaden Om du vill leta själv rekommenderar skolan de här olika sidorna för att leta boende:

Annat boende

Om du hellre vill titta på boende på plats finns det bra hostel-boenden i området men det gäller att boka i tid då högsäsongen för backpackers i området är samtidigt som terminsstarten i slutet av januari, början av februari.

Priser & datum 2024

Certificate-kurser
Certificate 3 in Hairdressing (1,5 år): 16 500 AUD
Certificate 3 in Carpentry (2 år): 26 000 AUD
Certificate 4 in Accounting and Bookkeeping (6 mån): 7 900 AUD
Certificate 3 Early Childhood Education & Care (1 år): 8 400 AUD
Certificate 3 in School Based Education Support (9 mån): 8 800 AUD
Certificate 3 in Hospitality (6 mån): 5 600 AUD
Certificate 3 in Information Technology (6 mån): 7 800 AUD
Certificate 3 in Fitness (6 mån): 4 500 AUD
Certificate 4 in Fitness (6 mån): 5 800 AUD
Certificate 3 in Travel (6 mån): 7 900 AUD
OBS. Priserna ovan är för hela kursen.
Diploma-kurser
Diploma of Accounting* (6 mån): 11 000 AUD
Diploma of Early Childhood Education & Care** (1 år): 10 600 AUD
Diploma of Graphic Design (1 år): 21 800 AUD
Diploma of Photography & Digital Imaging (1 år): 18 400 AUD
Diploma of Visual Arts (1 år): 19 000 AUD
Diploma of Engineering – Technical (1 år): 16 000 AUD
Diploma of Hospitality Management (1 år): 19 800 AUD
Diploma of Interior Design (1,5 år): 21 600 AUD
Diploma of Mental Health (1 år): 14 000 AUD
Diploma of Sport (1 år): 18 000 AUD
* Kräver att man har läst ”Certificate 4 in Accounting and Bookkeeping”.
** Kräver att man har läst ”Certificate 3 Early Childhood Education & Care”.

Levnadskostnader

Ungefärliga boendepriser, per vecka
Boende i värdfamilj: ca 200-300 AUD
Frukost, halv- eller helpension finns att tillgå i de flesta värdfamiljsboenden.
Campus, Residens och delad lägenhet: Ca 255-500 AUD
Samtliga boenden varierar i pris beroende på kursort/campus, läge och tillgänglighet. Boendekostnaderna är cirkapriser.

Viktiga datum

Kursstarter
Hösttermin: Jan
Vårtermin: Juli

Ansökan

EduPlanet hjälper dig att söka till TAFE Queensland East Coast helt kostnadsfritt!

Antagningskrav

För att bli antagen till TAFE Queensland East Coast krävs ett slutbetyg från gymnasiet och ett IELTS-resultat på 6.0 eller högre.

Om du inte uppfyller engelskkraven kan du boka en förberedande språkkurs, kanske på en av våra språkskolor i Australien?

Ansökningsprocess

Beställ information och ansökningshandlingar genom att fylla i vårt kontaktformulär som ett första steg, eller genom att kontakta info@eduplanet.se med frågor och funderingar. Genom att ansöka till ett college eller universitet med vår hjälp godkänner du våra bokningsvillkor.

Ansökningsdokument

Detta kommer du att behöva för att ansöka till TAFE Queensland East Coast:

 • Ansökningsblankett (som du får av oss på EduPlanet)
 • Vidimerad kopia på ditt slutbetyg från gymnasiet översatt till engelska
 • Kopia på ditt pass
 • Bevis på tillräcklig engelsknivå

Studentkommentarer

Martina, Diploma of Tourism

Det är en väldigt praktisk kurs, vi gör många utflykter och organiserar events. Sunshine Coast är en fantastisk plats att bo på. Jag älskar att kunna gå till stranden efter mina lektioner på TAFE!

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982