College

Vancouver, British Columbia, Kanada

Studera utomlands på Capilano University i Vancouver

Små klasser Stöttande lärare Praktiska utbildningar Nära natur & storstad

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Visumkrav
 • Online & Distanskurser
 • Data labb

Som student på Capilano University är du bara ett stenkast från vildmarken, de kustnära bergskedjorna och orörda stränderna vid Stilla Havet samtidigt som du har närhet till trendig shopping och restauranger i downtown Vancouver – Kanadas svar på Manhattan.

Capilano University har funnits sedan 1968 och undervisar idag 7 500 studenter varav 650 internationella från 54 olika länder inom en mängd spännande ämnen.

Capilano University’s övertygelse är att utbildning är receptet på positiv förändring i världen – något som genomsyrar såväl personalen som skolans utbildningar. En aspekt som skiljer skolan från många andra universitet är de små klasserna som tillåter lärare att på ett personligt plan kunna guida sina studenter och öppna upp lektionerna för diskussioner och debatter mellan studenterna. För att kunna applicera det du lär dig i klassrummet på verkliga livet förekommer många praktiska inslag på utbildningarna i form av inlämningsuppgifter och grupparbeten, fallstudier, fältarbeten och projektarbeten åt verkliga klienter.

Ta gärna del av del av studentberättelsen på Studerautomlandsbloggen från den svenske studenten Gustaf som studerar jazz på skolan.

Vancouver

Vancouver är en stad vars ungdom inte minst kan urskiljas på de glasklädda skyskraporna i Coal Harbour. Det är en framåtblickande storstad omgiven av böljande grönska och med vacker utsikt över Kanadas storslagna västkust. Capilano University’s campus ligger i Norra Vancouver där du är omgiven av frisk bergsluft, otaliga vandringsleder och djup barrskog samtidigt som du bara har en 20 minuters bilfärd ner till Vancouvers stadskärna. Du tar dig enkelt över Burrard Inlet, fjorden som skiljer Vancouver från sina nordliga förorter, med hjälp av lokalbussen över någon av de pampiga broarna eller varför inte med hjälp av det flytande färdmedlet Seabus som ger dig en fantastisk vy över såväl bergen i Norra Vancouver’s horisont som över downtown Vancouvers slående skyline.

Fritid

Förutom att frossa i naturupplevelser och allt vad en storstad har att erbjuda, ger Capilano University dig chans att på fritiden ta del av allt vad deras campus och välutvecklade aktivitetsprogram erbjuder. Gå på filmvisning i skolans biosalong i byggnaden för film och animation eller utforska skolan gedigna sportkomplex där du kan ägna dig åt allt ifrån tyngdlyftning på gymmet, till karate, tango, zumba, volleyboll, basket eller fotboll.

Du kan som student engagera dig i skolans studentorganisation, Capilano University Student Union, eller gå med och träffa likasinnade i skolans uppsjö av klubbar och kommittéer. Gillar du att skriva kan du alltid hjälpa till att arbeta med skoltidningen, Capilano Courier. Missa inte heller de kostnadsfria workshops som skolan varje termin arrangerar för sina studenter inom ämnen som jobbcoachning, självkänsla, effektiv kommunikation, hälsosamma relationer och avslappningstekniker.

Kurser

Capilano University erbjuder kurser och program inom en mängd olika områden under sina fem olika institutioner som finns beskrivna nedan. Du kan välja att läsa en eller två Study Abroad terminer med valfria kurser, alternativt en hel utbildning på 2-4 år.

Arts & Science har något för dig som är nyfiken på världen och vetenskapen. Du utvecklar ett kritiskt tänkande och får chans att stimulera din nyfikenhet inom humanistiska, sociologiska eller naturvetenskapliga ämnen. Du kan exempelvis studera ett språk, konsthistoria, filosofi, antropologi, kriminologi, geografi, psykologi, sociologi, astronomi, IT eller fysik.

Business & Professional Studies erbjuder program och kurser för dig som vill studera Business, Communication och Law. Capilano har erkänt duktiga lärare som förutom sina teoretiska kunskaper kan bidra från egna lärdomar och erfarenheter av praktiska egenskaper som behövs på dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad. Du kan exempelvis studera kortare Certificate program inom specifika områden såsom Accounting, Retail, Business Administration eller Bachelor program inom Business Administration och Management och då ta en Civilekonom-examen.

Fine & Applied Arts är för dig som vill ägna dig åt kreativ problemlösning, kritiskt tänkande och samarbete på hög nivå och samtidigt få chans att utveckla din estetiska ådra. Djupdyk i en stimulerande miljö med yrkesaktiva lärare och små klasser som förbereder dig för dagens kulturella landskap inom ämnesområden som film, animering, jazz, teater och visuell konst.

Education, Health & Human Development har något för dig som vill ha möjligheten att påverka människors liv till det bättre. Passar dig som vill arbeta med att få barn att utvecklas i skola eller förskola eller lockas av att använda musiken för att påverka människors välmående.

Global & Community Studies har utvecklats som svar på den stora efterfrågan av välutbildad arbetskraft inom den växande turismindustrin. Med en kandidatexamen inom Tourism Management från Capilano University står du redo att anta ledande positioner inom turismindustrin, besittandes kunskaper inom såväl ledarskap och strategi som ämnesspecifika kunskaper såsom marknadsundersökningar, promotions, produkt- och destinationsutveckling, marknadsföring och risk management.

Terminssystem

Skolan har tre terminer per år med start i januari (vinter/vårtermin), maj (sommartermin) och september (hösttermin). Läser du ett program väljer man vanligtvis att läsa 12-15 credits per termin. För att kunna bli klar på 2 år respektive 4 år behöver du läsa minst 30 credits per år, dvs 15 credits per termin om du läser två terminer per år. Studenter läser antingen på höst och vårtermin med 15 credits/termin eller vår- och höst med 12 credits/termin för att komplettera med 6 credits på sommartermin och samtidigt jobba, vilket visumet tillåter!

Study Abroad

Längd: 1-2 terminer

Study Abroad är perfekt för dig som vill läsa en kortare tid i Kanada. Du läser valfria, fristående kurser i en eller två terminer.

För att få studiemedel från CSN för Study Abroad måste du läsa som heltidsstudent, vilket på Capilano University betyder minst 9 sk credits per termin. En kurs är ofta 3 credits lång, vilket innebär att du läser cirka 3 kurser per termin. En termin är ca 16 veckor lång. Som internationell student har du förtur att registrera dig på kurser, vilket är en enorm fördel inte minst om du har planer på att läsa fristående kurser som Study Abroad-student. Läs om skolans olika ämnesområden här.

Degree-program

Längd: 2-4 år

Du som redan vet vad du vill studera, och vill läsa i Kanada en längre tid, kan välja att läsa en Associate Degree på två år eller en Bachelor Degree på fyra år på Capilano University. I ditt Degree-program väljer du en major, ett huvudämne, som innebär att du läser ett antal obligatoriska kurser inom ditt valda ämnesområde. Utöver dessa kommer du också läsa ett antal General Education kurser som är ett krav att ha läst för att kunna ta ut din examen.

Associate Degree 2 år

Om du läser en Associate Degree kan du efter dina två år på Capilano University välja att ge dig direkt ut i arbetslivet eller läsa vidare till en Bachelor Degree inom ditt valda ämnesområde. Då de allra flesta kurser på skolan är överförbara till andra universitet i British Columbia kan du efter din Associate Degree välja om du vill fortsätta studera på Capilano University mot en Bachelor eller något annat universitet i provinsen. På dessa programområden kan du läsa till en Associate:

 • Arts, Arts – Creative writing och Arts English
 • Psychology
 • Science och Science – Biolog

Bachelor Degree, 4 år

Väljer du en Bachelor Degree kommer du efter fyra år få en examen som motsvarar en kandidatexamen i Sverige. Capilano University erbjuder bl a nedan programområden som Bachelor:

 • Communication, Visual Communication
 • Early Childhood
 • Jazz -Education, Jazz -Performance/Composition
 • Legal Studies
 • Motion Picture Arts
 • Performing Arts
 • Psychology
 • Science
 • Tourism Management

Här på skolans Program Finder kan du söka ut skolans olika program för Associate Degrees och Bachelor Degrees.

Boende

Capilano University har inget boende på campus, men tipsar sina studenter om vart man kan leta. De flesta studenter börjar kolla efter boende online redan innan de åker till Vancouver och bor tillfälligt på hotell första veckan medan de väl på plats bestämmer sig för vilket boende som passar en bäst. Väljer du något av skolans rekommenderade boenden går det bra att boka redan hemifrån, men letar du på egen hand är ett bra tips att se boendet innan du tackar ja.

Studentresidens

Global Education City

Global Education City erbjuder möblerade rum i studentresidens på två platser i downtown Vancouver. Kontrakt går att skriva för både kortare och längre tid beroende på hur länge du ska studera i Vancouver.

Värdfamilj

Att bo hos en värdfamilj innebär en fantastisk möjlighet till att uppleva den kanadensiska kulturen samtidigt som du ständigt uppmuntras att använda din engelska. Frukost, lunch och middag är inkluderat i priset om du väljer att bo i värdfamilj.

Vill du hellre hitta boende på egen hand kan du kika in på skolans sida om boende och ta del av flera användbara länkar för detta. Bland annat erbjuder skolans studentkår, Capilano University Students’ Union en portal där du kan se annonser på lediga boenden i Lower Mainland regionen, samt lägga ut egen annons om att du söker boende.

Priser & datum 2024/2025

Kostnader
Ansökningsavgift : 135 CAD
Degree-program (15 credits) per termin
Associate of Arts (i t.ex. Creative Writing eller Psychology): ca. 10 750* CAD
Bachelor of Design in Visual Communication: ca. 14 850* CAD
Bachelor of Business Administration: ca. 11 150* CAD
Bachelor of Motion Picture Arts: ca. 16 550* CAD
Bachelor in Psychology: ca. 11 680* CAD
Bachelor of Science: ca. 11 150* CAD
Bachelor of Tourism Management: ca. 11 400* CAD
* Olika kurskostnader per läsår. Angivet pris är genomsnittet. Bachelor-program är 4 år, Associate-program är 2 år.

Viktiga datum

Viktiga datum
Deadlines för ansökan
Hösttermin: 31 mars
Sommartermin: 31 januari
Vårtermin: 15 september
Terminsdatum
Vårtermin: Jan – april
Sommartermin: Maj – aug
Hösttermin: Sept -dec
OBS Datum för Motion Picture Arts Deadline ansökan 31 januari och start endast i september!

Ansökan

Vi på EduPlanet hjälper dig kostnadsfritt med ansökan, information om hur det är att studera utomlands, CSN-frågor och allt runt detta när du ansöker till Capilano University.

Följande dokument behöver du skicka in till oss via mail, eller per post till EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala:

 • Ifylld ansökningsblankett, denna skickar vi till dig.
 • Uppvisande av tillräcklig engelsknivå genom IELTS eller TOEFL (examensbevis från gymnasiet i engelska godkänns ej)
 • Vidimerad engelsk översättning av dina gymnasiebetyg. Din skola kan hjälpa dig kostnadsfritt med översättningen.
 • Kopia av ditt pass
 • $135 CAD i ansökningsavgift

När dessa dokument inkommit till oss går vi igenom din ansökan och ser till att den är komplett. Därefter skickas den till Capilano University och så snart skolan har behandlat din ansökan kontaktar vi dig.

När du sen har kommit en bra bit in i ansökningsprocessen hjälper vi dig gärna vidare! Vi svarar på frågor kring såväl CSN, visum, försäkring och boende inför din avresa.

Deltagarkommentarer

Anna 21 år, Outdoor Recreation Management Diploma

Det jag gillar mest med mitt program är den nära kontakten med arbetsmarknaden och de praktiska inslagen med utflykter och resor. Efter mina studier på Capilano University planerar jag att arbeta med outdoor education.

Gustaf 30 år, Bachelor of Music in Jazz Studies

Som student på Capilano University’s Jazz Studies Degree har jag fått möjligheten att lära mig av, diskutera med, och lyssna på några av Kanadas främsta jazzmusiker. Det har varit en helt fantastisk upplevelse, där skoldagarna spenderas på ett campus beläget i skogsmiljö i North Vancouver. Downtown Vancouver är en levande stadskärna och staden, särskilt kvällstid, är otroligt vacker. Jag rekommenderar alla som har funderingar på att ta sig hit och studera att ge Vancouver en chans. Allt från vildmarksliv till storstadshäng finns alldeles runt hörnet och människorna här är för det allra mesta väldigt öppna, glada och hjälpsamma.

Louise, Bachelor of Communication Studies

Capilano (eller CapU) är helt fantastiskt! Man känner sig alltid välkommen, alla är väldigt engagerade och skolan är super mysig. Universitet består av 5 byggnader och man går ofta igenom skolans Rhododendron-park medan man tar sig från Birch byggnaden till Fir. Vi har klasser med max 35 studenter och läraren tar sig alltid tiden att lära känna varje student; jag känner alltid att jag kan knacka på lärarens dörr och fråga om en tenta eller en uppsats. Lärarna har en fantastisk blandning av praktisk och teoretisk kunskap vilket verkligen hjälper att få en bredare utbildning. Jag har också under mitt program kunnat välja att ta flera kurser utanför mitt program som sociologi, geografi, musik och film vilket gör utbildningen och hela erfarenheten på Capilano alltmer roligare.

Jag läser kommunikation och har bara en termin kvar och hade jag kunnat ta min Masters på CapU hade jag definitivt gjort det! Jag bor i Lynn Valley, i en ‘basement suite’ (som dom flesta gör) vilket passar perfekt för jag kan cykla till skolan. Jag trivs verkligen super både på CapU och i Vancouver; vi vandrar mycket i skogen, åker mycket skidor och cyklar runt i Stanley Park. Jag rekommenderar det verkligen 🙂

Emelie 23 år, Study Abroad i Business Administration

Capilano University är verkligen en helt fantastisk skola. Eftersom den är belägen lite utanför stadskärnan så finner man vildmarken bara ett stenkast från skolgården, vilket är perfekt vid håltimmar då man kan ta en promenad eller löprunda på en av alla vandringsleder som finns här bakom. Det är ett relativt litet campus så det är perfekt för oss som är här för utlandsår då man snabbt lär känna skolan så man slipper känna sig alltför vilsen.

Klasserna är små så man får en nära relation med läraren och alla i klassen, vilket är kul och väldigt annorlunda från i Sverige. Är du den som är ute efter att kombinera vildmark med storstadsliv så är Cap U en skola jag varmt kan rekommendera!

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982