College

Peterborough, Kanada

Studera utomlands på Trent University i Petersborough

Nära Toronto Study Abroad eller program Aktivt campus i vacker miljö

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Visumkrav
 • Data labb

Trent University grundades 1964 och ligger i trevliga Peterborough i provinsen Ontario. Universitetet har ett mycket gott rykte, framförallt för sin höga andel studenter som uppger att de är nöjda efter utbildningen. Här går drygt 7 000 studenter och de flesta klasser är ganska små, ofta med runt 25 studenter i varje.

Detta är alltså ett universitet för dig som föredrar ett lite mindre och mer personligt universitet, där du inte riskerar att försvinna i mängden.

På Trent University har lärarna och övrig personal stor vana att ta emot internationella studenter – idag går studenter från över 100 olika länder där. Universitets campus är livligt och händelserikt. Här finns exempelvis idrottslag inom lacrosse, curling, fotboll, rodd, rugby och volleyboll. För dig med andra intressen än sport finns ett stort antal olika studentföreningar och klubbar med olika teman att engagera sig i! För nya internationella studenter anordnas en välkomnande ”Orientation camp”, det vill säga en camping-trip på några dagar fyllda med olika aktiviteter.

På universitetet har du möjlighet att studera inom ett brett urval av olika ämnen, alltifrån naturvetenskapliga och humanistiska ämnen till företagsekonomi, språk, journalistik och matematik. Du kan välja mellan att läsa ett helt program och ta en examen, eller att åka som Study Abroad-student under kortare tid. Läs mer under fliken ”Utbildningar”!

Peterborough och Toronto

Trent University ligger i Peterborough, en mysig och säker stad med runt 80 000 invånare. Staden har närhet till sjöar och vacker natur, men även alla möjliga kulturattraktioner som exempelvis konstgallerier och musikfestivaler. Här finns även många trevliga restauranger och pubar.

Endast ca 90 minuter bort med bil ligger landets största stad Toronto, en multikulturell stad med alla möjligheter till att uppleva roligt uteliv, spännande attraktioner, god mat och allehanda nöjen.

Fritid

På Trent University finns över 100 studentföreningar att välja mellan. För internationella studenter ingår även ett medlemskap på skolans träningscenter. Du har också goda möjligheter att testa på aktiviteter som camping, klättring och vandring i närområdet tillsammans med andra studenter.

Missa inte heller att besöka Toronto och uppleva allt som denna storstad har att erbjuda! Peterborough och Toronto ligger nära amerikanska gränsen, så varför inte passa på att besöka USA någon gång under din studietid?

Kurser och Program

På Trent University finns möjlighet att läsa ett helt program som leder till en examen, men också att studera under en kortare tid som en så kallad Study Abroad-student!

Trent har ett mycket stort utbud av ämnesområden att läsa inom. Ta en titt på universitets lista över alla program! Några populära ämnesområden är:

 • Business Administration
 • Education
 • Environmental Science
 • Journalism
 • Media Studies
 • Psychology
 • Science
 • Sociology

Study Abroad

Längd: 1 – 2 terminer

Detta alternativ passar dig som vill testa på livet som student i Kanada och vill läsa en kortare tid, men också för dig som vill ha en utlandstermin som en del av dina svenska utbildning. Din heminstitution kan hjälpa dig att avgöra vilka kurser som du kommer att kunna tillgodoräkna i din svenska examen! Du läser valfria, fristående kurser i en eller två terminer. För att få studiemedel från CSN för Study Abroad måste du läsa som heltidsstudent, vilket på Trent University innebär att du läser ca. 5 kurser per termin.

Bachelor’s Degrees

Längd: 4 år

Du som redan vet vad du vill studera, och vill läsa i Kanada en längre tid, kan välja en Bachelor Degree på fyra år på Trent University. Detta motsvarar en svensk, treårig kandidatexamen. I ditt degree-program väljer du en så kallad major, ett huvudämne, som innebär att du läser ett antal obligatoriska kurser inom ditt valda ämnesområde. Utöver dessa kommer du också läsa ett antal så kallade General Education kurser, som är ett krav för att kunna ta ut din examen.

Master’s Degrees

Längd: Upp till 3 år

En Master’s Degree infattar studier efter erhållandet av en Bachelor’s degree, det är alltså fortsatta studier på en högre nivå. För att söka till Trent University’s Master program måste du alltså redan ha en Bachelor (kandidat examen).

Boende

Trent University erbjuder flera olika boendealternativ för dig som student. Universitetet följer den så kallade Oxford-modellen, där boendena inte bara är vanliga studentkorridorer utan hela ”institutioner” med alltifrån klassrum, kontor, boenden, allrum och matsal.

Om du vill bo i residens är det viktigt att du söker så tidigt som möjligt då platserna är begränsade. Sista ansökningsdatum är ofta detsamma som deadlinen för ansökan till utbildningarna. Du behöver alltså inte redan ha fått ett antagningsbesked för att kunna söka boende. Läs mer om olika boendetyper nedan!

Residens på campus

Trent University erbjuder ett antal olika typer av residensboenden på plats på campus – här finns både enkelrum, dubbelrum och trippelrum. Här ingår måltider i residensens matsalar och faciliteter såsom tv, internet och studierum. På vissa av residensen finns även enstaka, separata lägenheter att dela med andra studenter. Som förstaårsstudent är det rekommenderat att välja att bo på campus, då detta innebär att du lätt får nya vänner och kan delta fullt ut i studentlivet. Följande residens finns:

Champlain College

Lady Eaton College

Otonabee College

Peter Gzowski College

Off campus

Du kan också bo utanför campus, exempelvis som inneboende, i en egen lägenhet eller i ett boende som du delar med andra. Universitetet ger tips och råd om hu du hittar eget boende här!

Värdfamilj

I Peterborough finns även möjlighet att bo hos en kanadensisk familj, ett bra alternativ för dig som vill lära dig mer om livet i Kanada och öva din engelska ytterligare. Skolan rekommenderar ansökan via denna hemsida.

Mer info om hur du ansöker om en bostad hittar du på Trent Universitys Housing-hemsida.

Priser och Datum 23/24

Kursavgifter
Kursavgift för program
Per år (Bachelor’s Degrees): 28 286 CAD
Per år (Master’s Degrees): 20 066 CAD
Kurslitteratur & övrig materiel (per 8 månader)
Per 8 månader: 1 200-2 000 CAD
Ancillary Fees: 2 945 CAD
* Kurspriserna är ungefärliga och kan variera beroende på program – kontakta oss om det du är intresserad av!

Levnadskostnader

Boende
On campus, med måltider
8 månader: CAD 9 000 – 15 000
Off campus, delat rum utan måltider
8 månader: CAD 7 000 – 10 000
Övriga utgifter*
8 månader: CAD 2 000
*Universitets egna beräkning av personliga utgifter under 8 månader.

Kursstarter

Kursstarter
Vintertermin: Jan
Sommartermin: Maj
Hösttermin: Sept
EduPlanets Deadlines
Vintertermin: 15 oktober
Sommartermin: 15 februari
Hösttermin: 15 maj

Ansökan

EduPlanet hjälper dig att söka till Trent University helt kostnadsfritt!

Antagningskrav

För att studera på Trent University krävs ett slutbetyg från gymnasiet. Du behöver ha minst ett B/MVG i Engelska 6/B eller högre, alternativt ett TOEFL-resultat på minst 86 eller ett IELTS-resultat på minst 6.5. Om du inte uppfyller engelskkraven kan du boka en förberedande språkkurs, kanske på en av våra språkskolor i Kanada?

Ansökningsprocess

Beställ information och ansökningshandlingar genom att fylla i vårt kontaktformulär som ett första steg, eller genom att kontakta info@eduplanet.se med frågor och funderingar.

När du sedan har bestämt dig för att ansöka behöver du samla ihop de dokument som finns uppradade nedan. När din ansökan är komplett skickar vi in den till Trent University

Genom att ansöka till ett college eller universitet med vår hjälp godkänner du våra bokningsvillkor, som du hittar på vår hemsida.

Ansökningsdokument

Detta kommer du att behöva för att ansöka till Trent University:

 • Ifyllt ansökningsformulär
 • Betala Trent University’s ansökningsavgift
 • Vidimerad kopia av ditt examensbevis från gymnasiet översatt till engelska, samt en kopia av det svenska originalet
 • Eventuell kursbeskrivning och betygsutdrag från dina tidigare högre studier, om det krävs för programmet som du söker
 • Bevis på tillräcklig nivå i engelska
 • Kopia på ditt pass

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982