College

Toronto, Kanada

Studera utomlands på Seneca Polytechnic i Toronto

Mer än 390 program Branscherfarna lärare Modern utrustning Praktisk utbildning

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Visumkrav
 • Online & Distanskurser
 • Data labb

Seneca Polytechnic är ett college som erbjuder studier inom alla tänkbara ämnen. Skolan har åtta olika campus spridda över Toronto. Av skolans ca. 100 000 studenter är över 3 000 internationella studenter, från över 75 olika länder. Detta gör Seneca till en perfekt skola för dig som vill lära känna människor från alla världens hörn, samtidigt som du lägger bana för din framtida karriär.

Seneca har alternativ både för studenten som vill ha en kortare studieupplevelse samt den som vill studera hela sin utbildning i Kanada. På grund av sin storlek kan skolan erbjuda 160 olika program inom olika ämnesområden. Lärarnas engagemang och professionalism är något som många studenter lyfter fram som en av Senecas stora fördelar. Lärarna på Seneca har själva varit yrkesverksamma inom det ämne de undervisar i, därför kan de dela med sig av sina egna erfarenheter och kan förbereda studenterna inför de utmaningar arbetslivet innebär.

Som student på Seneca har du tillgång till en rad tjänster som är till för att göra din studietid så smidig som möjligt. Exempel på sådana tjänster är läxhjälp, mentor-program och karriärvägledning. Eftersom det finns så många internationella studenter på skolan är även tjänsterna specifikt för de internationella studenterna väl utvecklade. Skolans international office finns där för att hjälpa dig att komma tillrätta i det nya landet och med studierna. De anordnar även olika aktiviteter som gör att det blir lätt för internationella studenter att knyta kontakter.

Toronto

Toronto är Kanadas största stad med 2,5 miljoner invånare och som väntat finns en hel del att upptäcka. Toronto är en klassisk nordamerikansk storstad där skyskrapor skjuter upp i himlen och dit människor har invandrat från hela världen.

Fritid

När du är i Toronto och har tid över bör du besöka något av stadens många utmärkta turistställen. I Toronto hittar du bland annat CN Tower (som är världens näst högsta fristående byggnad), Toronto Zoo eller så kan du ta en båttur till Toronto Island. Toronto är en stor sportstad framförallt när det gäller hockey! Får du chansen och är intresserad bör du absolut gå på en hemmamatch med Toronto Maple leafs och känna stämningen och se hockey i världsklass. Seneca anordnar en rad aktiviteter för studenterna och det finns en mängd klubbar och organisationer att engagera sig i.

Kurser

Seneca har både kortare Diplom-program på 1-2 år och 4-åriga Bachelor-program. Skolan har även en mängd avtal med olika universitet där Senecas studenter kan avsluta en påbörjad Bachelor-utbildning. Skolan erbjuder hela 160 olika program. Här nedan har vi listat huvudkategorierna så du ska ha lätt att hitta den utbildning som passar dig.

Se länk till skolans fullständiga programkatalog eller deras översikt över alla deras heltidskurser.

Film, TV och Music

Seneca Polytechnic erbjuder dig som sökande ett stort utbud av kurser inom digital verksamhet, film, tv och Music production & utövande. Vare sig du vill syssla med 3D animation, specialeffekter, skådespel för kamera eller röstskådespelare, eller Music production, Songwriting och Music performance så har Seneca det. Seneca har ett brett utbud och anställer professionella lärare inom branschen som kommer ge dig den utbildningen du behöver.

Accounting, Business & Administration

Vill du studera business? Då har troligen Seneca Polytechnic det du söker. Skolan har ett brett utbud av program och kurser inom Business såsom; Accounting, Business, Finance, Marketing, Management, Human Resources, Fashion, Social Media mm. Programmen är från två semesters (motsvarar 8 månader) och upp till flera år såsom t.ex. Bachelor i Business Administration (BBA) på 4 år. Om du vill jobba inom familjeägda småföretag eller multinationella storföretag inom dessa ovan nämnda områden har Seneca många business-kurser som passar dig.

Engineering, Technician & Computers

På Newnham campus hittar du de flesta ingenjörskurserna. Skolan erbjuder program för dataingenjörer, civilingenjörer och många fler och har en lärarkår med både teoretisk och praktisk kunskap i ämnena.

Fashion

På Seneca i Toronto hittar du en mängd Fashion-program som förbereder dig för en karriär inom mode och design. Skolans utbildningar är både teoretiskt och praktiskt inriktade och finns som Fashion Business, Fashion Business Management, Fashion studies eller Fashion Arts. Programmen är mellan ett och tre år långa.

Journalism

Journalistutbildningarna förser dig med yrkesförberedande kunskaper inom tv, radio,  ny media och dokumentärjournalistik. Efter avslutade studier kommer du ha den kompetens som behövs för att ge dig in i den stora industrin som är dagens media.

Tourism & Travel

Väljer du något av Senecas många turismorienterade program får du chansen att förbättra dina färdigheter inom försäljning, marknadsföring, förhandling och turism! Skolan har en lång rad med lärare med professionell erfarenhet inom turism som ger allt för att du ska få den utbildning som behövs för en karriär inom yrket. Seneca erbjuder en stor mängd olika utbildningar där du kan välja mellan ett och två år långa utbildningar.

Boende

Seneca Polytechnic erbjuder boende både på och utanför campus. Utanför campus kan du välja på att bo i värdfamilj med måltider inkluderat eller bara hyra ett rum i en kanadensisk familj utan måltider. Väljer du alternativ nummer två, ansvarar du själv för att laga din mat. Vill du bo tillsammans med andra studenter, erbjuder skolan boende i residens på två av sina campus, King & Newnham Campus.

Läs mer om boendealternativen on-campus och off-campus.

Priser & datum 2024/2025

Avgifter
Ansökningsavgift: 90 CAD
Depositionsavgift: 3000 CAD
Depositionsavgiften betalar du bara efter att du blivit antagen. Det är en delbetalning av din kursavgift som du måste betala innan du fått CSN-lånet. Du kan betala resten av avgiften när du fått lånet utbetalat.
Kurspriser per termin
Kurspriser varierar per läsår, angivet pris är ungefärligt genomsnitt.
C. = Certificate, 1 år. D. = Diploma, 2 år. A.D. = Advanced Diploma, 3 år. Bachelor är 4 år.
Accounting & Finance (A.D.): ca. 7 900 CAD
Acting for Camera and Voice: ca. 10 600 CAD
Animation: ca. 10 400 CAD
Behavioural Psychology (Bachelor): ca. 9 600 CAD
Behavioural Sciences (D.): ca. 7 700 CAD
Business (D.): ca. 7 800 CAD
Business Administration – Human Resources (A.D): ca. 7 900 CAD
Civil Engineering Technician (D.): ca. 8 000 CAD
Computer Engineering Technology (A.D.): ca. 8 000 CAD
Computer Programming (D.): ca. 8 200 CAD
Early Childhood Education (D.): ca. 7 800 CAD
Fashion Arts (A.D.): ca. 8 000 CAD
Fashion Studies (C.): ca. 7 600 CAD
Graphic Design (A.D.): ca. 8 500 CAD
Technology Informatics and Security (Bachelor): ca. 9 700 CAD
Illustration (D.): ca. 10 000 CAD
Journalism (D.): ca. 8 000 CAD
Photography (D.): ca. 8 000 CAD
Software Engineering (Bachelor): ca. 9 800 CAD
Social Service Worker (D.): ca. 7 900 CAD
Övriga kostnader:
Första året tillkommer flera obligatoriska avgifter. Exempel på dessa är avgifter för böcker, studentföreningar, försäkring, orientation week, tillgång till Senecas learning centre etc.

Levnadskostnader

Månadskostnad
Delad lägenhet: från 700 CAD
Värdfamilj, med måltider*: ca. 1 000 CAD
Värdfamilj, utan måltider: ca. 700 CAD
*finns med olika måltidsalternativ

Viktiga datum

Terminsdatum
Vårtermin: Jan – april
Sommartermin: Maj – aug
Hösttermin: Sept – dec
Deadlines
Ansökan måste vara hos oss senast 3 månader innan kursstart. Ansökan är öppen tills platserna är tillsatta, vissa program är extra populära och kan ta slut ca. 6 månader innan kursstart.

Ansökan

EduPlanet hjälper dig med din ansökan till Seneca Polytechnic utan kostnad.

Följande dokument behöver du skicka in till oss via mail till info@eduplanet.se eller per post till EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala för att ansöka:

 • Ansökningsformulär (detta skickar vi till dig)
 • Ditt examensbevis från gymnasiet översatta till engelska
 • Kvitto på betalad ansökningsavgift
 • Bevis på språknivå i form av IELTS, TOEFL, Duolingo eller Cambridge test
 • Kopia av ditt pass

När dessa dokument inkommit till oss går vi igenom din ansökan och ser till att den är komplett innan den skickas vidare till Seneca Polytechnic. Så snart skolan har behandlat din ansökan kontaktar vi dig.

När du sen kommit en bra bit i ansökningsprocessen hjälper vi dig gärna vidare! Vi svarar på frågor kring såväl CSN, visum, försäkring och boende inför din avresa.

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982