College

Kamloops, British Colombia, Kanada

Studera utomlands på Thompson Rivers University i Kamloops

Över 140 program Toppfräscht campus Små klasser Friluftsliv i världsklass

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Visumkrav
 • Online & Distanskurser
 • Data labb

Thompson Rivers University, även kallad TRU, grundades 1970 och är det universitet i Kanada som drar till sig flest internationella studenter. 14 000 studenter går på skolan varav 1 460 är internationella studenter från mer än 85 olika länder.

Thompson Rivers University erbjuder över 140 akademiska program och mer än 400 distanskurser inom humaniora, ekonomi, marknadsföring, IT, naturvetenskap och miljö. Klasserna är små och som internationell student erbjuds du ingående studierådgivning och all slags stöd under din tid på skolan.

TRU’s campus i Kamloops och Williams Lake är belägna på  traditionell mark tillhörande Secwepemc-folket, i British Colombias södra delar. I Kamloops (Secwepemc’s ord för ”där floderna möts”) ligger huvudcampuset med utsikt över floderna North Thompson och South Thompson – därav namnet Thompson Rivers University.

14 000 studenter studerar vid universitet och ytterligare 11 000 tar kurser online. Universitetet fogar samman staden och dess invånare genom konferenser och event som som t.ex. Canada Summer Games och Kamloops Marathon. Det finns också tillfällen att lyssna på föreläsare som John Ralston Saul, Margaret Atwood och Peter Mansbridge.

TRU´s campus är under ständig utveckling och expansion till att få det 250 hektar campusområdet att bli mer påkostat, inbjudande och öppet med parker, levande mötesplatser, shopping- och servicebutiker samt flera boendemöjligheter.

Huvudcampus ligger som sagt i Kamloops, i de sydvästra sluttningarna av Sahali-området. Från TRU har du gångavstånd från flera delar av orten och alldeles i närheten har du Kamloops största rekreationsanläggning, Tournament Capital Centre. Ett enormt utbud av utomhusaktiviteter och kulturella evenemang finns minuter bort, året om. Läs gärna mera om alla faciliteter på campus.

Kamloops

Universitetet ligger i staden Kamloops i British Colombia, ca 4 timmars bilväg från Vancouver. Kamloops är en lugn och trygg ort med ca 85 000 invånare. Här finns allt inom nära räckhåll och du kommer bort från storstadsstressen. Området bjuder på en spektakulär natur och möjlighet till friluftsliv och utomhussporter.

Passa på att utforska den fascinerande naturen under dina studier i Kanada, där bland annat sportdykning, skidåkning, golf, windsurfing och valsafari hör till omtyckta fritidsaktiviteter. Staden är full av fina cykelvägar vilka utgör ett mycket bra sätt att se det mesta och bästa av vad staden har att erbjuda för de som kommer hit.

Fritid

På vintern kan du passa på att njuta av skidåkning i Sun Peak Resort som är Kanadas tredje största skidort och som ligger 45 minuter från Kamloops. Ett annat alternativ är familjevänliga Harper Mountain med kvällsöppna liftar och som ligger på 20 minuters bilavstånd från Kamloops.

På sommaren inbjuder det varierande landskapet med både berg, slätter, floder och sjöar, till vandring, paddling, fiske, ridning, mountain-biking och mycket mer. Om du inte lockas av friluftsliv så erbjuder Kamloops för sin storlek ett ovanligt stort utbud av restauranger, teatrar, biografer och shoppingmöjligheter.

Utbildningar

På Thompson Rivers University (TRU) kan välja att läsa ett helt program på upp till 4 år, eller läsa fristående kurser som en så kallad Study Abroad-student. Några av skolans populäraste utbildningarna är inom ämnena Tourism, Business och Arts.

Study Abroad

Längd: 1-2 terminer

Study Abroad är ett perfekt alternativ för dig som vill vara i Kanada en kortare tid som student. Som Study Abroad-student läser du fristående kurser inom de ämnen som intresserar dig. Studerar du vid universitet eller högskola i Sverige finns möjligheten att hitta kurser på TRU som kan tillgodoräknas i din svenska examen. För att veta vilka kurser du behöver för din svenska examen ska du först prata med studievägledare på din svenska skola och sedan leta efter passande kurser i TRU’s kurskatalog. Du bifogar en lista med kurser du önskar läsa på TRU tillsammans med din ansökan.

Här kan du söka ut Thompson Rivers kurser på deras hemsida.

Bachelor Degree

Längd: 3-4 år

En Bachelor Degree läses i Kanada vanligtvis på 4 år. Vill du bli klar med din Bachelor på endast tre år finns möjligheten att utnyttja skolans kortare sommarterminer. För dig som redan vet vilket ämne du vill ta din examen inom finns möjligheten att söka till ett av skolans många Bachelor-program. Här är exempel på dessa ämnen;

Business, International Business, Accounting, Finance, Entrepreneurship

Communication

Human Resourses

General Science, Ecology & Environmental Biology/Chemistry, Physics, Chemistry, Mathematics, Natural Resources

Tourism

Arts

Computing Science, Software Engineering

På grundnivå erbjuder även skolan program som ger dig en examina i form av Certificate, Diploma och Associates Degree. Läs mer om TRU:s Bachelor degree:s här.

Master’s Degree & MBA

Längd: 1-2 år

En Master Degree läser du efter en avslutat Bachelor Degree inom ditt valda ämnesområde. TRU erbjuder masterprogram inom:

Education

Environmental Science, Environmental Economics

Data Science

MBA (Master of Business Administration). Du kan läsa din MBA på två år eller som ”accelerated program” på ett år om du sedan innan har en examen inom business.

Förutom masterprogram erbjuder skolan en mängd Graduate Diplomas på avancerad nivå för dig som vill byta inriktning eller fördjupa kunskaperna efter din avslutade Bachelor Degree.

Du hittar en lista på alla skolans program på TRU’s hemsida.

Co-op

Önskar du praktiska erfarenheter ska du hålla utkik efter program som erbjuder så kallad Co-op. Co-op innebär att studenten under utbildningen har möjlighet att kombinerar de akademiska studier med betald praktik. Denna möjlighet erbjuds inom områdena Business, Computing Science, Science, med mera.

Boende

Residens

Passa på att bo på campus och upplev det riktiga studentlivet. På campus finns tillgång till både gym, sporthall, simhall, bibliotek, caféer och pub. Varför inte gå med i en studentförening eller idrottsklubb, eller var med och driv universitetets egna radiokanal?

TRU Residence & Conference Centre (on campus)

Bo på campus i TRU:s nyaste studentboende. Möblerade en-, två- eller fyrbäddsrum utrustade med air-conditioning. Måltider går att lägga till mot en kostnad.

McGill Residence (on campus)

Bo i korridor på campus. Du har ett eget möblerat rum med kokvrå, kylskåp och mikrovågsugn. Badrum delas med andra studenter. Inga måltider ingår. Du har tillgång till tvättstuga, stort gemensamt kök, tv-rum med mera.

Upper College Heights Student Residence (off campus)

Beläget fem minuter från TRU’s campus. Här delar du lägenhet med tre andra studenter, har ditt eget sovrum men samsas med de andra om kök och badrum. Sovrummen är möblerade med säng, skrivbord, stol och byrå. Köket har kylskåp, spis och mikrovågsugn.

Värdfamilj

Lär känna den Kanadensiska kulturen genom att bo hemma hos en kanadensisk familj. Du har eget rum och tre måltider per dag ingår. Detta boende rekommenderas om du är ny på skolan för första dagen

Ansökan

EduPlanet hjälper dig med din ansökan till Thompson Rivers University utan kostnad.

Följande dokument behöver du skicka in till oss via mail till info@eduplanet.se eller per post till EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala för att ansöka:

 • Ansökningsformulär (detta skickar vi till dig)
 • Dina gymnasiebetyg översatta till engelska
 • Kvitto på betalad ansökningsavgift, $100 CAD
 • Bevis på språknivå: C i Engelska från gymnasiet, IELTS-, TOEFL- eller Cambridgetest alternativt språktest på skolan
 • Kopia av ditt pass

När dessa dokument inkommit till oss går vi igenom din ansökan och ser till att den är komplett innan den skickas till Thompson Rivers University. Så snart skolan har behandlat din ansökan kontaktar vi dig.

När du sen har kommit en bra bit in i ansökningsprocessen hjälper vi dig gärna vidare! Vi svarar på frågor kring såväl CSN,  visum, försäkring och boende inför din avresa.

Priser & datum 2024

Kurspriser per termin
Undergraduate (12 credits) 8 861 CAD
Undergraduate (15 credits) 10 787 CAD
OBS. Det finns ett par undantag till dessa priser. Läs mer här.
Övriga avgifter
Ansökningsavgift (engångsavgift): 100 CAD
Övriga avgifter (bibliotek, studentförening, busskort m.m.): ca. 550 CAD
Kursmaterial: 100-500 CAD

Boendekostnader

Boende
Värdfamilj 
Per termin: 3 300 CAD
Placement fee: 150 CAD
Security deposit:  420 CAD
TRU Residence North Tower
Höst- och vintertermin: 7 730 CAD
Security deposit & app fee:  500 CAD
Mc Gill Residence
Höst- och vintertermin: 5 180 CAD
Security deposit & app fee:  500 CAD

Viktiga datum

Terminstider
Vinter:  Jan – april
Sommar: Maj-aug
Höst: Sept – dec
Ansökningsdatum
Vinter: 1 oktober
Sommar: 1 februari
Höst: 1 maj

Studentkommentarer

Linus 20 år, Bachelor of Tourism Management

Utan att överdriva kan jag glatt säga allt är helt perfekt, bättre än man ens hade kunnat drömma om. Alla är supertrevliga och man får kompisar på nolltid, spelar fotboll med folk från Sydamerika till Asien och ute och vandrar med andra skandinaver och tyskar. Själva skolan och alla lärarna är också superbra. Kan glatt rekommendera andra som funderar på att åka hit. 🙂

Hanna 24 år, Study Abroad Semester

TRU är ett universitet som jag varmt kan rekommendera för personer som är intresserade av att studera utomlands. Själva staden Kamloops är en något mindre kanadensisk stad i vackra British Columbia, omringad av berg och här finns det mesta en kan önska. Lärarna på skolan är väldigt engagerade och kunniga i de ämnen som de lär ut och är det något som en undrar över finns det alltid någon på skolan att vända sig till. Mina vänner här verkar även de vara mycket nöjda med skolan. Eleverna som går på skolan kommer såklart dels från olika delar av Kanada men det går även väldigt många utländska elever från hela världen här, vilket gör att hela skolan känns internationell, och gör det möjligt för en att få vänner från alla möjliga länder.

TRU har ett stort och fint campus-område och det hålls en mängd olika aktiviteter genom skolan för oss elever med allt från att gå och se stadens hockeylag spela, åka skidor, besöka delstatens största shopping center, till att heja på när något av skolans idrottslag har match. Sedan är det även lätt och väl värt att försöka resa runt lite själv i området för att ytterligare uppleva delar av landet som till exempel nationalparkerna Jasper och Banff, intilliggande städer och Vancouver, som enligt mig är ett måste att besöka. Jag valde att bo precis utanför campusområdet på Upper College Heights där jag bor i så kallade quad med tre andra tjejer, har eget rum samt delar kök och badrum med de andra och här har jag trivts väldigt bra. Jag är nu inne på min näst sista månad här och både jag och mina vänner känner alla att vi kommer att sakna skolan och gemenskapen mycket!

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982