College

Luzern, Schweiz

Studera utomlands på Business & Hotel Management School, BHMS i Luzern

Högt rankad skola Praktik med lön Bra arbetsreferenser Stipendium på 17 000 kr

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Scholarship
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi

Schweiz är ett känt och traditionellt studieland inom turism- och serviceutbildningar och Business. Många av dagens ledare inom turism och serviceindustrin har studerat i Schweiz vilket gör att nyexaminerade studenter har möjligheter till ett stort internationellt nätverk och olika arbetsgivare. Detsamma gäller för Business studenter!

Business & Hotel Management School (BHMS) är en av Schweiz ledande skolor inom  Business, Hospitality, Hotell och Culinary (Kock). Deras Bachelor-utbildningar (BA) är bl a ackrediterade av Robert Gordon University Aberdeen som 2016 rankades som en av de 5 bästa skolorna i Storbritannien inom Hospitality & Hotell. Denna och de andra ackrediteringarna från andra universitet i t ex USA ger skolan en stark internationell prägel med studenter från hela världen. Skolan erbjuder även förmånligt studentboende och mat.

Programmen som ges vid BHMS Business & Hotel Management School är från ett läsår (Diplom) upp till 3-åriga Bachelor(BA)-program eller ytterligare 2 år som Master och MBA. De har också ett flexibelt modulsystem vilket gör att start kan ske upp till 8 gånger per år. Programutbudet möjliggör för dig att antingen boka ett längre program från början eller att börja med ett 1-årigt Diploma-program för att sedan kunna byggas på upp till en BA eller MBA, vilket är en unik möjlighet om du är osäker på hur länge du vill läsa. Samtliga program kombinerar campusbaserad undervisning med mycket praktiska erfarenheter genom praktikperioderna.

Varje läsår har studenterna 6 månader studier på campus följt av 4 – 6 månaders praktik. Praktiken arrangeras av BHMS och är riktiga arbeten som är kopplade till din utbildning. Du som student behöver alltså inte själv lägga din studietid på att hitta en praktikplats. Under praktiken får studenterna dels bra arbetsreferenser inför framtiden och även en lön på ca 2 400 USD i bruttolön per månad. Det innebär att du i princip kan finansiera nästan hälften av din kursavgift och ditt boende varje år!

Vi på EduPlanet erbjuder även ett unikt stipendium (sk scholarship) till våra svenska studenter, vilket är ännu en hjälp vid sidan av studiemedlet från CSN. Med andra ord en mycket konkurrenskraftig skola både när det gäller utbildningarnas kvalitet och kurs- och boendekostnaderna.

Luzern

Luzern är en av de mest välbesökta städerna i Schweiz vilket gör att det är en perfekt destination att studera turism och service i. Staden ligger vid sjön Vierwaldstätter och genom staden flyter även floden Reuss. Då det är en turistort finns det mycket att se och göra oavsett vad du tycker om. Allt från friluftsliv till restauranger, shopping och nattliv. Luzern har även blivit utsedd till Schweiz vackraste stad ett flertal gånger.

På fritiden har du som student mycket att välja på då Luzern är en central ort i landet och även en turistort. Det finns ett stort utbud av restauranger, affärer, och nattliv för den som vill gå ut och umgås eller dansa. Fritiden kan även bjuda på möjligheter till friluftsliv, skidåkning och spabesök. På grund av det centrala läget är det även lätt att ta sig till andra delar av landet för den som vill upptäcka mer under studietiden.

Kurser

På skolan kan du läsa följande program och längder:

 • Diploma – 1 år
 • Higher Diploma – 2 år
 • Bachelor (BA) – 3 år
 • Top-up Bachelor – 1 till 2 år (för de med 2 årig YH Examen)
 • Master – 1 år
 • MBA – 2 år

Läser du en Master-utbildning eller MBA måste du ha läst minst en Bachelor-utbildning, eller ha gedigen arbetslivserfarenhet.

En Bachelor (BA)-examen får du om du studerar i 3 år, men vill du inte läsa så länge kan du på 1 år få ett Diploma och på 2 år ett Higher Diploma. Utbildningarna är uppbygga med fasta kurser de två första åren och sedan kan du välja inriktningar det tredje året.

Betald praktik på samtliga program

Varje år ingår även 4-6 månader praktik som skolan ordnar du behöver alltså inte ordna det själv. Praktplatserna är givande och seriösa med uppgifter och ansvar som utbildningen är anpassad för. Praktiken ger dig en minimilön på ca 20 000 kr per månad och bekostar alltså ofta halva årskostnaden för din kursavgift, boende och mat – det gör denna skola unik!

Diplom- & Bachelorutbildningar

Diploma & Higher Diploma Hospitality Management

Diploma-programmet är på ett år och gjort för de som gått ut motsvarande gymnasiet och vill arbeta inom hotell eller annan internationell sektor med anknytning till möten mellan människor. Programmet ger dig en bred grund om hur internationell turist- och hotellsektorn är uppbyggd och fungerar. Det 2-åriga Higher Diploma-programmet innehåller första året på Diploma-programmet för att sedan år två fördjupas inom Business Management för hotell och turismsektor med studier inom till exempel Accounting, Sales & marketing och Human Resources. Efter detta 2-åriga program återstår bara ett år till för att ta en Bachelor-examen, om du önskar fortsätta. Läs mer här om Diploma Hospitality Management.

Bachelor Degree Hospitality Management

Bachelor-programmen bygger de två första åren på Diploma/Higher Diplom-programmens struktur, det är bara det sista året som är unikt. Det sista året på BA-programmet inom Hospitality mynnar ut i en akademisk examen som är attraktiv för potentiella arbetsgivare genom att du då fått alla de teoretiska och praktiska kunskaperna som krävs inom en ledande position inom hotell- och turismbranschen. Det 3:e året innehåller till exempel fördjupande kurser inom Strategic Management, Hospitality Management, Service Management mm. Programmet använder sig av en rad olika undervisningsformer för att underlätta inlärningen. Kärnkunskaper varvas med olika föreläsningar och även handledning. Under praktiken har du som student möjlighet att praktisera på en mängd olika företag både i Schweiz och internationellt. Läs mer om programmet Bachelor Hospitality Management.

Bachelor Degree Global Business Management

Denna Bachelor ger samma akademiska grund som Hotel & Hospitality Management men med ett mer globalt fokus och på Business. Områden som du kan tänkas arbeta inom är på ledande position inom internationell försäljning och marknadsföring, bank och finansbranschen och HR. Ämne som behandlas är tex Project Management, Human Resources, International Business Environment m.m. Den akademiska grunden plus praktiken gör att du som student är väl förberedd för att anta utmaningar på högre positioner inom olika marknader och turism och serviceindustrin. Även här ingår 6 månaders praktik varje läsår. Läs mer här om programmet.

Bachelor Degree Culinary Entrepreneurship

Precis som för Diplom-programmen ovan kan du också på Culinary-programme också läsa antingen 1 eller 2 år om du vill det, men för att få en Bachelor-examen krävs 3 år. Programmet bygger på elevernas tidigare kulinariska kompetens som de fått under år 1 och 2 och under det 3e året fördjupas och finslipas både de praktiska och teoretiska kunskaperna till en fullvärdig kock och ledare i köket med akademisk examen. Programmet innehåller tex kurser inom; Food Management Services, Customer Service, Resource Planning, Molecular Cuisine, Leadership. Du kommer alltså även få lära dig om ledarskap och affärsmannaskap för att även få en bra akademisk grund som komplement till dina kulinariska kunskaper. Du är med denna utbildning kvalificerad för såväl avancerad matlagning som en given ledarroll. Läs mer här.

Om du tidigare studerat inom något av dessa ämnen finns möjlighet att tillgodoräkna dig dina tidigare studier och ansöka för att starta på år 2 eller 3 på programmen.

Masterutbildningar

MBA

Detta är en 2-årig Master inom Business Administration (MBA) med inriktningar mot Hospitality Management eller Global Management. Denna utbildning byggs oftast på på en Bachelor-examen. Fördjupningar gör inom t.ex. Business; Planning/Analysis, Tactics, Team Building, Evaluation mm. Studierna är verklighetsbaserade och ofta med riktiga case från industrin. Du tränas även praktiskt med ledarskap och problemlösning. Även här ingår betald praktik på 6 månader per läsår. MBA:n går att läsa på 1 år om du väljer bort praktiken. Läs mer om MBA-programmen här.

En Postgraduate Diploma in Hospitality Management kan du läsa som en förberedande kurs inför Master:n ifall du inte har tillräckliga förkunskapskrav, t.ex. inte har en Bachelor examen. Inriktningen på Mastern är International Hospitality Business Management. Båda utbildningarna är 1 år långa. Läs mer om Master och Postgraduate Diploma.

Boende

Skolans klassiska studentboende ingår i kurspriset. Du delar ett dubbelrum med en annan student. Det går att ha andra önskemål, men då blir priset lite högre. I denna deal ingår även en måltidsplan med frukost, lunch och middag 5 dagar i veckan, på helg och lov får du brunch samt middag. På boendet finns lounge, restaurang, kök, bibliotek, datorrum samt Wifi.

Om du har eget boende kan du boka programmen utan boende, mot en prisreduktion. Kontakta oss i sådana fall för prisuppgift om detta. Alla studentboenden ligger max 10 minuters gångväg från skolan och är fräscha. Du kan läsa mer om boendet här.

Boende under praktikperioderna

Under praktiken så tillhandahålls oftast boende av praktikplatsen.

Priser & datum 2024

BA Hospitality // Business // Culinary
Ansökningsavgift: 500 CHF
År 1: 36 000 CHF
År 2: 37 000 CHF
År 3: 38 000 CHF
I priset ingår kursavgift, boende och mat.
MBA och Masterprogram
MBA Degree: 41 500 CHF
Postgraduate Diploma – Hospitality / Culinary: 37 500 CHF
I priset ingår kursavgift, ansökningsavgift, boende & mat.
Rabatt för bara kurspris & Praktiklön
Alla ovan priser inkluderar boende och mat. Det går att boka bara kurs utan boende och även utan mat. Om du är intresserad av att studera vid BHMS men enbart betala för kursen, ska du reducera ovan priser med 3 900 CHF/år för boende och 2 000 CHF/år för mat* (frukost, lunch, middag). Under praktikperioden på 4-6 månader per läsår som ingår i varje program, garanteras en månadslön motsvarande minst ca 23 000 kr!

*Priset kan variera beroende på program.

Viktiga datum

Kursstarter
Diploma, Higher Diploma: Jan, feb, april, maj, juli, aug, okt, nov
MBA: Feb, april, aug, nov
Bachelorprogram: Feb, aug, nov
Master: Feb, april, aug, nov

Ansökan

Det här behöver du för att ansöka till BHMS:

 • Fylla i BHMS ansökningsblankett, vilken du får av oss.
 • Examensbevis från gymnasiet översatta till engelska och vidimerade (detta kan din gymnasieskola hjälpa dig med)
 • CV
 • Kopia på ditt pass
 • Motivationsbrev om vem du är och varför du vill ansöka till BHMS.
 • Bankbrev som visar att du har råd men första årets avgifter, här kan du även få ett intyg om studiefinansiering av CSN, blanketten du behöver kan du få av oss.
 • Tillräcklig engelsknivå, minst C i Eng 5 & 6. För Diploma-programmen krävs motsvarande 5-5,5 i IELTS-nivå, för BA och Master/MBA krävs motsvarande 5,5-6 i IELTS-nivå. Om du inte har denna nivå på dina betyg, men ligger högre idag är det vanligt att studenter gör ett engelsktest såsom IELTS-test. Du kan också gå en engelskkurs i Sverige eller utomlands (med vår hjälp, då vi har många bra och prisvärda språkskolor!)

Allt detta skickar du sedan till info@eduplanet.se eller via post till EduPlanet box 2097, 75002 Uppsala. Vi skickar det sedan vidare till vår antagningskontakt på skolan. Svar får du inom ett par dagar och du kan ansöka relativt nära inpå kursstart, vi rekommenderar dock att du ansöker minst 2 månader innan.

När du sedan kommit till Schweiz hjälper skolan dig med permanent uppehållstillstånd i Schweiz, så det är inget du behöver tänka på innan.

Studentkommentarer

Ernest, tidigare BHMS-student

Jag planerar att starta min karriär hemma i Malaysia där turismindustrin har en boom. Efter att ha avklarat min Bachelor-utbildning vid BHMS nästa år och fått arbeta 18 månader i tre olika Schweiziska turismföretag, så kommer jag vara redo för utmaningen!

Nadine, tidigare BHMS-student

Att avsluta mina studier vid BHMS i Schweiz och få en topprankad Brittisk Bachelor-examen var en byggsten och en ovärderlig erfarenhet för att kunna starta min karriär globalt.

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982