College

San Diego, USA

Studera utomlands på San Diego State University

"America's Finest City" Högt rankat universitet Praktikmöjligheter Aktivt campusliv

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Kafeteria
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi
  • Visumkrav
  • Data labb

San Diego State University (SDSU) grundades 1897 och har idag ca 35 000 studenter, varav ca 2400 internationella. Här studerar du på ett av USA’s bästa universitet för internationella studenter och möjligheten att kunna tillgodoräkna dig studierna hemma i Sverige är stor. 

Tillsammans med American Language Institute (ALI) erbjuder SDSU en möjlighet för internationella studenter att ta valfria fristående kurser 1-2 terminer inom olika intresseområden eller läsa en termin till ett certifikat inom ett särskilt område. Om du redan studerar vid ett universitet eller högskola här i Sverige så finns chans att kurserna kan ingå i din utbildning.

Hög ranking

SDSU är ett högt rankat universitet i flera mätningar (bl a ”Top 20 for undergraduate international business programs”) och har en stark internationell profil. Särskilt stolta är SDSU över sin stora mångfald och studenternas varierande bakgrunder.

Utbildningarna passar dig som vill komplettera din svenska utbildning med en meriterande utlandserfarenhet, men också dig som vill testa hur det är att plugga på ett amerikanskt universitet! Läs mer under fliken ”Utbildningar”.

Stort och händelserikt campus

På SDSU:s campus kan du ta del av konserter, sportevenemang, filmvisningar och karnevaler. Universitetet har även framgångsrika lag i exempelvis basket och amerikansk fotboll. Som terminsstudent har du gratis medlemsskap på universitetets Aztec Recreation Center, där du bland annat kan träna på gym, klättra, simma och gå på gruppträningar.

På det vackra campusområdet med palmer och grönska finns, förutom alla anläggningar med möjlighet att utöva olika sporter, allt du behöver för ett perfekt studentliv; bibliotek, mediacenter, datasalar, lab, restauranger, caféer, affärer, teater, bokhandel, pooler, läkarmottagning, studentboende m.m. Till stranden är det endast 15 minuter.

Lätt att ta sig runt

SDSU har även en hållplats på campus för spårvagnen San Diego Trolley, vilket gör att du kan ta dig runt i San Diego utan att vara tvungen att ha bil. Med spårvagnen kan du ta dig till t ex downtown och Gaslamp-kvarteren, stadens många stränder och butiker. Mycket uppskattat bland studenter! Spårvagnen möjliggör också till olika boendealternativ utanför campus.

San Diego

San Diego ligger i södra Kalifornien, nära gränsen till Mexico, och är statens näst största stad. Den är främst känd för sitt varma och soliga året-runt-klimat, vänliga invånare och sina långa stränder. Här finns allt som en storstad ska erbjuda, exempelvis museum, shopping, restauranger och sportevenemang. Trots stadens storlek så rankas staden som Topp 10 i USA när det kommer till säkerhet, och prismässigt upplever många att det är lite billigare att leva här än i andra städer i Kalifornien. Dessutom rankades San Diego 2018, av ”U.S. News and World Report”, som #1 USA’s roligaste stad att bo i!

Fritid

På SDSU är det lätt att ha en aktiv fritid på, och utanför, det livfulla campuset. Stranden ligger endast en kvart ifrån SDSU och du som är terminsstudent har även möjlighet att följa med på ordnade utflykter till berömda platser och städer.  Universitetet har över 300 studentorganisationer där du kan träffa nya vänner med samma intressen som du, inom alltifrån konst och sport till akademiska ämnen.

Kurser

I samarbete med American Language Institute (ALI) erbjuder SDSU möjligheten att studera en eller två terminer på universitetet. Vissa utbildningar har dock krav på att du har studerat på universitetsnivå tidigare. Läs mer här nedan!

Study Abroad – General Courses

Längd: 1-2 terminer

På Semester at SDSU General Courses väljer du blandade kurser utifrån dina egna intressen. Här finns ett brett utbud av kurser utan förkunskapskrav, inom alltifrån media, lingvistik och estetiska ämnen till biologi. Observera dock att kurser inom SDSU:s College of Business inte ingår i programmet – se Business Courses nedan.

Study Abroad – Business Courses

Längd: 1-2 terminer

För dig som är business-intresserad finns programmet Semester at SDSU Business Courses. Observera att du för att söka detta alternativ måste du studera, eller tidigare studerat, kurser i ekonomi/företagsekonomi på universitet eller högskola i Sverige. Här kan du studera inom exempelvis företagsekonomi, finansiering och marknadsföring, men även kombinera med kurser utanför business. Möjlighet att tillgodoräkna kurserna i Sverige kan finnas, din heminstitution hjälper dig att avgöra detta!

Certificates

Längd: 1-2 terminer

Istället för att läsa blandade kurser kan du välja att ta ett certifikat inom ett mer specifikt ämnesområde. Efter studierna får du ett officiellt intyg från skolan med certifikatets namn och avklarade kurser. Det finns flera olika certifikat att välja mellan:

Business Certificate: 1 eller 2 terminer. Läs kurser inom exempelvis Accounting, Finance, Management, Marketing och Economics. Här kan du välja mellan att läsa fyra kurser per termin, alternativt tre kurser plus ett konsultprojekt på ett lokalt företag. Observera att du här måste ha läst minst två business-relaterade kurser för att vara behörig. Läs mer här!

Hospitality, Tourism & Recreation Management: 1 eller 2 terminer. Passar dig som vill ha en karriär inom besöksindustrin. Teori varvas med mer praktiska moment och kurserna innehåller ofta gästföreläsare från branschen och besök på lokala företag. För dig som läser detta certifikat kan det även finnas möjlighet att ha en kortare praktikperiod under studietiden. Läs mer här.

Sustainable Tourism Management: 1 eller 2 terminer. För dig som är intresserad av att arbeta inom ett utmanande och växande arbetsfält – hållbarhet inom turismindustrin. För dig som läser detta certifikat kan det finnas möjlighet att ha en kortare praktikperiod. Läs mer här!

Entertainment Management: 1 termin. Drömmer du om en kreativ karriär inom nöjes- och eventbranschen? Studera och få erfarenhet inom exempelvis stage production, marknadsföring samt tv- och filmbranschen. Läs mer här!

Environmental Studies: 1 termin. Ett spännande multidisciplinärt program för dig som vill veta mer om dagens miljöfrågor och hur människan påverkar sin omgivning. Observera att detta certifikat är ett ”professional program”, det vill säga för dig som redan har en kandidatexamen i valfritt fält. Läs mer här!

Efter två avklarade två terminer på SDSU kan det finnas möjlighet att söka Optional Practical Training (OPT). Detta innebär en chans att stanna i USA i upp till ett år efter sina studier och ha en betald eller obetald praktikplats på ett amerikanskt företag. Detta är inte något som kan sökas på förhand, istället hjäper skolan dig med detta om det blir aktuellt.

Boende utanför campus

Du kan också hitta bostad på egen hand! Skolan har satt ihop en guide med tips för hur du hittar eget boende, du hittar den här.

 

Priser & datum 23/24

Pris/termin
Undergraduate, 15 units: ca. USD 8 810
Postgraduate, 15 units: ca. USD 9 530
Skolans ansökningsavgift: $70 USD
Hälsoförsäkring: $1 282 USD per år.

Viktiga datum

Terminer & deadlines
Hösttermin: Aug – Dec
Ansökningsdeadline HT: Mars
Vårtermin: Jan – Maj
Ansökningsdeadline VT: Oktober

Ansökan

EduPlanet hjälper dig att söka till San Diego State University helt kostnadsfritt!

Antagningskrav

För att studera på San Diego State University krävs ett examensbevis/slutbetyg från gymnasiet. Du behöver ha minst ett C/VG i Engelska 6/B eller 7/C, alternativt ett TOEFL-resultat på minst 80 eller ett IELTS-resultat på minst 6.5. Om det var längre än fem år sedan du tog studenten krävs alltid ett TOEFL- eller IELTS- test. För vissa utbildningar finns även kravet att du tidigare ska ha studerat på högre nivå – läs om vilka det gäller under fliken ”Utbildningar”. Om du inte uppfyller engelskakraven kan du boka en förberedande språkkurs, kanske på en av våra språkskolor i San Diego eller Los Angeles.

Ansökningsprocess

Beställ information och ansökningshandlingar genom att fylla i vårt kontaktformulär som ett första steg, eller genom att kontakta study-us@eduplanet.se med frågor och funderingar.

När du sedan har bestämt dig för att ansöka behöver du samla ihop de dokument som finns uppräknade nedan. När din ansökan är komplett skickar vi in den till San Diego State University. Genom att ansöka till ett college eller universitet med vår hjälp godkänner du våra bokningsvillkor.

Ansökningsdokument

Detta kommer du att behöva för att ansöka till San Diego State University:

  • Ifylld ansökningsblankett, som du får av oss
  • SDSU:s ansökningsavgift på $175 USD
  • Vidimerad kopia av dina slutbetyg från gymnasiet, översatt till engelska
  • Kopia på ditt pass
  • Intyg om studiefinansiering, exempelvis från CSN
  • Ev.betygsutdrag från studier på högre utbildning, om det krävs för programmet som du söker
  • Ev.bevis på tillräcklig engelskanivå utöver betyg

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982