College

San José, USA

Studera utomlands på San José State University

Stort utbud av ämnen Högt rankat universitet i Silicon Valley Studentboende på campus Goda aktivitets- och sportmöjligheter

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Visumkrav
 • Data labb

San José State University, med sina 32 000 studenter varav fler än 3 300 internationella, är en betydelsefull del av den inflytelserika och innovativa regionen Silicon Valley i Kalifornien.

I linje med den framåtanda som regionen kännetecknas av, är skolans motto att förbereda sina studenter för en karriär inom branscher som är så pass aktuella att de ännu inte existerar. Här kan du läsa hela vägen från enstaka termin till hel Master-examen utan att behöva byta universitet.

Den intellektuella nyfikenheten och övertygelsen att utbildning skapar möjligheter är en gemensam nämnare hos den diversifierade grupp människor som utbildas på något av skolans 134 kurser för Study Abroad, Bachelor- och Masterprogram.

San José

San José State University ligger beläget mitt i San Josés stadskärna. Staden ligger i det sceniska området runt San Franciscobukten, mellan San Francisco och den vackra Montereykusten. Regionen erbjuder oändliga möjligheter till aktiviteter och utflykter för nöje och rekreation.

Fritid

Studenter på San José State University har möjlighet att söka sig till ett av skolans sportlag ”Spartans”, som tävlar inom bland annat basket, amerikansk fotboll, gymnastik, softboll, simning och fotboll. Om du vill träffa nya vänner eller hålla dig aktiv på annat sätt finns det över 400 studentorganisationer att engagera sig i.

Kurser

San José State University erbjuder utbildningar inom 110 olika ämnesområden och har utbildat över 80% av de ingenjörer, samt en större andel av de forskare och yrkesverksamma som idag arbetar i Silicon Valley. De mest populära ämnesområdena att läsa på skolan är:

 • Business
 • Management
 • Marketing
 • Health Professions
 • Visual & Performing Arts
 • Engineering
 • Psychology
 • Sociology
 • Environmental Studies
 • Global studies
 • Biology, Chemistry
 • Computer Science & IT
 • Human Resources

Bachelor Degree

Längd: c:a 4 år

En Bachelor Degree läser du i USA på fyra år och du måste ha studerat 120 units för att kunna ta ut din examen. Varje termin läser du minst 12 units, men för att hinna läsa 120 units på fyra år kan du behöva läsa något mer, upp till 15 units per termin. Alternativt kan du utnyttja de kortare sommar- eller vintersessionerna för att samla ihop dina units på fyra år. En Bachelor Degree motsvarar en svensk kandidatexamen. Det finns en mängd spännande ämnen att välja mellan på San José State University.

Sök bland universitetets hela utbud av kurser och program i deras programkatalog här.

Boende

På campus finns ett stort utbud av boendealternativ. Som internationell programstudent ombeds du bo på campus under ditt första studieår och har företräde till skolans boenden. Som Study Abroad-student väljer du själv om du vill bo på campus eller utanför. Meal Plan ingår eller går att välja till på alla boenden och innefattar lagad mat fem till sju dagar i veckan. Ju tidigare du ansöker om boende desto större chans har du att bli matchad att bo i ett boende som passar och med personer med liknande intressen och vanor som dig.

Lägenhet

Campus Village Apartments, Building A & B

Dessa lägenheter finns i flera olika planlösningar och erbjuder enkel-, dubbel- eller trippelrum. Välj mellan egen studiolägenhet med privat badrum eller lägenhet med två, tre, fyra eller fem rum och delat kök och badrum. Du väljer själv om du önskar lägga till Meal Plan för en extra kostnad.

Delad Suite

Campus Village Suites

Detta studentboende passar dig som vill bo med andra men söker ett lugnare boende. Tilldelas ofta studenter med intensiva scheman med höga krav på studiero. Det vanligast upplägget är att du bor i en lägenhet med fyra rum som vardera rymmer två eller tre bäddar. De fyra rummen delar på två badrum, ett kök och ett gemensamt vardagsrum. Meal Plan är obligatoriskt och ingår fem eller sju dagar i veckan.

Studentkorridor

The Bricks & Joe West

Dessa två studentkorridorer är perfekt för den som vill testa på traditionellt collegeboende och lära känna andra studenter. Joe West har plats för 650 studenter och erbjuder singel-, dubbel- och trippelrum. The Bricks rymmer 250 studenter och erbjuder dubbel- och trippelrum. Meal Plan är obligatorsikt och ingår i bägge korridorer fem eller sju dagar i veckan.

Internationellt residens

International House

International House är ett internationellt residens med plats för 70 amerikanska och internationella studenter från San José State University. Residenset ligger fem minuters promenadavstånd från campus och ger dig ett rymligt och bekvämt hem med chans att lära känna en spännande mix av människor med olika nationaliteter och från vitt skilda kulturer. Rum ges till studenter baserat på visat engagemang för att integrera och lära känna övriga studenter och viljan att delta i gemensamma aktiviteter som boendet arrangerar. Det är således ett selektivt och mycket populärt boende, så skicka in din genomarbetade ansökan tidigt. Boendeformen är delat rum, badrum, kök och inklusive Meal Plan enligt följande; Frukost, Lunch och Middag (måndag-torsdag), Brunch och Middag (fredag), Brunch (lördag-söndag).

Downtown San José

San José State University omges bokstavligen av den växande staden San José. En stad som har lite av det mesta på grund av dess diversifierade invånare. För dig som vill hitta boende på egen hand tipar vi gärna om websidor där du kan leta.

Läs mer på skolans hemsida om boendealternativen.

Priser & datum 2022

Kurspriser per termin
Bachelor Degree, baserat på 12 units: 8 678 USD
Master Degree, baserat på 9 units:  8 453 USD
Ansökningsavgift
70 USD / 150 USD
Obligatorisk försäkring
550 USD
Terminsdatum
Vårtermin: Jan – maj
Hösttermin: Aug –  dec
Ansökningsperioder för programstudenter
Ansökan till vårterminen: Ansök mellan 1 aug – 30 sept
Ansökan till höstterminen: Ansök mellan 1 okt – 1 april

Ansökan

EduPlanet hjälper dig att söka till San José State University utan kostnad! För att ansöka till skolan behöver du ett examensbevis från gymnasiet med VG i snitt (den officiella gränsen är ett GPA på 3.0). Du behöver visa upp tillräcklig nivå i engelska via examensbevis eller officiellt språktest.

För att påbörja en ansökan fyller du i vårt ansökningsformulär, så kontaktar vi dig. Ansökan är inte bindande.

Kraven och ansökningsdokumenten kan skilja sig något beroende på vilket program du ansöker till.

I första hand behöver du skicka in följande för att ansöka:

 • Examensbevis/betyg från gymnasiet översatt till engelska.
 • Bevis på din engelsknivå (om du gjort något officiellt språktest).
 • Kopia på ditt pass.
 • Intyg om studiefinansiering (detta skickar du efter från CSN, blankett får du via mail av EduPlanet).
 • Bankbrev (om du har för avsikt att finansiera dina studier själv)
 • Du behöver betala SJSU’s ansökningsavgift på $70 (program) $150 (study abroad).

Ansökan kommer ske online, och det tar ca en vecka att få bekräftelse på att du påbörjat din ansökan. Då får du en checklista med alla dokument som behövs för att ansöka.
Hör av dig till oss så hjälper vi dig med ansökningsprocessen.

För att studera i USA behöver du ett visum, här kan du läsa vårt blogginlägg om hur man söker studentvisum till USA.Vi guidar dig genom visumansökan och svarar på dina frågor.

Studentkommentarer

Stina 21 år, Bachelor’s Degree in Biology

Allting är än så länge bra, precis som jag hade förväntat mig! Eftersom jag har familj här (bor hos min morbror) och hade varit i staterna innan jag flyttade hit i januari så var flytten inte så märkvärdig. Jag känner igen allt och vet hur människor här fungerar, det är främst skolan som är en ”kulturchock” för mig. Det är något mer stress här än vad det är i Sverige och det amerikanska utbildningssystem skiljer sig väldigt mycket från det svenska. Men jag lär och anpassar mig ständigt till allt det nya vilket är bra. Än så länge har jag klarat mig väl och får de betygen jag vill ha.

Slutligen så vill jag tacka EduPlanet för all hjälp jag har fått. Ni var sååå hjälpsamma under ansökningsprocessen och utan er skulle det ha varit svårt. Allt från ambassaden och C5 kuvert till vaccinationsintyg. Tack så mycket för allting!

Josefin 21 år, Study Abroad Year in Sociology

Skolan är jättehärlig i verkligheten. Campusområdet är mysigt och det är fullt av alla möjliga olika folk. Jag läser 4 kurser som jag är jättenöjd med; Global Society + Political Sociology + Environmental Sociology + Poverty, Wealth and Privileges. Lärarna är så bra, de är så engagerade och passionerade att man bara måste ryckas med 🙂

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982