Sprakresor

Antibes, Côte d'Azur, Frankrike

Språkresa för ungdomar till Antibes på Centre International D’Antibes

Sydfrankrikes största kurs för ungdomar Erfaren och etablerad skola Boende på campus eller värdfamilj

Skolinfo:

 • Ej Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Fikaautomat
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi

Centre International D’Antibes (CIA) har lång och bred erfarenhet av att arrangera ungdomskurser och språkresor för vuxna deltagare. Kurserna är kända för att hålla god kvalité och är även innehållsrika när det gäller framförallt aktiviteter efter lektionstiden.

Ta chansen att lära dig franska i sommar! Antibes och CIA är en perfekt kombination för ungdomar som vill spendera några veckor i sol och värme, i en lagom stor stad som känns säker och väldigt fransk. Utöver kurser just här så erbjuder även CIA en uppskattad ungdomskurs i filmstaden Cannes i samma regi.

Antibes som studiemiljö passar speciellt bra för de ungdomar (och föräldrar) som söker en ”lagom” stor och trygg kuststad längs Côte D’Azur. Stadens läge, nära Nice internationella flygplats, gör det också lätt att ta sig hit.

Skolan håller hög klass och gör heller ingen besviken när det gäller fritidsaktiviteter.

Antibes

Antibes är en charmig kuststad belägen någon mil söder om Nice längs medelhavskusten. Staden har vuxit ihop med badorten Juan-Les-Pins och idag bor det ca 100 000 människor här. I storlek är Antibes något större än Cannes men betydligt mindre än Nice. Flanörvänliga gator och gränder, trevliga caféer och restauranger, klädes- och konstboutiquer, inbjudande stränder mitt i staden mm, det här är något av det som lockar hit våra ungdomar på språkresor.

För många är Antibes kanske den optimala orten för språkresor då storleken känns svenskt lagom och behaglig, och dess karaktär sådär typiskt fransk. Stadskärnan är ålderdomlig med ett labyrintiskt nät av gator, gränder och torg. Här finns bland annat en borg som uppfördes på 1500-talet, i vilken man numera kan besöka ett berömt Picassomuseum. Picasso verkade flera år i Antibes och dess grannorter. Än idag finns välbevarade ruiner av borgen kvar längs havet och hamnen vilka är populära att promenera på. Ett annat bemärkt byggnadsverk är fortet Le Fort Carré, byggt 1550, på en kulle med fin utsikt över Antibes hamn.

I Antibes blandas det gamla med det moderna och utöver alla de historiska guldklimparna, finns här fullt av populära restauranger och barer samt en av Europas största båthamnar med en egen sektion för lyxyachter.

Som svensk är denna stad extra spännande med tanke på att nationalskalden Evert Taube hade sin skrivarlya här på det lilla strandhotellet Petite Réserve, under tjugo års tid, från 1951-1971. Med stor sannolikhet har många av skaldens mest kända verk skrivits just här. Åker du hit på språkresa får du med andra ord inte enbart uppleva den franska kulturen och historien, utan får även en glimt av vad Sveriges främsta skald och trubadur fick inspiration av.

Fritid

Antibes och dess omgivning erbjuder många härliga upplevelser oavsett ålder! För de ungdomar som tycker om att bada på fina och ej för trånga stränder och att utöva sommar-, vatten- eller strandsporter, är Antibes en perfekt plats. Stränderna, hamnen och stadskärnan ligger alla lättillgängliga. Läs mer om skolans aktiviteter på fliken Kurser och Program.

Kurser

CIA:s språkkurser är skräddarsydda för ungdomar som vill lära sig mer franska, samtidigt som de ges en aktiv och stimulerande fritid vid sidan av. Allt detta i en trygg och välorganiserad miljö. Språkkurserna inkluderar också utflykter och många andra roliga aktiviteter.

Ungdomskurs i franska

Lektioner per vecka: 20, 25

På ungdomskursen läser du 20 lektioner franska per vecka, för ”Standard”-kursen i små grupper om max 15 ungdomar och för ”Premium” med max 10 ungdomar. Läser du 20 lektioner per vecka startar du dagen klockan 8.45 och lektionerna pågår fram till 12.05 med en rast på 20 minuter. I kursen ingår bland annat 1 timmes workshop varje dag med muntlig kommunikation. Innehållet på språkkursen baseras efter nivån på studenterna i gruppen. Du kommer gå igenom grundläggande grammatik samt utveckla dina muntliga och skriftliga färdigheter genom motiverande övningar.

Vill du läsa mer intensivt rekommenderar vi att du bokar språkkursen som innehåller 25 lektioner per vecka, samtliga lektioner äger då rum under morgon/förmiddag så det fortfarande finns tid att delta i skolans aktivitetsprogram. Detta tillval går endast att välja om du väljer ”Standard”-kursen.

CIA tillämpar dynamiska undervisningsmetoder som bygger på en aktiv inlärningsprocess vilket stimulerar och väcker ditt intresse för språket. Dessutom får du chans att fördjupa dina kunskaper inom fransk kultur vilket är en stor del för att förstå ett nytt språk till fullo!

Aktiviteter

Skolan ordnar också många utflykter i omgivningen, som är rik på mysiga mindre orter och spännande platser. Varje vecka finns det ett gediget aktivitetsprogram som alla kan delta i. Alla aktiviteter är noga övervakade av skolans team. Här kommer exempel på innehåll i både ”Standard” och ”Premium”.

 • Besök i Cannes, Nice, Lerin Islands, Monaco
 • På kvällar Barbecue eller temamiddagar, dans/disco, show och cabaret
 • Spelkvällar
 • Sporter som t.ex segling
 • Kostnadsfri shuttle till stranden och in till stan (för skolans elever som bor på campus)
 • Minigolf
 • Laser game
 • Bowling
 • Besök på vattenland
 • Guidad kvällstur i Cannes eller Nice

Premium

Det som skiljer ”Premium” från ”Standard” är bland annat att det är max 10 ungdomar i varje undervisningsgrupp, att du alltid bor på residens Arabel eller Aragon i luftkonditionerade dubbelrum med eget badrum och att undervisningen inte sker på Campus utan i den gamla charmiga skolbyggnaden. Önskar du hellre bo i värdfamilj går det att ordna, familjerna bor ca 20 minuter från skolan till fots eller med buss. Många familjer kan erbjuda eget badrum om du önskar detta.

En annan fördel är att några fler och exklusivare aktiviteter ingår såsom paddle boarding, specialtur till Monaco, bubble football, fransk matlagning, adrenaline sport (extreme jet och banana boating). Utflykter och många andra aktiviteter, på annan plats än i boendet, är dock ofta gemensamma med ungdomar från både ”Standard” och ”Premium”.

Specialprogram

I Antibes kan du välja att kombinera fransklektionerna på förmiddagen och sportaktiviteter på eftermiddagen med CIA’s specialiserade sportprogram. Dessa tillval går att lägga till mot extra kostnad när du bokar boende på campus (ej värdfamilj):

 • Dance & Fitness: 2 timmars danslektioner + muskelövningar (jazz, hip-hop, modern dans) från måndag till torsdag inklusive arbete med en koreograf som kommer att utföras på torsdagskvällen på campus. Fredag ​​är för yogakurser. Minst 1 års erfarenhet av danslektioner rekommenderas! Program tillgängligt i juli.
 • Segling: 3 timmars seglingskurs från måndag till fredag ​​med Club Nautique d’Antibes under ledning av kvalificerade instruktörer. Programmet är öppet för alla nivåer inklusive nybörjare. Seglingskursen finns tillgänglig i juli + augusti.

Boende

Skolan i Antibes erbjuder alltid två boendealternativ. Under högsäsong (för datum, se Priser & Datum) kan du på ungdomskursen ”Standard” välja att bo på campus med andra kursdeltagare eller i en fransk värdfamilj. Vad du som deltagare ska välja för boende beror mycket på tycke och smak. Är det viktigt att ha nära till skolan och gemenskapen med andra kursdeltagare är det bäst att bo på campus då huvuddelen av undervisningen sker just där. På campus finns dessutom flera aktiviteter att sysselsätta sig med och du har alltid gott om kompisar som bor på samma ställe. Bor du i värdfamilj får du istället en extra utmaning att fortsätta tala franska efter din lektionstid.

Campus

För ungdomskursen ”Standard” använder skolan CIA olika campus under sommaren. Vilket campus du placeras på beror till stor del på under vilken period du studerar.

Campus Horticole ligger beläget i ett trevligt bostadsområde i Antibes, omgärdat av grönskande trädgårdar. Härifrån har du cirka 20 minuters promenad till stränderna och 30 minuters promenad till centrala Antibes. På Horticole bedrivs även undervisningen under förmiddagarna och det finns också en liten swimmingpool, kafeteria, en amfiteater och sportmöjligheter på samma område. En gratis shuttlebuss trafikerar Horticole och centrala Antibes vid några tillfällen varje dag. Du bor i rum med fyra bäddar och i vissa enstaka fall i dubbelrum.

Leonardo da Vinci Campus är beläget på 214 Rue Jean Joannon. Detta campus öppnade 2007 och är utrustat med bland annat en swimmingpool, kafeteria, TV-rum och sportplaner. Campuset består av flertalet 3-bäddsrum med dusch, toaletter finns på varje våningsplan. Alla måltider intas på campuset och här bedrivs även själva undervisningen. Från detta campus har du cirka 20 minuters bussresa till stränderna och downtown Antibes. En gratis shuttlebuss trafikerar Leonardo da Vinci campus och centrala Antibes vid några tillfällen varje dag.

Premiumresidens

Väljer ”Premium”-kursen placeras du på residens Castel Arabel eller Aragon, båda belägna några minuters gångpromenad från centrala Antibes och stränderna. Du bor trevliga dubbelrum utrustade med privat badrum och vissa med liten kokvrå, rummen har luftkonditionering.

Värdfamilj

Detta är det bästa sättet att komma den franska kulturen nära! Alla familjer är noga utvalda av skolan och besöks regelbundet. Familjerna bor i Antibes eller i Juan les Pins med gångavstånd eller kortare busstur till skolan. Du äter frukost och middag ihop med din familj, lunchen serveras på campus under vardagar och på helger äter du lunch med familjen. Du bor oftast i tvåbäddsrum (tjejer med tjejer och killar med killar) men vissa familjer erbjuder även trippelrum och kan också välkomna fler än bara två studenter per gång. Enkelrum på förfrågan och mot extra kostnad.

Tider & regler

På skolan i Antibes tillämpas vissa tidsbestämmelser för när du som deltagare får vistas ute på egen hand, under kvällar. Kontakta oss gärna för att höra vad som gäller.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
Ungdomskurs i franska inkl boende – Standard
1 vecka: 11 940
2 veckor: 22 380
3 veckor: 33 670
Ungdomskurs i franska inkl boende – Premium
1 vecka: 17 510
2 veckor: 33 620
Extra vecka: 17 030
Kostnadstillägg vid endast 1 veckas bokning
Engångsavgift: 590
Frivilliga tillägg
Intensivkurs (endast för Standard)
+5 lektioner per vecka: 1 400 per vecka
Glutenfri kost
Tillägg per vecka: 1 400 per vecka
Vad ingår i priset?
Språkkurs med 20 lektioner per vecka, aktiviteter, boende på campus/värdfamilj, helpension, kursmateriel, diplom samt delad transfer t/r från Nice internationella flygplats. Flygbiljett ingår ej i våra priser.

Kursstarter & datum 2024

Ungdomskurs i Antibes
Ankomst: ankomst söndag med kursstart + språktest på måndag. Hemresa lördagar.
Ungdomskurs Standard: 23/6-24/8
Ungdomskurs Premium: 24/3-22/6, 23/6-24/7, 25/8-26/10
Dans & fitness: 30/6-27/7
Segling: 30/6-24/8

Lovdagar 2024

Lovdagar då skolan är stängd
Enskilda lovdagar: 1/4, 1/5, 9/5, 20/5, 15/8, 1/11, 11/11

Deltagarkommentarer

Amalia 17 år, 3 veckor

Nu har jag kommit hem från Antibes.. det var det bästa jag har gjort i mitt liv! I början klagade jag lite, men efter en vecka kom jag in i det hela och nu när jag är hemma vill jag tillbaks så MYCKET!!! Jag försöker övertala mina föräldrar om att åka tillbaka i slutet av sommaren för två veckor, men eftersom jag har besök här i Sverige tycker de att jag borde stanna…

Max 16 år, 2 veckor

I Antibes känner man sig snabbt som en del av staden. Bodde antagligen i bästa lägenheten i stan och snällaste hyresvärden!

Karin 17 år, 2 veckor

Det är en otroligt vacker region och från Antibes så är det väldigt lätt och åka till närliggande städer som Cannes och Nice där det finns mycket att se, förutom att Antibes själv är väldigt trevligt och vackert. Fritidsaktiviteterna som skolan erbjöd var bra. Men det var också bra att man hade möjligheten att inte delta, speciellt om man är lite äldre och har möjligheten att göra andra saker på egen hand. Och det fanns bra med saker att göra i området eftersom man inte bara var begränsad till Antibes utan lätt kunde åka till närliggande platser. Tips till andra deltagare, var öppen och prata med folk, och gärna med de som kommer från andra länder än ditt eget för det är verkligen speciellt att lära känna någon som bor i ett annorlunda samhälle och lever i en annan kultur än vad du gör. Och sen bara njut av tiden då du är där och var inte rädd för att prata franska!

Cindy 17 år, 2 veckor

Träffade många människor och nya vänner från alla möjliga delar av världen samtidigt som jag fick utveckla min franska och uppleva lite fransk kultur med vänner. Även om det finns några få nackdelar övervinner allt det positiva dem, önskar att jag hade åkt längre än bara två veckor!

Elsa 15 år, 2 veckor

Var inte rädd! Prata så mycket du bara kan och lite till! Skapa kontakter med andra elever, du kommer inte bara lära dig ett nytt språk, du kommer lära dig en hel ny sida av dig själv. Ledarna och min lärare sista veckan var hur bra som helst.

Amanda 17 år, 3 veckor

Det var en väldigt bra upplevelse från start till slut! Jag hade extremt roligt och tycker att hela stämningen var fantastiskt, allt ifrån elever och personal till de fantastiska lärarna. För min del stötte jag på ett problem med min första värdfamilj men så fort jag berättade för personalen fick jag hjälp, det var en självklarhet för dem att ge mig den bästa upplevelsen och allt löste sig på någon timme med ny värdfamilj som var helt underbar. Resan slutade med minnen och vänner för livet och en mycket bättre franska!

Resa hit

Transfer till och från Nice internationella flygplats eller Antibes tågstation ingår i ungdomskursen om du ankommer söndag innan kursstart och åker hem lördag efter kursslut. Vid avvikande ankomst- eller avresetider tillkommer extra kostnad för transfer.

Det är en gemensam transfer (shuttle) som erbjuds, en representant från skolan (oftast med gul CIA-tröja) möter dig i ankomsthallen. Sedan kan du behöva vara beredd på att vänta in fler deltagare på flygplatsen innan bussresan vidare till Antibes. Det arrangeras oftast 2 transfers under förmiddagar och 3 stycken under eftermiddagarna. Som mest brukar man få vänta i runt 2 timmar.

Innan avresa kommer du få ett nödnummer som är bra att ta med, detta nummer skall ringas under helger och om du t.ex. blir försenad eller råkar ut för något annat problem under din avresa till kursorten.

Har du bokat tjänsten UM via flygbolaget behöver du meddela oss detta i god tid, detta eftersom flygbolaget då oftast behöver veta namn på personen som assisterar dig vid ankomst och hemresa.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982