Sprakresor

Ravenna, Emilia-Romagna, Italien

Språkresor till Ravenna på Scuola Palazzo Malvisi

Högre medelålder på deltagare Utmärkta värdfamiljer Små studiegrupper

Skolinfo:

  • Ej Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Air Condition
  • Internet Wifi

Scuola Palazzo Malvisi grundades år 1981 och har sedan dess skaffat sig ett mycket gott anseende världen över. Välkommen till lugnet, charmen och närheten till allt det bästa Italien har att erbjuda!

Skolan i Ravenna ligger belägen i en renoverad 1800-talsbyggnad och omfattar 13 luftiga klassrum med air condition. Studenterna har tillgång till ett litet bibliotek, datorer, ett läsrum och en utegård. Skolan är en mindre privat språkskola, vilket bidrar till en mycket vänlig och familjär atmosfär.

Lärarna är mycket uppskattade av studenterna eftersom de alltid sätter eleven i centrum. Undervisningsmetoden de använder sig av går ut på att fokusera på 4 huvudsakliga områden: hör- och läsförståelse, samt tal och skrift.

Denna skola passar dig som vill till en ort med få svenskar i en väldigt naturskön del av Italien. Skolan är liten och vissa delar av året kan det vara så få som 4-6 studenter per grupp. Söker du bra och välkomnande värdfamiljer är skolan mycket duktiga på att hitta bra och passande familjer för just dig och dina önskningar. Medelåldern här är också något högre, runt 25-30 år. Vissa perioder av året är det betydligt äldre deltagare än så.

Scoula Palazzo Malvisi erbjuder även undervisning i den lilla orten Bagno di Romagna som du också kan boka via EduPlanet.

Kurser

Språkkurs i italienska

Lektioner per vecka: 20

Denna språkkurs ges i små klasser och består av 20 lektioner italienska per vecka (4 lektioner dagligen). Språkkursen fokuserar på fyra huvudsakliga områden: hör- och läsförståelse, tal och skrift. Kursen ges för såväl nybörjaren i italienska som till den som redan läst en del tidigare. Ett språktest gör du hemma (online) innan ankomst som visar vilken grupp du ska läsa i. Lektionerna äger oftast rum mellan klockan 09.00-12.30 måndag-fredag.

Önskar du läsa en termin, 10 veckor eller mer, har skolan ett specialpris på kursavgiften.

Under perioden januari-april och oktober-december kan deltagarantalet på kursen vara väldigt lågt, därför kan antalet lektioner per veckas reduceras. Kontakta oss om du vill veta mera kring detta.

Kombinationskurs

Lektioner per vecka: 20+2

Rekommenderas! Studenter kan välja att efter ovan gruppkurs i italienska lägga till privatlektioner under eftermiddagarna. Du kan själv välja antalet privatlektioner att kombinera med. Vi brukar rekommendera att man köper paket om 2 eller 4 privatlektioner per vecka vilket de flesta tyckt varit lagom. Privatlektionerna utformas efter studentens behov. Detta är ett mycket uppskattat upplägg som passar om du vill ha lite mera udd på din språkkurs med mer individuellt fokus.

55+ kurs

Lektioner per vecka: 20

Vid två-tre tillfällen per år anordnar skolan en specialanpassad språkkurs för deltagare 55+. Kursen är en vecka lång och består av en gruppkurs i italienska på förmiddagen i grupper om max 8 deltagare. På språkkursen läser du med deltagare på samma språkliga nivå men åldern på deltagarna kan vara blandad. Utöver språkkursen ingår även kulturella aktiviteter under eftermiddagar/vissa kvällar som endast är till för deltagare på 50+ kursen. Aktiviteter som ingår (vissa avvikelser i programmet kan ske):

  • Seminarium ”Mosaic Art” och en guidad tur av UNESCOs världsarv i Ravenna.
  • Vinprovning och kortare föreläsning. Självklart med snacks och lokala specialitéer.
  • Besök till fiskebyn i Cesanatico med paus för ’apericena’ (lättare middag) vid hamnkanalen, som en gång i tiden ritats av Leonardo Da Vinci.
  • Avskedslunch på stranden

I paketet ingår alltid boende utvalda i värdfamiljer (6 nätter) med frukostpension. Önskar du annan boendelösning kan du kontakta EduPlanet.

Boende

Värdfamilj

Rekommenderas! Att bo i familj är alltid mycket roligt och givande för dig som student. Se till att anmäla dig till en kurs i god tid så att vi kan boka en av deras riktigt bra värdfamiljer. Välj om du vill boka till frukost eller halvpension, dock rekommenderar vi starkt att boka till just halvpensionen. I Ravenna ingår middagar 4 gånger per vecka vilket även ger dig möjligheten att gå ut och äta på helgerna. Vissa familjer erbjuder eget badrum åt dig som student, detta brukar vara något dyrare men kan vara ett alternativ om du vill bo mer självständigt. Värdfamilj är ett mycket bra boendeval då du naturligt får en bra kontakt med familjen, pratar mycket italienska och får en inblick i en italiensk familjs liv.

Delad lägenhet

Om du vill bo mera självständigt kan skolan även erbjuda boende i delad lägenhet. Det finns både enkel- och dubbelrum att välja mellan, bokar du dubbelrum krävs dock att du bokar tillsammans med någon. Badrum och kök delas med andra italienska- eller internationella studenter. I vissa fall bor även hyresvärden i lägenheten.

Studio

Om du önskar bo ännu mera privat kan skolan på förfrågan ordna med boende i privat studio (liten lägenhet), ofta inom gångavstånd från skolan och designade att rymma 1-2 personer som max. Lägenheterna är alla fullt utrustade och vissa lägenheter har Wifi inkluderat. Ett par veckor avresa får du kontaktuppgifter till hyresvärden som du kommer överens om en tid för att hämta din nyckel. Antalet privata lägenheter är mycket begränsat så kontakta EduPlanet i god tid.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 3 890
2 veckor: 5 880
3 veckor: 8 030
4 veckor: 10 110
Extra vecka upp till 10 veckor: 2 290
Språkkurs + privatlektioner
20+2 lektioner, 1 vecka: 4 140
20+4 lektioner, 1 vecka: 5 830
Språk + Matlagning
Språkkurs+4 lektioner: 5 290
55+ kurs inklusive boende
1 vecka: 9 240
Observera!
Detta är en mindre språkskola med stundtals väldigt få elever per nivå. Antalet grupplektioner på språkkursen kan därför komma att reduceras om antalet kursdeltagare är för få.

Boende

Boendepriser
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum
1 vecka: 3 630
2 veckor: 6 750
3 veckor: 9 870
4 veckor: 12 990
Extra vecka: 2 890
Dubbelrum
1 vecka: 3 150
2 veckor: 5 680
3 veckor: 8 200
4 veckor:  10 730
Extra vecka:  2 500
Värdfamilj, eget badrum
Enkelrum: 4 460
Delad lägenhet, enkelrum
1 vecka: 3 060
2 veckor:  5 370
3 veckor: 7 680
4 veckor: 9 990
Extra vecka: 2 290
Delad lägenhet, dubbelrum
1 vecka: 2 340
2 veckor: 4 060
3 veckor: 5 780
4 veckor: 7 490
Extra vecka: 1 700
Studio
1 person:  4 040
2 personer:  3 040
Måltider i värdfamilj
Frukost ingår alla dagar i veckan. Middag 4 dagar per vecka. Extra middagar mot kostnad.

Kursstarter 2024

Kursstarter
Nybörjare: 25/3, 8/4, 22/4, 6/5, 20/5, 3/6, 17/6, 1/7, 15/7, 29/7, 12/8, 26/8, 9/9, 23/9, 7/10, 21/10
Förkunskaper: varje måndag
55+kurs: 14-20/4, 9-15/6, 15-21/9

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/4, 25/4, 1/5, 2/6, 23/7, 15/8, 1/11 (under 2024 kommer samtliga lovdagar kompenseras genom extra undervisning samma vecka)

 

Deltagarkommentarer

Kerstin 66 år, 2 veckor

Härlig språkkurs med roliga skratt, nya kunskaper och många nya kontakter. Det var både nyttigt och roligt. Bra också med en liten grupp. Första veckan var vi 4 och andra veckan 5. Toppen att bo i familj. Helt enkelt – en fantastisk form av semesterresa.

Ravenna var för mig en lagom stor stad med mycket att se och nära till allt. Lätt att att ta sig fram på cykel. Nära till havet. Tidpunkten var kanske inte perfekt men det var mitt eget val. Idealiskt vore nog månadsskiftet sept-okt.

Lena 63 år, 2 veckor

Trevlig stad med bilfri innerstad. Fantastisk bebyggelse och oerhört intressanta och vackra mosaiker som ju staden är berömd för.

Anna 28 år, 1 vecka

Höjdpunkten var att laga italiensk mat hemma hos Signora Valentina och besöka alla de underbara restauranger som Ravenna har att erbjuda. Det vattnas i munnen bara jag tänker på maten jag åt i Ravenna! Jag hade otroligt roligt under lektionerna samtidigt som jag lärde mig mycket. Palazzi Malvisi är en personlig skola med små grupper vilket ger det där lilla extra.

Jack 58 år, 3 veckor

Under 3 sommarveckor läste jag 4 timmar italienska på förmiddagarna i Ravenna. Skolan heter Scuola Palazzo Malvisi och var trevlig med avspänd atmosfär. Läraren var mycket entusiasmerande. Första veckan var vi bara 3 studenter, andra veckan 4 st och sista veckan tillkom det ytterligare 4 studenter. Eftersom det inte var några andra svenskar (eller skandinaver) där blev det ingen svenska talad på dessa veckor, vilket var bra för italienskan. Även engelska talades sparsmakat. Mina kurskamrater kom från Schweiz, Brasilien och England och Ryssland och åldern var mycket blandad.

Det fanns frivilliga aktiviteter på em. Jag bodde i en trevlig liten lägenhet på promenadavstånd till skolan. De kurskamrater som bodde i familj var mycket nöjda även med det. Ravenna är en lugn och trevlig stad med många cyklister. Bra att hyra cykel. Det tog en dryg halvtimma att cykla till havet och stranden, Staden är känd för fantastiska antika mosaiker, som är väl värda att tittas på.

Charlotte 48 år, 2 veckor

Nu har jag kommit hem från en fantastisk språkresa i Ravenna, Italien. En erfarenhet jag absolut inte skulle vilka vara utan! Jag har förbättrat min Italienska, fått många nya vänner och en genuin inblick i det italienska sättet att njuta av dagen, livet och maten. Min värdfamilj tillhör numera mina närmsta vänner och jag längtar redan till hösten då jag förhoppningsvis ska gå en kurs till.

Karin 71 år, 1 vecka

Mycket nyttigare och roligare än jag kunnat föreställa mig i den fantastiska miljö som Ravenna erbjuder!

Resa hit

De flesta av de deltagare som läst i Ravenna genom EduPlanet har tagit flyg till Bologna. Från Bologna rekommenderar vi sen tåg vidare till Ravenna. Det finns direkttåg som tar cirka 1 timme och 10 minuter och som går cirka 1 gång i timmen. Tågbiljett kan du förboka via Trenitalia. Väl framme i Ravenna brukar det gå bra att promenera till ditt boende och/eller ta en taxi sista biten.

Skolan i Ravenna kan också arrangera transfer från Bologna, Forlì, och Rimini mellan klockan 09.00-21.00. Avgiften för transfer via skolan är oftast mycket dyr och vi rekommenderar därför tåg i första hand.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982