Sprakresor

Ravenna, Emilia-Romagna, Italien

Språkresor till Ravenna på Scuola Palazzo Malvisi

Högre medelålder på deltagare Utmärkta värdfamiljer Små studiegrupper

Skolinfo:

  • Aktivitetsprogram
  • Air Condition
  • Internet Wifi

Scuola Palazzo Malvisi grundades år 1981 och har sedan dess skaffat sig ett mycket gott anseende världen över. Välkommen till lugnet, charmen och närheten till allt det bästa Italien har att erbjuda!

Skolan i Ravenna ligger belägen i en renoverad 1800-talsbyggnad och omfattar 13 luftiga klassrum med air condition. Studenterna har tillgång till ett litet bibliotek, datorer med internetuppkoppling, ett läsrum och en utegård. Skolan är en mindre privat språkskola, vilket bidrar till en mycket vänlig och familjär atmosfär.

Lärarna är mycket uppskattade av studenterna eftersom de alltid sätter eleven i centrum. Undervisningsmetoden de använder sig av går ut på att fokusera på 4 huvudsakliga områden: hör- och läsförståelse, samt tal och skrift.

Denna skola passar dig som vill till en ort med få svenskar i en väldigt naturskön del av Italien. Skolan är liten och vissa delar av året kan det vara så få som 4-6 studenter per grupp. Söker du bra och välkomnande värdfamiljer är skolan mycket duktiga på att hitta bra och passande familjer för just dig och dina önskningar. Medelåldern här är också något högre, runt 25-30 år. Vissa perioder av året är det betydligt äldre deltagare än så.

Scoula Palazzo Malvisi erbjuder även undervisning i den lilla orten Bagno di Romagna som du också kan boka via EduPlanet.

Kurser

Språkkurs i italienska

Lektioner per vecka: 20

Denna språkkurs ges i små klasser och består av 20 lektioner italienska per vecka (4 lektioner dagligen). Språkkursen fokuserar på fyra huvudsakliga områden: hör- och läsförståelse, tal och skrift. Kursen ges för såväl nybörjaren i italienska som till den som redan läst en del tidigare. Under perioden januari-maj och oktober-december kan deltagarantalet på kursen vara väldigt lågt, därför kan antalet lektioner per veckas reduceras. Ett språktest gör du hemma innan ankomst som visar vilken grupp du ska läsa i.

Privatlektioner

Lektioner per vecka: Valfritt

Studenter kan välja att ta privatlektioner som är utformade efter studentens behov. Vi rekommenderar att ta någon enstaka samt kombinera med språkkursen ovan. Det finns färdiga paket på 20+2, 20+4, 20+8 osv. Detta är ett mycket uppskattat upplägg som passar om du vill ha lite mera udd på din språkkurs med mer individuellt fokus. Kontakta oss för priser.

Språkkurs + aktivitet

Lektioner per vecka: 20 + mat/mosaik/viner

Sätt lite extra touch på din språkresa! Som deltagare på denna språkskola kan du med fördel kombinera en språkkurs i italienska med allt från fördjupad kunskap inom italienska viner till matlagning och mosaik som Ravenna är berömt för. På förmiddagen läser du italienska och 1-2 gånger per vecka ges du sen tillfälle att delta i någon av skolans kulturella specialkurser. Dessa aktiviteter rekommenderar vi att du bokar på plats.

Boende

Värdfamilj

Rekommenderas! Att bo i familj är alltid mycket roligt och givande för dig som student. Se till att anmäla dig till en kurs i god tid så att vi kan boka en av deras riktigt bra värdfamiljer. Välj om du vill boka till frukost eller halvpension, dock rekommenderar vi starkt att boka till just halvpensionen. I Ravenna ingår middagar 4 gånger per vecka vilket även ger dig möjligheten att gå ut och äta på helgerna. Vissa familjer erbjuder eget badrum åt dig som student, detta brukar vara något dyrare men kan vara ett alternativ om du vill bo mer självständigt. Värdfamilj är ett mycket bra boendeval då du naturligt får en bra kontakt med familjen, pratar mycket italienska och får en inblick i en italiensk familjs liv.

Delad lägenhet

Om du vill bo mera självständigt kan skolan även erbjuda boende i delad lägenhet. Det finns både enkel- och dubbelrum att välja mellan, bokar du dubbelrum krävs dock att du bokar tillsammans med någon. Badrum och kök delas med andra italienska- eller internationella studenter. I vissa fall bor även hyresvärden i lägenheten.

Studio

Om du önskar bo ännu mera privat kan skolan på förfrågan ordna med boende i privat studio (liten lägenhet), ofta inom gångavstånd från skolan och designade att rymma 1-2 personer som max. Lägenheterna är alla fullt utrustade och vissa lägenheter har Wifi inkluderat. Ett par veckor avresa får du kontaktuppgifter till hyresvärden som du kommer överens om en tid för att hämta din nyckel. Antalet privata lägenheter är begränsat så kontakta EduPlanet i god tid.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
Språkkurs i italienska
1 vecka: 3 510
2 veckor: 5 310
3 veckor: 7 210
4 veckor: 9 060
Extra vecka upp till 10 veckor: 2 050
Språk + Mosaik
20+6 lektioner: 6 120
20+12 lektioner: 8 680
Språk + Matlagning
Språk+ 2 lektioner: 6 200
Säsongstillägg (alla kurser)
17/6-6/9: 140 per vecka
Observera!
Detta är en mindre skola med stundtals väldigt få elever per nivå. Antalet grupplektioner på språkkursen kan därför komma att reduceras om antalet kursdeltagare är för få.

Boende

Boendepriser
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum
1 vecka: 3 060
2 veckor: 5 090
3 veckor: 7 340
4 veckor: 9 590
Extra vecka: 2 225
Dubbelrum
1 vecka: 2 530
2 veckor: 4 360
3 veckor: 6 090
4 veckor:  7 940
Extra vecka:  1 890
Värdfamilj, eget badrum
Enkelrum: 3 720
Delad lägenhet, enkelrum
1 vecka: 2 640
2 veckor:  3 990
3 veckor: 5 580
4 veckor: 7 170
Extra vecka: 1 570
Delad lägenhet, dubbelrum
1 vecka: 1 960
2 veckor: 3 220
3 veckor: 4 380
4 veckor: 5 740
Extra vecka: 1 240
Egen studio
Enkelrum:  3 280
Dubbelrum:  2 400
Måltider i värdfamilj
Frukost ingår alla dagar i veckan. Middag 4 dagar per vecka. Extra middagar mot kostnad.

Kursstarter 2021

Kursstarter
Nybörjare: 15/3, 29/3, 12/4, 26/4, 10/5, 25/5, 7/6, 21/6, 5/7, 19/7, 2/8, 16/8, 13/9, 27/9, 11/10, 25/10
Förkunskaper: varje måndag

Lovdagar 2021

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 5/4, 2/6, 23/7, 1/11, 8/12

Deltagarkommentarer

Kerstin 66 år, 2 veckor

Härlig språkkurs med roliga skratt, nya kunskaper och många nya kontakter.Det var både nyttigt och roligt. Bra också med en liten grupp. Första veckan var vi 4 och andra veckan 5.Toppen att bo i familj. Helt enkelt – en fantastisk form av semesterresa.

Ravenna var för mig en lagom stor stad med mycket att se och nära till allt. Lätt att att ta sig fram på cykel. Nära till havet. Tidpunkten var kanske inte perfekt men det var mitt eget val. Idealiskt vore nog månadsskiftet sept-okt.

Lena 63 år, 2 veckor

Trevlig stad med bilfri innerstad. Fantastisk bebyggelse och oerhört intressanta och vackra mosaiker som ju staden är berömd för.

Anna 28 år, 1 vecka

Höjdpunkten var att laga italiensk mat hemma hos Signora Valentina och besöka alla de underbara restauranger som Ravenna har att erbjuda. Det vattnas i munnen bara jag tänker på maten jag åt i Ravenna! Jag hade otroligt roligt under lektionerna samtidigt som jag lärde mig mycket. Palazzi Malvisi är en personlig skola med små grupper vilket ger det där lilla extra.

Jack 58 år, 3 veckor

Under 3 sommarveckor läste jag 4 timmar italienska på förmiddagarna i Ravenna. Skolan heter Scuola Palazzo Malvisi och var trevlig med avspänd atmosfär. Läraren var mycket entusiasmerande. Första veckan var vi bara 3 studenter, andra veckan 4 st och sista veckan tillkom det ytterligare 4 studenter. Eftersom det inte var några andra svenskar (eller skandinaver) där blev det ingen svenska talad på dessa veckor, vilket var bra för italienskan. Även engelska talades sparsmakat. Mina kurskamrater kom från Schweiz, Brasilien och England och Ryssland och åldern var mycket blandad.

Det fanns frivilliga aktiviteter på em. Jag bodde i en trevlig liten lägenhet på promenadavstånd till skolan. De kurskamrater som bodde i familj var mycket nöjda även med det. Ravenna är en lugn och trevlig stad med många cyklister. Bra att hyra cykel. Det tog en dryg halvtimma att cykla till havet och stranden, Staden är känd för fantastiska antika mosaiker, som är väl värda att tittas på.

Charlotte 48 år, 2 veckor

Nu har jag kommit hem från en fantastisk språkresa i Ravenna, Italien. En erfarenhet jag absolut inte skulle vilka vara utan! Jag har förbättrat min Italienska, fått många nya vänner och en genuin inblick i det Italienska sättet att njuta av dagen, livet och maten. Min värdfamilj tillhör numera mina närmsta vänner och jag längtar redan till hösten då jag förhoppningsvis ska gå en kurs till.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982