Sprakresor

Tübingen, Baden-Württemberg, Tyskland

Språkresor till Tübingen på Sprachinstitut Tübingen (SIT)

Klassisk studentstad Deltagare från 70 länder Charmig stadskärna

Skolinfo:

  • Ej Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Internet Wifi

Sprachinstitut Tübingen (SIT) har bedrivit tyskundervisning i 40 år och har under årens gång utvecklat en undervisningsmetod för att kunna anpassa lektionerna efter varje student.

Skolan har en trevlig familjär atmosfär där man hjälper studenterna att enkelt komma in i den tyska vardagen. Det är en mycket bra nationalitetsmix på skolan med studenter från hela 25 länder! Här kan du även göra vissa av Goethe Institutets examina, samt DSH-examen som berättigar dig till studier på ett tyskt universitet.

Söker du utbyte med tyska studenter har du chans till detta om du läser på skolan. Studenter från Private Vocational College läser nämligen främmande språk på SIT vilket skapar en trevlig gemenskap och vidare språkutveckling.

Tübingen passar dig som är på jakt efter studier i en avslappnad miljö i en stad med mycket studenter och vackra omgivningar.

Tübingen

Varje år lockas mer än 25 000 studenter till lilla pittoreska sydtyska Tübingen. Det gamla universitetet från 1400-talet har utvecklats till ett av de förnämsta i landet. Studenter från världens alla hörn har kommit att prägla staden och lite skämtsamt sägs det att Tübingen, med sina 83 000 invånare, inte har ett universitet, det är ett universitet.

Denna universitetsanda är perfekt för språkresor. Staden kom till år 1342 och de gamla, anrika byggnaderna som följer floden Neckar finns ovanligt väl bevarade. När man strosar runt i de smala gränderna på de slingriga kullerstensgatorna rycks man tillbaka i tiden och kan riktigt höra rasslet av stadsportens vindbrygga och kanonerna som rullas fram till sina platser uppe på stadsmuren.

Fritid

Skolan ordnar en rad olika fritidsaktiviteter såsom teaterbesök, filmkvällar, kultur- och sportaktiviteter. Som student i Tübingen finns det alltid något på programmet. I början av din språkkurs erbjuds du en guidad rundtur i staden tillsammans med dina nyfunna vänner i skolan. Dessutom ordnar skolan även helgutflykter till bland annat Schwartzwald, München och Heidelberg.

Tübingen är en liten och mycket vacker stad. Bästa sättet att ta sig fram är till fots, med cykel eller att hoppa på en lokalbuss. Bussnätverket är välutvecklat och tar dig till de flesta platser i och i närheten av staden. Är du sportintresserad har du bland annat möjlighet att spela tennis, fotboll eller ägna dig åt bergsklättring.

Kurser

Språkkurs i tyska

Lektioner per vecka: 20 eller 26

Dessa språkkurser kan läsas 20 eller 26 lektioner per vecka beroende på hur intensivt du vill läsa. Skall du vara borta 1-3 veckor och vill få ut maximalt av din tid på skolan kan 26 lektioner per vecka vara att fördra. Språkkurserna är praktiskt strukturerade med inslag av media, moderna textböcker och egetutformat materiel. På så sätt får du en uppdaterad bild av Tyskland och lektionerna känns sällan mossiga och ostimulerande. Under dagen kommer du ha två olika lärare som fokuserar på olika delar av språket! Maxantalet per grupp är satt till 15 men i genomsnitt brukar det vara ca 12 deltagare per grupp.

Nybörjare i tyska måste anmäla sig till en kurs på 26 lektioner per vecka. Först på A2 nivå räcker det med 20 lektioner per vecka.

Språkkurserna fokuserar på språkets alla moment och passar dig som snabbt och effektivt vill få kunskap i det tyska språket.

Tilläggskurser

Studenter kan kombinera valfri språkkurs med studier i något av nedanstående ämnen, antingen i grupper om max 4 deltagare eller som privatlektioner.

  • Förberedelse inför examination
  • Tyska för speciella syften
  • Språk + musik
  • Språk + kultur

Boende

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är ett utmärkt sätt att komma den tyska kulturen nära! Välj om du vill boka till halvpension (frukost och middag måndag-fredag samt lunch på helger) eller om du vill unna dig helpension, då serveras lunch i en lunchrestaurang cirka 5 minuters promenad från skolan.

Delad lägenhet

Om du söker ett mer självständigt boende kan lägenhet, så kallad wohngemeinschaft, vara ett bra alternativ. Du bor på detta vis inneboende hos en tysk värd som kan vara yrkesverksam eller student som du. Välj om du vill boka boende med eller utan eget badrum. Kök delas och några måltider ingår inte. Ett bra sätt att bo om du vill rå om dig själv.

Priser & Datum

Kontakta EduPlanet för aktuella priser och datum
Telefon: 018-55 10 20
E-post: info@eduplanet.se
Information om studiemedel
Denna skola är för närvarande inte godkänd för studiemedel av CSN. Kontakta oss för skolor som är studiemedelsberättigade om detta är ett krav för dig.

Deltagarkommentarer

Nargiz 21 år, 40 veckor

Jag har det bra i Tyskland, underbart land är det, folket här är supertrevliga, hjälpsamma och underbara. Hur som helst går det bra i skolan, pluggar mycket hemma, har kontakt med en tysk familj, jag skriver jättebra på tyska så som om jag skulle skriva på svenska. Pluggar hemma och har hittat en bra sida där man lär sig snabbare, å förklarar mycket tydligt.

Jag kan skriva brev på tyska, prata mycket bra och förstår jättejättebra. Hade faktiskt inte anat att jag skulle lära mig så fort och förstå efter 2 korta månader!

Magnus 54 år, 3 veckor

Mycket bra skola med trevliga lärare och personal samt bra undervisning.

Charlotta 31 år, 3 veckor

Mycket bra lärare som förstod mina individuella behov, jag pratade med dem och så plockade de fram extrauppgifter till mig som gjorde att jag kunde få den undervisning jag behövde.

Otroligt nöjd med min värdfamilj, de gjorde hela resan for mig, lärde mig jättemycket av dem. Vi pratade i flera timmar på kvällarna, hjälpte mig med läxor, var alltid hjälpsamma med vad jag än behövde och de ansträngde sig verkligen för att laga god vegetarisk mat åt mig.

Tübingen är en jättemysig stad med gamla korsvirkeshus, en universitetsstad full av studenter. Lagom stor for att spendera några veckor i.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982