College

Sunshine Coast, Australien

Studera utomlands på University of the Sunshine Coast

Kvalitetsutbildningar Anläggningar i världsklass Boende på gångavstånd Många fritidsaktiviteter Mysigt campus

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Scholarship
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Visumkrav
 • Data labb

University of the Sunshine Coast är en mycket omtyckt skola bland studenter och ett av Australiens snabbast växande universitet. Universitetet ligger mitt i solsäkra Sunshine Coast, med dess fantastiska klimat och närhet till stränder och naturupplevelser. UniSC har ungefär 13 700 studenter varav ca 10% av dessa är internationella. Här får du som student tillgång till mycket professionell personal och högklassiga utbildningar, medan du samtidigt kan njuta av den avslappnade livsstilen.

UniSC består av sex olika campus. Huvudcampus UniSC Sunshine Coast gränsar till nationalparken Mooloolah River National Park och är beläget i Sippy Downs i delstaten Queensland. Till Queenslands huvudstad Brisbane är det endast en 1 timmes färd och på 15 minuters avstånd finns både vackra stränder, regnskogar, restauranger och nattliv.

Arkitekturen på campusområdet har vunnit priser tack vare dess nyskapande design och på campusområdet finns bland annat mysiga caféer, ett välutrustat bibliotek, bokhandel, 24-timmars tillgång till datalabb, konstgallerier och supermoderna 3D Engineering Learning Hub. Dessutom har skolan ett mycket påkostat sportområde med swimming pool av olympisk standard, fullt utrustat gym och UniSC Stadium med 3000 platser. Det fantastiska läget gör att studenten har nära till naturen, det finns till och med vilda kängurus som skuttar omkring på campus.

UniSC passar dig som vill till ett högklassigt universitet beläget vid den vackra kusten och som samtidigt söker en mindre och mer personlig atmosfär. Dessutom har UniSC ett väldigt stort kursutbud och erbjuder många olika fritidsaktiviteter att roa sig med. Vid terminsstart ordnar skolan en orientation week för nya studenter med olika aktiviteter och introduktionsdagar där det brukar hända en massa skoj! Till exempel brukar de åka på en utflykt till Fraser Island!

Om du läser en utbildning på ett svenskt universitet idag så kan du även tillgodoräkna dig vissa kurser från University of the Sunshine Coast. Ungefär 10-12 % av studenterna är internationella och de flesta utbytesstudenterna är från USA, Tyskland, Frankrike och Kanada. Det går även utmärkt att studera som ”free-mover”, utan att studera på ett annat lärosäte för tillfället.

Är du sugen på att veta hur det är att studera på UniSC? Läs Angelicas inlägg på Studerautomlandsbloggen!

Sunshine Coast

Sunshine Coast har ett fantastiskt läge cirka 90 km från Queenslands huvudstad Brisbane. Orten bjuder på ett underbart klimat med sommarvärme året runt med en medeltemperatur på 18-30 grader, vackra stränder och en ”laid-back” livsstil. Vid Sunshine Coast kan man ta del av den fantastiska naturen med nationalparker, sevärdheten Fraser Island och surfkultur. Dessutom erbjuder orten massor av trevliga restauranger och coola nattklubbar.

Vid the Sunshine Coast finns massvis med roliga saker att fylla sin fritid med. Orten erbjuder fantastiska stränder för dig som vill leva strandliv eller passa på att lära dig surfa. Dessutom finns det goda möjligheter till sport och friluftsliv i trakterna och det anordnas flera festivaler, som Noosa Jazz festival och Festival of Surfing. Om du vill till en större stad så finns Brisbane bara en bussresa bort och det går enkelt att ta sig till både Sydney och Melbourne med flyg. Dessutom kan du enkelt ta flyget över till Nya Zeeland, ca 3 timmar bort. Du kommer garanterat att ha fullt upp på din fritid om du väljer att läsa på UniSC!

Skolan har även något som kallas för Career Connection for studenter som vill jobba extra på sin fritid, där de hjälper till att ordna olika extrajobb för studenter. Som svensk student i Australien kan du jobba upp till 20 timmar i veckan och därmed dryga ut reskassan.

Kurser

På University of the Sunshine Coast (UniSC) kan du läsa kurser och program inom en mängd olika ämnesområden, på såväl Bachelor, Master som Doktorandnivå. Som internationell student kan du läsa allt ifrån en eller två Study Abroad-terminer upp till ett helt program på UniSC.

Study Abroad

Längd: 1-2 terminer

Study Abroad är ett perfekt alternativ för dig som vill läsa en kortare tid i Australien. Som Study Abroad-student läser du fristående kurser inom de ämnen som intresserar dig. Studerar du vid universitet eller högskola i Sverige finns möjligheten att hitta kurser på UniSC som kan tillgodoräknas i din svenska examen. För att veta vilka kurser du behöver för din svenska examen ska du först prata med studievägledare på din svenska skola och sedan leta efter passande kurser i UniSC’s kurskatalog, så att du kan bifoga en lista med kurser du önskar läsa på UniSC med din ansökan.

Se skolans lista på Study Abroad-kurser.

Bachelor Degree

Längd: 3-4 år

En Bachelor Degree läses i Australien vanligtvis på 3-4 år. För dig som redan vet vilket ämne du vill ta din examen inom finns möjligheten att söka till ett av skolans många Bachelor-program, inom ämnen som Business, IT and Tourism; Creative Industries, Design and Communication; Education; Engineering and Science; Health, Nursing and Science; Humanities, Psychology and Social Sciences; Law and Criminology.

Program vid Faculty of Arts & Social Science

 • Arts
 • Creative writing
 • Communication
 • Computer design
 • Journalism
 • Justice and legal studies
 • Psychology
 • Sociology

Program vid Faculty of Business

 • Business
 • Human resource management
 • Management
 • Tourism, leisure and event management
 • Accounting
 • Financial planning

Program vid faculty of Science, Health & Education

 • Biomedical science
 • Environmental science
 • Health promotion
 • Nutrition science
 • Sport and exercise science
 • Sport and industry

Se skolans lista på Bachelor-program här.

Master’s Degree & MBA

Längd: 1-2 år

En Master’s Degree läser du efter en avslutat Bachelor Degree inom ditt valda ämnesområde. UniSC erbjuder masterprogram inom bland annat Business, Education, Health Promotion, International Business, International Development, Management, Accounting, Creative Writing, Performance Arts, Psychology, Social Work, samt en MBA (Master of Business Administration). Skolans MBA är rankad som nummer 8 i Australien av the Australian Financial Review, samt som nummer ett när det kommer utexaminerade studenters upplevda ”Improvement in Skills” och ”Value for Money” efter att ha läst programmet.

Förutom masterprogram erbjuder skolan en mängd Graduate Diplomas på avancerad nivå för dig som vill byta inriktning eller fördjupa kunskaperna efter din avslutade Bachelor Degree.

Se skolans lista på Master-Program.

Boende

Intill skolbyggnaderna finns olika fräscha boenden att boka. Du bokar boendet på egen hand, men vi skickar dig gärna information om hur och vart du gör bokningen. Då dessa boendealternativ är omåttligt populära är det bra att vara ute i god tid, för att få just det alternativ som du vill ha.

Varsity Apartments

Studentboendet Varsity Apartments är beläget ca 4 minuter från skolan och ca 15 minuter från stranden. Det finns även ett lokalt shoppingcenter i närheten, där studenter kan handla mat och annat. Faciliteterna på Varsity Apartments innefattar bland annat swimmingpool, SPA-avdelning, gym, beachvolley-plan, gym, tvättstuga med myntbetalning, dryckesmaskiner och fyra barbequeområden. Varje lägenhet består av fyra singelrum och studenterna delar på kök och vardagsrum med TV.

Varje sovrum har en dubbelsäng, internetuppkoppling, eget badrum och dusch. Varsity aparments har övervakning nattetid med personal på plats.

UniCentral

Även UniCentral erbjuder boende i delad lägenhet med enkelrum med dubbelsäng. Rummen går att låsa och du har privat badrum och dusch. Kök, tvättmaskin, samt vardagsrum delas. Utanför UniCentral-området  finns en port som låses nattetid, övervakning, och personal som arbetar nattetid. Till boendet hör pool + poolmöblemang, basketplan, tennisplan, BBQ- och relax-områden, en paviljong där studenterna kan samlas och spela pingis, kolla på kabel-TV och DVD, samt andra faciliteter.

UniCentral profileras som det något ”lyxigare” alternativet, även om många faciliteter kring de båda campusboendena delas sinsemellan. UniCentral ligger inom ca 3 minuters gångavstånd från universitetet.

Då de båda campusboendena har samma ägare och aktiva medarbetare, anordas många aktiviteter tillsammans med studenter från de båda, så att man har chans att träffa nytt folk och vara med på roliga BBQ-kvällar och utflykter m.m.

* Allt utöver internetavgifter är inkluderat i priset för de olika boendena. Det tillkommer en avgift för internet. Du kan t.ex. välja mellan basic-, mellan-, eller snabb uppkoppling. WiFi finns över hela campus.

Läs mer om Varsity Apartments, UniCentral och andra boendealternativ här.

Vid ankomst

UniSC har ett väldigt bra student office som välkomnar nya studenter. En vecka innan kursstart varje termin drar orientation week igång. Detta är ett utmärkt tillfälle att göra sig hemmastad vid The Sunshine Coast och att träffa andra studenter! Du kommer att bli visad runt och få ta del av kursplaner m.m. Allt du kan tänkas behöva för att komma igång på ett bra sätt.

Du kommer att få ett ”welcome-pack” under orientation week, som t.ex. innehåller kartor över campus och staden, busstid-tabeller, välkomstguide och schema för alla aktiviteter som händer under veckan.

Accommodation Office erbjuder även en transfer-service för de som önskar bli upphämtade vid flygplatsen vid ankomst.

Priser & datum 2024

OBS. Du får som internationell student ett 15% stipendium (rabatt) på kursavgiften om ditt program har kursstart 2022. Stipendiet gäller för hela programmet. Stipendiet är redan inräknat i priserna nedan.

Pris per läsår
Diploma (1 år): 23 000 – 24 600 AUD
Bachelors (3-4 år): 25 000 – 28 600 AUD
Bachelor of Arts (3 år): 25 000 AUD
Bachelor of Business (3 år): 25 000 AUD
Bachelor of Computer Science (3 år): 28 600 AUD
Bachelor of Criminology and Justice (3 år): 25 000 AUD
Bachelor of Design (3 år): 25 000 AUD
Bachelor of Environmental Science (3 år): 28 600 AUD
Bachelor of Psychology (4 år): 27 000 AUD
Kostnad för kurslitteratur ingår ej och varierar beroende på program

Viktiga datum

Kursstarter
Termin 1: Februari
Termin 2: Juli

Ansökan

EduPlanet hjälper dig att söka till University of the Sunshine Coast helt kostnadsfritt!

Antagningskrav

För att bli antagen till UniSC krävs ett slutbetyg från gymnasiet och en engelskanivå på VG/C i Eng A/5 och B/6. Du kan även göra ett IELTS-test. Där krävs ett resultat på mellan 5.0 och 7.0 beroende på vilket program du vill söka. Om du inte uppfyller engelskakraven kan du boka en förberedande språkkurs, kanske på en av våra språkskolor i Brisbane?

Ansökningsprocess

Beställ information och ansökningshandlingar genom att fylla i vårt kontaktformulär som ett första steg, eller genom att kontakta info@eduplanet.se med frågor och funderingar. UniSC har inget sista ansökningsdatum, utan tar emot nya ansökningar tills platserna är fyllda. Vi rekommenderar våra studenter att ansöka minst 4 månader innan kursstart för att allt inför avresa ska hinna ordnas. Genom att ansöka till ett college eller universitet med vår hjälp godkänner du våra bokningsvillkor.

Ansökningsdokument

Detta kommer du att behöva för att ansöka till University of the Sunshine Coast:

 • Ansökningsblankett (som du får av oss på EduPlanet)
 • Vidimerad kopia på ditt slutbetyg från gymnasiet på svenska och en kopia översatt till engelska
 • Kopia på ditt pass
 • Bevis på tillräcklig engelskanivå

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982