Sprakresor

Limerick, Irland

Språkresor till Limerick Language Centre

Residens nära skolan Personlig atmosfär Prisvärda språkkurser

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Air Condition
  • Internet Wifi
  • Data labb

Limerick Language Centre är en liten, familjeägd skola centralt belägen i staden Limerick. Skolan har 11 klassrum och ligger på den lugna gatan Upper Mallow Street.

Alldeles intill ligger People´s Park där många av skolans studenter samlas för lunch eller för att studera efter lektionerna. Det är endast ett par minuters gångväg till centrum där du finner många butiker, kaféer och restauranger. Skolan huserar i två olika byggnader, på skolan hittar du b.la. en student lounge med kostnadsfritt te och kaffe, datasalar och WiFi utan avgift till skolans studenter. Även ett litet studentbibliotek finns att tillgå.

Till Limerick Language Centre kommer studenter från hela världen för att delta i skolans språkkurser, så du har stor chans att möta nya vänner från världens alla hörn. Skolan passar dig som vill till en mindre skola med gemytlig och personlig atmosfär. Här kommer du nära vardagslivet och får en känsla av det riktiga Irland! Skolan är dessutom en av de mest prisvärda i vårt program för studier i engelska, både vad det gäller språkkursen och boende. Vi kan varmt rekommendera Limerick Language Centre för både kortare och något längre språkkurser samt för blandade åldrar.

Limerick

Limerick är Irlands tredje största stad och har det bästa av två världar; ett pulserande stadsliv och närhet till landsbygdens irländska grönska. För drygt 800 år sedan var Limerick en vikingakoloni på en ö i floden Shannon. Idag är orten Irlands främsta sportstad med 80 000 invånare. Limerick är framför allt känd för sina rugbytraditioner som bland annat inbegriper den berömda Garryowen Rugby Club. Dessutom är staden känd som upphovsstad för diktformen ”limerick”. Förutom rugby är även hästkapplöpning, cykling, fiske och golf populära. Limerickbornas intresse för konst och historia är också stort. Under hela året arrangeras olika festivaler, t.ex. Limerick International Film Festival.

Limerick ligger i Shannonregionen som löper längs västkusten och det är lätt att finna många intressanta utflyktsmål. Strax söder om staden ligger t.ex. pittoreska Adare. Värt att se i Limerick är bland annat det historiska King Johns Castle, uppfört år 1200, The Hunt Museum där du finner några av Irlands främsta konstverk och antikviteter samt The Limerick City Gallery of Art med konst från 1800, 1900 och 2000-talen. I Limerick som i de flesta andra irländska städer är pub- och nattlivet en viktig del av det sociala livet för lokalbefolkningen. Här finner du en mängd trevliga lokala pubar och barer där du kan koppla av med livemusik och dans efter dag i skolbänken.

Fritid

Irland är ett litet land men med otroligt mycket att se och uppleva. Från Limerick kan du enkelt ta dig till flertalet attraktioner och sevärdheter. Staden har även en hel del att erbjuda såsom nattlivet med de många typiskt irländska pubarna, konserter, shopping i både kända kedjors varuhus och speciella lokala butiker, bio, teater, tennis, bowling, golf, ridning m.m. Värt att besöka i Limerick är t ex: St. Mary’s Medieval Cathedral, King John’s Castle, The Hunt Museum, Limerick City Museum, The Georgian House at Pery Square, Angela’s Ashes walking tour, The People’s Park och Limerick City Gallery of Art. Själva skolan har inget aktivitetsprogram som de anordnar så du får själv se till aktivera dig efter skoltid. Skolans personal uppmuntrar sina studenter att tillsammans ordna aktiviteter och åka iväg på utflykter. De hjälper gärna till med förslag och bokningar.

Kurser

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 20

Denna språkkurs består av 4 lektioner per dag (totalt 15 timmar per vecka) och fokuserar på konversation och grammatik. Klasserna består av maximalt 12 studenter. Finns för alla nivåer från nybörjare till avancerad. Lektionstider: ca 09.00-12.30 inkl 30 min paus, måndag-fredag.

Språkkursen kan läsas på för- eller eftermiddagar.

Intensivkurs/Cambridge/IELTS

Lektioner per vecka: 26

Språkkurs bestående av 20+6 lektioner i veckan (19,5 timmar i veckan). Kursen har samma upplägg som ”språkkurs i engelska” ovan, men med ett tillägg på 4.5 timmar av studier som förbereder dig för en Cambridge-examen (FCE) eller IELTS-examen. Finns för alla nivåer från nybörjare till avancerad. Lektionstider: ca 09.00-12.30, måndag-fredag + 3 x 1,5 timmar, på eftermiddagar. Rekommenderas dig som vill ha en lite mer akademisk inriktning och avsluta med en examen.

Cambridge examenskurs

Lektioner per vecka: 20

Cambridge examenskurs med 20 lektioner per vecka. Finns för nivå CAE. Vi ordnar så att du kan göra ett test i samband med bokning för att se om kursen passar din nivå. Lektionstider: ca 09.00-12.30, Måndag-Fredag. Kostnad för examen tillkommer.

Boende

Värdfamilj

Boende i noga utvalda irländska värdfamiljer i en trevlig del av Limerick. Här bor man med en irländsk värd och har frukost, lunchpaket och middag som ingår. Frukost och middag äter man hos familjen och till lunch får man med sig ett lunchpaket. Dessutom ingår busskort för din tid i Limerick så att man enkelt kan ta sig den korta biten mellan skolan och sin värdfamilj. De flesta familjerna bor en kort bit utanför Limerick, ca 10 minuters bussresa/20 minuters promenad från skolan och centrum.

Boende i enkelrum kan inte garanteras men bokar du i god tid ökar chansen. Annars bokas du in i ett delat rum med annan deltagare (samma kön).

Delad lägenhet

Boendet innebär enkelrum vid residenset Grove Island beläget ca 15 minuters promenad från skolan och ca 10 minuters promenad från centrum. Här bor man i trevligt enkelrum med eget badrum och har sedan tillgång till ett gemensamt, fullt utrustat kök och vardagsrum. Detta boende passar dig som vill bo med andra studenter, både internationella och irländska, och vill komma nära studentlivet. Man har ändå bekvämligheten att ha ett eget sovrum med privat badrum. Åldersgräns: 18 år.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka, eftermiddagar
2 veckor: 3 820
3 veckor: 5 460
4 veckor: 7 100
6 veckor: 10 380
8 veckor: 12 650
13 veckor: 18 750
16 veckor: 22 490
20 veckor: 28 240
25 veckor: 28 740
25+/vecka: 1 050
20 lektioner per vecka, förmiddagar
2 veckor: 4 320
3 veckor: 6 430
4 veckor: 8 150
6 veckor: 11 790
8 veckor: 14 710
13 veckor: 21 700
16 veckor: 26 270
20 veckor: 32 720
25 veckor: 32 780
25+/vecka: 1 240
Tillägg IELTS/TOEFL/Cambridge
Tillägg per vecka: 7-12 veckor 590
Tillägg per vecka: 13+ veckor 510
Tillägg per vecka: 1-6 veckor 420
Kursmateriel (tillkommer på alla kurstyper)
Kostnad: 590

Boende

Pris per vecka
Bokningsavgift boende
Engångsavgift: 230
Värdfamilj med helpension
Dubbelrum eller enkelrum: 3 400
Delad lägenhet
Rum 4 personer: 2 750
Dubbelrum: 2 980
Enkelrum: 3 230
Transfer, pris på förfrågan.

Kursstarter & lovdagar 2024

Kursstarter
20 lektioner per vecka: Kursstart varje måndag (alla nivåer)
IELTS: Kursstart varje måndag
Cambridge examenskurs (FCE/CAE): kursstart varje måndag, men datum för att skriva examen på plats finns endast i mars, juni, augusti och december. Notera att du kan välja att skriva examen någon annanstans också, t.ex. hemma i Sverige. Kostnad för att skriva examen tillkommer alltid oavsett var du skriver den.
Lovdagar: 4/2, 18/3, 29/3, 1/4, 6/5, 3/6, 4/8, 28/10, 16/12-2024 – 5/1 2025

 

Deltagarkommentarer

Katarina 17 år, 4 veckor

Mycket bra skola och lärarna är jätteduktiga! Värdfamiljen är underbar. Trots att det regnar mycket på Irland, skiner man alltid av glädje när man är där på grund av folket, kulturen och landet.

Johanna 26 år, 6 veckor

Skolan ordande inga fritidsaktiviteter, men det var enkelt att hitta andra studenter som ville resa runt och Limerick har perfekt läge för att resa runt Irland.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982