Sprakresor

St Julians, Malta

Språkresa till St Julians på EC

Transfer ingår i priset Perfekt läge i St Julians Populär 30+ kurs

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi

Skolan EC på Malta startades 1991 och har sedan dess varit mycket populär bland kursdeltagare i blandade åldrar och från olika länder.

EC erbjuder språkkurser för internationella deltagare i ljusa, moderna lokaler i en trevlig del av centrala St Julians nära restauranger, barer, butiker och stränder. Här finns en internetlounge med datorer, ett bibliotek och ett café med både varma och kalla rätter. Skolan har dessutom fri WiFi och två härliga takterasser där det är populärt att spendera tid med övriga kurskamrater mellan lektionerna eller efter skoltid.

EC ligger beläget mitt i ett nöjesdistrikt med bara en kort promenad till närmaste strand och det är lätt att ta sig med kollektivtrafik till andra delar av ön som ju inte är så stor till ytan.

Vill du ha mer information och tips om just Malta? Ta gärna del av heta Maltatips på vår Studerautomlandsblogg i ett specialskrivet inlägg om just magiska Malta!

St Julians

Trots Maltas storlek så finns det otroligt mycket att se och upptäcka, från historiska tempel och medeltida småstäder och kyrkor till en storstad omgiven av en fästning, en fantastisk hamn, fina stränder och ett sprudlande nöjesliv. Det är en händelserik destination med mycket kulturella event och festligheter, pittoreska byfester, festivaler, konserter, DJ-framträdanden m.m. Det finns en fascinerande blandning av gammalt och nytt, lugnt och kaotiskt och en unik kombination av kultur och historia, nöje och avslappning som gör Malta till en populär destination för språkresor.

Det finns många bra anledningar till att välja just Malta som destination för din språkkurs. Här är några anledningar:

 • En rik kultur med hela nio platser på UNESCO’s världsarvslista.
 • En imponerande historia med tempel äldre än både Stonehenge och Egyptens pyramider.
 • Härligt väder! Med (nästan) 365 av solsken, är det svårt att inte förälska sig i ön. Det är aldrig för kallt för att utforska de Maltesiska öarna eller för att aktivera sig utomhus.
 • Lätt och billigt att ta sig runt med lokala färdmedel (buss eller färja).
 • Malta har utsetts till det näst säkraste landet att leva i, 2 gånger!
 • Låga levnadskostnader jämfört med många andra europeiska destinationer.
 • Restauranger, caféer, pubar och klubbar finns runt omkring på ön, särskilt i St Julian’s vid kusten som är en charmig ort där du hittar Maltas absolut bästa nöjesliv.

Fritid

På Malta finns det mycket att se och upptäcka! Du kan självklart välja att upptäcka allt på egen hand eller tillsammans med en vän eller några andra kursdeltagare men skolan erbjuder också ett gediget aktivitets- och utflyktsprogram som hjälper dig att göra det bästa av din tid på Malta!

Programmet ser olika ut under olika tider på året men här är några exempel på aktiviteter som skolan ordnar:

Aktiviteter utan extra kostnad:

 • Välkomstmiddag
 • Filmkvällar
 • International Party
 • Zumba
 • Café Chat
 • Föreläsningar (minst en gång per månad)
 • Workshops
 • Beach Volleyboll

Aktiviteter som ofta kostar en slant:

 • Sightseeing
 • Utflykter till t.ex. Comino, Gozo och Valletta
 • Båtturer
 • Barkvällar
 • Jeep Tour
 • Guidade turer

Malta är ett eldorado för vattensporter. De flesta dykare gillar Maltas kust med övervägande klippor och grottor där det även bjuds på en rik fauna. För dig som vill prova på att dyka ordnar skolan även språkkurser i kombination med dykkurser. Andra aktiviteter på Malta kan vara golf, tennis, ridning eller bergsklättring. Nattlivet består av barer och diskotek och studenter brukar inte ha svårt att roa sig om kvällen.

Malta har även en rik och intressant historia och ett besök till Valletta rekommenderas. De megalitiska templen och katakomberna är också sevärda. Bad sker oftast från klippor eller från stegar då stor del av Maltas kust ej har sandstränder. Det finns dock ett par riktigt fina sandstränder en kort bussresa från St Julian’s. Det finns även mindre sandstränder på promenadavstånd från skolan.

EC Beach Club

Mellan maj och september har EC-studenter fri tillgång till en privat strandklubb som tillhör ett 4-stjärnigt hotell. The Beach Club ligger 10 minuters promenad från EC Malta. Där finns faciliteter så som anlagda trädgårdar, solsängar och parasoll, pool, volleybollplan, duschar, bar, restaurang och en härlig stenstrand. Vattnet i bukten är klart – perfekt för bad och snorkling. The Beach Club är öppen måndag till söndag fram till kl 17.30. Observera att Beach Club är inte tillgänglig för EC-studenter på allmänna helgdagar och söndagar under månaderna juli och augusti.

EC Gym

EC erbjuder även sina studenter en veckas medlemskap på Maltas bästa gym – Cynergi Health & Fitness Club. Kostnaden för medlemskapet är kraftigt rabatterat, studenter betalar endast cirka 12 EUR för en hel veckas medlemskap. Gymmet är mycket nära till skolan och utgör en del av ett 5-stjärnigt hotellkomplex. Cynergi erbjuder en mängd olika aerobicsklasser, fria vikter, träningsmaskiner, tre squashbanor, uppvärmd inomhuspool, bastu och ångbad.

Kurser

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs med 20 lektioner per vecka med fokus på språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Undervisning i grupper med i snitt 10 internationella kursdeltagare. För dig som önskar mer intensiv språkträning finns även en liknande språkkurs men med 30 lektioner per vecka.

Skolan använder sig av två olika veckoupplägg för kursen med 20 lektioner per vecka. Exakt vilket schema du får bestäms på plats bl a utifrån din språknivå.

Upplägg 1:

Förmiddagslektioner tre dagar i veckan mellan ca 9.00-12.15 inkl 15 min paus + Eftermiddagslektioner två dagar i veckan mellan ca 14.45-18.00 inkl 15 min paus.

Upplägg 2:

Förmiddagslektioner två dagar i veckan mellan ca 9.00-12.15 inkl 15 min paus + Eftermiddagslektioner tre dagar i veckan mellan ca 14.45-18.00 inkl 15 min paus.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 30

Intensiv språkkurs liknande kursen ovan, men med 30 lektioner i veckan. Även här har man oftast både förmiddags- och eftermiddagslektioner. 2 lektioner i veckan ägnas åt ett av dessa valbara ämnen:

 • Comparative Culture & Communication
 • Write Now
 • Basic English Writing
 • Media Studies
 • The Language of Music
 • Film Studies
 • A World of Words
 • Get Talking

30+ kurs

Lektioner per vecka: 20/30

Du som är 30 år eller äldre kommer automatiskt att studera med deltagare som är 30+ utan extra kostnad. 30+ kurserna erbjuds precis som övriga kurser året runt!

Språkkurs i minigrupp

Lektioner per vecka: 20/30

Språkkurs med 20 eller 30 lektioner per vecka med fokus på språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Undervisning i grupper med max 6 internationella kursdeltagare.

Boende

Bokar du både språkkurs och boende med EC ingår transfer tur och retur från Maltas internationella flygplats. Se bara till att i god tid meddela EduPlanet om dina restider så transfer kan ordnas. Observera också EC tar ut högsäsongstillägg på boende under sommarmånaderna vilket innebär högre boendekostnader.

Värdfamilj

Vi rekommenderar starkt boende i värdfamilj under din tid på Malta. Det ger dig både extra språkträning och ett kulturellt utbyte. Alla familjer besöks regelbundet av EC´s personal för att standarden alltid skall vara god och trygg för dig som gäst. Familjerna bor med olika avstånd från skolan. Ibland med 10 minuters gångavstånd och upp till 45 minuter med buss. Välj mellan enkelrum eller dubbelrum. Dubbelrum kan delas med en kompis eller med en student av annan nationalitet. De flesta familjerna har WiFi mot kostnad. Halvpension, sängkläder och handdukar ingår i priset. Badrum och kök delas med familjen, tvättmöjligheter finns i regel alltid.

Delad lägenhet

Bo med andra kursdeltagare i någon av skolans delade lägenheter, i enkelrum (eget rum) eller dubbelrum (delat rum). Lägenheterna är oftast belägna i Sliema, St Juliens och Swieqi. Några av de mest bebodda områdena på ön med bra utbud av restauranger, barer och butiker.Eäkna med ca 30 minuters promenad till skolan, eller om du föredrar buss. Tillgång till gemensamt kök och badrum. Städning av allmänna utrymmen ingår 1 gång/vecka, lakan ingår.

Delad lägenhet är ett trevligt sätt att bo på om man vill dela boende med andra studenter och kunna laga sin egen mat. Fri WiFi i allmänna utrymmen samt luftkonditionering mot extra avgift. Max 8 studenter per lägenhet.

Egen lägenhet

För dig som önskar ett helt privat boende kan EC ordna en fräsch lägenhet med eget badrum och kök på promenadavstånd från skolan, räkna mellan allt från 5 till 30 minuter till skolan. Plats finns för max två personer.

Detta boende är det klart dyraste i ECs utbud men i jämförelse med t.ex. hotell under högsäsong på Malta kan det vara ett allternativ.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka:  3 780
2 veckor:  6 870
3 veckor: 9 960
4 veckor: 12 750
6 veckor: 19 020
8 veckor: 24 810
10 veckor: 30 090
13 veckor:  33 930
30 lektioner per vecka
1 vecka: 5 020
2 veckor: 9 350
3 veckor: 13 670
4 veckor: 17 710
6 veckor: 26 450
8 veckor: 34 730
10 veckor: 42 480
13 veckor: 50 040
16 veckor: 62 050
20 veckor: 76 770
Säsongstillägg (upp till 12 veckors kurs):
1/7-30/8, tillägg per vecka: 270
30 + kurs
Är du minst 30 år gammal placeras du automatiskt i EC´s 30+ kurs.

Boende

Pris per vecka
Bokningsavgift boende
Engångsavgift: 420
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 3 860
Dubbelrum: 2 680
Delad lägenhet 
Enkelrum: 3 680
Dubbelrum: 2 360
Sommartillägg värdfamilj, 30/6-28/9
Enkelrum, tillägg per vecka: 1 710
Dubbelrum, tillägg per vecka: 710
Sommartillägg Delad lght, 30/6-28/9
Enkelrum, tillägg per vecka: 2 180
Dubbelrum, tillägg per vecka: 1 060
Egen lägenhet
Enrumslägenhet (max 2 personer): 5 190
Sommartillägg Egen lägenhet, 30/6-28/9
Tillägg per vecka: 4 690

Kursstarter 2024

Kursstarter
20 lektioner per vecka: varje måndag
30+ kurs: varje måndag
Startdatum nybörjare : varje måndag

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 19/3, 29/3, 1/5, 7/6, 15/8, 13/12, 25/12

Deltagarkommentarer

Arash 21 år, 4 veckor

Malta var helt underbart! Vi fick åka på båtresor, vi fick bada på vackra platser, vi fick festa och mycket mer! Jag fick dela lägenhet med 2 personer, vi blev kompisar och hade roligt tillsammans. St Julians är väldigt vackert och ligger nära havet. Fick lära känna många nya underbara människor som jag gärna skulle vilja träffa igen!

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982