Sprakresor

Rouen, Normandie, Frankrike

Språkresa till Rouen på French in Normandy

Gemytlig och fransk atmosfär Nära Paris Prisvinnande skola Kursstart varje måndag även för nybörjare

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Internet Wifi
  • Data labb

French in Normandy (FIN) grundades 1992 och är en familjeägd skola som ligger belägen  tio minuter från centrala Rouen i Jardin des Plantes’  – ett lugnt och trevligt bostadsområde.

Skolan har en familjär atmosfär och är känd för att ha en professionell och kunnig personal som sätter studenterna i första hand och är angelägna om att studenternas språkresa ska bli minnesvärd och lärorik.

Skolan har sina lokaler i en modern och luftig byggnad. I skolan finns det datasal med 10 datorer, fritt Wifi och utrymmen för självstudier. I närheten av skolan finns ett shoppingcenter där du kan hitta bland annat café, restaurang och bageri. Närmsta metrostopp är Charles de Gaulle och det är lätt att ta metron in till stadens centrum.

Skolan drivs och ägs av Eleri Maitland och vill du höra henne presentera skolan och teamet finns här ett filmklipp att kika på.

Rouen passar dig som söker en mysig studentstad som har allt som man behöver men även närheten till Paris om man känner behovet av storstadens puls och utbud. I Rouen slipper du stressen men får ändå ett rikt utbud på uteliv, restauranger och caféer, shopping och kulturliv.

Rouen

I universitetsstaden Rouen bor det cirka 100 000 människor som stolt kan presentera sin hemstad som Normandies historiska och kulturella huvudstad. Rouen var en gång den största och mest blomstrande medeltida staden i Europa.

Fritid

Som komplement för din språkkurs har Rouen ett rikt kulturliv och du hittar mängder av små affärer, caféer och restauranger längs stadens gågator.

Skolan erbjuder varje vecka ett brett aktivitetsprogram för studenterna. Bland annat anordnas besök till lokala sevärdheter såsom muséer, biografer, restauranger och radio- och TV stationer. Dessutom organiseras större utflykter till bland annat Paris, Versailles och Mont St. Michel på helgerna. Studenterna kan även ägna sig åt en mängd sporter i staden, exempelvis simning och skridskoåkning.

Kurser

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 20

Dessa språkkurser ges året om och nya studenter kan börja varje måndag. Språkkursen kan läsas från en vecka och uppåt. Kursen består av 4 lektioner per dag (15 timmar per vecka) och klasserna består av maximalt 15 studenter. Ges på olika nivåer från nybörjare upp till avancerad franska.

Tider: 09.30-13.00 med 30 minuters rast mellan 11.00-11.30

French in Normandy ger alla studenter på denna kurs fri tillgång till deras ”clubs” efter lektionerna, mellan klockan 16.15-17.30 måndag-fredag. Ta del av t.ex. book club, cine club, theatre club, grammar fun och private tutoring.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 30

Denna språkkurs består av 30 lektioner per vecka (25 timmar per vecka) med maximalt 15 studenter per klass. Med 30 lektioner i veckan blir studierna intensivare vilket passar dig som vill vara borta en kort men maximera din språkinlärning. På eftermiddagen mellan klockan 14.00-16.00 baseras lektionerna på workshops inom olika områden.

  • Måndag: Vokabulär och läsförståelse
  • Tisdag: Skrivövningar
  • Onsdag: Hörförståelse och Franska & Kultur
  • Torsdag: DELF/DALF förberedelse
  • Fredag: Kommunikation

French in Normandy ger alla studenter på denna kurs fri tillgång till deras ”clubs” efter lektionerna, mellan klockan 16.15-17.30 måndag-fredag. Ta del av t.ex. book club, cine club, theatre club, grammar fun och private tutoring.

Språk + Cuisine

Lektioner per vecka: 20+3

”French and Cuisine” är kursen för dig som vill kombinera en språkkurs i franska med fransk matlagningskonst. Normandie är den perfekta platsen att göra detta på! Kursen består av 20 lektioner franska på förmiddagen följt av 3 eftermiddagsklasser i matlagning. Denna specialkurs anordnas första veckan i varje månad. Maximalt antal deltagare på kursen är 15 stycken.

Boende

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är ett väldigt bra sätt att ta del av den franska kulturen samt få extra möjlighet att utveckla språket på. Du äter frukost och middag tillsammans med din värdfamilj och på helgerna kan du också bli erbjuden lunch. Familjerna bor med olika avstånd till skolan, räkna med max 35 minuter. Ibland kan du behöva åka buss eller ta metro men i många fall går det bra promenera. Det finns också möjligheter att hyra cyklar. Bokar du boende i värdfamilj möter familjen upp dig på tågstationen när du anländer.

Skolan erbjuder också boende i värdfamilj där du har ett eget badrum. Kontakta gärna oss för platstillgång samt pris för detta.

Residens

French in Normandy erbjuder också mindre lägenheter i residens, för att boka detta krävs att du är över 18 år. Residenset ligger med cirka 9 minuters gångpromenad eller med ett stopp med metron från skolan. Härifrån har du också nära till Rouens universitetscampus, butiker och tågstationen. Lägenheterna är utrustade med TV, badrum och ett litet kök. Frukost ingår måndag till lördag. Till residenset hör också parkering mot kostnad, tvättmöjligheter, cykeluthyrning och reception. Detta boende bokas månadsvis.

Hotell

På förfrågan kan skolan hjälpa till att hitta ett passande hotell för din vistelse i Rouen. Kontakta gärna oss för mera information.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 3 650
2 veckor: 6 390
3 veckor: 8 540
4 veckor: 10 890
6 veckor: 13 900
8 veckor: 18 110
12 veckor: 24 070
13 veckor: 26 770
16 veckor: 32 320
20 veckor: 41 650
24 veckor: 49 350
32 veckor: 65 280
Extra vecka (6-18 veckor): 2 190
Extra vecka (från 36 veckor): 1 960
30 lektioner per vecka
1 vecka: 4 920
2 veckor: 8 230
3 veckor: 10 540
4 veckor: 13 630
Språk + Cuisine
1 vecka: 5 370
Kursmateriel*
Engångsavgift: 700
*Grammatikbok + övningsbok samt kursdiplom ingår i avgiften.
Information om studiemedel
Du måste boka minst 3 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Bokningsavgift boende
Engångsavgift: 720
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 2 730
Värdfamilj med eget badrum
Enkelrum: 3 510
Residens med frukost
4 veckor*: 10 430 (pris per månad)
Per natt: 600
*För udda antal veckor – kontakta oss!

Kursstarter 2024

Kursstarter
20, 30 lektioner per vecka: varje måndag, även för nybörjare.
Språk och Cuisine 1 vecka: första måndagen i varje ny månad.

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/4, 1/5 & 20/12-6/1 2025

Deltagarkommentarer

Per 42 år, 3 veckor

Efter tre veckor kändes det som om jag skulle ha kunnat stanna åtminstone en månad till. Dels var lärarna professionella, dels arbetade de efter ett slags rotationsschema vilket gjorde att man i stort sett fick träffa alla skolans lärare (även om vi hade en  huvudlärare). Var och en bidrog till kursen med sin syn på saker och ting och sina erfarenheter.

Tyra 21 år, 4 veckor

Ta verkligen vara på tiden du är där! Var inte rädd för att fråga om det är något du inte förstår och kolla runt i Rouen, det är en otroligt vacker stad!

Erik 29 år, 4 veckor

Staden har en mycket intressant historia, som i likhet med övriga Normandie, i stor utsträckning präglats av Vikingarna. Det är en bra stad att vistas i, dels eftersom den är liten vilket gör att man kan greppa den och relativt snabbt bekanta sig med den, dels eftersom den ligger nära Paris. Klimatet och naturen påminner mycket om Skåne: vidsträckta kullar med omfattande jordbruk och hårda vindar som medför en omväxlande väderlek.

Jag hade väldigt tur med familjen. De var mycket vänliga och extremt lyhörda: de såg verkligen på mig om det var något som var på tok eller om något roligt hade inträffat. Behärskar man inte språket fullt ut är den lyhördheten en trygghet. Jag hade ett eget rum med intilliggande dusch och toa, vilket givetvis uppskattades. Jag gick med dem på hockeymatch under min sista helg vilket också var trevligt. Att bo i familj är oslagbart! Fördelarna känner du ju säkerligen redan till.

Professionell, individanpassad, trevlig och lyhörd personal, modern undervisning, fräscha lokaler. Så hade jag marknadsfört French in Normandy om jag jobbat med reklam. Det enda jag har synpunkter på är deras namn som jag tycker borde vara på franska! Men jag vet ju att namnet är taget eftersom de även bedriver engelskakurser.

Sammantaget får min vistelse betyget utmärkt och jag är mycket tacksam över att du rekommenderade mig att plugga i Rouen och inte Grenoble som jag först var inne på. Skicka gärna detta mail till din chef eftersom jag intygar att du givit mig förstklassig service från start ända fram till mål.

Anna 24 år, 13 veckor

Jätteroligt att man varvar och har nya lärare varje vecka, eftersom varje lärare undervisar på sitt sätt.

ÅK! Men plugga franska innan! Om du inte har läst på gymnasiet, köp böcker och plugga ordentligt innan så att du i alla fall har några grundläggande kunskaper!

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982