Språkresor

Språkresor till Italien

Vi på EduPlanet älskar Italien och kan erbjuda det bredaste utbudet av italienska studieorter! Detta vackra och romantiska land med ett fantastiskt språk, god mat och dryck, temperamentsfulla invånare och mysiga miljöer. Benvenuti in Italia!

Våra italienska kursorter

Språkresor till Alghero

Alghero är beläget på en liten udde på Sardiniens nordvästra kust och omges av böljande blått hav. Denna charmiga kuststad är en av Italiens mest eftertraktade badorter med kilometerlånga sandstränder.

Språkresor till Bagno di Romagno

Bagno di Romagna är en liten och gammal stad med en gästvänlig och välkomnande befolkning. Denna natursköna stad, omgiven av orörd, sagolik grönska och glittrande vattenkällor är känd för sitt Spa och bekväma hotell men även för sitt italienska kök.

Språkresor till Bologna

Bologna, även kallad ”den feta, den lärda och den röda staden”. Bologna lockar många till språkresor eftersom staden är känd som lärdomsstaden med Europas äldsta universitet, grundat 1088, därav smeknamnet ”den lärda”. Läs mer om staden >>

Språkresor till Florens

”Wien är för musiken och Florens är för konsten” brukar det heta. Att Florens är en av världens främsta konststäder kommer du snabbt att upptäcka då du åker hit på språkresa! Läs mer om staden >>

Språkresor till Genua

Välkommen till den spännande och anrika kuststaden Genua, huvudstad i den nordvästra regionen Ligurien. Denna medeltida hamnstad bär på en rik historia och ett mycket spännande kulturutbud.

Språkresor till Milano

Milano i norra Italien är Europas huvudstad för mode, stil och design. Det är en elegant stad som stoltserar med breda boulevarder och ståtlig arkitektur.
Läs mer om kursorten >>

Språkresor till Perugia

Perugia med sina ca 166 000 invånare är belägen i regionen Umbria i mellersta Italien, på en höjd omgiven av olivlundar, vingårdar, cypresser, kastanjeträd och historiska minnen…

Språkresor till Pisa

Universitetsstaden Pisa är mest känd för sitt lutande torn i stadens centrum på Piazza dei Miracoli. Få städer i världen kan stoltsera med en så berömd byggnad. Härifrån har du heller inte långt till havet, en kort busstur eller cykeltur bort.

Språkresor till Ravenna

Upptäck den mosaikprydda staden Ravenna, i regionen Emilia Romagna. En mindre ort med mysiga piazzor, restauranger och gott om sevärdheter för den konst- och historieintresserade.

Språkresor till Rimini

Rimini i nordöstra Italien är en stad med anor från romarriket och här finns fortfarande majestätiska byggnader kvar från forna tider. Mest känd är dock Rimini för den härliga, 15 kilometer långa sandstranden.

Språkresor till Rom

Det sägs att alla vägar leder till Rom och idag hyser den intensiva storstaden cirka 3,8 miljoner människor. Italiens huvudstad karaktäriseras av spännande dofter, kuttrande duvor, cappuccino och antika konstskatter. Läs mer om staden >>

Språkresor till Salerno

Salerno, med sina drygt 200 000 invånare, sägs vara en av Italiens vackraste städer. Samtidigt som den är modern är den mycket charmig och har många gamla traditioner att erbjuda de som åker hit på språkresa!

Språkresor till Siena

Medeltidsstaden Siena med sin charmiga och anrika stadskärna, omgiven av en ringlande stadsmur, ligger i hjärtat av Toscana och lockar tusentals språkresande varje år. De smala gatorna ringlar sig fram genom gränderna och passerar stadens vackra, typiskt italienska palats och kyrkor.

Språkresor till Taormina

Taormina är en vacker stad, med runt 17 000 invånare, belägen på Siciliens östkust. Strålande sol, sandiga stränder, samt det klara varma vattnet lockar, liksom arkitekturen, kullarna och den snötäckta vulkanen Etna. Välkommen att läsa italienska i det vykortsvackra Taormina!

Språkresor till Venedig

Romantik, arkitektur, uråldriga byggnadsverk, kuttrande duvor och gondoler – du har kommit till det förföriska Venedig! Staden är belägen i och runt en lagun vilket skapar en speciell känsla och atmosfär.

Språkresor till Catania

Catania passar dig som vill kombinera italienska med storstadspuls, arkitektur, rik historia och salta bad på Siciliens östkust. Välkomna till den mångsidiga kuststaden Catania!

Studentberättelser

Vi hjälper dig med:

Studierådgivning
Info om skola och kursort
Boende

Stipendier
Förberedande språkkurs
Ansökan

Visum
Försäkring
Studiemedel/CSN