College

Sydney, Brisbane, Melbourne, Adelaide - Australien. Auckland - Nya Zeeland

Studera utomlands på Torrens University

Flera skarpa college inom Torrens University Billy Blue College of Design Media Design School i Auckland

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Betygsantagning
 • Visumkrav

Torrens University består av flera olika utbildningsleverantörer.

Torrens University är ett Universitet där flera ledande australiska och nyazeeländska college inom områden såsom Business, Design, IT & webb, Photo, Hospitality & Tourism, Health m.m. är samlade. De har sammanlagt mer än 22 000 studenter där hälften är internationella.

Extra stolta är de över att de senaste åren blivit utsedda som ett av topp 10 universitet i Australien. En orsak till det är också att mer än 90 % av de som tar examineras får jobb direkt efter utbildningen. När du läst minst 2 år på akademisk nivå i Australien har du rätt som internationell student att arbeta heltid i 6 år i Australien.

Om du presterar bra under studietiden finns det goda möjligheter att ansöka om stipendium hos dem från 10 % – 35% av kursavgiften. Allt detta sammantaget gör att Torrens University och deras college är populära bland internationella och svenska studenter.

Billy Blue College of Design (Sydney, Brisbane, Melbourne)

Detta är skolan för dig som vill jobba med design, media, samt grafisk form, och söker en högklassig utbildning.

Skolan har varit verksam sedan 1986 och utbildar årligen ett stort antal elever inom kreativa ämnen, som alla har den gemensamma nämnaren att de vill jobba med färg och formgivning. Internationella studenter kan även läsa vid skolans campus i Melbourne och Brisbane.

Billy Blue College anser sig vara en partner till designindustrin och skolan jobbar väldigt nära branschen, vilket leder till att de anpassar sina kurser efter vad de märker behövs i arbetslivet. Dessutom låter skolan även yrkesverksamma designers hålla i workshops och föreläsningar för att studenterna verkligen ska få en utbildning som är väl förberedande för arbetslivet.

Några av de program som studenterna får lära sig är Photoshop InDesign, Illustrator, Flash, Maya och Dreamweaver. De elever som väljer att läsa på Billy Blue är väldigt designintresserade och engagerade, vilket leder till en väldigt härlig och kreativ stämning på skolan. Efter varje termin anordnar skolan en ”Graduate Exhibition” där sistaårsstudenterna får chans att ställa ut olika projektarbeten. Vid dessa tillfällen bjuder skolan in olika partners och designers och studenterna får verkligen chansen att visa upp vad de lärt sig och även möjlighet att träffa potentiella framtida arbetsgivare.

Skolan mäter årligen hur många studenter som får jobb efter utbildningar och det har visat sig att hela 85 % får jobb efter examen! I Studerautomlandsbloggen kan du här läsa ett inlägg från när Paul Brafield från skolan var på besök på EduPlanets kontor.

När du bokar dina studier på Billy Blue College genom EduPlanet får du kostnadsfritt hjälp med ansökan, information, visum och CSN.

Media Design School (Auckland)

Media Design School (MDS) är Torrens Universities nyaste college med nytt campus i supermoderna byggnader. Prisbelönta lärare, industriinspirerad studiemiljö och den främsta mjukvaran och teknologin är bara några av anledningarna till att detta är Nya Zeelands toppskola för animation och spelutveckling. MDS har en definitiv spelprofil och har nischat sig som designskola mot just animering och speldesign. Söker du likasinnade och passionerade klasskamrater kommer du att finna dem här. Ta gärna en titt på deras hemsida och låt deras kreativitet och teknik tala för sig själv!

Studieorter

Oavsett om du studerar i Sydney, Brisbane eller Melbourne finns det en mängd aktiviteter att ägna sig åt. Utforska storstädernas utbud av shopping, museum, restauranger, pubar och härligt grönskande parker. Alla tre städer är dessutom hamnstäder belägna vid kusten, så det är aldrig långt till strand, sol och bad!

Sydney

Byggd kring en av världens vackraste hamnar, med ett sprudlande nattliv och ett klimat som inte lämnar många besvikna, är Sydney med sina 4 miljoner invånare den perfekta staden för utlandsstudier. Här kan du strosa omkring i romantiska Darling Harbour längs fullsatta restauranger där salsa ljuder ur högtalarna och se hur solnedgången gömmer sig bakom horisonten.

Brisbane

Brisbane är huvudstaden i Queensland, också känd som solskensstaten. Staden är byggd precis vid Brisbane river, som ca. 15km bort mynnar ut i Stilla havet. Klimatet är subtropiskt, vilket innebär långa varma somrar och kortare milda vintrar. Närheten till havet gör Brisbane till en populär destination om man vill t.ex. snorkla eller lära sig att surfa.

Melbourne

Melbourne är en av Australiens största städer, och ligger i delstaten Victoria, i södra delen av landet. Staden har en mycket mångkulturell atmosfär, och är ofta omnämnd som landets ’culture capital’. Melbourne erbjuder ett brett urval av blandade upplevelser, där det är lätt att hitta något som passar alla.

Adelaide

Adelaide är en välkomnande och trevlig stad med ca 1.1 miljoner invånare, vilket gör den kan jämföras med Stockholm. Adelaide är belägen i södra Australien och är en kompakt stad som det är lätt att hitta i, samt är omgiven av grönskande parker. Gatorna kryllar av mysiga caféer och restauranger med mat från hela världen. I stadens omnejd finner du surfstränder och nationalparker som är väl värda sitt besök.

Auckland

Staden ligger mellan hamnarna Waitemata i öst och Manukau i väst och staden rymmer runt 1,5 miljoner invånare. Denna naturrika stad är Nya Zeelands största, och har en fantastisk omgivning med storslagen natur, inbjudande stränder, vibrerande nattliv och en gästvänlig befolkning.

Auckland är en riktig studentstad som erbjuder spännande event, konserter och festivaler. Njut av stadens långa stränder, besök intressanta museum eller prova mat och dryck på någon av de många restaurangerna. Under din tid på Nya Zeeland har du även chans att prova på äventyrliga aktiviteter, till exempel hiking och forsränning. Som inledning på din studietid anordnas en introduktionsvecka så att du snabbt lär känna andra studenter och får information om roliga events.

Kurser

Under Torrens University hittar du ett stort antal olika ämnen och kurser på de olika collegen/skolorna. Här nedan är några exempel på vad de olika skolorna har att erbjuda.

Ett Diploma är en 1-årig utbildning, medan en Bachelor (BA) motsvarar ett kandidatprogram här i Sverige, oftast på 3 år. Masterprogram (MS, MBA) och Postgraduate Diplomas är du kvalificerad till om du redan har läst ett bachelor-program, men vissa av dessa har ytterligare behörighetskrav, så kontrollera dem innan du påbörjar en ansökan! Vi har listat de program vi tycker är mest intressanta, men vill du bläddra bland fler alternativ eller läsa mer om nåt av programmen kan du göra det här!

Om du avslutat ett bachelor-program på Torrens University och sen fortsätter vidare till deras Graduate Certificates så får du dessutom ett 30% till 35% stipendium på din certificate-kurs!

Business

Diplomas

Diploma of Business är allmänt inriktat på business. Den finns även med specialiseringar i Information Systems och Event Management. De har också ett Diploma of Marketing.

Bachelors

Precis som diploma-kursen erbjuds även Bachelor in Business-programmet i neutral form, men finns också med följande specialiseringar: Marketing, Information Systems, Event Management, Entrepreneurship och Sports Management. De har även en Bachelor of Commerce (Accounting).

Masters & MBA

Detta Master inom Business-program erbjuds med antingen specialisering i Administration eller Analytics. Men de har även en Master of Professional Accounting och en Master of Global Project Management. Master in Business Administration (MBA) är ett klassisk management-program som syftar till arbete i ledande positioner och kräver arbetslivserfarenhet.

Design

Diplomas

Diploma of Design finns med följande inriktningar: Graphic Design, Branded Fashion Design, Communication Design. Sedan erbjuder de även ett Diploma of Digital Media Design med tre specialiseringar: 3D Design & Animation, UX and Web Design och Film & Video Design, samt ett Diploma of Interior Design med två specialiseringar: Commercial och Residential.

Bachelors

Bachelor of Design erbjuds med två inriktningar: Branded Fashion Design och Communication Design. Bachelor of Digital Media Design med tre specialiseringar: 3D Design & Animation, UX and Web Design och Film & Video Design. Och även Bachelor of Interior Design med två specialiseringar: Commercial och Residential.

Speldesign

Foundation Program

MDS erbjuder ett program i stil med ett basår som de kallar för Digital Creativity Foundation Programme.

Bachelors

Bachelor of Media Design erbjuds med tre inriktningar: Graphic Design, Interactive – UX/UI Design och Motion Design. Bachelor of Software Engineering finns med två inriktningar: Artificial Intelligence (AI) och Game Programming. De har även Bachelor of Creative Technologies – Game Art och Bachelor of Art & Design (3D Animation & VFX).

Masters

De har även en Master in Design.

Teknologi

Diplomas

Diplomas erbjuds inom: Information Technology, Software Engineering, Cybersecurity och Game Design & Development.

Bachelors

Bachelor of Software Engineering har inriktningarna Artificial Intelligence eller Game Programming. Sedan har de även bachelor-program inom Information Technology, Cybersecurity och Game Design & Development.

Health Sciences

Bachelors

Bachelor of Health Science erbjuds med sex inriktningar: Aesthetics, Chinese Medicine, Naturopathy, Western Herbal Medicine, Clinical Nutrition och Clinical Myotherapy. De erbjuder även Bachelor of Nursing och Bachelor of Nutrition.

Masters

De har också en Master of Public Health.

Hospitality

Diplomas

Diploma of Business med inriktningar inom: Hospitality Management, International Hotel & Resort Management och Tourism Management.

Bachelors

Bachelor of Business med inriktningar inom: Hospitality Management, International Hotel & Resort Management och Tourism Management.

Masters

De har också en Master of International Hotel Management.

Övrigt

Diplomas

Skolan erbjuder även: Diploma of Photography & Photo Imaging

Masters

Skolan erbjuder även: Master of Education (Innovation & Change) och Graduate Certificate of Education (Mental Health).

 

Boende

Skolan erbjuder inget eget boende, men det finns ett antal sidor där du kan hitta boende.

Studentresidens

Privata alternativ

Priser & datum 2024

Businesskurser, pris per läsår
Diploma of Business 26 760 AUD
Diploma of Business (Information Systems) 26 760 AUD
Diploma of Business (Event Management) 26 760 AUD
Diploma of Marketing 26 760 AUD
Bachelor of Business 26 760 AUD
Bachelor of Business (Marketing) 26 760 AUD
Bachelor of Business (Information Systems) 26 760 AUD
Bachelor of Business (Event Management) 26 760 AUD
Bachelor of Business (Entrepreneurship) 26 760 AUD
Bachelor of Business (Sports Management) 26 760 AUD
Bachelor of Commerce (Accounting) 26 760 AUD
Master of Professional Accounting 30 360 AUD
Master of Business Administration 30 360 AUD
Master of Business Analytics 30 360 AUD
Master of Global Project Management 30 360 AUD
Designkurser (Billy Blue), pris per läsår
Diploma of Design 32 733 AUD
Diploma of Communication Design 32 733 AUD
Diploma of Branded Fashion Design 32 733 AUD
Diploma of Graphic Design (1,5 läsår) 21 822 AUD
Diploma of Interior Design & Decoration (1,5 läsår) 21 822 AUD
Diploma of Film & Video (1,5 läsår) 21 822 AUD
Diploma of Photography & Photo Imaging (1,5 läsår) 21 822 AUD
Diploma of 3D Design & Animation (1,5 läsår) 21 822 AUD
Bachelor of Communication Design 32 733 AUD
Bachelor of Branded Fashion Design 32 733 AUD
Bachelor of Interior Design* 32 733 AUD
Bachelor of Film & Video 32 733 AUD
Bachelor of 3D Design & Animation 32 733 AUD
*finns med två olika specialiseringar: Commercial eller Residential.
Designkurser (MDS), pris per läsår
Digital Creativity Foundation Programme $26 000 NZD
Bachelor of Media Design – Graphic Design $33 500 NZD
Bachelor of Art & Design (3D Animation & VFX) $33 500 NZD
Bachelor of Creative Technologies (Game Art) $33 500 NZD
Postgraduate Certificate in Design
$16 750 NZD
Postgraduate Diploma in Design
$33 500 NZD
Bachelor of Software Engineering – Artificial Intelligence (AI) $33 500 NZD
Bachelor of Software Engineering – Game Programming $33 456 NZD
Master of Design
$33 500 NZD
Teknologikurser, pris per läsår
Diploma of Information Technology 26 753 AUD
Diploma of Software Engineering 32 733 AUD
Diploma of Cybersecurity 32 733 AUD
Diploma of Game Design & Development 32 733 AUD
Bachelor of Information Technology 26 753 AUD
Bachelor of Software Engineering* 32 733 AUD
Bachelor of Cybersecurity 32 733 AUD
Bachelor of Game Design & Development 32 733 AUD
*finns med två olika specialiseringar: Artificial Intelligence eller Game Programming
Erbjudande
Stipendium: Europeiska studenter som ansöker till Design-program kan ansöka om ett stipendium som ger 30% rabatt på kurskostnaden. Kontakta oss för mer info!
Datum
Kursstart Bachelor-program Sept, feb, juni
Kursstart Diploma-kurs Sept, feb, juni
OBS. Ingen fast deadline för ansökan, men vi rekommenderar att du ansöker ca. 6 månader före önskad kursstart!

Ansökan

Eduplanet hjälper dig med ansökan till Torrens University helt kostnadsfritt!

Behörighetskrav

För att kunna ansöka behöver du ha en fullständig gymnasieexamen (eller motsvarande). Om du går i sista året på gymnasiet går det så klart också att ansöka även om du inte fått din examen ännu! Och du behöver självklart ha ett giltigt pass. Du behöver också uppvisa tillräcklig engelsknivå. Lättast är att du visar upp dina betyg i engelska: minst C i engelska 5 och 6 krävs. Om du inte möter kravet så kan du istället göra ett IELTS-prov och då är kravet minst 6.0. Och kom ihåg att du även kan boka språkkurser genom oss ifall du vill förbereda dig inför engelskprov & studier på engelska!

Notera även att beroende på programval kan ytterligare krav tillkomma! T.ex. behöver du en portfolio för många av designprogrammen. Du kommer få mer information när du väl kommer igång med en ansökan.

Ansökningsdokument

Maila följande dokument till oss efter att du har fyllt i vårt ansökningsformulär! Maila dokument i PDF-format till: info@eduplanet.se

 • Vidimerad kopia på ditt examensbevis från gymnasiet översatt till engelska
 • Om du studerat på eftergymnasial nivå så vill skolan även se dessa betygsdokument/diplom (också på engelska!)
 • Kopia på ditt pass
 • Bevis på din engelsknivå (t.ex. provresultat från IELTS)
  • Portfolio (om det krävs för ditt programval)
  • CV om du arbetat med något som är relevant för utbildningen
  • Telefon/Skypeintervju kan tillkomma beroende på programval

 

Studentkommentarer

Magdalena, Design på Billy Blue

Jag hittade info om Billy Blue på nätet, jag minns också en klasskamrat som pratade om Billy Blue. Jag älskar den experimentella och ”arty” känslan skolan ger. Du får utveckla din egen stil här och eftersom många av studenterna på Billy Blue är internationella får du inspiration från många kulturer. Om du håller ögonen öppna och tar dig tid, finns det också många arbetsmöjligheter och dyrbara erfarenheter du kan samla på dig!

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982