College

Philadelphia, USA

Studera utomlands på Delaware County Community College i Philadelphia

Attraktivt läge Levande campus Studenter från hela USA Bra studievägledning

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Visumkrav
 • Online & Distanskurser
 • Data labb

Delaware County Community College (DCCC) grundades 1967 och är ett utmärkt alternativ för dig som vill studera en kortare såväl som längre utbildning i USA för ett överkomligt pris och ha närhet till storstäder som New York, Baltimore, Boston och Washington D.C. Skolan ligger i Media bara 30 minuter från Philadelphias stadskärna.

Läget har gjort colleget mycket attraktivt och lockar studenter från hela USA. DCCC har ca 13 000 studenter på sitt campus, varav ca 200 är internationella. Detta gör att du som internationell student har lätt att komma in i det amerikanska college-livet.

På skolan kan du läsa blandade valbara kurser under en eller två terminer, eller så kan du påbörja en fyraårig Bachelor’s Degree genom att läsa de två första åren till en sk Associate Degree. Därefter kan du fortsätta dina studier på ett amerikanskt universitet eller ge dig ut i arbetslivet. DCCC samarbetar med flera framstående universitet och efter dina år på skolan kan du bland annat transferera till Philadelphia University, Temple University, Springfield College och University of Phoenix, för att nämna några. Många gånger är DCCC’s studenter mer framgångsrika än de som direkt börjar sin utbildning på universitetet. Värt att komma ihåg är också att du kan spara tusentals dollar på att läsa dina första två år på DCCC.

DCCC passar dig som vill studera på ett prisvärt och mindre college med massor av möjligheter och nära till flera storstäder och universitet. På skolan går inte många svenskar och skandinaver, det är en bra mix av internationella studenter och amerikanska studenter från hela landet. Som student får du bästa möjliga stöttning och guidning av skolans personal, vad du än kan tänkas behöva hjälp med och klasserna är relativt små vilket ger mer lärartid.

Philadelphia

Philadelphia är USA:s femte största stad med ca 1,5 miljoner invånare och utgör ett viktigt globalt center för ekonomi, kultur, politik och utbildning. Intilliggande Media med sina 5 500 invånare där DCCC är beläget är en trivsam, vänlig och trygg förort med god kommunikation in till Philadelphia och allt vad storstaden har att erbjuda.

Vill du utforska närområdet kring skolan hittar du såväl charmiga butiker som teatrar, restauranger och bostäder i staden som med sin gästvänlighet beskriver sig som ”Everybody’s Hometown”. Media har tack vare ansvarsfullt företagande utnämnts till USA’s första ”Fair Trade-stad”.

På skolan finns mer än 25 olika studentklubbar och organisationer för studenter med olika intressen där du kan medverka. Skolan satsar starkt på sport och du kan du bland annat spela fotboll, tennis, golf, baseball, basket och volleyboll på den nivå som passar dig. Det rika utbudet av aktiviteter bidrar till en härlig studentanda på campusområdet och ger dig möjlighet att engagera dig utefter egna intressen vid sidan av studierna.

Kurser

På Delaware County Community College kan du välja mellan att studera ett helt program eller läsa under en kortare tid som en sk Study Abroad-student. DCCC har avtal med mer än 40 olika universitet och colleges där du kan fortsätta dina studier om du vill nå ännu längre än en Associate Degree. Alla nya studenter på skolan skriver under Orientation Week ett test inom engelska och matematik. Resultatet påverkar dig främst om du har för avsikt att fullfölja ett helt degree-program på skolan.

Här finner du skolans kurskatalog. Du kan välja bland många olika ämnen och kurser, t ex:

 • Business
 • Engineering, Technology
 • Biology, Chemistry, Mathematics
 • Computer Science, Interactive Multimedia
 • Culinary Arts
 • Law, Criminal Justice
 • Global Studies
 • History
 • Hotel & Restaurant Management
 • Liberal Arts
 • Political Science
 • Psychology, Sociology
 • mm

Study Abroad

Längd: 1-2 terminer

Study Abroad är ett bra val för dig som vill studera en kortare tid i USA. Du läser valfria, fristående kurser i upp till två terminer. Som Study Abroad-student måste du läsa minst 12 credits per termin. En kurs är ofta 3 credits lång, vilket innebär att du läser cirka 4 kurser per termin. En termin är 17 veckor lång. Innan varje terminsstart kommer du att registrera dig på de kurser som du vill läsa. Du får under Orientation Week bra hjälp av skolans studievägledare med att hitta lämpliga kurser att fylla ditt schema med.

Degree-program

Längd: ca 2 år

Du som redan vet vad du vill studera, och vill läsa i USA en längre tid, kan välja att läsa en Associate Degree på DCCC. Dessa program är 2 – 2,5 år långa. Längden varierar beroende på hur många credits du väljer att läsa per termin. Observera även att om du på testet under Orientation Week får ett resultat som kräver att du läser flera förberedande matematik- eller engelskkurser kan du behöva studera något längre än två år för att hinna läsa alla kurser som behövs för att uppnå din examen.

I din Associate Degree väljer du en major, ett huvudämne, som innebär att du läser ett antal obligatoriska kurser inom ditt valda ämnesområde. Förutom detta läser du cirka 1 år s.k. General Education, vilket är allmänna kurser som inte är direkt kopplade till din major men som är obligatoriska för att du ska kunna uppnå din examen. Vilka kurser du väljer inom ditt program beror på vald major, vilka kurser ditt college erbjuder, samt om och i så fall till vilket universitet du har för avsikt att transferera vidare efter dina studier på DCCC. Populära program bland internationella studenter är t ex Computer Science, Business och IT m.m.

College & University Transfer Program (AA, AFA, AS Degrees)

Förbereder dig inför fortsatta studier på ett college eller universitet. För dessa program finns bland annat följande huvudämnen att välja bland:

Career Program (AAS Degree)

Dessa program förbereder dig inför arbetslivet. Programmet är framställt så att du ska kunna ge dig ut i arbetslivet direkt efter dina två år på DCCC. Observera att endast vissa av dessa program är CSN-berättigande och du måste då inom din utbildning välja att läsa kurser som går att transferera till ett amerikanskt universitet. Här kommer exempel på Career Programs som är godkända för studenter som studerar med studentvisum i USA:

Boende

DCCC har inget eget studentboende men har många tips på var du kan leta. Du kan välja att bo hos en värdfamilj eller i lägenhet/hus med andra studenter med bra kommunikationer till skolan.

En bra idé kan vara att boka in sig på ett hostel/hotell den första tiden för att leta boende på plats. Många studenter är i samma situation och kanske letar efter någon att dela boende med!

Kontakta oss på EduPlanet så kan vi ge mer information om boende. Du kan maila på study-us@eduplanet.se.

Priser & datum 23/24

Kostnader per termin
Kursavgift (12 credits): 6 396 USD
Kursavgift (15 credits): 7 995 USD
Skolan tar normalt ut en ansökningsavgift på USD 25, något vi förhandlat bort för våra studenter.

 

Viktiga datum 2023/24

Deadlines*
*Komplett ansökan inskickad till DCCC
Vårtermin: Senast 1/11
Sommartermin ESL: Senast 1/4
Hösttermin: Senast 1/7
Terminsdatum
Sommartermin ESL: 7 juni-10 aug
Hösttermin 2023: 26 aug-15 dec
Vårtermin 2024: 18 jan-13 maj
Orientation
Sommartermin ESL: 16-18 maj
Hösttermin 2023: 18-22 aug
Vårtermin 2024: 5-9 jan

Ansökan

När du ansöker till Delaware County Community College hjälper vi på EduPlanet dig kostnadsfritt med ansökan, information om hur det är att studera utomlands, frågor om CSN och allt annat runt detta.

Du behöver ha ett examensbevis från gymnasiet men det finns inte några direkta betygskrav. Skulle det visa sig att du har för låg nivå i t ex engelska, har skolan engelskakurser för att höja din nivå, och ofta kan du samtidigt som du läser engelska, studera andra kurser.

För att påbörja en ansökan ber vi dig fylla i vårt ansökningsformulär (ej bindande). Du kommer då att få mer information från oss skickad till dig via e-post. Du kommer behöva maila oss en kopia av ditt pass, en kopia av ditt examensbevis/gymnasiebetyg på svenska och engelska (ofta kan din gymnasieskola hjälpa till gratis med översättning), och bevis på att du kan finansiera studierna (vi mailar blankett för detta). Ansökan är inte bindande förrän du har betalat.

Vi hjälper dig att se till att din ansökan till DCCC ser bra ut och blir komplett. Att få ditt antagningsbesked brukar gå relativt snabbt vilket är bra då du kan sätta igång med alla förberedelser så som ansökan om studiemedel till CSN och visumansökan, även då kan vi bistå med hjälp om du har några funderingar.

Vi rekommenderar att påbörja ansökan så tidigt som möjligt när ansökningsperioden startat.

Studentkommentarer

Jennifer 24 år, Associate Degree

Att plugga i USA fungerar ypperligt för mig! Till skillnad mot Sverige sitter du inte på en föreläsning och sen får läsa själv, här är lektioner (som i gymnasiet) och du får diskutera och involvera dig i allt ni gör. För mig är detta en mycket bra lärlingsstil, jag lär mig mer genom att vara ”hands on”. Jag gillar verkligen DCCC 🙂

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982