Sprakresor

Chester, England

Språkresor till Chester på English in Chester

Passar alla åldrar Uppskattat aktivitetsprogram En av Englands bästa språkskolor

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Online & Distanskurser

English in Chester grundades 1976 och har lång erfarenhet av språkresor för internationella deltagare. Välkommen till en topprankad språkskola som kan erbjuda ett av de bredaste kursutbuden i England!

English in Chester är mycket trevligt belägen innanför de gamla stadsmurarna i Chester och har en personlig och karismatisk prägel vilket gör att många studenter trivs och återkommer just hit. ”People make the school what it is today” som skolan själva uttrycker det på sin hemsida. Personalen och lärarna är en stor behållning på skolan, många har jobbat här i över 10 år och alla umgås med alla. Det finns sammantaget 21 klassrum, en datasal, fritt WiFi samt en trevlig innergård där det anordnas BBQ-kvällar om somrarna. Skolan arbetar kontinuerligt för så moderna och uppdaterade läromedel som möjligt.

English in Chester är den enda skolan i Chester som fullt ut är ackrediterad av British Council vilket är ett mycket gott tecken om man söker kvalité och trygghet när man väljer språkskola.

Tvärs över gatan finns skolans Language Training Centre där 7  av skolans klassrum finns, här hålls affärskursen i engelska samt skolans kurser för 25+ . Under sommarmånaderna hålls också en populär språkkurs för ungdomar i skolans regi, undervisningen för dem bedrivs dock på ett annat center. Skolans undervisningsmetod innebär alltid fokus på varje students individuella behov för att skolans språkkurser ska bli så effektiva som möjligt.

Chester

Staden har ca 120 000 invånare och många besökare minns den svart- och vitrandiga arkitekturen starkast. Promenadstråket längs den tre kilometer långa stadsmuren ger smakprov på många sevärdheter, t.ex. Eastgateklockan som är den mest fotograferade klockan efter Big Ben, romarnas största amfiteater samt katedralen där ett faksimil av Händels Messias blev uppläst först.

Det sägs att inget besök är komplett utan en båttur på floden Dee vilket är ett utmärkt sätt att njuta av den vackra staden. Chester är verkligen en levande stad med många pubar och restauranger med alla typer av mat. University of Chester bidrar till den ungdomliga atmosfären och eftersom många studenter från andra delar av England studerar här är det lätt att känna sig hemma och lära känna brittiska studenter vilket kan vara bra för språkresor.

Chester har även en galoppbana av rang som är mycket väl värd ett besök. Det är dessutom nära om du vill besök Walesa, Manchester eller Liverpool. Faktum är att Chester bara ligger 40 minuter från både Manchester International Airport och Liverpool John Lennon Airport så det är lätt att se mer av England om du åker på språkresa till Chester…

Fritid

English in Chester har ett fritidsprogram för sina studenter vilket är ett utmärkt komplement till din språkkurs i klassrummet. Fritidsprogrammet innehåller utflykter och besök i och kring staden samt dagsutflykter på helgerna till närliggande städer eller sevärdheter. Chester är en mysig, typisk brittisk stad med ett charmigt historiskt centrum. Det finns mycket att se och göra kring Chester. Missa inte att besöka Manchester och Liverpool under vistelsen för din språkkurs, de ligger båda mindre än 1 timme från Chester. Här kan du bl a. se Premier League fotboll, se en musikal, äta middag på någon av de många restaurangerna längs ”the Curry-mile” i Manchester, besöka The Beatles-museum i Liverpool och mycket mycket mer! Skolans dagsturer till Wales är också mycket populära.

Kurser

Språkkurs i engelska

Antal lektioner per vecka: 28

Intensivkurs i engelska bestående av 28 lektioner/21 timmar per vecka vilken kan studeras från två veckor och uppåt. Kursen innehåller träning i språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Fokus ligger på att få alla att träna det kommunikativa så mycket som möjligt. Klasserna består av maximalt 12 studenter i blandade åldrar. Vi har många vuxna deltagare som uppskattar denna språkkurs såväl som yngre deltagare i studentålder.

Förmiddagslektionerna mellan 09.30-13.00 utgår ifrån en kursbok på en lämplig engelsk språknivå som passar dig. Du har två lärare men tonvikten på alla lektioner är den talade engelskan.

Eftermiddagslektionerna hålls mellan 14.15-15.45 och är väldigt flexibla. Du får diskutera dina behov med någon på skolan och tillsammans väljer ni ut det mest passande alternativet för dig, under kursens gång kan du ändra val utefter att dina behov förändras. Alternativen omfattar en rad färdigheter och kommunikationsklasser som ska hjälpa dig att kunna använda engelskan mer effektivt i din vardag, på arbetsplatsen och/eller i dina akademiska studier. Under sommaren brukar det finns fler val som t ex engelska genom sång eller drama m.m.

25+ kurs & Intensivkurs

Antal lektioner per vecka: 30

English in Chester’s språkkurs ”English for Everyday Life and the Workplace” är speciellt utformad för dig över 25 år som söker 1-4 veckors intensiv språkträning i engelska (max 6 veckor). 25+ kursen hålls i skolans Language Training Centre som är en separat, historisk byggnad mittemot huvudskolan. Centret har en bekväm inlärningsmiljö med utbildning i toppklass och tekniska faciliteter så som iPads, Apple TV’s och projektorer. Det finns datorrum och WiFi i hela byggnaden. I loungen kan studenter och lärare mötas, läsa, koppla av och ta en kopp te eller kaffe. Skolan har även en kort trevlig video för 25+ som presenterar kursen och skolan väl.

Du studerar 30 lektioner (motsvarar 22,5 timmar) per vecka med max 6 deltagare per grupp (i genomsnitt 3. Kursen finns på olika nivåer och alla klasser är internationella. Generell engelska varvas med alla viktiga moment där engelska behövs i arbetssituationer, såsom konversation via telefon och e-mail, muntliga anföranden, möten, presentationer, vokabulär, uttryck och brevskrivande med mera. Deltagarna uppmanas att konversera mycket för att få in flytet i språket och verkligen använda sina kunskaper under och utanför skoltid.

Kursen passar dig som inte har så lätt att hitta tid för en engelsk språkkurs. Den är utformad för att ge dig bästa möjliga språkutbildning under en kort period.

Alla blivande kursdeltagare på 25+ kursen får fylla i ett frågeformulär innan kursstart och skolans personal kommer utefter det att utforma kursprogrammet för att möta dina behov. De små grupperna gör lärandet väldigt effektivt och personligt. Kursen innehåller:

 • Språkträning med fokus på den talade engelskan och konversation.
 • Lektioner med målet att förbättra dina engelska färdigheter i vardagen och på arbetsplatsen.
 • En vuxen miljö i en byggnad anpassad för mogna studenter över 25 år.
 • Möjlighet att delta i sociala event och utflykter för att hjälpa dig göra det bästa av din tid i Chester.

Kombinationskurs för 25+

Lektioner per vecka: 30+5, 20+10, 20+15

Kombinationskursen för 25+ innehåller både grupplektioner och privatlektioner för att möta dina behov av allmän engelska, arbetsrelaterad engelska eller engelska för speciella ändamål. Alla blivande kursdeltagare på 25+ kursen får fylla i ett frågeformulär innan kursstart och skolans personal kommer utefter det att utforma kursprogrammet för att tillgodose dina önskemål. Kombinationskursen passar dig som har dessa två grundläggande önskemål:

 • Att utveckla ditt allmänna flyt i engelskan.
 • Att få träna engelskan inom ett specifikt område.

Privatlektionerna kan utformas efter dina önskemål. De specifika inriktningar som English in Chester kan erbjuda är bland annat:

 • English for Tourism Management
 • English in the World of Finance
 • English for Human Resource Management
 • English for Marketing
 • English for Customer Services
 • English for Architecture/Conservation
 • English for Aviation
 • English for Transport and Logistics

Cambridge examenskurs

Antal lektioner per vecka: 30 eller 28

Eexamenskurs med fokus på Cambridge, innehållandes 30 lektioner per vecka som förbereder dig för en Cambridge-examen. Det finns även en kurs som kombinerar 20 lektioner allmän engelska + 8 lektioner per vecka med fokus på cambridgeexamen. Skolan erbjuder nivåerna FCE och CAE, kurserna går att studera specifika datum (se fliken priser & datum). Kostnad för examensprov tillkommer. Minimiålder för dessa kurser är 16 år och gruppstorleken är satt till max 12 deltagare.

50+ kurs

Lektioner per vecka: 20

Detta är en av skolans mest populära språkkurser som i princip alltid blir fullbokad varje år. Arvsstaden Chester har en unik charm som deltagare i åldern 50+ verkligen gillar. Byggnaderna, historien, traditionerna och positionen vid floden Dee gör Chester till en populär destination som lockar många internationella besökare.

Språkkursen består av 2 veckors språkkurs i engelska, speciellt framtagen för kursdeltagare över 50 år, där språkundervisning i klassrummet varvas med trevliga aktiviteter, utflykter och besök. I priset för 2 veckor ingår tre halvdagsevent och en guidad heldagsutflykt. Förbättra din engelska på ett lättsamt och trevligt sätt, träffa nya människor och upptäck en av de mysigaste delarna av England. Kurserna är planerade för att ge en balans mellan det akademiska och det sociala, så man kan få njuta av den ”engelska” atmosfären i Chester. Målet med kursen är att du ska få ökat självförtroende i att tala engelska, förbättrad hörförståelse, en introduktion till Chester och dess omgivningar, uppleva sevärdheter, vackra nationalparker, t ex Norra Wales, Lake District eller The Peak District och berömda städer såsom Liverpool och Manchester. Se gärna skolans video om 50+ kurs.

Kursen innehåller dessa påföljande aktiviteter (observera att innehållet kan ändras och variera):

 • Guidad rundtur av Chester
 • Besök till Port Sunlight, Liverpool eller Manchester
 • Afternoon tea
 • Besök till kända turistattraktioner
 • Besök till vackra och mycket sevärda nationalparker som t.ex. North Wales, The Lake District eller The Peak District

Boende

Värdfamilj

Mer än 85% av skolans studenter väljer att bo i värdfamilj. Alla skolans värdfamiljer är noga utvalda av ett särskilt team på skolan som har en bra inblick och förståelse för internationella studenters behov. De flesta studenter bor i enkelrum (eget rum) med frukost och middag varje dag (halvpension). Handdukar och sängkläder ingår och att tvätta en gång per vecka ingår också. Familjerna bor vanligtvis med promenadavstånd till skolan, cirka 10-30 minuter, eller en kort bussresa bort, cirka 10-20 minuter.

Executive värdfamilj

Som ovan boende i värdfamilj men med tillgång till eget badrum och eventuellt något högre standard. Executive familj är ett boende speciellt avsett för vuxna kursdeltagare på kortare kurser eller 25+. Välj mellan frukost eller halvpension.

Residens

För dig som studerar på English in Chester finns också möjlighet att bo i ett av skolans studentresidens som är öppna året runt för studenter från 18 år och uppåt. Residensen ligger med gångavstånd till skolan, mellan 10-20 minuter. Du kan boka eget rum med eget badrum och tillgång till gemensamt kök eller en egen studio med eget badrum och eget kök. Tillgång till tvättmaskin mot kostnad. I priset ingår städning 1 gång per vecka samt byte av sängkläder och handdukar.

Guest House & Hotell

English in Chester rekommenderar flera trevliga Guest Houses, B&B och hotell av varierande standard. Ett trevligt boendealternativ för dig som stannar en kortare period i Chester och önskar ett privat boende med frukost. Kontakta oss för prisförslag och tillgänglighet. Boende i värdfamilj är dock betydligt mer prisvärt och ger en större möjlighet till språkträning – boende i familj rekommenderas varmt!

Priser & Datum 2024

Kurspriser
28 lektioner per vecka
2 veckor: 10 400
3 veckor: 12 220
4 veckor: 15 660
5 veckor: 19 090
6 veckor: 22 430
8 veckor: 28 500
10 veckor: 35 370
12 veckor: 42 040
13 veckor: 45 070
16 veckor: 54 580
20 veckor: 67 120
Extra vecka: 3 390
Språkkurs för 25+
1 vecka: 10 000
2 veckor: 17 780
3 veckor: 26 070
4 veckor: 33 950
Extra vecka: 7 790
Förberedande IELTS-kurs
Priser: samma priser som 28 lekt/v
50+ kurs
2 veckor: 13 530

Boende

Priser per vecka
Värdfamilj
Enkelrum, frukost: 1 760
Enkelrum, halvpension: 2 280
Dubbelrum, frukost: 1 630
Dubbelrum, halvpension: 2 010
Executive värdfamilj
Enkelrum, frukost: 2 710
Enkelrum, halvpension: 3 320
Dubbelrum, frukost: 2 230
Dubbelrum, halvpension:  2 650
Residens
Enkelrum, egen studio med eget badrum: 2 950
Dubbelrum, studio med eget badrum: 1 740
Transfer
Enkel väg från Manchester eller Liverpool airport: 1 190
Specialkost (värdfamilj)
Tillägg per vecka: 430
Sommartillägg, alla boendeformer 16/6-11/8
Tillägg per vecka: 350

Kursstarter 2024

Kursstarter
Språkkurs i engelska & 25+ kurser: kursstart varje måndag
IELTS-förberedelse: kursstart varje måndag
50+ kurs: 22/4, 6/5, 20/5, 3/6, 12(8, 26/8, 9/9
Cambridge Examenskurs
4 veckor, FCE/CAE, 30 lekt/v:  1/7-26/7, 29/7-23/8
För att vi ska kunna avgöra vilken nivå du ska gå; Kontakta oss för ett nivåtest.
Examensavgifter för Cambridgekurser ingår inte i våra priser. Kostnad mellan ca 170-220 GBP.

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar när skolan är stängd: skolan är öppen som vanligt alla röda dagar. Undantag jul & nyår, se nedan.
Jullov:  23/12 2024 -6/1 2025

Deltagarkommentarer

Annika 56 år, 25+ kurs

Två intensiva kursveckor med deltagare från olika länder. Många skratt när vi kommer från olika kulturer. Familjen lärde mig mycket om engelsk mat och traditioner. Resorna till Liverpool, Manchester, York och Wales var fantastiskt intressanta.

Josefine 29 år, 16 veckor

Hela utbildningen var verkligen anpassad efter mina förutsättningar. Lärarna fanns alltid till hands och känslan var att de alltid levererade lite mera. Alla förutsättningar finns på skolan att lära sig språket. Det hänger bara på din arbetsinsats hur mycket du ska lära dig. Lagom stor stad. Nära till allt. Smidigt att resa med Liverpool, Manchester eller London med tåg. Jag har hunnit se allt jag ville se av England, Skottland och Wales. Skolan var också mycket behjälplig om man ville upptäcka landet på egen hand eller om det var en viss särskild fritidsaktivitet som man sökte. Allt var bättre än vad jag hade räknat med innan. Finns inget att klaga på. Mina fyra månader i Chester är kanske de bästa månaderna i mitt liv!

Ulla 48 år, 2 veckor

Jag är otroligt tacksam att min dotter och man klagade på min engelska annars hade jag inte kommit iväg på språkresa till underbara Chester. Chester är en underbar liten stad med både historia och vacker omgivning. Skolan har fantastiskt kompetenta lärare med adekvat erfarenhet och förmåga att möta varje elev där de är både i den språkliga utvecklingen men också som människor. Undervisningen och upplägget var välplanerat, genomtänkt och pedagogiskt. Eleven i fokus.

Inte kunde jag tro att jag skulle åka hem med så goda erfarenheter av att ha bott inackorderad i ett engelskt hem, jag tycker att det är utmärkt att bo inackorderad nu och ska försöka göra det i fortsättningen när jag åker utomlands, speciellt till England. Det är ovärdeligt att bo i en familj och få tillgång till språket genom vardagen. Bättre att bo i familj än på hotell.

Jag rekommenderar starkt att åka och önskar att jag hade den här fantastiska erfarenheten framför mig istället för bakom mig. Funderar starkt på att åka dit igen, aktiv semester är framtidens semester, bästa semester i Chester.

Kristina 67 år, 2 veckor

Trevliga lärare och trevliga lokaler och Stanley Place var en trevlig liten plats. Efter att jag gått över floden kunde jag gå längs stadsmuren hela vägen till skolan. Verkligen en fin och behaglig promenad och början på dagen. Fantastisk fin och söt stad. Genuin gammal och bevarad bebyggelse. Och mycket vänliga människor samt massor med trevliga pubar. Mycket bra boende. Bra gångavstånd till skolan. Trevlig värdinna. En mycket skön säng och trevlig omgivning, trivdes förträffligt. Var nog för kort tid, hade gärna tränat mer konversation.

Gun 57 år, 25+ kurs

Kursanordnare var skolan English in Chester, via den svenska förmedlaren EduPlanet. English in Chester är en mycket bra skola med engagerade och trevliga lärare. Skolan mottog oss alla på ett mycket bra sätt som fick åtminstone mig att känna mig varmt välkommen. Vi var 14 stycken som började samtidigt, och efter att blivit välkomnade fick vi göra ett språktest varefter vi inplacerades i olika grupper efter språknivå. Det var en lärare på tre elever. I min grupp var vi bara tre stycken, förutom mig, en lärare från Schweiz och en från Tjeckien. Det var ingen mer svensk på skolan.

Vi hade lektioner varje dag mellan 9.30 -16.00. Mitt mål med resan var att bli mer van vid att prata vardagsengelska. Som lärare blir det lätt att vi lär ut en ”skolboksengelska” till eleverna, och för att bli van vid vardagsspråket måste du vistas i landet ett tag. Två veckor är förstås i minsta laget, men jag tycker ändå att det gav mig väldigt mycket i utbyte. Jag bodde inneboende hos en äldre dam med två hundar, en halvtimmes promenad från skolan. Att vara inneboende hos någon innebär också att du blir tvungen att använda språket hela tiden, vilket är bra för din språkutveckling.

Kursen tog upp bl.a. grammatik, kultur, typiskt engelska beteenden (om det nu finns något sådant) och vi diskuterade mycket vad som händer i Storbritannien just nu, t.ex. var Brexit något som regelbundet återkom i diskussionerna. På fritiden fanns det olika saker att göra för den som var hågad. Ofta gick vi ut tillsammans några kurskamrater ett par timmar innan det var dags att gå hem till den väntande middagen.

Chester är en väldigt vacker och gammal stad, och jag är historiskt intresserad så jag tyckte om att vandra längs den medeltida stadsmuren, det historiska museet och katedralen var verkligen värda ett besök. Vi hann även med att åka till Liverpool en eftermiddag tillsammans med vår lärare som var oerhört kunnig om traktens historia. I min roll som lärare kommer jag efter denna kurs att känna mig säkrare i mitt språk. Målet med kursen var för mig att bli tryggare i språket, för att i klassrummet kunna vara friare med mina elever. Det målet känner jag absolut att jag har uppnått.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982