Sprakresor

Chester, England

Språkresa för ungdomar till Chester på English in Chester

Utmärkta värdfamiljer Varierat aktivitetsprogram Högt rankad språkskola

Skolinfo:

 • Ej Studiestöd/CSN
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat

English in Chester har sedan 1976 erbjudit språkkurser för internationella studenter på sin skola i centrala och pittoreska Chester.

Skolan rankas av British Council som en av de absolut bästa skolorna i Storbritannien! Under sommarmånaderna erbjuds ungdomskurser, speciellt framtagna för ungdomar mellan 13-16 år. Kurserna hålls i en separat byggnad vid University of Chester, en kort promenad från huvudskolan och centrum. Språkkursen i klassrummet kombineras med roliga aktiviteter och utflykter, allt tryggt övervakat av skolans personal och lärare. Boende erbjuds i mycket noga utvalda värdfamiljer som bor på promenadavstånd, eller en kort bussresa från skolan.

Transfer och skolans så kallade Meet & Greet kan beställas från Manchesters eller Liverpools flygplats för både dit- och hemresa, vilket bland annat innebär att en representant från skolan väntar och tar emot på flygplatsen och skjutsar till boendet, samt hjälper till med incheckningen på hemresan. Detta sker på ett mycket säkert sätt för att man både som ungdom och vårdnadshavare ska känna sig trygg.

Vill du åka på språkresa till en äkta brittisk stad i en trygg och personlig miljö samt bo i värdfamilj, är English in Chester ett mycket bra val! Språkresan för ungdomar har max 100 elever per tillfälle, i genomsnitt 70 stycken, och i varje klass är det max 14 deltagare. Kursen har också en bred mix av nationaliteter. Chester är en vacker stad med mycket att se och göra. Det finns många spännande ställen kring Chester som du får möjlighet att uppleva på utflykter och aktiviteter. Vi har många nöjda ungdomar som deltagit i språkresor hit och kan varmt rekommendera proffsiga English in Chester.

Chester

Chester är en mysig, typisk brittisk stad där man snabbt känner sig hemma men också en av Englands vackraste och äldsta städer med en gammaldags engelsk stadskärna. Staden har ca 120 000 invånare och många besökare minns den svart- och vitrandiga arkitekturen starkast. Man kan gå till det mesta i Chester, men det finns även ett väl utbyggt och väl fungerande bussnät. En gammal ringmur omsluter stadens centrum och längs muren hittar du även den kända klockstapeln, vilken är Englands näst mest fotograferade klocka (gissa vilken den mest fotograferade är?)! Chester har även en välkänd galoppbana och när det ordnas race är det stor uppståndelse i staden. Städerna Manchester och Liverpool ligger mindre än en timme bort.

Fritid

Som deltagare på English in Chesters språkkurs för ungdomar erbjuds du ett roligt och varierande aktivitetsprogram av hög kvalitet. Tanken är att du även utanför klassrummet ska träna språket på ett naturligt sätt tillsammans med ungdomar från världens alla hörn.

Aktiviteterna sker under eftermiddagar och kvällar och programmet varierar lite från vecka till vecka.

Vid två tillfällen varje vecka brukar man få välja mellan aktiviteter inom sport, konst, drama eller dans.

Andra aktiviteter som tidigare funnits med i programmet är:
Rundvandring första dagen, Chester Treasure Hunt, Film Chester, Chester Fairy Tale, Beatles Project, bowling, Riverboat Disco, Laser Quest, Scottish Ceilidh, International Evening, Quiz/Frågesport, English in Chester’s Oscarsgala, Manchester United Tour, Chester Zoo, Chesire Oaks, Ice Skating, Blue Planet Aquarium, Beeston Castle/Ice Cream Farm.

Varje lördag åker man på utflykt. Här kommer några exempel:

 • Alton Towers: Englands största och bästa nöjespark!
 • Liverpool: Alla älskar Liverpool, staden som är känd för musik och sina museum, gallerier och shopping.
 • Manchester: Englands näst största stad är både modern och historisk med massor att se och göra. På utflykten besöker ni det interaktiva Museum of Science and Industry såväl som katedralen och ett fotbollsmuseum.
 • Conwy Castle, Norra Wales: Conwy är en charmig liten stad omgiven av de vackra Snowdonia-bergen och med ett av landets mest spektakulära medeltida slott.

Kurser

Ungdomskurs

Lektioner per vecka: 20

Ungdomskurserna under sommarmånaderna juli och augusti ges på English in Chester för ungdomar mellan 13-16 år. Klasserna är internationella och ungdomar kommer från hela världen för att delta i kurserna under 2, 3 eller 4 veckor. Förutom språkstudier på förmiddagarna, ca 9.30-13.00, ingår ett fullt aktivitets- och utflyktsprogram, samt boende i mycket omtyckta värdfamiljer med helpension (frukost, middag, och lunchpaket att ta med till skolan). I varje familj bor vanligtvis minst två studenter från kursen och värdfamiljerna är mycket noga utvalda av English in Chesters personal.

Lektionerna på förmiddagarna (ca 09.30 – 13.00) fokuserar på att aktivt förbättra kommunikationen i talad och skriven engelska med hjälp av bland annat tidningar, radioprogram, dikter och sånger. Undervisningen bedrivs på olika nivåer, alltifrån låg nivå (A1) upp till Avancerad nivå (C1). Alla ungdomar gör språktest första dagen för att hamna på rätt nivå på kursen.

Eftermiddagarnas utflykts- och aktivitetsprogram är så klart en populär del av kursen. Programmet är utformat för att vara roligt och stimulerande och det ger ungdomarna möjlighet att lära känna varandra och utveckla språket ytterligare.

Detta ingår i priset:

 • Förkunskapstest
 • 20 lektioner (15 timmar) per vecka
 • Användning av allt kursmaterial/kursböcker
 • Boende söndag – lördag i enkel- eller dubbelrum i värdfamilj
 • Helpension (frukost, lunchpaket och middag varje dag)
 • Två stycken temainriktade eftermiddagar per vecka
 • En halvdagsutflykt per vecka
 • Två halvdagsaktiviteter per vecka
 • Två kvällsevent per vecka
 • En heldagsutflykt per helg
 • Erfarna ledare tillgängliga dygnet runt, hela vistelsen
 • Diplom efter avslutad kurs

Boende

Värdfamilj

Mycket noga utvalda värdfamiljer där du bor i enkelrum (eget rum) eller dubbelrum (som du delar med en annan kursdeltagare). Helpension ingår; frukost, lunchpaket och middag varje dag. Boende i familj ger en fantastisk chans att verkligen praktisera språket och uppleva den brittiska kulturen. Familjerna är otroligt vänliga och välkomnande och bor vanligtvis på promenadavstånd från skolan, cirka 10-30 minuter, eller en kort bussresa bort, cirka 10-20 minuter. Familjerna ser olika ut, det kan t.ex. vara ett par med eller utan barn och husdjur eller en äldre dam. Eftersom English in Chester är den enda språkskolan i Chester som har öppet året runt så kan de välja ut och arbeta med de allra bästa familjerna.

Du har tillgång till ditt boende från söndag innan kursstart till lördag efter kursslut. Kom ihåg att informera oss om eventuella allergier och önskemål.

Transfer till familjen från Manchester eller Liverpool kan bokas mot tillägg. Transfern innebär att du möts upp på flygplatsen och skjutsas tryggt och bekvämt direkt till boendet.

Ankomst & transfer / Meet & Greet service

Vi är noga med att ankomsten till England och resan hem till Sverige ska kännas trygg. Vi rekommenderar att du bokar till skolans transfer och så kallade Meet and Greet service. Det innebär att varje kursdeltagare möts upp i ankomsthallen på flygplatsen i Manchester eller Liverpool av en representant för English in Chester. De har blivit informerade på förhand om vilken tid man kommer och med vilken flight. De ser till att alla på ett säkert sätt tas emot och skjutsas till boendet. Samma sak gäller för hemresan, de vet vilket flyg man ska med och de hjälper med incheckningen fram till att flygbolaget tar över ansvaret.

Assistans för ensamresande barn:

Vissa flygbolag erbjuder en assistanstjänst för ensamresande barn där de tar hand om en under hela resan. Den är ofta obligatorisk för barn mellan 5-11 år men kan bokas för barn mellan 5-15 år. Servicen brukar innebära att flygbolaget ansvarar för att barnet blir följt ombord på flyget, blir introducerat för besättningen ombord och blir lämnat till dem som möter barnet på ankomstflygplatsen. Flygbolaget får veta namn och telefonnummer till den som möter på flygplatsen och den personen måste kunna uppvisa giltig legitimation med bild. Observera att denna information är generell och vi på EduPlanet ansvarar inte för ändringar av dessa regler, vi rekommenderar att ni själva kollar med aktuellt flygbolag vad som gäller.

Kom ihåg att meddela oss om ni bokat flygbolagets assistans för ensamresande barn. Skolan behöver få information om detta.

Kom även ihåg att meddela oss om flygdetaljer senast 3 veckor innan avresa. Ankomstdag är söndagar och hemresedag är lördagar.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
Ungdomskurs i engelska
2 veckor: 19 990
3 veckor: 28 990
4 veckor: 37 990
Transfer (Manchester eller Liverpool)
Transfer till Chester från flygplatsen:
(Rekommenderas för 16-åringar som reser själva)
1 150
Transfer till flygplatsen från Chester:
(Rekommenderas för 16-åringar som reser själva)
1 150
Meet & Greet service + transfer t & r
(Obligatoriskt för dig under 16 år som reser själv):
2 740
Vad ingår i ungdomskursen?
Lektioner, aktivitets- och utflyktsprogram, registreringsavgift, kursmaterial, boende i värdfamilj, helpension. Transfer mot kostnad.

Kursstarter 2024

Kursstarter
Ungdomskurs, startdatum:  1/7, 8/7, 15/7, 22/7
Kursen öppen:  1/7-9/8
Kurslängd:  2 (minst), 3 eller 4 veckor (max)
Ankomstdag: söndagar
Hemresedag: lördagar

Deltagarkommentarer

Katarina 16 år, 2 veckor

Att åka på språkresa är ett jättebra sätt att få komma ut i världen. Du får nya vänner från olika länder, du lär känna ett nytt land, får äta ny sorts mat och ha jättekul! Aktiviteterna var roliga och det fanns mycket att välja på. Lärarna var glada och positiva och jag har lärt mig mycket. Jag bodde hos en jättesnäll familj som brydde sig. Chester är dessutom en jättemysig och fin stad!

Jennifer 16 år, 2 veckor

Att åka på språkresa med EduPlanet var något av det bästa jag gjort. Lärarna var underbara, lektionerna var roliga och min familj var fantastisk! Chester är en mysig stad, stor men inte för stor, lätt att hitta i.

Fanny 16 år, 3 veckor

EduPlanet erbjöd allt man kan önska sig. Allt var mycket proffessionellt samtidigt som det var personligt! Jag hade en superhärlig tid i Chester där jag träffade underbara människor.

Elin 16 år, 3 veckor

Det första jag gjorde när jag landade i Manchester och skulle åka taxi till Chester var att sätta mig på fel sida i bilen, vid ratten. ”Vänstertrafik var det ja…” tänkte jag och satte mig i passagerarsätet. Samtidigt som jag under mina tre veckor i England försökte vänja mig vid att alla bilar körde på, enligt mig, fel sida av vägen, var jag med om allt möjligt! Jag gick på lektioner som förbättrade min engelska, lärde känna nya kompisar, åkte på utflykter, var med på aktiviteter skolan anordnade, åt middagar hos min värdfamilj och mycket mer. Under min tid i Chester lärde jag känna både nya kompisar och också mig själv. Att utmana sig själv genom att vara hemifrån själv i tre veckor är ett bra sätt att utvecklas. Man tvingas vara självständig och det är en härlig känsla att kunna klara sig på egen hand. Jag hann bli van vid människorna och staden. Jag kom in i dagsrutinerna och behövde snart inte längre tänka på hur jag skulle gå i staden för att hitta. Det gick av sig självt! Något jag däremot aldrig hann bli van vid förrän det var dags att åka hem var att bilarna körde på fel sida av vägen…

Jättebra lärare, lektionerna med varierat innehåll, mysig stad, trevligt folk och omtänksamma engelsmän som kör på fel sida av vägen. Jag rekommenderar att åka till Chester!

Axel 15 år, 3 veckor

Bland de bästa lärare jag har träffat. Undervisningsmaterial hänger någorlunda ihop med lärarna. Själva undervisningen i helhet var relevant och mycket bra. All skolpersonal va trevlig och hjälpsam. Trevlig familj, bra mat, bra rum. Huvudlokalerna var bra. Skolbyggnaden var bra placerat; nära vattnet och centrum. Utflykter har varit perfekta och många. Vacker stad, fungerande bussrutter, oftast trevligt folk.
Pappa Mikael: Det är klart mycket bättre / prisvärt att skicka sina barn på en sådan här resa än med organisationer med fler svenska ungdomar, men jag kan tänka mig att många inte känner till detta eller är rädda för att skicka iväg sina barn ”själva”.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982