Sprakresor

Manchester, England

Språkresa för ungdomar till Manchester på City Football Language School

Aktiviteter & utflykter Få en inblick i livet som professionell fotbollsspelare Engelska + fotboll Erfarna engelskalärare och fotbollsstränare

Skolinfo:

 • Ej Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi

Ett program för dig som är mellan 9-17 år och älskar fotboll! British Study Centres, som är en välkänd organisation med ett flertal språkskolor runt om England, erbjuder denna unika upplevelse i samarbete med Manchester City Football School, med sommarkurser för ungdomar som vill förbättra sin engelska i kombination med fotboll.

Detta unika språkprogram ger dig en unik fotbollsupplevelse och chansen att träna som en Manchester City-spelare vid anläggningen City Football Academy, som ligger på Etihad Campus intill Etihad Stadium och är träningsplats för både klubbens damlag, reserver och A-lag! Dessa toppmoderna och exceptionella omgivningar inspirerar till både fotbolls- och språkutveckling. Till kursen kommer ungdomar från världens alla hörn, tidigare år har mer än 60 nationaliteter deltagit!

Du kombinerar intensiv träning på fotbollsplanen där du tränas av Manchester City Football Schools tränare, med interaktiva engelskklasser med fotbollstema med lärare från British Study Centres. Alla fotbollscoacher är professionella och erfarna och har utbildats i klubbens filosofi och metodik. Kursplanen har arbetats fram för att vara helt unik och relaterad till fotbollsvärlden. Du får stora möjligheter att utveckla dina färdigheter i engelska genom en mängd spännande sessioner både på och utanför planen, inklusive aktiviteter såsom media- och presskonferensträning, matchanalys, näringslära, styrka och kondition m.m.

Du får en unik inblick i hur det är att vara en professionell fotbollsspelare!

Manchester

Manchester ligger i nordvästra England och hela staden andas fotboll! För dig som gillar fotboll är det en självklar destination för din språkresa. Staden har två storlag; Manchester United och Manchester City.

Fritid

Som en del av kursen anordnas aktiviteter och utflykter som komplement till språkundervisningen och fotbollsträningen. I kurspaketet ingår bland annat;

 • 14 kvällsaktiviteter
 • 1 helgutflykt

Exempel på kvällsaktiviteter:

 • Spelkvällar
 • Talangjakt
 • Frågesport
 • BBQ och filmkvällar.

Utflykter

 • Under helgen anordnas utflykter till Etihad Stadium Tour, the National Football Museum och en stor nöjespark.

Kurser

City Football Language School

Populär ungdomskurs för internationella ungdomar där man kombinerar språkundervisning i engelska med fotbollsträning ledd av professionella tränare.

Engelskundervisningen leds av behöriga och proffsiga lärare från språkskolan British Study Centres. Undervisningen syftar till att man ska förbättra alla delar i engelskan via både hör- läs- skriv- grammatik och konversationsövningar. Undervisningen sker med moderna hjälpmedel och på ett roligt och stimulerande sätt. Lektionerna är integrerade med fotbollsträningen och alla lärare som undervisar i de fotbollsrelaterade ämnena är utbildade inom Manchester Citys fotbollsfilosofi.

Du placeras i en grupp främst med hänsyn till din engelsknivå, men även din ålder och fotbollsförmåga spelar roll. Kurslängd är 13 nätter. Ankomstdag söndag och hemresedag lördag.

Hur ser dagarna ut?

Varje dag börjar med frukost på residenset följt av en kort bussresa till träningsanläggningen City Football Academy där man spenderar dagen mellan 9.00-17.00. Man deltar i ett antal fotbollsaktiviteter och spännande interaktiva sessioner för att utveckla både sina fotbollskunskaper och kunskaper i det engelska språket. Aktiviteterna är roliga och anpassas till alla ungdomars förmåga och nivå.

Kursen består av bland annat:

 • Introduktion och roliga övningar för att lära känna varandra.
 • Utvecklas som fotbollsspelare, bollskicklighet.
 • Övningar för ökat bollinnehav.
 • Styrka och kondition.
 • Näringslära.
 • Teamwork mellan olika spelarpositioner.
 • Turnering – fokus på prestation och analys.
 • Öva på att göra mål.
 • Spelförberedelser – matchanalys och taktik.
 • Mediaträning – en inblick i mediahantering och språkanvändningen i intervjuer och presskonferenser.

Förutom detta så ingår språkundervisning och en mängd olika aktiviteter.

I kurspriset för 2 veckor ingår:

 • Boende i enkelrum 12 nätter med eget badrum
 • Buss dagligen till och från anläggningen
 • Helpension (frukost, lunch och middag)
 • 30 timmars språkaktiviteter med fotbollstema
 • 30 timmars fotbollsträning
 • 14 kvällsaktiviteter
 • 1 helgaktivitet
 • 1 utflykt med fotbollstema
 • Exklusivt City Football Schools träningskit
 • Transfer Manchesters flygplats går att köpa till

Boende

Residens

Alla ungdomar på fotbollskursen bor tillsammans i residens Salford Residence som är fräscht och håller god standard. Man bor i enkelrum (eget rum) med eget badrum. I priset ingår alla måltider. Frukost och middag serveras på residenset och lunch äter man tillsammans med sina kurskamrater, vid Connell College. De dagar man är på utflykt får man med sig matsäck/lunchpaket. Varje morgon åker alla buss tillsammans till träninganläggningen och vid dagens slut får man skjuts tillbaka. På residenset finns det möjlighet att tvätta. Det finns även uppehållsrum, Wi-Fi och personal på plats dygnet runt.

Alla ungdomar betalar på plats en deposition på 40 GBP kontant, som man får tillbaka vid kursslut.

Resa

Flygresan till Manchester ingår inte i kurspriset. Du kan välja att boka flygresan på egen hand med hjälp av vuxen eller ta hjälp av oss på EduPlanet mot en extra kostnad. Kontakta oss med dina önskemål för att få prisförslag.

Transfer & Meet & Greet service

Vi är noga med att ankomsten till England och resan hem till Sverige ska kännas trygg! Skolans transfer och så kallade Meet & Greet kan köpas till. Det innebär att varje kursdeltagare möts upp i ankomsthallen på flygplatsen av en representant från skolan med en skylt. De har blivit informerade på förhand om vilken tid du kommer och med vilken flight. De ser till att alla på ett säkert sätt tas emot och de följer med hela vägen till campuset där kursen äger rum. Samma sak gäller för hemresan, de vet vilket flyg man ska komma med och får hjälp med incheckning.

För att skolans transfer ska ingå måste din flight landa mellan särskilda tider, kontakta oss gärna.

Assistans för ensamresande barn: Vissa flygbolag erbjuder en assistanstjänst för ensamresande barn där de tar hand om en under hela resan. Den är ofta obligatorisk för barn mellan 5-11 år men kan ofta även bokas för barn mellan 5-15 år. Servicen brukar innebära att flygbolaget ansvarar för att barnet blir följt ombord på flyget, blir introducerat för besättningen ombord och blir lämnad till dem som möter barnet på ankomstflygplatsen. Flygbolaget får veta namn och telefonnummer till den som möter på flygplatsen och den personen måste kunna uppvisa giltig legitimation med bild. Observera att denna information är generell och vi på EduPlanet ansvarar inte för ändringar av dessa regler, vi rekommenderar att ni själva kollar med aktuellt flygbolag vad som gäller.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
Ungdomskurs i engelska + fotboll
12 nätter, 14-17 år:  58 970
12 nätter, 9-13 år:  58 970
5 nätter, 9-13 år:  28 410
Transfer
Manchester airport, t&r: ca 2 000
Assistans
Assistans för ensamresande barn: ca 2 870

Kursdatum 2024

Ungdomskurs
Kursdatum pojkar 14-17 år: 1/7-12/7 (12 nätter)
Kursdatum pojkar 14-17 år: 15/7-26/7 (12 nätter)
Kursdatum pojkar 14-17 år: 29/7-9/8 (12 nätter)
Kursdatum flickor 9-17 år: 15/7-26/7 (12 nätter)
Kursdatum pojkar 9-11 år: 15/7-19/7 (5 nätter)
Kursdatum pojkar 12-13 år: 29/7-2/8 (5 nätter)
Ankomst: Söndag
Hemresa: Fredag

Deltagarkommentarer

Johan 14 år, 2 veckor

Det bästa med mina två veckor var att kunna använda faciliteterna hos Manchester City som är de bästa i världen! Vi fick använda mediacentret som Pelligrini använder före matchdag och även inomhusplanen. Jag gillade engelskalektionerna eftersom de hade fokus på fotboll vilket gjorde att jag lärde mig lättare. Jag lärde också känna massor av vänner från många olika länder som jag kommer att hålla kontakten med.

Emerick 16 år, 2 veckor

Jag hade otroligt bra veckor och har fått massor av nya vänner från hela världen. Höjdpunkterna under mina två veckor var att träna på Man City Academy och att få lära sig om kost. Jag hoppas att mina föräldrar låter mig åka igen nästa år!

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982