Sprakresor

Malaga, Andalusien, Spanien

Språkresor till Málaga på Languages Plus

100 från stranden Prisvärda kurser och boende Nära El Palo

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Fikaautomat
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi

Languages Plus (LP) är en känd språkorganisation med skolor på många platser världen över. Skolans utlärningsmetod går ut på att blanda praktik, teori och nöje.

Skolan i Málaga är belägen i Pedregalejo, nära området El Palo cirka 20 minuter från centrum. El Palo har ett eget litet centrum, många barer och restauranger längs strandpromenaden och inte minst en lång, fin strand med härligt bad.  Bostäderna ligger oftast i närheten av skolan, du kan räkna med gångavstånd, och det även till havet! El Palo är fylld av internationella studenter från alla världens håll och kanter. Samtidigt som det har fått en internationell prägel erbjuder detta charmiga samhälle typiska spanska barer och caféer där man kan koppla av tillsammans med sina nyfunna vänner efter sin språkkurs.

Ofta hålls lektionerna på någon av skolans blomsterprydda terrasser. Det händer även att lärarna tar med sina elever till något av fiken på strandpromenaden och håller sin lektion där, vid medelhavskusten, till doften av saltvatten och med utsikt över havet.

En stor del av undervisningen riktas mot det muntliga och man får konversera mycket. Languages Plus är en av Málagas bästa skolor med utmärkta lärare och undervisning i små grupper. Languages Plus har 7 olika språknivåer, anpassade för att kunna ta emot så många studenter som möjligt med varierande förkunskaper.

Málaga

Málaga är beläget i södra Spanien och innebär värme, sol och stränder. Tack vare sin trevliga atmosfär och sitt milda klimat har staden blivit en populär destination för språkstudenter från hela världen. Staden är en storstad med behagliga åretrunt-klimatet där det mesta du vill ha finns. På den breda gågatan ”Calle Larios” i centrala Málaga finner du prisvärd shopping och endast en tio minuters promenad härifrån ligger la Malagueta, den vidsträckta stranden med sitt palmprydda promenadstråk som förgyller staden. Barer, restauranger och klubbar varvas om vartannat i de smala gränderna och på de färgstarka torgen i stadens kärna.

Fritid

El Palo erbjuder en mängd fritidsaktiviteter. Den livliga strandpromenaden är vad som lockar mest, både för internationella studenter och för spanjorer. Här kan du äta gott på någon av de många skaldjursrestaurangerna eller ta en drink på skolans ”hemmapub” La Tortuga, där välkomstfester för nya studenter anordnas varje måndag. Du kan också shoppa loss i de billiga smyckestånden eller hyra en vattenscooter och ge dig ut på det inbjudande Medelhavet.

I El Palo sitter du aldrig rastlös, här finns aktiviteter för alla åldrar. Skolan erbjuder ett frivilligt aktivitetsprogram för de flesta dagarna, där ingår bland annat danslektioner, sportevenemang och besök till diverse sevärdheter. Skolan anordnar även dags- och helgutflykter till närliggande städer och länder såsom Sevilla, Granada och Marocko.

Utöver detta finns ett stort utbud inne i Málaga. Picassomuséet, med verk donerade till staden av Picassos familj, är en populär turistattraktion. Staden är även känd för sin katedral la Manquita, den enarmade, som fått sitt namn av att den saknar ett av sina torn. Man kan även strosa runt på stadens alla torg, i de färgsprakande parkerna och besöka stadens strand.

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

4 lektioner per dag. Maximalt 12 studenter per klass (i genomsnitt 8-10 studenter). Kan läsas från 1 vecka och uppåt med kursstarter året om. Kursstrukturen för de olika lektionerna under en dag ser ut på detta sätt:

  • 1 lektion: Grammatik och olika övningar inom vokabulär
  • 1 lektion: Kommunikation
  • 2 lektioner: Läsa, läs- och hörförståelse och skrivövingar

Kursstrukturen kan variera något beroende på läraren och studenternas behov. De ämnen som diskuteras och tas upp i undervisningen refererar till aktuella tidningsartiklar och nyhetsrapporteringar. Skolan arbetar med texter som motsvarar studenternas kunskapsnivå i språket på så sätt kan alla aktivt delta i diskussioner och samtal.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 30

30 lektioner per vecka. Maximalt 8 studenter per klass. Kan läsas från 1 vecka. Språkkursen fokuserar på konversation, hör- och läsförståelse samt spansk kultur och grammatik.

Privatlektioner

Lektioner per vecka: 10

För dig som önskar skräddarsydd undervisning och vill få ut så mycket som möjligt av vistelsen i Malaga. 2 lektioner per dag som kan kombineras med en standardkurs i grupp. Det går också att välja att endast ta privatlektioner; 10, 20 eller 30 lektioner per vecka.

Boende

Delad lägenhet

Populärt boendealternativ där man kan välja att bo i enkelrum (eget rum) eller dubbelrum (delat rum) i en lägenhet tillsammans med andra studenter. Vanligtvis är man ca 4-6 studenter i en lägenhet och har gemensamt kök och badrum. Lägenheterna är fullt utrustade och lakan ingår. Tänk på att ta med egen handduk. De flesta lägenheter ligger på gångavstånd från skolan (oftast i området El Palo) vilket är smidigt. Minsta bokningslängd 4 veckor, kortare tid på förfrågan.

Värdfamilj

Boende i spansk familj med halvpension (frukost och middag). Passar dig som söker extra språkträning och en större inblick i den spanska kulturen, maten, traditioner och vardagslivet. Familjerna bor oftast inom gångavstånd från skolan, cirka 15 minuters promenad.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 3 230
2 veckor: 5 100
3 veckor: 6 870
4 veckor: 8 740
6 veckor: 12 460
8 veckor: 16 380
13 veckor: 21 680
16 veckor 26 580
20 veckor: 33 170
24 veckor: 39 870
36 veckor: 57 960
Extra vecka (9v+) 1 750
30 lektioner per vecka
1 vecka: 4 160
2 veckor: 7 150
3 veckor: 10 050
4 veckor: 12 950
6 veckor: 18 410
Extra vecka: 2 730
Privatlektioner, 10 st/vecka
1 vecka: 5 070
2 veckor: 9 480
3 veckor: 13 690
Information om studiemedel
Du måste boka minst 3 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel för en språkkurs som startar tidigast den 1 juli det år du fyller 20 år.

Boende

Pris per vecka
Delad lägenhet
Enkelrum: ca 1 580
Dubbelrum: ca 1 220
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 3 010
Dubbelrum:  2 550
Säsongstillägg värdfamilj
Tillägg per vecka, 26/3-17/6, 3/9-28/10: 410
Tillägg per vecka, 18/6-2/9: 860
Bokningsavgift värdfamilj
Engångsavgift: 700

Kursstarter 2024

Kursstarter
Nybörjare: 8/1, 5/2, 4/3, 1/1, 6/5, 3/6, 1/7, 15/7, 29/7, 12/8, 2/9, 7/10, 4/11, 2/12, 6/1 (2025)
Förkunskaper: Kursstart varje måndag

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 28/, 29/3, 15/8, 19/8, 9/9, 1/11, 6/12, 9/12, 25/12-5/1 (2025)

Deltagarkommentarer

Caroline 22 år, 13 veckor

Det går inte att använda tillräckligt med superlativ för att beskriva min tid i Málaga, den var fantastiskt rolig! Förutom att lära sig språket så träffar man människor från alla världens hörn och får erfarenheter och minnen för livet! Roligaste månaderna i mitt liv, ångrar inte en sekund att jag åkte.

Sara 24 år, 16 veckor

Att åka till Malaga för att läsa spanska var något av det bästa jag gjort. Innan jag åkte kunde jag ingen spanska alls men efter fyra månader kan jag nu både prata och förstå. Lärarna på Malaga plus är otroligt engagerade och ser till att undervisningen är anpassad för just dig. Du lär dig inte bara spanska utan även om den spanska kulturen.

Lena 60 år, 1 vecka

Liten och trevlig skola med mycket bra lärare. Malaga och El Palo väldigt lätt att vara i. Lugnt och avslappnat.

Elin 21 år, 4 veckor

Jag åkte till Málaga i fyra veckor utan förväntningar men kom tillbaka fylld av så mycket positivitet och så många nya minnen och spanska-kunskaper rikare! På Languages Plus kände jag mig hemma från första stund med lärare som fort såg till att jag kom in i gruppen, det var svårt att inte känna sig hemma med alla härliga lärare och nya vänner jag fick på min Språkkurs! Gör inte som jag och fundera länge på om du ska åka iväg, gör det bara! Jag lovar att du inte kommer ångra det! Det enda som var dåligt med min kurs var att den tog slut! Jag tänker tillbaka till min månad i Málaga varje dag och är säker på att jag kommer åka tillbaka till Languages Plus mycket snart!

Natalie 25 år, 31 veckor

Jag har haft en helt fantastisk upplevelse på Malaga Plus (LP)! Lärarna är jättebra och sprider en familjär stämning i skolan. Jag har lärt mig jättemycket spanska samt mycket om olika kulturer då studenter från olika delar av världen kommer dit för att lära sig spanska. Detta har verkligen vart den roligaste upplevelsen i mitt liv. Rekommenderar skolan som ligger väldigt nära stranden, samt går det lätt att ta sig in till Malaga centrum. Jag har fått vänner för livet och upplevelser som är oförglömliga, tveka inte att åka på en språkresa till Malaga, ni kommer ha så sjukt roligt och lära er så mycket! Jag vill tacka både EduPlanet och skolan ni gör ett kanonbra jobb!

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982