Sprakresor

Monteverde, Costa Rica

Språkresor till Monteverde, Costa Rica på Panamericano de Idiomas (CPI)

Fantastiskt natur & djurliv 4 studenter per grupp Engagerad skola

Skolinfo:

  • Ej Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Internet Wifi

Centro Panamericano de Idiomas (CPI) är en fantastisk språkskola som finns på tre platser i Costa Rica, däribland Monteverde. De andra två ligger i Flamingo Beach och Heredia och om du vill går det att kombinera dessa skolor under din språkkurs i Costa Rica.

CPI är språkskolan som ger dig det lilla extra. Högsta kvalitet återfinns på undervisningen, utflykterna och skolan.

Varje måndag året om har CPI Monteverde nya kursstarter och du är garanterad att träffa elever från världens alla hörn då CPI är en mycket populär språkskola, inte minst tack vare den proffessionella personalen. För att du ska hamna på rätt nivå från start på din språkkurs, får du inleda med ett test på dina förkunskaper så att din språkresa blir så lärorik och effektiv som möjligt.

Skolan anordnar roliga utflykter och aktiviteter som gör att du både får använda din spanska mer och även att du får uppleva och ta del av den spanska kulturen och dess invånare.

Monteverde

Monteverde, som betyder ”grönt berg”, är en liten stad i Costa Rica. Trots att den är relativt liten så är det ett mycket populärt turistmål, särskilt bland natur- och miljöintresserade turister då Monteverde har väldigt vacker natur. För dig som längtar bort från Sverige och vill uppleva något extraordinärt kan vi verkligen rekommendera CPI Monteverde! Definitivt ett minne för livet.

Fritid

Som elev på CPI Monteverde kan du räkna med ett fullspäckat schema på såväl skoltid som fritid. Skolan anordnar varje eftermiddag och kväll olika aktiviteter som tripper till Poás och Irazú vulkanerna, festivalbesök, se på fotbollsmatcher, strandbesök med sol och bad, samt mycket mycket mer. På egen hand kan du också gå på filmfestivaler, ta en ridtur och se solnedgången, eller utforska den otroligt vackra naturen.

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

Denna språkkurs består av 4 lektioner per dag. Klasserna består av maximalt 4 studenter. Vanligtvis ges lektionerna på förmiddagen men under högsäsong (juni, juli) kan lektionerna även ges på eftermiddagen.

Tider: 8.30-12.00  (inklusive kafferast)

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 27

En mer intensiv språkkurs för dig som vill få ut maximalt av din språkkurs i spanska! Kursen består av 5,2 timmar per dag och under eftermiddagar läggs fokus på främst övningar inom konversation.

Tider: 8.00-14.30 (inklusive kafferast och lunchpaus)

Privatlektioner

Lektioner per vecka: 10, 15, 20, 25 eller mera

Det är ganska vanligt att ta privatlektioner, antingen i kombination med grupplektioner eller bara var för sig. Kostnaderna är relativt låga och det ger möjlighet till individuell anpassning. Det går bra att boka valfritt antal eller i paket.

Boende

Värdfamilj

CPI erbjuder boende hos värdfamiljer som har mycket erfarenhet av att ta hand om studenter och hjälpa studenter med deras spanska. Alla värdfamiljer bor antingen på gångavstånd från skolan eller i närheten av transportlänkar. Studenterna får chansen att uppleva Costa Ricas kultur och använda sin spanska varje dag. Värdfamiljen erbjuder frukost och middag samt att de hjälper till med tvätt. Studenten får ett eget rum, men det finns möjlighet att bo ihop med en annan student om så önskas. Det är dock inget som skolan rekommenderar då studenter ofta lär sig språket bättre om de bor själva med värdfamiljen.

Residens

Det finns några olika alternativ för boende i Monteverde. Dubbelrum där två studenter delar rum, med delat vardagsrum och kök eller eget rum med eget badrum, där studenter delar vardagsrum och kök.

Det finns även studiolägenheter som ligger 5 minuter från skolan. Boendet delas av två studenter och är fullt möblerat. Sängar, bord, stolar, badrum med badkar, fullt utrustat kök, tvättmaskin, strykbräda och tv med mera.

Ankomst – övernattning och transfer

De flesta anländer till Juan Santamaria-flygplatsen i San Jose. Då det är en bra bit att ta sig härifrån till skolan har CPI ett toppenerbjudande för långväga resenärer. De som önskar kan genom skolan boka ett förmånligt och bra paket med övernattning på ett Bed & Breakfast i San Joaquín de Flores för ankomstdagen och transfer med bil till skolan följande dag. Detta är ett tryggt och väldigt bekvämt erbjudande för dig som student. Se prisfliken för aktuellt pris.

Priser & Datum

Kontakta  oss
Kontakta EduPlanet för aktuella priser och datum för denna skola.
Tel:     018-551020
Mejl:  info@eduplanet.se
Ej godkänd för studiemedel
Observera att denna skola i nuläget inte är studiemedelsberättigad hos CSN.

Resa hit

Det finns två internationella flygplatser på Costa Rica, San Jose (SJO) och Liberia (LIR). Från Liberia tar det ca 1 timme med bil och från San Jose får du räkna med en restid på ca 3-5 timmar vidare till Monteverde med bil eller buss. Vägen från San Jose är dålig och väldigt ojämn så restiden varierar kraftigt.. Ankommer du till Liberia kan skolan arrangera en taxitransfer till dig vidare till ditt boende, detta rekommenderar vi att bokar till. Det finns annars shuttlebussar som trafikerar flygplatserna med orten men komforten är relativt låg.

För kortare språkresor än 3 månader krävs inte visum för svenska medborgare. Pass måste ha sex månaders kvarvarande giltighetstid vid inresa i Costa Rica. För mer detaljerad information rörande inresebestämmelser, kontakta Costa Ricas migrationsmyndighet.

Läs även skolans egna FAQ där det finns bra svar på frågor om transport och säkerhet i Costa Rica.

Fråga vår studievägledare Henrik!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982