Sprakresor

Lindau, Bayern, Tyskland

Språkresa till Lindau på Dialoge – Bodensee Sprachschule

Lugn destination Kafeteria och härlig takterrass Medlem i IALC

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Air Condition
  • Internet Wifi

Skolan Dialoge – Bodensee Sprachschule är belägen i den äldre delen av Lindau, på en lugn otrafikerad gata. Dialoge är en familjär skola med personlig karaktär där små grupper ger bra kontakt mellan lärare och elever.

Skolan har moderna klassrum, ett café med härlig uteplats, bibliotek och alla tänkbara medel som krävs för bästa möjliga undervisning på din språkkurs. Lärarna är alla högt kvalificerade och har en vidsträckt erfarenhet av att undervisa språkkurser för internationella studenter. Vid ankomst gör studenterna ett språktest och placeras därefter i den nivå som passar bäst. Språkkurserna erbjuds på fem nivåer, från nybörjare upp till avancerad. Undervisningen fokuserar på tal, skrift, läs- och hörförståelse, samt grammatik och praktiska övningar.

Dialoge – Bodensee Sprachschule passar den som vill till en mindre destination och studera i en trygg och familjär atmosfär. Skolan är belägen i den gamla stadskärnan på ön, härifrån har du strålande utsikt över hamnen och med alperna som bakgrundskuliss.

Lindau

Lindau, beläget i ett av Centraleuropas vackraste områden, är en internationell handelsstad med cirka 21 000 invånare. Den gamla stadskärnan är vackert belägen på en ö i Bodensjön som gränsar både till Schweiz och Österrike.

Fritid

Lindau har mycket att erbjuda när det gäller kultur och nöjen, såsom olika museum, kaféer och festivaler. Personalen på Dialoge hjälper gärna till att informera och boka eventuella evenemang för sina studenter. Skolan anordnar utflykter till olika kända platser i Tyskland, Österrike samt Schweiz. Bland annat organiseras utflykter till Meersburg, Tysklands äldsta slott, Constance och Kung Ludwigs slott. Under lågsäsongen arrangerar skolan runt 4 aktiviteter per vecka under högsäsongen, sommaren, finns ett program 6 dagar i veckan.

Här har du även möjlighet att utöva alla typer av sporter såsom cykling, tennis, squash, simning, ridning, segling och fallskärmsflygning. Eftersom Lindau ligger nära Alperna så har man även weekend-resor för skidåkning och klättring med mera.

Kurser

Språkkurs i tyska

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs med 20 lektioner per vecka som tar upp språkets alla moment. Alla kurser finns på olika nivåer och man läser i internationella klasser.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 25

Intensiv språkkurs med samma upplägg som den ovan, med ett tillägg på 5 lektioner under två eftermiddagar. Under dessa lektioner  kan du bland annat förbereda inför examination.

Kombinationskurs

Lektioner per vecka: 20+5

Denna språkkurs består av 20 morgonlektioner plus 5 privatlektioner per vecka. Privatlektionerna formas efter studentens språkliga behov. Kursen passar dig som vill ha en intensiv och effektiv språkkurs, om du exempelvis behöver speciell kunskap i relation till ditt yrke.

Boende

Värdfamilj

För att komma den tyska vardagskulturen nära är boende i värdfamilj ett utmärkt alternativ. Välj om du vill bo i dubbelrum eller enkelrum. I kostanden för boendet ingår halvpension, frukost och middag 7 dagar i veckan. Sängkläder finns men ta med din egen handduk.

Student House

Om du önskar bo något mera självständigt kan Dialoge ordna boende på ett residens/Student House med gångavstånd till skolan. Du delar här badrum, kök och vardagsrum med andra studenter. Boendet är utrustat med tv, internet och WLAN. Några måltider ingår ej i detta boende.

Transfer

Transfer (enkel väg) kan erbjudas från någon av de större internationella flygplatserna nedan. Kontakta oss för pris.

  • Från Zürich flygplats
  • Från Stuttgart flygplats
  • Från Münchens flygplats
  • Från flygplatsen i Memmingen

Priser & Datum

Kontakta EduPlanet för priser och datum
Telefon: 018-55 10 20
E-post:  info@eduplanet.se

Deltagarkommentarer

Angelika 19 år, 13 veckor

Det är bara bra här i Lindau, börjar bli kallare och kallare ju närmare december man kommer. Och just här på residensen har vi blivit en hel hög med svenskar så det är trevligt, vi är väl runt 8 stycken. Men det hindrar mig inte från att lära mig tyska. Jag går lite då och då till en liten butik som finns på ön och spelar lite spel med ett par tyskar och österrikare så det hjälper en hel del.

Själva resan hit gick jättebra, det gick mindre bra för mitt bagage som fastnade i Stockholm över natten, men jag fick den ju till slut sent på mândagkväll så inga större problem. Och provet hade jag föreställt mig annorlunda, det gick snabbare och var lättare än jag trodde och jag har sedan första dagen suttit fast i C1-gruppen, mycket trevlig liten grupp!

Cecilia 19 år, 2 veckor

Man får upptäcka nya människor, länder, kulturer och nya delar av sig själv!

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982