Sprakresor

Oberwesel, Tyskland

Språkresa för ungdomar till Oberwesel på DID Deutsch institut

Boende på campus Intill floden Rehn Litet och pittoreskt

Skolinfo:

 • Ej Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Internet Wifi

DID Deutsch-institut (DID), grundad 1970, har en enastående kvalité på sina språkkurser samt ett brett och varierat kursutbud.

Undervisningens höga standard garanteras av GfdS (Gesellschaft für deutsche Sprache). DID erbjuder ungdomskurser på flera orter runt om i Tyskland, bland annat i Berlin, Köln, Frankfurt och Augsburg.

I DIDs program finns utöver sommarkurser för ungdomar även kurser för vuxna studenter och affärsresenärer. Varje år deltar över 9 000 personer från ett 40-tal länder på skolans språkkurser.

En av DIDs många språkkurser för ungdomar äger rum här i Oberwesel, en liten pärla precis intill floden Rhen. Ingenstans kan du finna lika många medeltida slott och fort som just här i Rhendalen, där Tysklands mest berömda flod rinner genom en smal dalgång omringad av gröna bergssluttningar.

Skolan är av det mindre slaget och välkomnar ungdomar i åldern 12-16 år från slutet av juni till slutet av juli varje sommar. Deltagarna kommer från olika länder som t.ex. Italien, Bulgarien, Schweiz, Mexiko, Japan, Ukraina och Spanien bland annat. Studierna bedrevs på ett större residens på Auf den Schönberg där även deltagare på ungdomskursen bor under språkkursen. Det finns fritt WiFi i hela byggnaden, en inomhuspool, bordtennis samt en fotbollsplan. Det finns med andra ord gott om sysselsättning även efter skoltid.

Oberwesel

Oberwesel är en av EduPlanets mindre destinationer i Tyskland, blott 3 000 personer är bosatta i denna pittoreska lilla ort. Hit reser man främst för den vackra naturen samt för alla lämningar som finns bevarade från medeltiden. Här kan du promenera längs den medeltida muren samt ta del av urtida moment och museum. Från centrala Oberwesel uppför en backe hittar du ruinerna av det berömda slottet Schönburg från 1100-talet, här finns idag ett lyxhotell, museum och en utsiktsplats över Rhendalen. 

Området och landsbygden runt Oberwesel passar också utmärkt att uppleva med cykel, till fots eller med båt.

Oberwesel passar dig som är lite yngre, vill till en mindre och trygg ort med gott om fritidsaktiviteter på både eftermiddagar och kvällar.

Fritid

Aktiviteter alla vardagar, och en heldagsutflykt i veckan ingår i ungdomskursen. Till exempel olika sporter, temakvällar, disco och musikquiz. Helgutflykter ordnas till andra städer, sevärdheter och platser. Exempel på aktiviteter och utflykter:

 • Olika sportaktiviteter
 • Utflykter till närbelägna städer
 • Musik-quiz
 • Pyssel
 • Kvällsunderhållning och temafester
 • Disco
 • Hiking

Kurser

Ungdomskurs i tyska

Lektioner per vecka: 20 eller 24

På språkresan i Oberwesel kan du välja att studera 20 eller 24 lektioner per vecka. Språkkursen finns från nivå A0 (nybörjare) – B2. Nybörjare kan dock endast starta en kurs vid ett startdatum varje sommar.

Skolan satsar på att göra språkkurserna så kommunikativa som möjligt med ett varierat och brett innehåll. Tanken är att du snabbt ska komma igång och använda tyskan du lär dig. Givetvis tillkommer också skrivövningar, särskilt i början av kursen. Skolan använder sig mestadels av nedan kursmateriel:

 • Övningsblad och magasin
 • Audio- och videomateriel
 • Olika spel

Allt kursmateriel som används inkluderas i kurspriset.

Aktiviteter

Efter lektionerna ingår ett aktivitetsprogram för alla kursdeltagare, både eftermiddagar och kvällar. I Oberwesel kommer du knappast gå sysslolös och skolan guidar dig gärna och ofta genom alla historiska sevärdheter som du måste se under din språkresa här!

Här är exempel på några eftermiddagsaktiviteter skolan arrangerar:

 • Guidad stadsrundtur
 • Simning
 • Tornmuseet i Schönburg
 • Art studio time
 • Slottet Rheinfels
 • Workshops
 • Sport
 • Filmkväll
 • Hiking
 • Temafester

På lördagar anordnas en dagsutflykt, exempel på utflyktsmål brukar vara Köln, Frankfurt, Trier eller till Rüdesheim. DID brukar också släppa PDFer med schema över lektioner och aktiviteter vecka för vecka under sommaren, återkom gärna för exempel.

Boende

Residens

I Oberwesel bor du under samma tak som undervisningen äger rum, i Rheintal Jugendherberge. Du har allting bekvämt på samma ställe och behöver inte tänka på någon restid till eller från lektionerna. På själva campus finns bland annat en inomhuspool, bordtennis, en fotbollsplan samt en terrass med härlig utsikt över Rhen.

Det finns en större matsal där frukost, lunch och middag intas varje dag. Frukost i Tyskland serveras oftast kall och består i regel av bröd, flingor, smör, ägg, korv, sylt, juice, vatten eller te. Till lunch ges en varm buffé under vardagar samt tillgång till en salladsbar. På helger ingår en medhavd lunch, t.ex. smörgås, frukt, snacks och dryck. Middagen består även den av en buffé och ibland grillas det och äts utomhus. Har du allergier (t.ex. gluten, laktos) måste du meddela EduPlanet detta vid bokning, en extra avgift kan ibland debiteras för det.

Du bor i flerbäddsrum (rum med våningsängar, oftast 4-5 bäddar) med ett badrum per rum. Rummet delas med andra internationella studenter från språkkursen. DID försöker dela upp så det är så stor internationell mix som möjligt i varje rum. Önskar du däremot dela rummet med en vän så meddela oss det innan bokning så vi kan informera skolan om detta önskemål. Sängkläder och handdukar ingår och delas ut till dig vid ankomst.

Residenset har personal på plats dygnet runt, det finns dock kortare perioder då residenset kan stå utan personal, exempelvis mellan eller under skolaktiviteter. Det är inte tillåtet att på egen hand vistas ensam utanför residenset, sådana utflykter görs i sådant fall alltid i grupp om minst tre deltagare.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
Ungdomskurs i tyska
2 veckor: 25 640
Extra vecka: 12 870
Intensivkurs (+4 lektioner/vecka)
Tillägg per vecka: 880
Transfer 
Enkel väg:  930
Tur och retur:  1 860
Vad ingår i priset?
20 lektioner tyska per vecka, aktiviteter och utflykter, kursmateriel, kursdiplom, helpension och del i flerbäddsrum på residens. Transport från flygplatsen i Frankfurt går att boka mot kostnadstillägg.
Transfer
Transfer gäller tur och retur (eller endast enkel resa) från flygplatsen i Frankfurt. Ankomst söndagar 09.00-18.00 och hemresa lördagar 09.00-18.00. Ankomst avvikande tider innebär ett kostnadstillägg.

Datum 2024

Kursdatum
Kursstarter för dig med förkunskaper: varje söndag i perioden 23/6-20/7
Kurslängd: valfritt antal veckor mellan 2-4 veckor
Ankomstdag: söndag
Hemresa: lördag

Resa hit

Oberwesel är beläget rakt västerut från Frankfurt, det är därmed från Frankfurts flygplats (FRA) som det går att boka till transfer. Transfer går att boka enkel väg eller tur och retur från flygplatsen till residenset i Oberwesel. En representant från skolan kommer vänta på dig i ankomsthallen och skjutsa dig till residenset. Ankomst är alltid söndag innan kursstart och avresa är lördag efter kursslut.

Ankomst sker söndagar 9.00-18.00 och avresa lördagar 9.00-18.00. Ankomst- eller avresa vid avvikande tider innebär ett kostnadstillägg.

Reser du som Unaccompanied minor (UM) tillkommer en avgift från skolan för detta då det innebär att personal måste assistera under hela ankomsten på flygplatsen samt vid avresan.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982