Sprakresor

Sydney city, Bondi beach, Darwin, Melbourne, Australien

Språkresa till Sydney på International House

Skolor i Sydney City, Bondi, Melbourne och Darwin Mycket prisvärda språkkurser Modern skola

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Visumkrav

International House (IH) är en av Australiens mest aktade engelska språkskolor och finns representerade på fyra orter, i Sydney City, på härliga Bondi beach, i hamnstaden Melbourne och i det nordliga och autentiska Darwin. Du väljer själv var du vill studera – varför inte kombinera flera orter under din språkresa?

International House är som namnet antyder, en internationell språkkedja som är väl igenkänd och med en hög status i språkresevärlden. I Australien är skolan också extra känd för sina lärarkurser i engelska som lockar blivande språklärare i engelska världen över. På International House finns ett brett utbud av språkkurser ledda av erfarna och högutbildade lärare som hjälper dig att förbättra din engelska och nå dina egna uppsatta mål. På alla skolor i Australien studerar du i en avslappnad och vänskaplig atmosfär.

Huvudskolan i Sydney city bildades 2001 och ligger beläget centralt i staden. Härifrån har du lätt att hitta flera kommunala färdmedel att ta dig runt med. Du kan också lätt ta dig till t.ex. Operahuset, Harbour bridge, Hyde park och Chinatown. Skolan erbjuder 17 ljusa och rymliga klassrum fördelade på tre plan med modern audiovisuell utrustning. Det finns flera datorer du kan använda samt givetvis WiFi i hela byggnaden. Skolan erbjuder också flera studierum för självstudier. Det finns två lounge areas och ett mindre kök som studenter får använda till t.ex. lunch.

Väljer du istället att studera på Bondi Beach hittar du skolan i Bondi Junction, mindre än 5 minuters promenad från tågstationen och 10 minuter från själva stranden. Skolan ligger belägen nära flera butiker, restauranger och caféer. IH Bondi tar som mest emot 350 studenter, det finns 19 klassrum och ett stort sällskapsrum, kök, datorer och möjlighet att spela bordtennis under dina raster. Den här skolan ska du välja om du värdesätter att ha nära till stranden och den mer avslappnade livsstilen som råder här. Varför inte boka några veckor här följt av några sköna veckor inne i Sydney city? Det bästa av två världar!

Den minsta av IHs skolor hittar du i hjärtat av Darwin city, väljer du att studera här har du ett perfekt tillfälle att lära känna Australien på riktigt och ta del av urinvånarnas historia. Från skolan har du 1 minuts promenad till närmaste busstopp som tar dig till Mindil Beach. Även några av skolans boenden. Denna skola är något mindre än den i Bondi och Sydney city. Som mest tar skolan emot ca 200 studenter, det finns 12 klassrum, ett mindre pentry samt stora sällskapsytor både inom- och utomhus. Skolan är mer eller mindre helt i glas med fantastiskt ljusinsläpp.

I Melbourne studerar du i hjärtat av Melbourne Central Business district, på våning 6 i en snyggt renoverad byggnad. Kommunala färdmedel stannar precis utanför skolan så det är smidigt att resa hit oavsett var i Melbourne du bor. I närheten av skolan hittar du också flera restauranger, caféer och butiker. Skolan hyser 10 klassrum, stora gemensamma ytor med två kök samt flera datorer om du vill sitta och arbeta på egen hand. På skolan läser som max 250 studenter och klasserna består som mest av 18 deltagare.

Sydney

Byggd kring en av världens vackraste hamnar, med ett sprudlande nattliv och ett klimat som inte lämnar många besvikna, är Sydney med sina 4 miljoner invånare den perfekta staden att studera i. I Sydney finns något för alla. Här kan du vandra omkring längs vattnet i Circular Quay och låta dig fascineras av Sydneys spektakulära operahus som ståtligt reser sig vid bukten. Ta en färja över till Toranga Zoo och beskåda Australiens spännande djurliv. Sök dig bort till det romantiska Darling Harbour och avnjut en kulinarisk måltid medan du blickar ut över det skimmrande havet. Koppla av med en god bok i vidsträckta Hyde Park eller promenera omkring i stadskärnans shoppingcenter och affärer.

Bondi Beach

En av världens mest kända stränder? Kanske. Detta är tillhållet för dig som verkligen vill leva, andas och uppleva äkta beachkultur! Det tar ca 30 minuter från Town Hall Station i Sydney med tåg eller buss att ta sig hit. Längs Campbell Parade hittar du flera caféer och restauranger, du kan shoppa beachmode och simkläder från flera av Australiens mest kända varumärken och du hittar flertalet surfskolor längs hela stranden. På helgerna passar man på att mingla med lokalbefolkningen på Bondi Farmers market. Att äta ute gör de allra flesta som lever och bor i närheten av Bondi, det finns flera prisade restauranger här men håller du hårt i plånboken går det minst lika bra att köpa med sig en klassisk Fish’n’chips och ha picknick, nånstans på den 7 km långa stranden. Se gärna en film från International House Bondi Beach.

Darwin

Darwin hittar du längt upp i norr och är huvudstaden i Northern Territory. Detta är en bra destination att välja om du har planer på att utforska denna del av Australien och landet i övrigt. Detta är mindre stad med Australienska mått mätt, runt 95 200 invånare bor i och runt Darwin. Staden är en smältdegel med nära 50 olika folkslag med olika nationaliteter representerade. Är du naturintresserad är detta ett bra val då du har nära till flera berömda nationalparker som Kakadu och Litchfield samt det aboriginska området Arnhemland. Naturen i Northern Territory beskrivs som tropisk vildmark och rekommendationen att resa hit är antingen under torrperioden april-september, eller under regnperioden då grönskan är som mest påtaglig och naturupplevelsen blir ännu större.

Melbourne

Melbourne är en hamnstad som ligger i sydöstra Australien och är den näst största staden efter Sydney. Med sina 3,7 miljoner invånare har Melbourne mycket att erbjuda. Staden präglas av en mix av gammal och ny arkitektur och har dessutom ett flertal vackra trädgårdar. För den kulturella finns mycket konst, dans, arkitektur att ta del av och för den sportintresserade finns både cricket och Aussie Rules som är Australiens variant på fotboll. Staden har en mångkulturell atmosfär då många av de 3.7 miljoner som är bosatta i Melbourne inte härstammar från Australien. Karaktärsfulla kvarter så som Fitzroy, St Kilda och Carlton erbjuder allt från musik till konst och design. I staden finns dessutom över 1000 restauranger som erbjuder smakupplevelser från hela världen. Melbourne har mycket att erbjuda under din vistelse på din språkresa. Vare sig du är intresserad av design, mat eller kultur finner man något för alla smaker i Melbourne!

Fritid

På alla IH´s skolor i Australien finns ett aktivitetsprogram öppet för alla studenter. Ett bra tillfälle att se och uppleva din nya kursort tillsammans med dina kurskamrater, Vissa aktiviteter är helt kostnadsfria medan andra är till självkostnadspris. På helger brukar oftast längre utflykter anordnas till t.ex. Blue Mountain och Canberra.

Exempel på kostnadsfria aktiviteter:

 • Soccer club
 • BBQ at Bondi Beach
 • English practice game
 • Boomerang Painting Club
 • Walking tour of Darling Harbour

Exempel på aktiviteter mot kostnad:

 • Sydney Tower SkyWalk and Observation Deck
 • Weekend away in Canberra
 • Red Bus city tour
 • Weekend away Port Stephens
 • Walking tour of Darling Harbour

Och mycket, mycket mera…!

Kurser

Standardkurs (Semi-intensive)

Lektioner per vecka: 20

På skolorna i Sydney city, Bondi och uppe i Darwin erbjuds samma typ av språkkurser vilket gör att du smidigt kan byta kursort och fortsätta din språkkurs utan extra kostnader. Dessa språkkurser passar alla studenter från en elementär nivå upp till avancerad (totalt 5 nivåer finns).  Språkkursen är designad för dig som vill förbättra din engelska i vardagliga situationer i din egna takt, för dig som vill resa och arbeta utomlands, den passar även dig som vill förbättra engelska för akademiska ändamål. Du får chans att snabbt avancera i språket och får ett bättre flyt när du pratar, även uttal, vokabulär och grammatik är delar som kommer tas upp.

Första dagen på skolan gör du ett språktest som visar på vilken nivå du ska starta. Du gör sedan ett test i slutet av varje vecka vilket gör att  du själv får regelbunden koll på dina framsteg. Den fjärde veckan av din kurs görs ett ”term test” vilket täcker b.la. muntliga kunskaper, hörförståelse, läsning och skrivande. Efter detta test visar det sig om du är redo att byta nivå på din språkkurs. Runt tre månader krävs att avancera till ny nivå, vilket är skolans generella riktlinje men självklart är det möjligt att avancera snabbare.

Möjlighet till inrikting inom olika språkområden. Exempel på dessa områden kan vara:

 • General English
 • IELTS-förberedelse
 • Speaking & Pronunciation
 • Cambridge-förberedelse

Lektionstider: 8.00-12.15 eller 17.00-21.15

Denna kurs finns att läsa upp till 24 veckor och räknas som heltidsstudier. Det innebär att om du ska ansöka om studentvisum så är denna språkkurs godkänd. Önskar du läsa ännu mer intensivt finns möjlighet att läsa 23 lektioner per vecka.

Intensivkurs i engelska

Lektioner per vecka: 23

För dig som vill läsa mer intensivt finns möjlighet till denna kurs där du får 20 timmar, + 3 timmars extra undervisning fördelat på två eftermiddagar per vecka.

Lektionstider måndag-fredag: 08.00-12.15 + 1,5 timme extra 2 dagar per vecka (avvikelser kan förekomma!)

Deltidskurs i engelska

Lektioner per vecka: 4, 12 eller 16

För dig som vill läsa färre timmar per vecka finns möjlighet att läsa bara 4, 12 eller 16 timmar per vecka av standardkursen.

Boende

International House kan hjälpa till att ordna boende oavsett om du väljer att plugga inne i Sydney, vid Bondi beach, i Melbourne eller uppe i Darwin. En fast bokningsavgift för boendebokningar tillkommer på alla skolor och det finns ett brett utbud av värdfamiljer, studentresidens, delade lägenheter och studenthostel. Här nedan presenterar vi ett litet urval av de boenden som finns att boka. För flera alternativ kontakta gärna oss på EduPlanet. Självklart kan du också välja att boka ditt boende på egen hand, vilket många gånger är mera prisvärt.

Värdfamilj

Ett av de mest populära alternativen bland skolans studenter är att bo hos en värdfamilj, antingen hela kursperioden eller bara delar utav den. Du väljer! Boende i värdfamilj inkluderar frukost och middag måndag-fredag plus lunch under helger. Ska du studera i Sydney city eller på Bondi beach får du räkna med att familjerna bor ca 40-60 minuter med kommunala färdmedel från skolan. I Darwin bör du räkna med cirka 40 minuters avstånd och i Melbourne runt 40-60 minuter till skolan. Transfer från närliggande flygplats går att lägga till mot extra kostnad om så önskas.

Delad lägenhet i Sydney

Accommodation 4 students (A4S)

Fullt möblerade lägenheter inhysta i ett modernt residenskomplex, där du får tillgång till fullt utrustat kök och delat badrum. Många av lägenheterna i Sydney city har gym och pool i byggnaden. Tvättmöjligheter finns och WiFi ingår. Detta boendealternativ går att boka om du tänker studera på skolan inne i Sydney city eller vid Bondi beach. Enkelrum- eller dubbelrum finns att boka. Bor du i enkelrum får du räkna med att bo något utanför absoluta stadskärnan i delar som t.ex. Artarmon, Rockdale, Kogarah, Lane Cove och Ashfield. Dubbelrummen finns däremot inne i Sydney city. En deposition på ca 350 AUD erläggs vid ankomst.

2Stay

Delade lägenheter och hus belägna i områdena Kingsford, Randwick och norra Sydney som är moderna och fullt möblerade, med öppen planlösning med tv, fullt utrustat kök, delade badrum, WiFi inkluderat. Tillgång till tvättmöjligheter. Sänglakan ingår.

Studentresidens

Jack’s Place

Studentresidens beläget i Sydney City (Elizabeth Bay) ca 20 minuter från skolorna i Sydney, med 40 enkelrum, fullt utrustade kök, lounger med kabel-TV, badrum (för tjejer och killar separat), studierum, takterass med utemöbler och grillplats, internet i alla rum. I residenset finns personal på plats och du har tillgång till tvättmöjligheter. Sängkläder ingår. En deposition på 350 AUD erläggs vid ankomst.

Bondi Hub

Studentresidens fördelat på tre våningar med 25 enkel- och tvåbäddsrum, fullt utrustat gemensamt kök och matplatser, delade badrum, WiFi inkluderat, tvättmöjlighet och uteplats. Beläget 15 minuters promenad från skolan IH Bondi.

Delad lägenhet

Darwin

Fina, prisvärda och renoverade lägenheter i ett modernt komplex med utsikt mot staden eller havet. Lägenheterna har alla A/C. Gemensamt kök och badrum och ett stort och öppet vardagsrum med balkong. I lägenhetskomplexet finner du gym och swimmingpool. Wifi och sängkläder ingår. Önskar du privat badrum finns detta att boka mot extra kostnad. En depostion på 2 veckohyror erläggs på plats. Lägenheterna ligger med ca 10 mins promenad från skolan.

Priser & Datum 2024

Kurspriser – Sydney City, Bondi, Gold Coast, Byron Bay, Melbourne, Adelaide, Darwin
Standardkurs 20 lekt/v
2 veckor: 6 410
3 veckor: 9 120
4 veckor: 11 430
6 veckor: 16 540
8 veckor: 21 560
10 veckor: 26 570
12 veckor: 31 580
Standardkurs 20 lekt/v*
*Rabatterade priser från 13 veckor!
13 veckor: 20 610
15 veckor: 23 710
18 veckor: 28 020
20 veckor: 31 020
24 veckor: 36 930
Extra vecka: 1 520
Intensivkurs 23 lekt/v
2 veckor: 6 910
3 veckor: 9 610
4 veckor: 12 410
6 veckor: 18 120
8 veckor: 23 620
10 veckor: 29 230
13 veckor: 22 910
Extra vecka: 1 630
Deltidkurs 12 lekt/v
2 veckor: 5 630
3 veckor: 7 500
4 veckor: 9 560
6 veckor: 13 700
8 veckor: 17 730
10 veckor: 21 860
12 veckor: 29 030
Extra vecka: 2 100
Information om studiemedel
Du måste boka minst 13 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN och språkkursen måste vara minst på nivå B1.2 (intermediate) enligt CSNs regler. Du kan söka studiemedel fr o m höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Bokningsavgift boende
Engångsavgift för alla boendetyper: 2 490
Värdfamilj i Sydney & Bondi
Enkelrum med halvpension: 2 980
Dubbelrum med halvpension: 2 770
Delad lägenhet A4S 
Enkelrum (utanför city): 2 560
Tvåbäddsrum (Sydney City):  2 000
Tvåbäddsrum (utanför city):  1 540
Trebäddsrum (utanför city):  1 390
Delad lägenhet 2Stay
Enkelrum*: 3 090
Dubbelrum*:  2 390
Studentresidens Jack’s Place
Enkelrum: 2 670

Kursstarter 2024

Kursstarter
Deltids- standard- och intensivkurs: varje måndag i alla kursorter
IELTS-förberedelse: varje måndag i alla kursorter
Cambridgekurs B2 First (FCE) och C1 Advanced (CAE): 2/1, 11/3, 10/6, 23/9
Cambridgekurs C2 Proficiency (CPE): 2/1, 11/3, 9/9

Lovdagar 2024

Skolan stängd under följande lovdagar
Sydney & Bondi: 1/1, 26/1, 29/3, 1/4, 25/4, 10/6, 7/10
Melbourne: 1/1, 26/1, 11/3, 29/3, 1/4, 25/4, 10/6, 27/9, 5/11
Darwin: 1/1, 26/1, 29/3, 1/4, 25/4, 6/5, 10/6, 5/8
Juluppehåll: 24/12 2024 – 2/1 2025

Deltagarkommentarer

Anette 57 år, 2 veckor

En annorlunda och fartfylld språkkurs där vi verkligen fick träna på konversation, uttryck, artikulation och uttal. En del av kursen var att utöva Faceyoga som var helt nytt och lite ovant för mig och troligtvis de andra i min kurs också. Ska hjälpa artikulation och uttal/uttryck på traven:) Mark, kursens lärare, var en mycket engagerad och inspirerande lärare!

Sydney är en fantastisk stad! Skolan placering mitt i stan (i alla fall den som jag fick möjlighet att välja) var mycket bekvämt då vi bodde i närheten.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982