Sprakresor

Paris, Frankrike

Språkresa till Paris på Bayswater

Rabatterade priser upp till 20% Beläget i Latinkvarteret E-learning före, under och efter din kurs

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi
  • Rullstolsanpassat
  • Online & Distanskurser
  • Data labb

Bayswater (tidigare Eurocentres) i Paris ligger mitt i Latinkvarteret, stadens allra mysigaste område, på en lugn otrafikerad gata några hundra meter söder om floden Seine.

Dess lokaler är ljusa och rymliga och modernt utrustad. Skolan i Paris är en spännande mötesplats där folk och kulturer från hela världen möts. Bayswater har utöver språkskolan i Frankrike även flertalet skolor i den engelskspråkiga delen av världen och räknas som en av de mest strukturerade och framstående skolorna för just språkkurser.

Själva skolan i sig är otroligt charmig och perfekt för dig som vill ha ut det där lilla extra av din språkresa. Lokalerna som skolan är belägen i är rymliga med stora fönster och mycket ljusinsläpp. Här finner du bland annat ett multimediacentra, en solig terrass och en lounge med dryckesautomat. Denna språkskola passar dig som verkligen sätter studierna i första hand! Lärarna arbetar strukturerat och målinriktat med varje individ i centrum. Varje måndag sätts ett schema med punkter på mål som studenterna skall ha uppnått efter varje vecka. På fredagen går sedan läraren igenom punkterna för att se om alla studenter hängt med under veckan.

Historien om Bayswater Education (dåvarande Eurocentres) startade redan 1948 då Erhard Waespi bildade sin första internationella språkskola i engelska Bournemouth. 1970 öppnar sedan skolorna i London och Brighton, och tre år senare öppnar den första skolan i Frankrike, Eurocentres Paris. Sedan dess har organisationen startat upp flertalet skolor i Kanada, England, Sydafrika och på Cypern. Dåvarande Eurocentres var också den organisation som runt 1990 ledde och bidrog stort till utvecklingen av den europeiska språkskalan, CEFR, som nu används i större delen av Europa och många andra delar av världen. År 2017 bildas slutligen det som idag är Bayswater Education som i samröre med Eurocentres driver språkskolor, summer camps för ungdomar och högre studier för internationella studenter inom t.ex. digital marknadsföring, International business management samt anpassade kurser för blivande språklärare i engelska.

My Bayswater – en extra bonus till din språkkurs

Dygnet runt har du som student på Bayswater tillgång till My Bayswater, skolans onlinecampus! Från det att du bokat har du tillgång till din personliga studieplan, onlineövningar, möjlighet till kontakt med dina kommande klasskamrater samt att du kan se vilka fritidsaktiviteter som arrangeras vid sidan av språkkusen. Under din språkkurs får du sen tillgång till dina studieuppgifter, utvärderingar och kommentarer från dina lärare, smarta studietips och möjlighet att interagera med dina klasskamrater.

Efter språkkursens slut kan du få en överblick av dina olika studieresultat samt skriva upp dig för en extra onlinekurs utan kostnad. Med mera!

Paris

Paris med sina 9 miljoner invånare är drömmarnas och romantikens stad, men det är inte bara hopplösa romantiker som söker sig till denna stad. Paris har sedan länge varit känd som en av världens främsta modestäder och hit kommer modeälskare från hela världen. Dessutom benämns staden ofta som kulturens och gastronomins huvudstad. Så är du intresserad av mode och kultur så är Paris en perfekt stad för din språkresa. Här finner du några av världens mest kända konstverk. Louvren har bland annat da Vincis Mona Lisa och den armlösa statyn Venus från Milo.

Latinkvarteren

Quartier Latin, eller ”de lärdas kvarter”, på Seines västra strand är en av Paris mysigaste stadsdelar att vistas i. Strosa runt i hemlighetsfulla gränder, besök mysiga små bokhandlar, kaféer och charmiga restauranger. På kvällarna kan du kila in på någon av alla jazzbarer som finns i området. Det är också i denna stadsdel du hittar absolut flest av Paris alla historiska byggnader och monument. Du har promenadavstånd till världsberömda sevärdheter så som Notre Dame och konstmuseet Louvren.

Fritid

Paris erbjuder oändliga upplevelser som gör din språkresa till ett minne för livet. Det är en stad med historia och nostalgi. Bayswater har ett stort program med teatrar, nöjen, mat och en massa annat. Skolan anordnar även utflykter till bland annat Reims, Mont Saint Michel, Disneyland och Chateaux de la Loire.

Utöver skolans anordnade aktiviteter bör man även besöka världens största museum Louvren. Här finner du några av världens främsta konstverk, mest känt är Mona Lisa av Leonardo da Vinci.

Floden Seine delar staden i två halvor som skiljer sig mycket från varandra och erbjuder båda en mängd aktiviteter att ägna dig åt på din fritid. På Rive Gauche ligger det bohemiska Quartier Latin med jazzklubbar, caféer och bokhandlar. Här finns också det sobra Saint-Germain-des-prés med sina fina caféer och modeaffärer och stadens mest kända byggnad, Eiffeltornet. På högra stranden ligger det exklusiva och monumentala Paris med berömda byggnader som Operan och Louvren. Ett trevligt sätt att se så mycket som möjligt är att göra en båttur på Seine, något som är särskilt imponerande på kvällen då stadens byggnader är upplysta.

Kurser

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 20

Fördjupa dina kunskaper i språket och utveckla ditt självförtroende när det kommer till att tala franska! Denna språkkurs fokuserar på hör- och läsförståelse, skrivövningar och kommunikation. Givetvis kommer du också få tillfälle att förbättra din grammatik och få öva på ditt uttal. Kursen består av 4 lektioner per dag och det är max 14 deltagare per grupp. Kursen leds av välutbildade lärare och för att göra undervisningen mer stimulerande används även modern teknisk utrustning vilket gör inlärningsprocessen effektiv och varierande. Lektionerna är välstrukturerade där du får chans att förbättra och fortsätta utveckla dina kunskaper från tidigare lektioner.

Bayswater är en viktig del och partner i CEFR som sätter ramarna för den europeiska språkskalan. Skolan är med och vidareutvecklar innehållet och standarden för vilka språkliga delar som arbetsgivare, universitet och myndigheter värdesätter och som utövare av franska behöver för att till fullo nå full potential språkligt.

Lektionstid: 08.30-12.00 eller 13.15-16.45 måndag-fredag

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 20+5

Denna intensiva språkkurs består av 25 lektioner per vecka och kan på så sätt vara mer effektiv för inlärningen av språket. Utöver grupplektioner i franska ges du 5 extra lektioner där du själv väljer utformning och innehåll. Du kan bland annat förbereda dig för ett DELF-exmen, läsa affärsfranska eller fortsätta med allmän franska.

Lektionstid: 08.30-13.00 eller 12.15-16.45 måndag-fredag

Förberedande DELF examination

Känner du att du uppnått en väldigt hög nivå i franska redan så kanske nästa utmaning kan vara att skriva ett DELF/DALF-prov? Bayswater Paris har en språkkurs som förbereder just inför en sådan examen.

Boende

I Paris kan du välja mellan att bo värdfamilj eller på residens. Önskar du söka boende på egen hand hjälper vi dig gärna med tips på var du enklast kan börja söka. Tänk på att Paris är en dyr stad att leva och bo i, söker du studiemedel är det oftast svårt att få det att räcka till. Därför rekommenderar vi att du har en privat budget innan du reser samt letar efter ett prisvärt boende i första hand.

Värdfamilj

Boende i värdfamilj är ett utmärkt sätt att komma det franska vardagslivet nära samtidigt som du utvecklar din franska ytterligare. Familjerna är knutna till Eurocentres och är noga utvalda av skolan. I priset ingår både frukost och middag. Familjerna bor i regel mellan 15-60 minuter från skolan och det är lätt att transportera sig med metro eller buss.

Är du under 18 år och bor i värdfamilj är det obligatoriskt att boka transfer tur och retur samt skicka in ett intyg från vårdnadshavare som EduPlanet tillhandahåller.

Residens

ECLA Noisy le Grand

Bayswater Paris förmedlar även boende i residens för dig som söker något mer självständigt samtidigt som du får chansen att träffa andra studenter från olika delar av världen! Skolan har olika residens som är belägna mellan 30-50 min med kommunala färdmedel till/från skolan.

Ett av skolans residens är ECLA Noisy le Grand, här bor bland annat fransmän som studerar på universitet. Residence ECLA Noisy le Grand är ett nytt, året runt öppet boende öster om Paris på 5 rue du ctre. Härifrån tar det cirka 45-55 minuter med allmänna färdmedel till skolan.

Du bor i eget rum i en 3-rumslägenhet. På ditt rum har du handfat och egen dusch. Toalett och kök delas med dina rumskamrater. Det finns runt 40 gemensamma utrymmen på residenset som t.ex. lounge, studiesalar, möteslokal, biljard/spelrum, gym och ett kafé. Städning 1/ggr per vecka av allmänna utrymmen. Sängkläder byts ut veckovis. Bokar du mer än 5 veckor ges ett något reducerat pris.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 4 690
2 veckor: 7 200
3 veckor: 10 050
4 veckor: 13 000
6 veckor: 19 000
8 veckor: 24 910
12 veckor: 32 650
13 veckor: 35 120
16 veckor: 43 330
20 veckor: 53 910
24 veckor: 55 010
36 veckor: 80 170
Extra vecka 1-11v: 2 960
Extra vecka 12-23v: 2 620
Extra vecka >24v: 2 240
25 lektioner per vecka
Tillägg per vecka: 540
Kursmateriel
Kostnad per vecka: 80
Information om studiemedel
Du måste boka minst 3 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj i enkelrum
Enkelrum, halvpension: 4 670
Enkelrum, frukost: 3 510
Residens ECLA Noisy le Grand
Enkelrum, egen dusch: 4 260
Bokningsavgift alla boenden
Engångsavgift: 660
Transfer
Tur och retur (Orly alt Charles de Gaulle): 2 700

Kursstarter 2024

Kursstarter
Ej nybörjare: varje måndag för dig som har läst franska tidigare
Nybörjare: 8/1, 12/2, 25/3, 22/4, 3/6, 1/7, 15/7, 29/7, 12/8, 9/9, 14/10, 18/11

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 1/4, 1/5, 8/5, 20/5, 14/7, 15/8, 1/11, 11/11
Juluppehåll: 23/12-3/1 2025

Deltagarkommentarer

Maria 22 år, 8 veckor

Det är jättebra här i Paris. Jag trivs bra med skolan, jag känner att jag lär mig mycket. Staden och skolans residens har jag tyckt mycket om. Eftersom jag förlängde kursen med två veckor kunde jag inte bo på residenset under den här veckan och den förra, och har istället inackorderats hos en Madame av skolan. Hon är jättemysig och verkligen omtänksam och omhändertagande. Snart skall jag åka hem vilket känns vemodigt eftersom jag trivts väldigt bra och träffat så många fina människor här. Men två månader har varit lagom för mig!

Jessica 18 år, 6 veckor

Fick mycket bra hjälp av mina lärare och stöttande kritik som gjorde att jag vågade ta plats och på så sätt lära mig mera. Ett bra upplägg med mycket variation på lektionerna. Skolans omgivning var ett stort plus! Toppenbra restauranger och annat kul precis bredvid.

Max 20 år, 2 veckor

Jag hade en otroligt spännande upplevelse som student hos Eurocentres med bra utbildning och nya upplevelser. Då man inte pluggade så umgicks man med klasskompisarna, var dag besökte man något nytt vare sig det var ett museum eller en butik så blev det aldrig tråkigt. Det jag tar med mig hem är inte bara intrycken från en fantastisk stad utan även en telefon fullproppad med mina klasskompisars telefonnummer. Tack EduPlanet för en fin resa!

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982