Sprakresor

Kyoto, Japan

Språkresor till Kyoto på ARC Academy

Nära Shijo Karasuma Japans gamla huvudstad Stad rik på kultur och traditioner

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Internet Wifi

ARC Academy är en kedja av språkskolor som finns representerade i två av Japans största städer, Tokyo och här i Kyoto!

ARC tar emot studenter från över 50 olika nationaliteter och efter några månader här har du garanterat skapat nya vänskapsband! Skolpersonalen uppmuntrar till att enbart tala japanska både i och utanför skolan vilket ökar dina chanser att både tala och förbättra din japanska.

ARC-skolorna är centralt belägna med bra metroförbindelser, i just Kyoto är språkskolan belägen stadsdelen Goja Karasuma, precis i närheten av stadshjärtat Shijo Karasuma. Här har du nära till bra shoppingställen och många sevärdheter. Skolan i Kyoto är relativt liten, 6 klassrum finns och vill du ta med din lap-top finns gratis WiFi att utnyttja i skolbyggnaden. Någon kafeteria på skolan finns inte men alldeles i närheten av skolan finner du ett närlivs och det finns många mindre och prisvärda restauranger i närheten.

Lektionerna på ARC kännetecknas av stor variation och seriositet. Du lämnas inte vind för våg med enbart tjocka textböcker utan skolan använder ofta film, kortare noveller, rollspel och liknande för att stimulera eleverna. Som del av undervisningen görs ibland skolbesök till japanska skolor och ibland arrangeras också speech contests för att motivera till att lära sig tala inför folk.

Kyoto

Drygt 1,5 miljoner kallar staden Kyoto på huvudön Honshu för sin hemstad. Kyoto var japans gamla huvudstad fram till år 1868 då Tokyo blev stadens nya huvudstad. Det var också här som Japans kejsare hade sitt näste i drygt 1 000 år och som än idag kröns just här.

Visum

Skall du vara borta minst 6 månader eller mera bör du söka ett studentvisum. Ett sådan visum är giltigt i 2 år. Oftast behöver du vara ute 4-6 månader innan kursstart för att hinna få allting färdigt innan avresa. Det är inte en alltför krånglig process och det är ytterst få som fått sin ansökan nekad. EduPlanet hjälper dig med de ansökningshandlingar som krävs efter det att du anmält dig till en språkkurs.

Fritid

ARC anordnar en del fritidsaktiviteter vid sidan av sina språkkurser. Vid sidan av arrangerade möten mellan skolans alla internationella studenter så anordnas också lokala möten, modeshower och futsaltävlingar (inomhusfotboll som spelas på en mindre plan). Skolans fritidsaktiviteter är ett bra tillfälle att bredda dina språkfärdigheter men också få en djupare bild av japanska traditioner och kultur. En gång per termin anordnar skolan en så kallad ”Activity Class” där typiska turistattraktioner besöks eller att du ges tillfälle att uppleva något typiskt japanskt.

Kurser

Intensivkurs i japanska

Lektioner per vecka: 20

Skall du studera i 3 månader så är det skolans intensivkurs i japanska du skall läsa. Språkkursen passar dig som vill läsa japanska i arbetssyfte, för att klara av det dagliga livet i Japan eller helt enkelt för dig som bara fascineras av kulturen och vill lära dig ett nytt språk. Som nybörjare läser du i regel kursen på eftermiddagar.

Denna språkkurs sträcker sig under 12 veckor med 48 lektionsdagar. Kursen är inte studiemedelsberättigad.

Förmiddagar: 9.15-12.30 Eftermiddagar: 13.30-16.45 (är du nybörjare läser du enbart på eftermiddagar)

Terminskurs

Lektioner per vecka: 20

Vill du läsa från 6 månader och uppåt kommer du läsa på skolans Study Abroad-kurs. Innehållet på kursen är i stort sett detsamma som om du läser skolans intensivkurs men mera fokus kommer läggas på främst de kommunikativa bitarna för att klara av praktiska situationer i vardagen. Ju längre tid du stannar desto bättre grund har du att så småningom kanske ta dig in på ett japanskt universitet eller om du skall söka arbete i Japan. Du kan studera i max 2 år på denna språkkurs.

Förmiddagar: 9.15-12.30 Eftermiddagar: 13.30-16.45

Boende

Skolan i Kyoto kan till viss del assistera dig vad gäller boende men de rekommenderar i första hand att du själv tar kontakt med de lägenhetsförmedlare och olika Guest House´s som finns i Kyoto. Boendekostnaden i Kyoto varierar men månadshyran för ett rum med litet pentry (kök) och dusch/wc brukar ligga i trakterna av 3 500 kr – 5 000 kr per månad.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
Intensivkurs i japanska
3 månader: JPY 202 000/14 550 SEK
Kurslitteratur
Tillägg: kostnad för textböcker tillkommer och betalas på plats efter ditt språktext. Pris beror på din nivå.
Terminskurser i japanska
6 månader: JPY 460 000/35 420 SEK
1 år: JPY 868 000/62 500 SEK
1 år + 3 månader: JPY 1 060 000/76 320 SEK
Hur betalar jag?
Alla kursavgifter betalas direkt till skolan i JPY. Kursavgiften i svenska kronor är räknad på valutaläget 2024-04-09. Vi skickar dig betalningsuppgifter i samband med att du bokar din kurs. 

Boende

Pris per vecka, cirkapris i kronor
Värdfamilj i enkelrum
Halvpension: 2 590
Guest House
Sovsal: 1 930
Dubbelrum: 4 130
Eget rum: 5 120

Kursstarter 2024

Kursstarter
Nybörjare:   April, juli, oktober, januari
För dig med förkunskaper: Varje måndag
Terminskurs (Study Abroad):  April, juli, oktober, januari
Kontakta oss för deadlines samt för information om de lovdagar då skolan hålls stängd.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982